Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
славянин

#6476 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Upravo iz slicnih razlika desnicari osvajaju izbore . Niko ne trazi logore ali kod NGO zatvoriti ljude u prihvatni centar dok se ne registruju ko su i sta su i dok im se ne odluci o statusu za azil je fasisticki.Nego pasosi,granice itd to su gluposti - ruksak na rame i gdje je kome volja.
insomnia78

#6477 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

славянин wrote:Upravo iz slicnih razlika desnicari osvajaju izbore . Niko ne trazi logore ali kod NGO zatvoriti ljude u prihvatni centar dok se ne registruju ko su i sta su i dok im se ne odluci o statusu za azil je fasisticki.Nego pasosi,granice itd to su gluposti - ruksak na rame i gdje je kome volja.
To je kao i vecina stvari koje cirkulisu po BiH jedan veliki mit. Francuzi i Englezi puno strozije postupaju prema izbjeglicama nego bosanske vlasti tako da im zbog toga sigurno niko nece prigovoriti
wowausername

#6478 Re: Migranti u BiH

Post by wowausername »

Edin H. wrote:Tako je :izet: u Francuskoj i Velikoj Britaniji nema izbjeglica na ulicama :oops:, tj. prije nego ih odvedu u radne logore na prisilni rad koji se sastoji od tucanja i prenosenja kamenja, kretanje im je ograniceno na 2 kvadratna metra 15 minuta dnevno.

Bosno slijedi primjer naprednijih zemalja :oops:
Pa sta mi stavljas rijeci u usta? Samo sam napisao da necu pametovati o zemljama u kojim ne zivim.

Pisem o onome sto se mene, moje porodice i mojih sugradjana tice, nista drugo.

@jelena
Mislim da bi trebala bit svjesna da su ovdje u pitanju muske NN osobe, mladjih godina, seksualno isfrustrirani, i dolaze iz drzava gdje je nasilje nad zenama svakodnevnica.

Ali eto, opet kazem: samo se treba kontrolisati njihovo kretanje ako vec nece da ih salju nazad u Srbiju i Crnu Goru.
CPT

#6479 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

славянин wrote:Upravo iz slicnih razlika desnicari osvajaju izbore . Niko ne trazi logore ali kod NGO zatvoriti ljude u prihvatni centar dok se ne registruju ko su i sta su i dok im se ne odluci o statusu za azil je fasisticki.Nego pasosi,granice itd to su gluposti - ruksak na rame i gdje je kome volja.
Jasta... zbog toga su recimo u Madjarskoj na vlasti fasisti. Ni migranta, ni logora, ni NGO, ni qurcapalca.
славянин

#6480 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

CPT wrote:
Jasta... zbog toga su recimo u Madjarskoj na vlasti fasisti. Ni migranta, ni logora, ni NGO, ni qurcapalca.
Nece ni oni kao ni palestnici da im neko “upada” u zemlju :lol:

Madjari su svoj problem rijesili zato mi deveramo danas i sami sebe tucemo sipkama.
kiligonzales

#6481 Re: Migranti u BiH

Post by kiligonzales »

славянин wrote:
biscanka2 wrote:
kiligonzales wrote:Vala svakodnevno ih srecem. Kad bi mogao svima bi nekako pomogao. Ali dzaba, srce bi jedno, mogucnosti su drugo...
zudox
Član
110
Posted Thursday at 20:03
Po cetvrti put provaljeno u auto komsinici sinoc negdje pred jutro nece prijaviti jer nema koristi sa zapisnikom se moze guzica obrisati,Teroristi znaju da je sama sa dvoje djece 7 i 3 godine muz otisao trbuhom za kruhom.U zadnje vrijeme 7 policajaca dalo otkaz u Kladusi ne mogu sebe odbraniti sta mi da ocekujemo obicni gradjani Usred dana prko puta te komsinice zgrabili obucu garavi i zbrisali hajd ih stigni kad skacu ko majmuni preko livada.Danasnji bilten crne hronike u Kladusi sve u krugu stotinjak metara od mene.

