SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nepass

#6476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Dr. Kuca wrote:
muha_sa wrote:vi koji vozite desetero oci otvorite dok vozite ovom vukojebinom od grada :-)

maloprije (6:50) na Mojmilu mi (pješak) djevojka pretrca na njeno crveno drito ispred auta--da sam vozio malkice brže sad bih bio na ovoj temi :-) ako kojim slucajem doticna ovo cita jebem joj majku kroz majku

što se mene tice u mom autu ne treba sirena, al sam je jutros stisno do daCke

Meni je prije mjesec na socijalnom. Ja na sirenu ona se okrece i gestikulira mi da usporim i da sam lud. Jebo sam joj umrle.
Vozim 10km/h idu dva lika prema meni. Idu cestom ne trotuar. Ja zakocim, zaustavim auto. Samo se frajer prostra po haubi. Sjebo se sav, ja bez teksta. Jaran mu se upiso od smijeha.
Da sam vozio 20km/h mislim da vise nikad koljena nebi savio.
Drugi put 50m od tog mjesta, crveno na semaforu i ja u leru pustio auto idem mozda opet 10km/h. Samo dedo krenu da predje cestu, nije se ni okrenuo i kucnu od blatobran. Da je bilo zeleno ne bi se vise digao.
Traume prezivim dok prodjem kraj markala, tramvajske na carsiji i tako tih mjesta.
U oba slucaja su mi se izvinuli :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

mirzet87sa wrote:
Tomahawk11 wrote:
mirzet87sa wrote:Nije potrebno voziti 100+ da bi ga ubio, ubit ces ga i sa 20..
Eto te ko moj kolega...moze se svakom desiti :-)
Moze, ali se desava uglavnom trkacima koji gone ko blesavi.
Nije poenta koliko vozis u momentu udara, poenta je pri kojoj brzini mozes bolje reagovati.
Kad ides 100 kmh i izleti pjesak, sanse su ti nikakve.
Na 60 kmh je to ipak puno bolje, puno vece sanse i tebi, a i pjesaku.
Nije prica bila o reagovanju, nego brzini. Mene strah uhvati kod cengic vile voziti iz pravca ilidza grad. Od apoteke dina pa do doma zdravlja. Ne rade ulicna svjetla, stoka krene pretrcavati. Mrak vani, on sav u crnom.. haj ga vidi i reaguj
I jesi koga udario dosad? Nisi.
Pod uslovom da vozis po ogranicenju (eventualno +10 kmh).
Cak iako uslovi nisu idealni za voznju, opet je bitno da li glumis Vin Diesela ili vozis ko ostali normalan svijet.
Alfons Kauders

#6478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

agent_zero wrote:
julisiz es grant wrote:
"Granična policija BiH vrši interne kontrole i provjere da li je neko od naših službenika pomogao Sefiću i još nekim osobama koje su bile s njima da pređu granicu. Ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti, protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak", izjavila je glasnogovornica Granične policije BiH.
Jah...odbiće mu 20% od plate...
Kakav disciplinski postupak, ba? Zar nije pomaganje u bjekstvu izvršiocu krivičnog djela takođe krivično djelo?
TEŠKO krivično djelo, koje se u pravnoj praksi često tretira kao veće krivično djelo od samog počinjenja istog!

Ovu kvazidržavu treba razmontirati na proste faktore, bolje da nas neko aneksira, da smo nečija kolonija, jer ovdje je na djelu klasična DRŽAVNA MAFIJA u svim porama života.

Ne treba nikom ovakva nakarada od države!
A kako su za to tesko krivicno djelo odgovarali oni policajci iz Sirokog sto su Olivera Knezovica izvukli iz pritvora i odveli preko granice?

To je problem kad ljudi na osnovu prethodnih iskustava znaju da nece odgovarati za svoje postupke. Lik uzme desetak hiljada da pusti ubicu preko granice, onda se pravi budala, dobije fol suspenziju i neki kurac... I na kraju ga vrate na posao kad se sve stisa, da im sindikat ne bi jebo mater i da ne bi fasovali jos jednu tuzbu po kolektivnom. Jos bi im bezbeli trebali isplatiti i kakav bonus?

Tako razmisljaju i policajci, koji znaju da su zasticeni i da nece odgovarati za svoje propuste, pa cak i teze prekrsaje i krivicna djela. Tako razmisljaju i u DGS-ovci, jer znaju da niko od njih nikad ne najebe. Tako razmisljaju i kojekakvi Sefici i Rastoderi, jer znaju da za svoje divljanje na cesti nece odgovarati na nacin na koji bi trebali odgovarati, kao i mnogi prije njih. Isto vazi i za drotove koji slucajno izgube dokazni materijal ili slucajno useru vjestacenje, kao i tuzitelji koji slucajno pisu optuznice koje padaju ko kruske, sudije koje slucajno obaraju takve optuznice, vracaju ih, ponistavaju postupak, i razvlace proces do zastare.

