REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
tandmand

#6476 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by tandmand »

Apsolutno sam protiv koruptivno.mafijaške.đematlijsko.minderaške politike Bakira i SDA. No u slučaju revizije stvari nisu tako crno-bijele. Ne može se a ne primjetiti lešinarenje kvaziljevičarske opcije na poljuljanom Bakiru. Mislim da su se prerano obradovali jer SDA je ipak nekakav pokret:

"SDA pozvala na Facebook mobilizaciju: Branite Izetbegovića postovima i šerovima"
archi_a

#6477 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

Chmoljo, nisam ih tebi ni gurnuo u usta, već liku kojeg sam citirao u postu ispred. Nema ni veze, odavno je ovdje postalo mučno. Kako vidim, dozvoljeno je nekome izvan foruma ebavati mamu, nazivati nekoga debilom, imbecilom, muslićem, balijom, skotom, ovcom. Čitav narod nazivati nesposobnim, debilnim itd. Ali nije dozvoljeno reći to drugom forumašu, pogotovo onom ko smara već godinama i ne bira riječi kako da uvrijedi. Treba to istrpiti i mirno forumaški odgovoriti. Kao gospodin gospodinu.
Last edited by archi_a on 10/03/2017 15:24, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#6478 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by detroit-mercy »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:https://www.facebook.com/groups/1866324493614903/

Ja koji rektalni alpinizam i mentalna dijareja na toj grupi u koju se sklupljaju :-) :-) Pa jebote...

Htjedoh izdvojit najveće bisere, ali nema, sve je to ista kategorija, grehota je išta izdvajat...
Mogle bi danas institucije prekovremeno raditi... :D
Znaci poslije dzume nazad na posao :mrgreen: nista od malo duzeg vikenda :mrgreen: .
zagortenej

#6479 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zagortenej »

detroit-mercy wrote:
ultima_palabra wrote:

Ja koji rektalni alpinizam i mentalna dijareja na toj grupi u koju se sklupljaju :-) :-) Pa jebote...

Htjedoh izdvojit najveće bisere, ali nema, sve je to ista kategorija, grehota je išta izdvajat...
Znaci poslije dzume nazad na posao :mrgreen: nista od malo duzeg vikenda :mrgreen: .
danas poslije džume imaju produžeci :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6480 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

ultima_palabra wrote:

Stranka ih prati 8-)
ultima_palabra

#6481 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ultima_palabra »

detroit-mercy wrote:
ultima_palabra wrote:

Drastična vremena traže drastične mjere :oops:
pirpa

#6482 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pirpa »

zagortenej wrote:Image

Pozivamo sve patriote i Bosnjake da podrze Bakira Izetbegovica
https://www.facebook.com/groups/1866324493614903/

:bih: :bih: :bih:
pozivam sve normalne gradjane BiH da prijave ovu stranicu..

Image
Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6483 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Chmoljo »

archi_a wrote:Chmoljo, nisam ih tebi ni gurnuo u usta, već liku kojeg sam citirao u postu ispred. Nema ni veze, odavno je ovdje postalo mučno. Kako vidim, dozvoljeno je nekome izvan foruma ebavati mamu, nazivati nekoga debilom, imbecilom, muslićem, balijom, skotom, ovcom. Čitav narod nazivati nesposobnim, debilnim itd. Ali nije dozvoljeno reći to drugom forumašu, pogotovo onom ko smara već godinama i ne bira riječi kako da uvrijedi. Treba to istrpiti i mirno forumaški odgovoriti. Kao gospodin gospodinu.
ne vidim razlog za laganjem. prijavljeni postovi u kojima je bilo neselektivnog psovanja su sankcionisani. to prvo.

a mučno je i meni gledati branjenje lažova i nabijanja na nos što svima nije neko poginuo da bi mogli imati mišljenje zasnovano na činjenicama. a one su ovdje vrlo jasne: da je Bakir lagao sve, pa i ta udruženja.

da sada ta ista udruženja brane tog lažova, a vrlo dobro znamo i zbog čega.

ovo nije bila tužba žrtve protiv Srbije. ovo je tužba BiH protiv Srbije.
refffko

#6484 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by refffko »

Imena Philippe Couvreura, Registrara Međunarodnog suda pravde i Ronny Abrahama, predsjednik Međunarodnog suda pravde će biti upisana crnim slovima na stubu srama u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu, Sarajevu, Bratuncu i drugim gradovima Bosne i Hercegovine, stoji u saopštenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida, piše Patria.