- I ovi nemaju al preko godinu i pol pomazu. Danas ovo prozivljavaju. O Bihacu da i nepricamo. :cry:
Ja sam prestao da doniram prema pomozi.ba upravo radi cinjenice da pored ovoliko gladnih nasih ljudi - oni nesto pomazu migrante .. zvuci surovo ali boli me briga.Radije direktno odnesem porodici u potrebi kad mogu..
Pa pomozi.ba pomaze i nasoj populaciji ne samo migrantima...
славянин

#6482 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

kiligonzales wrote:
Pa pomozi.ba pomaze i nasoj populaciji ne samo migrantima...
Radije cu sve nasoj populaciji-u kojoj imamo i nazalost mnogobrojne kojim pomoc treba, prije sam donirao iz firme ali prestao sam.Sada kada nadjem vremena pomognem koliko mogu direktno kome treba pomoc....
zposao

#6483 Re: Migranti u BiH

Post by zposao »

CPT wrote:
Čitajuć tvoje upise po ovoj i sličnim temama da se zaključiti da su svi fašisti osim Palestinaca. Sve ostalo go' fašist, uključujući i zemlju u koju si otišo živit.
Vrati se amo štaš među fašistima.Ha ya... :bih:
Maraschino

#6484 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Ono sto sam danas vidio pored puta je uzasno. Vecina na zapadu bi digli prasinu da vide zivotinju pored puta izmorenu, iznuzdenu, mokru...sepa na jednu nogu.
Oni su tu a posto nisu sprijeceni da se pojave, red je da se na ljudski nacin tretiraju.
Kaze mi onaj na pumpi(nicim izazvan) ''e moj prijatelju cega se ja nagledam svaki dan(jos i gore zene i mala djeca idu pjesice).

Duz puta idu iscrpljeni mokri i tako u par grupica a jedan sepa na na nogu iz nekog razloga i zaostao je grupi koju prati. Svi prolaze i niko ih ne smije primiti da ih poveze par kilometara jer si odmah trgovac ljudima. Oj drzavo, jeli najveci tvoj domet zabraniti nekome da ih preveze. Kada su vec tu onda ih treba tretirati kao ljudsku rasu a ne ispod zivotinjske. Razmisljam da ovoga sto ne moze da hoda, da ga povezem do TZ ali nacu sebi belaja i kakav sam zivac i zatvora dok ja nasem drotu objasnim svoju namjeru.
Cijelu zimu brinem o zivotinjama koje nemaju vlasnika(lutalice) da prezive pa dokle mogu.
Dodjem u Tuzlu i kod neke zgrade ispod balkona se poredali bas kao psi. Pokriveni nekim krpama...pa jebem te zivote.

...sada nastavite iz tople sobe naprdjivati.
mirsek

#6485 Re: Migranti u BiH

Post by mirsek »

Ovi od njih sto traze pare, ponuditi im kakav posao da zarade makar za hranu, istovar, bilo sta. Ovi sto pljackaju ubiti hljeb u njima i zatvoriti ih u neki centar sa ogranicenim kretanjem , prije deportacije.
славянин

#6486 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

mirsek wrote:Ovi od njih sto traze pare, ponuditi im kakav posao da zarade makar za hranu, istovar, bilo sta. Ovi sto pljackaju ubiti hljeb u njima i zatvoriti ih u neki centar sa ogranicenim kretanjem , prije deportacije.
:thumbup:
Skeptican sam u smislu da ih nisam vidio da traze posao - ali mislim da bi naprimjer neki pokusaj da se zaposle oni koji oce bila dobra stvar.
Maraschino

#6487 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

mirsek wrote:Ovi od njih sto traze pare, ponuditi im kakav posao da zarade makar za hranu, istovar, bilo sta. Ovi sto pljackaju ubiti hljeb u njima i zatvoriti ih u neki centar sa ogranicenim kretanjem , prije deportacije.
Sa jednim si u pravu, oporaviti ih na adekvatan nacin i ponuditi neki posao ali ne moze od osobe koja pjesaci stotine kilometara, isrpljen i mokar traziti da ti unese kamion uglja.
Ovih kriminalaca ima nekih 1-5% a toliko imas i u svom neposrednom komsiluku(zgrada, ulica) za koje i ne znas. Naravno da ih treba sankcionisati ali zasto da ispastaju ostali.
Edin H.