Svi imaju nesto zajednicko. Svi znaju da nikad nece odgovarati za svoje postupke.
agent_zero

#6479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

Upravo to, vrlo sličan slučaj, s tim da je tu počinilac BIO uhapšen, a ovdje nije ni uhapšen nego se od 21.35h do 06.30h ujutro radilo na tome kako da ubica pobjegne.

I zločin je veći jer se radi o dvostrukom ubistvu u ovom slučaju, ali naravno da i taj slučaj koji si pomenuo se slobodno može staviti u paralelu.

Odgovor - državna mafija na svim nivoima!
tranquil

#6480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tranquil »

Bili obaviješteni, pustili ga.

Ili je zavjera ili je totalni raspad sistema. Treće opcije nema.
mirzet87sa

#6481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Tomahawk11 wrote: I jesi koga udario dosad? Nisi.
Pod uslovom da vozis po ogranicenju (eventualno +10 kmh).
Cak iako uslovi nisu idealni za voznju, opet je bitno da li glumis Vin Diesela ili vozis ko ostali normalan svijet.
Nisam, nit bih mogao ziviti s tim. Ne vozim preko ogranicenja, jedino na ap.
DaysleepeR

#6482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

strašna ofiraža sigurnosnih službi i jasan znak bilo kome ko se bavi kriminalom da ima dobrog lufta nakon počinjenja da zbriše...
supercali

#6483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Meni je drago sto su poceli optuzivati jedni druge
Valjda ce se to zakotrljati pa ce biti on je ovo uradio on ovo kao djeca kad pocnu
Pa ce tu isplivati bruku stvari
Samo se bojim da ne bude ovako kako sam napisao i da opet za 2 dana bude kao da se nista nije desilo
MOSALJOZE

#6484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

supercali wrote:Meni je drago sto su poceli optuzivati jedni druge
Valjda ce se to zakotrljati pa ce biti on je ovo uradio on ovo kao djeca kad pocnu
Samo se bojim da ne bude ovako kako sam napisao i da opet za 2 dana bude kao da se nista nije desilo
Upali dnevnik,pogledaj jedan prilog i sve će ti biti jasno.
Novinar sasluša sve strane u priči,i glavni argument je nije naša nadležnost.Sinoć čitam izjavu Konakovića
"-Jasna je nadležnost komesara, resornog ministra i svih ostalih u lancu odgovornosti. Ministar Mulabdić radi na nivou njegove odgovornosti. Problem su operativne aktivnosti za koje ministar Mulabdić nema nadležnosti, ali je za to najodgovorniji komesar Vahid Ćosić, ocijenio je premijer KS, prenijela je N1."
Filter

#6485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Filter »

jel neko slucajno vidio jucer neku pojacanu kontrolu na raskrsnicama?
ja parmaka nisam vidio, a vozao sam se cijeli dan po gradu. hladno se i dalje pici kroz crveno, kako se i picilo...
isto kao i dan prije. o cemu mi onda ovdje drljamo i zderemo svoju dzigericu.
nista se nije promijenilo, niti ce se promijeniti
Amazonka27

#6486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Amazonka27 »

ja ipak mislim da nisu bili obavješteni jer ako jesu onda je propust na granici (zaboravili koga treba zadržati), a ako su potkupili graničara - onda ga je mogao onako pustiti a ne da ga uvode u sistem...
Alfons Kauders

#6487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

agent_zero wrote:Upravo to, vrlo sličan slučaj, s tim da je tu počinilac BIO uhapšen, a ovdje nije ni uhapšen nego se od 21.35h do 06.30h ujutro radilo na tome kako da ubica pobjegne.

I zločin je veći jer se radi o dvostrukom ubistvu u ovom slučaju, ali naravno da i taj slučaj koji si pomenuo se slobodno može staviti u paralelu.

Odgovor - državna mafija na svim nivoima!
I na takvim glupostima napravimo presedan... Dakle, nakon Sirokog svima je postalo jasno da mozes pociniti ne jedno, vec cijelu seriju krivicnih djela, sa nula posljedica.

Uhapse pa puste zrtveno janje, da kiseli muda po Dalmaciji. Uniste dokaze, zaprijete svjedocima. Skriju kolege koje su pucale i ubile covjeka. Prodje 7 godina i niko ne odgovara... I kakav to onda primjer posalje ostatku ljudi koji rade slicne poslove? Da mogu raditi sta hoce bez posljedica - ubijati ljude, skrivati ubice, unistavati dokaze, oslobadjati osumnjicene iz pritvora, prebacivati ih preko granice...