Napisaćemo na stubu srama da su navedena dvojica izdali povjerenje koje su im dale Ujedinjene nacije, da su izdali principe morala i principe pravde, i napisaćemo pored njihovih imena da su prekšili Konvenciju o sprječavanju i nekažnjavanju genocida.

Pored njihovih imena biće ispisana i poruka za sve buduće generacije: "Molimo vas da ne budete kao ovi, koji su pogazili ljudsko dostojanstvo i međuanrodno pravo pretvorili u teror protiv manjih i slabijih”.

Postavljamo vječni i univerzalni zadatak za nas žrtve, koji ćemo prenijeti na naše potomke i sve ljude dobre volje da od danas, do Sudnjeg dana, svaki dan napišemo pismo Sudu pravde gdje ćemo tražiti odgovor; Zašto je Sud pravde dao legitimitet predstavnicima organa koji su počinili genocid u BiH, a oduzeli legitimitet agentu Sakibu Softiću, svojevrsnom predstavniku žrtava iz BiH da pokrene postupak revizije.

Politička rasprava i međusobna optuživanja Bošnjaka je zamjena teza i pozivamo sve Bošnjake, bez obzira na poziciju, rang ili politčko uvjerenje i opredjeljenje da prestanu sa tim.

Činjenica je da je agent Softić legitiman predstavnik BiH i nas žrtava u postupku revizije pred Sudom pravde, a koji je prekinut nerazumnom odlukom dvojice bezdušnih osoba sa Međunarodnog suda pravde.

Činjenica je da je agent Softić i pravni tim BiH uradio sve potrebne korake da se uspješno, zakonski i na vrijeme pokrene postupak revizije.

Činjenica je da je postupak revizije bio transparentan i da je agent Softić javnim pozivom pozvao sve institucije, državne organe BiH, istaknute akademike, stručnjake i javne ličnosti, ali i žrtve da se uključe i pomognu postupak revizje.

Činjenica je da je zvanična bošnjačka politika i bošnjački politički lideri pružili apsolutnu podršku postupku revizije i da je Bakir Izetbegović kao bošnjački član Predsjedništva BiH okupio najjače međunarodne stručnjake koji su i sačinili reviziju.

Činjenica je da Sud pravde, odnosno dvojica bezdušnih birokrata, nisu dali odgovor zašto i na osnovu kojeg zakona, statuta, pravilnika, pravne norme osporavaju legitimitet našeg agenta. Mi žrtve znamo da je 1978. godine u statutu Suda pravde ukinuta odredba da se u postupku revizije treba priložiti novo ovlaštenje, koje se sada zatražilo od našeg agenta.

Činjenica je da smo svi imali šansu, svako na svoj način, da pomognemo postupku revizije i neka se svako zapita šta je i koliko uradio da pomogne postupku revizije, odnosno da li je ovakva odluka dvojice birokrata i pojedinačna slika naše posvećenosti, uticaja i zanimanja za revizju.

Ovo su pitanja za sve, za one koji kritikuju i one koji ne kritikuju postupak revizije. Zbog navedenih činjenica naglasimo i poštujmo presudu Suda pravde iz 2007. gdje je Srbija proglašena krivom po više pravnih osnova zbog počinjenog genocida, ali i činjenicu da su organi republike srpske također proglašeni krivim za zločin genocida. Agent Softić i skoro isti tim se izborio 2007. za ovu presudu, zahvalimo se njima, ali i svima koji su dali svoj doprinos na utvrđivanju genocida. Takvih je ogroman broj i zato budimo ponosi.

