Ateizam vs. Religija
- славянин
#6476 Re: Ateizam vs. Religija
Ne kontam sta ce mmr vakcina kad je covjek savrseno dizajniran.. sve vise pitanja se otvara 
- vatrogasac
#6477 Re: Ateizam vs. Religija
A šta muftija drugo savjetuje?Bloo wrote: Lično, ja bih potražila mišljenje što većeg broja ljekara i donijela odluku na osnovu mišljenja većine.
- славянин
#6478 Re: Ateizam vs. Religija
U odmah evo “chillam” .... volis da naredjujes aaBloo wrote:Ja nisam dadinjo, ne treba mi Zagortenej kao moralna podrška.славянин wrote: Sta napadas covjeka mozda on i hanuma mu vole surprise quickie![]()
Chill sa uletima.
- славянин
#6479 Re: Ateizam vs. Religija
Pa ima li pravo doktor da kaze da treba abortirati ako racuna da ce biti dijete defektno... zar to nije na Bogu ??vatrogasac wrote:A šta muftija drugo savjetuje?Bloo wrote: Lično, ja bih potražila mišljenje što većeg broja ljekara i donijela odluku na osnovu mišljenja većine.
- Bloo
- Globalna šefica
#6480 Re: Ateizam vs. Religija
Jesam li gdje rekla da ju je pogrešno savjetovao?vatrogasac wrote:A šta muftija drugo savjetuje?Bloo wrote: Lično, ja bih potražila mišljenje što većeg broja ljekara i donijela odluku na osnovu mišljenja većine.
Nisam.
Ovo lično ne negira njegov savjet.
D'oh.
-
Usual_Suspect
#6481 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote:Zajebanciju na stranu, fakat dobar dokumentarac.Usual_Suspect wrote: Thanks for the link, konačno da dobijem odgovor zašto mi mačor malo malo zaskače na nogu
- vatrogasac
#6482 Re: Ateizam vs. Religija
Ako takva vakcina ima takve nuspojave....naravno. Postoji niz stvari koji mogu uzrokovati poremećaj. Radijacija?славянин wrote:Pa ima li pravo doktor da kaze da treba abortirati ako racuna da ce biti dijete defektno... zar to nije na Bogu ??vatrogasac wrote:A šta muftija drugo savjetuje?Bloo wrote: Lično, ja bih potražila mišljenje što većeg broja ljekara i donijela odluku na osnovu mišljenja većine.
-
L u c i f e r
#6483 Re: Ateizam vs. Religija
Star and crescent
The modern red star and crescent (a heraldic decrescent) design used as the de facto Emblem of Turkey.
Ancient design of the star and crescent symbol as used in Byzantium in the 1st century BCE
The star and crescent is an iconographic symbol used in various historical contexts but most well known today as a symbol of the former Ottoman Empire and, by popular extension, the Islamic world. It develops in the iconography of the Hellenistic period (4th–1st centuries BCE) in the Kingdom of Pontus, the Bosporan Kingdom and notably the city of Byzantium by the 2nd century BCE. It is the conjoined representation of the crescent and a star, both of which constituent elements have a long prior history in the iconography of the Ancient Near East as representing either Sun and Moon or Moon and Morning Star (or their divine personifications). Coins with crescent and star symbols represented separately have a longer history, with possible ties to older Mesopotamian iconography. The star, or Sun, is often shown within the arc of the crescent (also called star in crescent, or star within crescent, for disambiguation of depictions of a star and a crescent side by side);[1] In numismatics in particular, the term crescent and pellet is used in cases where the star is simplified to a single dot.[2]
In Byzantium, the symbol became associated with its patron goddess Artemis/Hecate, and it is used as a representation of Moon goddesses (Selene/Luna or Artemis/Diana) in the Roman era. Ancient depictions of the symbol always show the crescent with horns pointing upward and with the star (often with eight rays) placed inside the crescent. This arrangement is also found on Sassanid coins beginning in the 5th or 6th century CE.
The combination is found comparatively rarely in late medieval and early modern heraldry. It rose to prominence with its adoption as the flag and emblem of the Ottoman Empire and some of its administrative divisions (eyalets and vilayets) and later in the 19th-century Westernizing tanzimat (reforms). The Ottoman flag of 1844, with a white ay-yıldız (Turkish for "crescent-star") on a red background, continues to be in use as the flag of the Republic of Turkey, with minor modifications. Other states formerly part of the Ottoman Empire also used the symbol, including Libya (1951–1969 and after 2011), Tunisia (1956) and Algeria (1958). The same symbol was used in other national flags introduced during the 20th century, including the flags of Azerbaijan (1918), Pakistan (1947), Malaysia (1948), Singapore (1959), Mauritania (1959), Uzbekistan (1991), Turkmenistan (1991),Comoros (2001), and Maldives (1965).