Ako nema zakona, onda ok, dajte da se brinemo sami o sebi i cao. Ako ima zakona, i to je ok, placamo porez, imamo policiju... Ali ako imamo selektivno provodjenje zakona, e onda imamo malo veci problem.

Koliko je policajaca, sudija, tuzitelja, ministara zavrsilo iza resetaka? Ako se zakon ne odnosi na njih, zasto bi se odnosio na mene? Jebote zivot mi imamo situaciju da specijalna policija pljacka kombije pune novca, misleci da za to nece i ne mogu odgovarati... I o cemu onda da pricamo? Mene ce zaustaviti za brzu voznju i naplatiti mi kaznu, a nekom drugom ko u duplo brzoj voznji ubije dvoje ljudi u po glavnog grada ce omoguciti da pobjegne iz drzave?

I mi to trebamo finansirati svojim parama? I svako malo slusati kako kukaju da su im slabe plate, kako im fali ljudi, zastarjela im oprema itd? Pa kako ce pomoci bolje plate, vise ljudi i vise policijskih golfova ako ce ih voziti kriminalci? Kao, trebamo im dati jos para kako bi se prestali baviti kriminalom?

Meni to zvuci kao da MUP zapravo hoce da uzima reket cijelom gradu. Kada trazis novac a u zamjenu velikodusno nudis da ne pocinis krivicno djelo, onda si brate reketas, a ne policajac.
Doda37

#6488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Doda37 »

Ako nije bila tjeralica u 6:30 kad je on prelazio granicu kakvu odgovornost traziti od granicne policije ???
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#6489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Yahweh »

Hoće li neko od novinara iskopati imena ove trojice balavaca koji su prebili Mladena na mrtvo ime? Dokle više sa incijalima u tri lijepe, nisu maloljetni. HOĆEMO IMENA I PREZIMENA!
Benq

#6490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Benq »

Za mjesec dana se o ovom slucaju vise nece pricati , raja ce tek ponekad izbaciti neki status kao sto je npr "istina za vedrana" i to je to. Ubica ce naravno da ostane u Srbiji jer ima njihov pasos i bas ga briga, ovi ovdje ce da optuzuju jedni druge samo da narod vidi da se nesto desava ali u biti nece se desiti bas nista posebno kao ni za prethodna ubistva. Kako je krenulo jos ce traziti od porodica da se izvinu vozacima sto su se njihova djeca nasla pod tockovima i ostetila im auta..
tranquil

#6491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tranquil »

Užas, koliko propusta državnih organa samo u ovom slučaju, počev od činjenice da im je ubica doslovno paradirao pred nosom, preko toga što dosta vremena nisu znali ko je iako je ime objavljeno na Internetu, pa onda MUP nije obavijestio Tužilaštvo, do ovog sa GP. Nisam sklon priči o zavjeri kada se sve može objasniti nesposobnošću, ali ovdje je brate previše nesposobnosti na jednom mjestu.

Komesar policije propao u zemlju, onaj mucavac od ministra laže kako se ništa nije moglo uraditi i kako smo "svi krivi", premijer nešto fola zagalamio, nezadovoljan radom policije, isto ko da on nije njihov šef, a sve samo da odbije krivicu od sebe (isto kao što je radio na prethodnim sličnim slučajevima). Jutros poslali policiju da se pretvaraju da rade, nešto kažnjavaju parkirane automobile pred kućama, valjda je to najveći problem. Slažem se da je i to potrebno, ali u ovom slučaju nije prioritet, i takvo ponašanje mi je ofirnije od svečanih otvaranja pred izbore.

Volio bih da griješim, ali bojim se da će se završiti sa "pojeo vuk magarca", možda nekad isporukom iz Srbije ovog lika kojem će dodijeliti zakonski maksimalnu kaznu da se zadovolji javnost, a sistem koji mu je omogućio da ubija će ostati netaknut.
JThomas

#6492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

pa eto sad kažu da jesu bili obaviješteni.

biće još puno ping ponga ovdje...i poješće vuk magarca. i dogodine u ova doba će opet vozni park biti glavni problem policije i ministra.
Alfons Kauders

#6493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Doda37 wrote:Ako nije bila tjeralica u 6:30 kad je on prelazio granicu kakvu odgovornost traziti od granicne policije ???
MUP sad tvrdi da jeste. S obzirom da su jucer cijeli dan lagali o ovom slucaju, nisam siguran da im iko vjeruje.

Ako su proslijedili informaciju jos istu vecer, postavlja se pitanje zasto ujedno nisu objavili i ime osumnjicenog? Ako ne u isto vrijeme, onda barem sutradan, za 6 ili 12 sati? Ali nisu. Stitili su njegov identitet sve dok nije procurio po drustvenim mrezama.

Onda su lagali da ga traze po Sarajevu i poduzimaju neke mjere unutar grada, mada su znali da je lik vec isfuro.