Saopštenje potpisuju:

Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa
Udruženje žrtva i svjedoka genocida
Udruženje ŽENA – ŽRTVA RATA
Udruženje Žena Podrinja-Bratunac
Udruženje građana za pravdu mir i povratak
Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995
Udruženje porodica nestalih općine Vogošća
Udruženje porodica nestalih općine Ilijaš
Udruženje Majke Srebrenice
Udruženje “Žene Srebrenice“ Tuzla
Nemoj vrijedjati ZRTVE. Nemas pravo na to.[/quote]

Koje žrtve ? Gdje su ovdje žrtve ?
Žrtve su u crnoj zemlji i neka im je vječni rahmet.

Ovi što nose lavor i brišu Bakiru čelo, šatro u ime tih istih žrtava, mogu samo da se stide.
Ima dragi Bog i vidi ovo i ovakva saopćenja.[/quote]
Jel te dosta više! Ni jedna žena ili muškarac u ovim udruženjima nema da nije izgubio bar oca, muža, brata ili dijete. I dan danas im kosti traže. Stidi se čovječe. Sram te bilo. :oops:[/quote]

Izgubio sam i ja oca u ratu, pa?

To mi daje za pravo da radi licnog intresa propagiram jednu politicku opciju JAVNO i to na stetu tih zrtava?
KENJAC

#6485 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Ooops ! Kako odjednom zasmetase uvrjedljivi postovi ! Ono , prska je po licu , trpa ne vadi, analno ih zadovoljava .... kad su nekom drugom upuceni, sa odusevljenjem su docekivani !
:-) :-) :-)
hizo ramidovic

#6486 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hizo ramidovic »

Bas je lepo videti i znati kako tzv. bih ne moze tuziti ni Srbiju ni Hrvatsku za bilo sta dok i Srbija i Hrvatska mogu tuziti tzv bih kad god pozele i za sta god zele, i jos ce pri tome imati punu podrsku i u samoj tzv bih.
putokaz1

#6487 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by putokaz1 »

Zahtjev se odbacuje jer je predat od neovlaštenog organa.
Kraj priče!
Nema političkih poena zi za koga.
Idemo gradit Pravnu državu,Fabrike,Puteve....
archi_a

#6488 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

To ćemo vidjeti u danima koji dolaze. Digla se i kuka i motika. Svi traže krivicu i spinuju. Što se mene tiče, niti sam glasao za Izetbegovića, niti ću ikad glasati, a i sam je rekao nedavno da ne misli više biti kandidat, koliko se sjećam.
Kako god, u Vijećnici su bili predstavnici svih proBosanskih stranaka, koliko znam. I umjesto da se malo smiri, da se slože sve stvari, da se donesu zaključci, udarilo se odmah po najisturenijem koji je u to vrijeme obnašao tu funkciju sa koje je bio "pozvan" da uradi što uraditi mora.
Sad svi vide prostora da uzmu koji politički poen. Malo šupački.
Novinari ko hijene, puno toga nefiltriranog se iznosi.
Srpski predstavnici ovo proglašavaju "pobedom."
Pa dovoljno je sada samo izvući presudu iz 2007 god. ne treba ništa drugo, jer evo, ako su već prihvatili i proglasili na silnim presicama da je sud pravde odlučio kako treba, onda je taj isti sud po logici zaključivanja i 2007 god. presudio realno, pravedno i kako jeste
U toj presudi stoji.
Nad Bošnjacima je počinjen genocid
Institucije, policija i vojska pi si-ja su počinile zločin genocida u Srebrenici (Bosna i Hercegovina)
Srbija je kriva što nije spriječila genocid.

Trebalo bi da je dovoljno.
Last edited by archi_a on 10/03/2017 15:57, edited 1 time in total.
BHCluster

#6489 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by BHCluster »

hizo ramidovic wrote:Bas je lepo videti i znati kako tzv. bih ne moze tuziti ni Srbiju ni Hrvatsku za bilo sta dok i Srbija i Hrvatska mogu tuziti tzv bih kad god pozele i za sta god zele, i jos ce pri tome imati punu podrsku i u samoj tzv bih.
:thumbup:
daddy-kool

#6490 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by daddy-kool »

BHCluster wrote:
hizo ramidovic wrote:Bas je lepo videti i znati kako tzv. bih ne moze tuziti ni Srbiju ni Hrvatsku za bilo sta dok i Srbija i Hrvatska mogu tuziti tzv bih kad god pozele i za sta god zele, i jos ce pri tome imati punu podrsku i u samoj tzv bih.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#6491 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Цвијановићева саслушана у Тужилаштву БиХ
У Тужилаштву БиХ данас је саслушана премијерка Српске Жељка Цвијановић и то у својству осумњичене у предмету Референдум.

