zviz je beobasketIt_is_a_Leclerc wrote:Plaćaju mi da pišem po forumu.hrle1976 wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Zviz na svakoj temi prepričava svoju potresnu priču kako je došao u Dansku. Pa jek dosta više? Ja mislim da je dosta.
Ko ti je sad on jadan nebio. 17 postova u nepunih pet godina, idi trazi sebi posao.
Plači, moli, tu pomoći nema
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- mO k3
#6476 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
RNG_25
#6477 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znači, Trump radikalizuje muslimane jer je donio odluku o zabrani njihovog ulaska u SAD? Kao da oni imaju Bogom dato pravo da idu gdje hoće, a pogotovo u SAD? Stvarno?TLR wrote:Ne sporim da imaju učešće u tome. Sada im Trump dolijeva ulje na vatru. Ovom zabranom neće povećati sigurnost, nego postići suprotan efekat.insomnia78 wrote:Muslimane ne radikalizuju Trampove niti bilo cije druge odluke i postupci. Nego kojekakvi ucenjaci i sejhovi. U evropi im ljudi maksimalno izlaze u susret pa im ovi opet vracaju napadima, radikalizacijom i kojekakvim sranjima.
Ili je glup ili lud ili bezobrazan (pa namjerno gura svijet u nerješivu krizu).
Ti odaberi odgovor koji te čini sretnim.
Tvoj odgovor, kao i moj je nebitan i svakako neće uticati na krajnji rezultat.
Ako je to tako - onda je Trump apsolutno u pravu što im je zabranio ulazak. Svako ko misli da ima neotuđivo pravo da ode u drugu državu je potpuno zabludio. A ti takvi muslimani trebaju malo da prestanu biti odrasla derišta i sagledaju stvari objektivno, pri čemu je jedan od neizbježnih zaključaka takvog sagledavanja taj da svaka država ima puno pravo štititi svoje granice i svoje interese, kao i interese domicilnog stanovništva, u prvom redu.
- spreca
#6478 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
da nije obratnobeobasket wrote:
Izgleda u USA jedan covjek odlucuje samo sto dobro maskiraju dok Rusi jos nisu savladali tehniku kamuflaze
-
tlr
#6479 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A što su se nadigle potrumpice, ne može se dahnuti.
Potrumpica = WASP-ovac i slijepi sljedbenik Trumpovih ideja i postupaka, porijeklom sa Balkana.
Status građanina u trećim zemljama je dobio na osnovu izbjegličkog statusa, za vrijeme ili poslije balkanskih ratova '90-ih.
Sinonimi: ljakse, pakaš, papak, majmun.

Potrumpica = WASP-ovac i slijepi sljedbenik Trumpovih ideja i postupaka, porijeklom sa Balkana.
Status građanina u trećim zemljama je dobio na osnovu izbjegličkog statusa, za vrijeme ili poslije balkanskih ratova '90-ih.
- fridmann
#6480 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa ne bas da si potpuno u pravu, ali zaista, nikako da mogu razumjeti iz kojih razloga su se Bosnje okomile na Donalda a na osnovu cega suarzuhal wrote:Mene samo džudi što Amerika nije zabranila ulazak Bośnjacima, pa oni su ISIL-ovci, centra teorizma..!??
se okacili o onu izlizanu Hillary?
Ako su oni misljenja da stave zabranu na sledecih 90 dana ulasak muslimanima u njihovu drzavu to bi isto bilo kao kada bi nas neko
prisilio da prosetamo do izbjeglickog naselja u Beogradu i dovedemo par stotina onih hudih izbjeglica u Bosnu i Hercegovinu,
tacnije receno, federaciju, drugi ih ionako nece...a sta je sa Bosnjama, zasto oni bjeze od njih?
-
beobasket
#6481 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
mO k3 wrote: zviz je beobasket
Drug izvini ali ne poznajemo se licno, isto vazi za druge forumase ukljucujuci navedenog. Ako nisi u stanju imati ljudski dialog, dobro ali molim nemoj izazivat. Za pocetak bi mogao biti opsirnij i reci o kome je rijec, jer nametati nekoga i necija postupanja kako ista su jednaka mojim je izazivanje.
-
155_mm
#6482 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
fridmann wrote:Pa ne bas da si potpuno u pravu, ali zaista, nikako da mogu razumjeti iz kojih razloga su se Bosnje okomile na Donalda a na osnovu cega suarzuhal wrote:Mene samo džudi što Amerika nije zabranila ulazak Bośnjacima, pa oni su ISIL-ovci, centra teorizma..!??
Ako su oni misljenja da stave zabranu na sledecih 90 dana ulasak muslimanima u njihovu drzavu to bi isto bilo kao kada bi nas neko
prisilio da prosetamo do izbjeglickog naselja u Beogradu i dovedemo par stotina onih hudih izbjeglica u Bosnu i Hercegovinu,
tacnije receno, federaciju, drugi ih ionako nece...a sta je sa Bosnjama, zasto oni bjeze od njih?