Da li sad lazu da su obavijestili DGS isto vecer? Ili Dalida laze da su oni, a ne MUP, dobili informaciju o prelasku granice?

Nakon jucerasnje predstave, MUP KS jednostavno vise nema ni mrvicu kredibiliteta i ne vidim zasto bi iko vjerovao njihovim glupostima.
The BEN10

#6494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

hizo ramidovic wrote:grad i drzava postali su vec odavno vukojebina de luxe kategorije. umjesto napretka, boljitka, boljeg i uredjenijeg sistema, desava se suprotno.
bolji i uredjeniji sistem bio je za vrijeme osmanlija. sve je nervozno, napeto, pistolji i bombe sijevaju k'o petarde, age i begovi vladaju a njihovi potomci ubijaju bez ikakve odgovornosti...
i nije mi toliko za mene, znam se snaci, reagovati i odbraniti ali kako za djecu? kako ih odgajati? kojim vrijednostima ih uciti? da li uopce ostati ovdje zivjeti?
I ja sam se isto pitao.
Ko ima mušku djecu, OBAVEZNO u startu upisati na karate. Kad porastu, 14-15 godina, upisati na kurserve MMA, Krav Maga-e i sl. Dalje, ne kupovati preskupe mobitele i odjeću, nek se drže finog društva koliko je moguće, bez izlazaka na opasna mjesta i sl.
Alfons Kauders

#6495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

tranquil wrote:Užas, koliko propusta državnih organa samo u ovom slučaju, počev od činjenice da im je ubica doslovno paradirao pred nosom, preko toga što dosta vremena nisu znali ko je iako je ime objavljeno na Internetu, pa onda MUP nije obavijestio Tužilaštvo, do ovog sa GP. Nisam sklon priči o zavjeri kada se sve može objasniti nesposobnošću, ali ovdje je brate previše nesposobnosti na jednom mjestu.

Komesar policije propao u zemlju, onaj mucavac od ministra laže kako se ništa nije moglo uraditi i kako smo "svi krivi", premijer nešto fola zagalamio, nezadovoljan radom policije, isto ko da on nije njihov šef, a sve samo da odbije krivicu od sebe (isto kao što je radio na prethodnim sličnim slučajevima). Jutros poslali policiju da se pretvaraju da rade, nešto kažnjavaju parkirane automobile pred kućama, valjda je to najveći problem. Slažem se da je i to potrebno, ali u ovom slučaju nije prioritet, i takvo ponašanje mi je ofirnije od svečanih otvaranja pred izbore.

Volio bih da griješim, ali bojim se da će se završiti sa "pojeo vuk magarca", možda nekad isporukom iz Srbije ovog lika kojem će dodijeliti zakonski maksimalnu kaznu da se zadovolji javnost, a sistem koji mu je omogućio da ubija će ostati netaknut.
Upravo tako. Ovo je vise od obicne nesposobnosti, puno vise. O cemu se sve radi jos uvijek ne znamo, a pitanje je hocemo li ikad znati.

Kako bilo, MUP ce po obicaju zastititi odgovorne i pojeo vuk magarca. Tako da vise na ulicama Sarajeva necemo gledati Sefica, ali cemo gledati i uredno placati njegove uniformisane kolege koje su mu omogucile da pobjegne preko granice.
slavemaster

#6496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by slavemaster »

supercali wrote:Meni je drago sto su poceli optuzivati jedni druge
nece se zakotrljati jer bi se klupko tako odmotavo do velkih riba a na to niko nije spreman..svi samo deklarativno pa dok ne prodje...i to je to :bih:
The BEN10

#6497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:Da li sad lazu da su obavijestili DGS isto vecer? Ili Dalida laze da su oni, a ne MUP, dobili informaciju o prelasku granice?
Slažem se da MUP nema ni mrvicu više kredibiliteta, ali ovo ne kontam - kako su ove dvije rečenice ili ili. Šta ako je tužilaštvo dobilo informaciju, a ne MUP?
Trenutno sam u nekoj frci pa nisam baš upratio ove detalje, a jako su mi važni.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dalida-b ... /161011132
Naslovnica

#6498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Očito je da postoje paradržavne strukture vlasti koje su mnogo jače od države i koje povlače konce iz sjene.
Oni kreiraju ovakvo stanje.
supercali

#6499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Ma sad ide klasicno nisam ja ti si nisi ti ja sam i tako dok raja ne kaze ma skloni ih sa tv-a dosadni su ne mogu ih

Onda oni zagrljeni odu na veceru sve se zaboravilo jer je ljudima dosadilo slusati nisam ja do sljedeceg slucaja
Nepass

#6500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

tranquil wrote:Bili obaviješteni, pustili ga.

Ili je zavjera ili je totalni raspad sistema. Treće opcije nema.
raspad sistema je odavno na svim nivoima
Post Reply