Цвијановићева је ,након изласка из Тужилаштва, за РТРС изјавила да је ово саслушање наставак политике Бакира Изетбеговића усмјерене против Републике Српске.
Поновила је да је референдум демократско право и да остаје при томе.
Ускоро опширније....

Imamo Bošnjake na forumu koji imaju identičan stav ovome gore propagandnom glasilu
Altair_SA

#6492 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Altair_SA »

Na stranu Bakir, bilo ko da je podnio zahtjev i sve i da je proslo, opet Smrdija ne bi odgovarala za genocid. Mi to treba konacno da shvatimo. Mislim dosta naroda je vec i skontalo. A cetaljska bagra moze da nastavi da likuje, jer se zlocin ocigledno isplati. I mi to isto treba da shvatimo za u buduce, za neki eventualni sukob u buducnosti. Polizi svoje rane i nauci iz onog sto ti se desilo u proslosti, uci djecu ko je bagra i sta su nam napravili i pripremi ih za ono sto se mozda opet moze desiti, samo taj put ce biti sve drugacije 8)
spreca

#6493 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Stranke iz Federacije i mnogi ovdje na forumu se vise raduju sto revizija nije uspjela da mogu :izet: Ridjobrkog, nego sto zale sto revizjija nije uspjela.
spreca

#6494 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Nurudin wrote:Цвијановићева саслушана у Тужилаштву БиХ
У Тужилаштву БиХ данас је саслушана премијерка Српске Жељка Цвијановић и то у својству осумњичене у предмету Референдум.

Цвијановићева је ,након изласка из Тужилаштва, за РТРС изјавила да је ово саслушање наставак политике Бакира Изетбеговића усмјерене против Републике Српске.
Поновила је да је референдум демократско право и да остаје при томе.
Ускоро опширније....

Imamo Bošnjake na forumu koji imaju identičan stav ovome gore propagandnom glasilu
ima ih mnoooogo
General War

#6495 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by General War »

Chmoljo wrote:
ne vidim razlog za laganjem. prijavljeni postovi u kojima je bilo neselektivnog psovanja su sankcionisani. to prvo.

a mučno je i meni gledati branjenje lažova i nabijanja na nos što svima nije neko poginuo da bi mogli imati mišljenje zasnovano na činjenicama. a one su ovdje vrlo jasne: da je Bakir lagao sve, pa i ta udruženja.

da sada ta ista udruženja brane tog lažova, a vrlo dobro znamo i zbog čega.

ovo nije bila tužba žrtve protiv Srbije. ovo je tužba BiH protiv Srbije.
...ali dabogda da ce te shvatiti, i ljude koji su zatoceni sa ovim ublehasima da sebi sve prisvajaju.
spreca

#6496 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

daddy-kool wrote:
BHCluster wrote:
bersK

#6497 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bersK »

https://www.facebook.com/groups/1866324 ... 3/?fref=ts

Ja ne znam šta bih rek'o na ovo. Ovce su na broju.
General War

#6498 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by General War »

spreca wrote:Stranke iz Federacije i mnogi ovdje na forumu se vise raduju sto revizija nije uspjela da mogu :izet: Ridjobrkog, nego sto zale sto revizjija nije uspjela.
:-)

:roll:
anchor85

#6499 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by anchor85 »

bersK wrote:https://www.facebook.com/groups/1866324 ... 3/?fref=ts

Ja ne znam šta bih rek'o na ovo. Ovce su na broju.
Ovo je za sjesti i plakati. Pa se spakovati i bježati što dalje.
anchor85

#6500 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by anchor85 »

In the meantime, sjeća li se neko da su pohapšeni neki visokopozicionirani članovi SDA? A pitam se i šta se još pokrilo ovim.
Post Reply