-
tlr
#6483 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidi care, ja mislim da sam vrlo jasno objasnio šta su posljedice ovakvog čina.RNG_25 wrote:Znači, Trump radikalizuje muslimane jer je donio odluku o zabrani njihovog ulaska u SAD? Kao da oni imaju Bogom dato pravo da idu gdje hoće, a pogotovo u SAD? Stvarno?
Ako je to tako - onda je Trump apsolutno u pravu što im je zabranio ulazak. Svako ko misli da ima neotuđivo pravo da ode u drugu državu je potpuno zabludio. A ti takvi muslimani trebaju malo da prestanu biti odrasla derišta i sagledaju stvari objektivno, pri čemu je jedan od neizbježnih zaključaka takvog sagledavanja taj da svaka država ima puno pravo štititi svoje granice i svoje interese, kao i interese domicilnog stanovništva, u prvom redu.
Ne znam da li se ti praviš glup, lud ili bezobrazan ukoliko i dalje tvrdiš da će efekat apsolutne zabrane ulaska bilo kojem građaninu ovih zemalja imati za posljedicu veću sigurnost (stabilnost), ugled ili bolju međunarodnu poziciju USA.
Ja drugog obrazloženja za tvoje stavove stvarno nemam. Sorry, nije mi bila namjera da te vrijeđam.
Last edited by tlr on 29/01/2017 15:24, edited 2 times in total.
-
RNG_25
#6484 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Glupost - to je razlog, najkraće rečeno. Obzirom na to kakva je BiH, pa onda kakvi su bošnjački političari, pa kakva je politička i svaka druga stvar u BiH, mislim da je jasno kako su bošnjaci umislili da imaju pojma iočemu, iako u realnosti nemaju niočemu.fridmann wrote:Pa ne bas da si potpuno u pravu, ali zaista, nikako da mogu razumjeti iz kojih razloga su se Bosnje okomile na Donalda a na osnovu cega su
Nemoj tražiti ikakve druge razloge, jer ih objektivno nema.
- hrle1976
#6485 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jok ba ja sam zvizov poslanik. Prije sam se zvao Robert Bebek a sad Denis HrlemO k3 wrote:zviz je beobasketIt_is_a_Leclerc wrote:
Plaćaju mi da pišem po forumu.
Plači, moli, tu pomoći nema
- ultima_palabra
#6486 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidi onog cetalja sa osjecajima za nijansu... Trump je svaki put pazljivo na italicu, a Bosnjaci malim slovima...
Umetnicka dusa... svako malo mu ga umetnu.
- fakat
#6487 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svasta se moglo procitati a zadnjih par stranica, da Bosnjaci trebaju biti zahvalni Slobi sto ih je protjerao, da su krstaski ratovi vodjeni zbog implementacije koncepta vjerskih sloboda, da su Bosnjaci osjetljivi na nepravdu prema drugima jer sljede radikalne hadise, itd.TLR wrote:A što su se nadigle potrumpice, ne može se dahnuti.
-
hAZNADAR
#6488 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trumpa kritikuje i ismijava cijeli svijet. Sa izuzetkom nadpolovicne vecine u Rusiji, Srbiji, Bjelorusiji,.. i oko polovice u Ceskoj, Poljskoj, Grckoj.fridmann wrote:Pa ne bas da si potpuno u pravu, ali zaista, nikako da mogu razumjeti iz kojih razloga su se Bosnje okomile na Donalda a na osnovu cega suarzuhal wrote:Mene samo džudi što Amerika nije zabranila ulazak Bośnjacima, pa oni su ISIL-ovci, centra teorizma..!??
Da samo vidis komentare po Skandinaviji, Njemackoj, Francuskoj,..
Bosnje su itekako blaze od navedenih.
Nista licno u kritikama. Lik je jednostavno sinonim za netoleranciju, ksenofobiju, rasizam, korupciju, sovinizam, krkanluk,...
E sad sto ti posmatras stvari crno bijelo pa mislis da Bosnje mrze Trumpa po nekoj dijaletralnoj kontri u odnosu na srpske nacionaliste sto ga slave - je problem tvoje logike. Pogotovo gdje zakljucujes da smo se okacili na Hilari.
Naravno da USA ima pravo da zabrani ulazak kome hoce. Ali ako je po vjerskoj ili nacionalnoj osnovi - imamo pravo zakljuciti da se tu ipak radi o gazenju ljudskih prava i netoleranciji sto isto zakljucuje vecina svijeta - maksuz nemuslimanskog da ne mislis da je licno u pitanju. Ne sjecam se da je Rusima, istocnoevropljanima, Kubancima, Kinezima,.... bio zabranjen ulazak u USA za vrijeme hladnog rata, Srbima za vrijeme STRIKE,.. tako da ovo jeste presedan u svjetskoj politici i vrijedno komentara.
-
RNG_25
#6489 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa normalno da će imati, smiješno je tvrditi da neće. Ne znam zaista što ne bi imala za posljedicu veću sigurnost?TLR wrote:Vidi care, ja mislim da sam vrlo jasno objasnio šta su posljedice ovakvog čina.