#6488 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

славянин wrote:
:thumbup:
Skeptican sam u smislu da ih nisam vidio da traze posao - ali mislim da bi naprimjer neki pokusaj da se zaposle oni koji oce bila dobra stvar.
E bas bi se usrecili da im ti i takvi sa slicnim razmisljanjima kao ti daju posao. :roll:
славянин

#6489 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Edin H. wrote: E bas bi se usrecili da im ti i takvi sa slicnim razmisljanjima kao ti daju posao. :roll:
Kojim razmisljanjima konkretno ?
Ramzess Veliki

#6490 Re: Migranti u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Neka ih nek ostanu, i tako cemo mi svi otici.
Thorgerson

#6491 Re: Migranti u BiH

Post by Thorgerson »

¤ jelena ¤ wrote: Eto, dijasporo, čuli ste čovjeka....

Iskreno, ne guram nos u tuđe džepove...

Otkad to izbjeglice nemaju pravo na slobodu kretanja? Ne znam kakva su tvoja iskustva, a nije baš ni da me zanimaju, ali meni, dok sam bila izbjeglica, niko nije branio da šetam po gradu u koji sam došla i putujem po državi koja me je prihvatila, registrovala, hranila, školovala...itd.
Kad si bila izbjeglica?

Jesi li mogla lutati gradom u toj drzavi u koju si dosla bez ikakvih dokumenata? Icega?

Dakle, tebi je sasvim normalno da npr sad evo imas 10-ak likova koji se vrzmaju dole oko Željezničke, nemaju dokumente, ne znaju jezik, nista. Dakle, ne zna niko ni ko su ni sta su, niti koga to zanima, niti im ko sta moze.
Blixen

#6492 Re: Migranti u BiH

Post by Blixen »

CPT wrote:
dječak sa šibicama wrote:Puna stanica migranata po travi sjede, ne znam zasto ih dusebriznici ne smjeste u svoje kuce, stanove, vikendice, otvorite im vrata.
jel neko od njih to trazio? zar nije BIH bas za smjestaj istih dobila 13mio € neki dan?
pa nece valjda trositi pare na njih
pare kad dodju odmah se rasporede (privatno) i nikad bas nikad se ne trose na ono za sta su namjenjene
to bi trebali znati nakon toliko sa SDA na vlasti
biscanka2

#6494 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Blixen wrote:
CPT wrote:
dječak sa šibicama wrote:Puna stanica migranata po travi sjede, ne znam zasto ih dusebriznici ne smjeste u svoje kuce, stanove, vikendice, otvorite im vrata.
jel neko od njih to trazio? zar nije BIH bas za smjestaj istih dobila 13mio € neki dan?
pa nece valjda trositi pare na njih
pare kad dodju odmah se rasporede (privatno) i nikad bas nikad se ne trose na ono za sta su namjenjene
to bi trebali znati nakon toliko sa SDA na vlasti
Zasto si samo na jednu stranku ogranicen? U ovo su sve vladajuce stranke umjesane(savaka ima odredjene odgovornosti ali ih ne ispunjava).Pravosudje nam nije vise pravna institucija nego institucija podobnih a ne sposobnih (oni su glavno zlo zemlje).Narod nikako da shvati da su oni vlast i da sve to mogu izmjeniti,samo treba gujcu podignuti i slozno svi na ceste izaci. :)
Blixen

#6495 Re: Migranti u BiH

Post by Blixen »

biscanka2 wrote: Zasto si samo na jednu stranku ogranicen?
zato sto SDA krade od 1991 godine
kradu, krali su i dalje ce aBd da nastave
insomnia78

#6496 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Cuj zastob pa zato sto je tu po zadatku
espn

#6498 Re: Migranti u BiH

Post by espn »