Zastava ivz ima zanimljive korijene...
The modern red star and crescent (a heraldic decrescent) design used as the de facto Emblem of Turkey.
Ancient design of the star and crescent symbol as used in Byzantium in the 1st century BCE
The star and crescent is an iconographic symbol used in various historical contexts but most well known today as a symbol of the former Ottoman Empire and, by popular extension, the Islamic world. It develops in the iconography of the Hellenistic period (4th–1st centuries BCE) in the Kingdom of Pontus, the Bosporan Kingdom and notably the city of Byzantium by the 2nd century BCE. It is the conjoined representation of the crescent and a star, both of which constituent elements have a long prior history in the iconography of the Ancient Near East as representing either Sun and Moon or Moon and Morning Star (or their divine personifications). Coins with crescent and star symbols represented separately have a longer history, with possible ties to older Mesopotamian iconography. The star, or Sun, is often shown within the arc of the crescent (also called star in crescent, or star within crescent, for disambiguation of depictions of a star and a crescent side by side);[1] In numismatics in particular, the term crescent and pellet is used in cases where the star is simplified to a single dot.[2]
In Byzantium, the symbol became associated with its patron goddess Artemis/Hecate, and it is used as a representation of Moon goddesses (Selene/Luna or Artemis/Diana) in the Roman era. Ancient depictions of the symbol always show the crescent with horns pointing upward and with the star (often with eight rays) placed inside the crescent. This arrangement is also found on Sassanid coins beginning in the 5th or 6th century CE.
The combination is found comparatively rarely in late medieval and early modern heraldry. It rose to prominence with its adoption as the flag and emblem of the Ottoman Empire and some of its administrative divisions (eyalets and vilayets) and later in the 19th-century Westernizing tanzimat (reforms). The Ottoman flag of 1844, with a white ay-yıldız (Turkish for "crescent-star") on a red background, continues to be in use as the flag of the Republic of Turkey, with minor modifications. Other states formerly part of the Ottoman Empire also used the symbol, including Libya (1951–1969 and after 2011), Tunisia (1956) and Algeria (1958). The same symbol was used in other national flags introduced during the 20th century, including the flags of Azerbaijan (1918), Pakistan (1947), Malaysia (1948), Singapore (1959), Mauritania (1959), Uzbekistan (1991), Turkmenistan (1991),Comoros (2001), and Maldives (1965).
Zastava ivz ima zanimljive korijene...
- славянин
#6484 Re: Ateizam vs. Religija
A sta je sa “prirodnim” poremecajima .. mogu li doktori da prekinu trudnocu ako primjete da je dijete defektno na neki nacin?vatrogasac wrote:
Ako takva vakcina ima takve nuspojave....naravno. Postoji niz stvari koji mogu uzrokovati poremećaj. Radijacija?
- vatrogasac
#6485 Re: Ateizam vs. Religija
Naravno kako upućuje gornja fetva samo još definiši šta sve spada u prirodni poremećaj. Čime izazvan?славянин wrote:A sta je sa “prirodnim” poremecajima .. mogu li doktori da prekinu trudnocu ako primjete da je dijete defektno na neki nacin?vatrogasac wrote:
Ako takva vakcina ima takve nuspojave....naravno. Postoji niz stvari koji mogu uzrokovati poremećaj. Radijacija?
- славянин
#6486 Re: Ateizam vs. Religija
Pa imas “bolesti” i “defekte” koji se desavaju na jedno od 10 000 novorodjenih,100 000 i tako... nicim izazvan.Imas poduzu listu poremecaja....vatrogasac wrote:Naravno kako upućuje gornja fetva samo još definiši šta sve spada u prirodni poremećaj. Čime izazvan?славянин wrote:A sta je sa “prirodnim” poremecajima .. mogu li doktori da prekinu trudnocu ako primjete da je dijete defektno na neki nacin?vatrogasac wrote:
- vatrogasac
#6487 Re: Ateizam vs. Religija
Koliko sam ja upratio ljekari istražuju uzroke poremećaja.славянин wrote:Pa imas “bolesti” i “defekte” koji se desavaju na jedno od 10 000 novorodjenih,100 000 i tako... nicim izazvan.Imas poduzu listu poremecaja....vatrogasac wrote:Naravno kako upućuje gornja fetva samo još definiši šta sve spada u prirodni poremećaj. Čime izazvan?славянин wrote: A sta je sa “prirodnim” poremecajima .. mogu li doktori da prekinu trudnocu ako primjete da je dijete defektno na neki nacin?
- Dozer
#6488 Re: Ateizam vs. Religija
Negativnom mutacijom gena (bozijih, logicno)?