Komesar Milorad Bašić: Migranti ne sarađuju s policijom, govore jezicima za koje nemamo tumače

Proteklih dana u Kantonu Sarajevo migranti su u nekoliko navrata napadali i pljačkali građane zbog čega je povećana bojazan mještana onih lokacija na kojima se oni često okupljaju. V. d. komesara MUP-a KS Milorad Bašić govori nam kako policija radi sve da otkrije napadače, ali je problem što migranti ne žele sarađivati s njima.
Najveću pažnju i osude javnosti privukao je slučaj mladića koji je prije nekoliko dana završio na operaciji nakon što su mu migranti razbili lobanju prilikom pokušaja razbojništva u blizini Željezničke stanice.

Iako je ovaj 17-godišnjak, kako nam je kazao njegov otac, detaljno opisao migrante koji su ga napali, sarajevska policija još ih nije identifikovala. Slično je i sa ostalim slučajevima napada migranata na građane Sarajeva koji su se desili u proteklom periodu.

"Volio bih da vam mogu reći da smo identifikovali napadače. Intenzino radimo na tome. Potez od Željezničke stanice do tunela je takav kakav je. Malo gdje možemo doći do nekih videozapisa. Zaista razumijemo građane i možemo reći da povodom ovih slučajeva imamo reakciju u operativno-istražiteljskom smislu, ali smo i pojačali prisustvo policije na lokacijama gdje se okupljaju migranti. Najveću migrantsku koncentraciju imamo u Hadžićima, u blizini centra za smještaj migranata u mjestu Ušivak. Dalje se okupljaju na području Starog Grada gdje se kreću čaršijom, a treća lokacija je Željeznička stanica odakle pokušavaju pronaći modus da uđu u autobuse i vozove te putuju prema Krajini jer njihov krajnji cilj nije BiH. Najviše se pokušavaju dočepati Hrvatske i Slovenije gdje su već zbilja u Evropskoj uniji bez prepreka", govori nam Bašić.

Otac mladića napadnutog u Sarajevu: Migranti su mu razbili lobanju, operacija je trajala 3 i po sata

MUP KS kreirao je akcioni plan vezan za migrante kroz koji je naložio svim policijskim upravama da naprave operativne planove koje moraju modifikovati prema trendovima koji su izraženi na njihovom prostoru te u tom smislu i djelovati.

"Jedina zakonska obaveza i jedino ono što mi možemo uraditi prema migrantima jeste preventivno djelovati kako bismo ih pokušali spriječiti da naprave krivično djelo ili prekršaj te ukoliko urade nešto od toga, raditi na njihovoj identifikaciji, lišavanju slobode i procesuiranju. Međutim, osnovni problem leži u činjenici da oni neće sarađivati s policijom. Vrlo često se i oni međusobno sukobljavaju pa su onda kako izvršioci, tako i žrtve krivičnih djela. Često ih hapsimo i radimo s njima, ali tu nailazimo na poteškoće. Oni ne žele da se sporazumiju s nama i odjednom zaborave engleski, njemački i francuski i sve druge bliske jezike. Govore jezicima za koje naš sistem pravosuđa nema zvanične tumače i tu nastaju problemi", ističe v.d. komesara.

U Kantonu Sarajevo je pojačano prisustvo migranata od marta 2018. godine. Oni su od tada do kraja januara 2019. izvršili 58 krivičnih djela od kojih je 70 posto rasvijetljeno. Napravili su deset razbojništava, i to sedam prema našim državljanima, a tri prema drugim migrantima.

Bašić kaže kako se migrantima, bez obzira na bilo kakvu statistiku, ne može osporiti sloboda kretanja po gradu.

Na pitanje da li se građani mogu osjećati sigurno, Bašić nam odgovara: "Sigurnost je individualan osjećaj. Sa policijskog aspekta definitivno jesmo. Kao u svakom glavnom gradu, i u Sarajevu imamo enormno puno potencijalnih meta za izvršioce krivičnih djela, pa i migrante kao takve", smatra Bašić.