U dijelu <source/ iniit -f -f not -m -m /? = f> potkrala se greska u programiranju koda, pa je ispalo <source/ iniit -f -m /? = ?>
U dijelu <source/ iniit -f -f not -m -m /? = f> potkrala se greska u programiranju koda, pa je ispalo <source/ iniit -f -m /? = ?>
Last edited by Dozer on 28/08/2018 22:24, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#6489 Re: Ateizam vs. Religija
Sloboda govora.vatrogasac wrote:Sprdati se sa najvećom svetinjom muslimana, a biti svjestan da i muslimani ovdje navraćaju je....šta?Bloo wrote:*Allašeharač wrote:malo listam da vidim kako se uopšte došlo do ovih silovanja, abortusa i kiklopa, a onda vidim da su ateisti odgovorni za svu dekadenciju svijetaallahu dragi
Svikao sam i na ružnije ovdje dolazeći, ali odakle potreba kada se zna da to nekome smeta?
Zapravo je vokativ riječi Allah interesantan kao i imena koja u svojoj osnovi kao kompoziti imaju Allah poput Abdulah imaju neobičan vokativ.
Veće ti je ismijavanje što ti jedan murted spominje tvoje božanstvo, nego što se ja igram sa deklinacijama.
A ako ćemo se razbacivati ko koga više vrijeđa, s obzirom da ste brojniji i pogonjeni ideologijom, vjerujem da je količina uvreda izrečenih ipak na vašoj strani.
- славянин
#6490 Re: Ateizam vs. Religija
Genetski defekti ? Visak hromosoma ili manjak ...
- S4mpion
#6491 Re: Ateizam vs. Religija
Dakle, opet podignut' gard.Bloo wrote:Pretpostavljam da tako stupaš i u odnose sa ženama u stvarnom životu - šta komunikacijski, šta seksualno?S4mpion wrote:
Nije mi bitno da mi repliciraš, šta više, ide mi na ruku kad spustiš gard.
Sačekaš da prestanu da obraćaju pažnju na tebe iz opravdanih razloga i onda zaskočiš?
Možeš pretpostavljat' do sutra, ostaje činjenica da su ti te stvari nepoznate.
- vatrogasac
#6492 Re: Ateizam vs. Religija
Znači da je poremećaj koji treba ukloniti kao uvjet drugom poremećaju. Taj višak ili manjak.славянин wrote:Genetski defekti ? Visak hromosoma ili manjak ...
- vatrogasac
#6493 Re: Ateizam vs. Religija
Imaš li primjer da sam te uvrijedio?Bloo wrote: Sloboda govora.
Zapravo je vokativ riječi Allah interesantan kao i imena koja u svojoj osnovi kao kompoziti imaju Allah poput Abdulah imaju neobičan vokativ.
Veće ti je ismijavanje što ti jedan murted spominje tvoje božanstvo, nego što se ja igram sa deklinacijama.
A ako ćemo se razbacivati ko koga više vrijeđa, s obzirom da ste brojniji i pogonjeni ideologijom, vjerujem da je količina uvreda izrečenih ipak na vašoj strani.
- Bloo
- Globalna šefica
#6494 Re: Ateizam vs. Religija
Imaš li primjer da sam ja tebe uvrijedila?vatrogasac wrote:Imaš li primjer da sam te uvrijedio?Bloo wrote: Sloboda govora.
- vatrogasac
#6496 Re: Ateizam vs. Religija
Mislio sam da si shvatila šta sam htio reći, ali nije stvarno bitno osim što me zainteresovala ta vrsta potrebe.Bloo wrote:Imaš li primjer da sam ja tebe uvrijedila?vatrogasac wrote:Imaš li primjer da sam te uvrijedio?Bloo wrote: Sloboda govora.
- Bloo
- Globalna šefica
#6497 Re: Ateizam vs. Religija
zijancer ex machina!
- Dozer
#6498 Re: Ateizam vs. Religija
Ovo Saudija? Jesu dobro proracunali drzanje gornje plohe...zijancer wrote:![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#6499 Re: Ateizam vs. Religija
Aha, sad ja nisam shvatila.vatrogasac wrote: Mislio sam da si shvatila šta sam htio reći, ali nije stvarno bitno osim što me zainteresovala ta vrsta potrebe.
Tipično.
Interesantno je da to vidiš kao potrebu, te šta klasificiraš kao uvredu šta sebe kao vjernika, šta svoje religije.
-
zijancer
#6500 Re: Ateizam vs. Religija
jok, to je najskuplji kišobran koji sam ikad vidjelaDozer wrote:Ovo Saudija? Jesu dobro proracunali drzanje gornje plohe...zijancer wrote:![]()