Migranti pretukli starijeg muškarca u Sarajevu dok se vraćao iz džamije i ukrali mu mobitel

Podsjećamo, pored napada na mladića u blizini Željezničke stanice, migranti su početkom ovog mjeseca napali i starijeg muškarca na Otoci te mu ukrali mobitel. Prošlog mjeseca na Otoci je također brutalno pretučen i opljačkan još jedan stariji muškarac. Slučaj nasilnog ponašanja migranata zabilježen je i na sarajevskom aerodromu kada je migrant preskočio zaštitnu ogradu, ušao na pistu te mimo kontrole pokušao ući u avion Austrian Airlinesa.

Slučajevi napada i razbojništva migranata zabilježeni su i izvan Kantona Sarajevo. Hercegovačka policija nedavno je zabilježila i više krađa automobila čiji su izvršioci migranti. Policija je pronašla nekoliko ukradenih automobila u Trebinju, Bileći i Nevesinju.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komesar ... /190506034

Pa vi podržavajte ovu stoku što razbija, krade, premlaćuje i siluje, malograđani!
biscanka2

#6499 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

https://www.bild.de/regional/muenchen/m ... .bild.html

Radi se o bosancu Alen D. Kojeg je zaklao u sred Minhena i u sred dana jedan " napaćeni" migrantski ološ iz Afganistana.
Počivaj u miru Ale
Nakon napada nožem na Veliki petak u Starom gradu, mladi čovjek iz Minhena umro je u petak zbog ozljeda. Mobilni telefon je koštao život 17-godišnjaka.

Ažuriranje 5. maja 2019: Alen je imao mnogo prijatelja, porodice. Mali brat. Bio je mlad, 17 godina. Još je išao u školu, volio sport. Alen je imao ceo svoj život pred njim. Ali sada je mrtav, 21-godišnji Afganistan je nekoliko puta izbo studenta na Veliki petak. Policija je u četvrtak uhapsila počinioca u Francuskoj. Jednog dana kasnije Alen je podlegao svojim povredama - nakon što je dva tjedna bio u komi, 19. travnja je dobro počela. Toplo, preko 20 stepeni. Alen je bio sa četiri prijatelja u Engleskom vrtu. Oko 17 sati, mladi ljudi su htjeli predati svoje praznine na benzinskoj stanici Agip na Herzog-Wilhelm-Straße. Raspoloženje: urnebesno. Alen je napravio selfie i video snimke - što je očigledno postalo problem za počinioca ...

Afganistanac je putovao sa još jednim 20-godišnjim sunarodnikom i dve 17-godišnje devojčice. Bio je uznemiren što je Alen snimao video zapise - pretpostavlja se da je kriminalac koji je bio policajac bio uplašen i kako se plašio snimanja. Njegov pratilac je onda bacio limenku za piće na Minhen i udario ga. Alenov telefon je pao. Kada je shvatio da je ekran skočio, Alen je otišao u grupu da razgovara o šteti. U tom trenutku, 21-godišnjak je ubio Alena i njegovog prijatelja (18) bez upozorenja. Momci su pali na zemlju. Alen se onesvestio, više nije odgovarao - udarila je njegova karotidna arterija. Prijatelji su pokušali da zaustave krvarenje. Avganistanci i devojke su pobegli. Policija je utvrdila da 21-godišnjak dolazi iz okruga Starnberg i 20-godišnjaka iz Minhena. Obojica žive u Nemačkoj od 2016. i poznati su po svojim povredama, krađi i prekršajima vezanim za droge. Nakon što je tužilaštvo pokrenulo međunarodnu pretragu, francuska policija je 2. maja zarobila počinioca na području Velikog Pariza. Sutradan su uhapsili njegovog pratioca, takođe u Parizu. Alen je odrastao ovdje, ima bosanske korijene. Njegova sahrana će se održati u Bosni - prijatelji sada prikupljaju donacije za njegov transfer. Za Alenovu porodicu ... K.
espn

#6500 Re: Migranti u BiH

Post by espn »

:run:
Locked