Ne znam da li se ti praviš glup, lud ili bezobrazan ukoliko i dalje tvrdiš da će efekat apsolutne zabrane ulaska bilo kojem građaninu ovih zemalja imati za posljedicu veću sigurnost (stabilnost), ugled ili bolju međunarodnu poziciju USA.
Da vidimo:
1. Zabrana se odnosi na građane sljedećih država: Iran, Irak, Sirija, Jemen, Libija, Somalija, Sudan.
2. Od tih, sljedeće države su objektivno totalno sranje: Irak, Sirija, Jemen, Libija, Somalija.
3. Mnogi od ljudi iz tih država (stavka 2.) su radikalizovani, u suprotnom ne bi bilo svih džihadističkih i inih "pokreta".
4. Slijedi: zabrana ulaska svim državljanima tih država bi trebala da objektivno smanji prijetnju koju oni mogu predstavljati.
5. Slijedi: zabrana je posve na mjestu, unatoč kolateralnim žrtvama, tj. ljudima koji nisu niti radikalizovani niti opasni.
6. Zabrana za Irance ima smisla u kontektstu generalno neprijateljskih odnosa SAD-a i Irana, a što se tiče Sudana - iskreno me nije briga za još jednu Afričku rupu.
Apsolutno ne vidim kako će SAD biti tobože "više ugroženi" sada kada su zabranili ulazak svim državljanima tih država? Od koga će biti "ugroženi", i zašto ne bi ovakva odluka za posljedicu imala veću sigurnost/stabilnost, kada je to posve logično i direktna posljedica ovakve odluke?
Mene ne možeš uvrijediti i da hoćeš, no za tvoje dobro ti savjetujem bar intelektualnu iskrenost i konzistentnost.Ja drugog obrazloženja za tvoje stavove stvarno nemam. Sorry, nije mi bila namjera da te vrijeđam.
TLR wrote:A što su se nadigle potrumpice, ne može se dahnuti.
Last edited by RNG_25 on 29/01/2017 15:42, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#6490 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sad pregledah status Emriata, Qatar i Etihad avio koampnija,ma sve normlano,nema narocitih promjena sa rutama ili pomjernjame radnog rasporeda osoblja, plus na svim rutama presjedanja iz istih drzava, putnici moraju imati adkevtanu radnu vizu i zelenu kartu, a to znaci,da nije tocno da ne moze niko uci u SAD i 7 primarno islamskih drzava, vec ne mogu uci npr. turisti , sa drugom vrstom viza ili bez vize 
-
omar little
#6491 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
a ja mislim da bi bilo logicno da se ne povlaci nixon kao nekakav argument obzirom da republikanci nisu pokrenuli impeachment proceduru i hearings. demokrate su bile vecina i to je jedini razlog otvaranja procesa. kada su nakon 6 godina uzeli izbore republikanci su bili destabilizirani i nominaciju je uzeo totalni autsajder. po peti put, republikanci ga nece impeach kako to demokratske medijske sracke podgrijavaju po medijima. u dogledno vrijeme nema sanse.jeza u ledja wrote: Kad se spominje Nixonov impeachment, volio bih da se bar jednom preskoci otrcana fraza "nije on stvarno impeached", radi nekog efekta. Ja nisam to napisao, ali se to sustinski jeste desilo.
Pence jeste Tea Partijevac, ali nije Ted Cruz. I upravo zato sto je takav vecina Republikanaca bi ga slatko "potpisala" za najvisu poziciju. Nije valjda da mislis da on ne bi bio za tax cuts?
Ja se slazem da sa Nensi Pelosi da vecina ljudi ne zeli drasticne promjene jer su to pokazali izbori na kojima je Clinton dobila vecinu. Ne zele znacajne promjene u policies, a to da je stranka taocem Clintonovih (kao sto je bila zadnjih bar 10 godina) se svakako promjenilo samim rezultatima izbora. Naravno da su krivi idioti, Electoral College i Rusi, kao sto je kriva i Clintonova sama. Nejednakost, stagnacija, slow growth, ratovi - to ce se sve jel popraviti time sto je izabran Trump?![]()
Sama kazes da je Republikanska stranka vec Tea Party stranka, tako da ne vidim zasto bi se protivili Penceu koji je Tea Party? To je kontradiktorno. Trump nije Tea Party jer Tea Party ne glasa za budzetske troskove i bacanje para. Podilazice mu jedno vrijeme jer ce jahati na njegovom talasu popularnosti. A onda ce udariti u zid.
Kao sto rekoh, najlakse je biti cinik, nesto ko ona vasa Kanadjanka.
staviti tea party za predsjednika znaci da sebe stavljaju u oslabljenu poziciju u unutarnjim bitkama za moc u stranci. bilo kakvog tea party. opirace se tome koliko je to moguce.
mozel otrcanije od popular vote price? od 2010 su nasutani u svakom pogledu, nisu se pomjerili, manjina su na svakoj mogucoj razini i to je pravi kurs. za bernija su ljudi glasali masovno jer im se svidja gdje pelosi vodi stranku. izgubili su drzave koje su drzali dvadeset godina jer se ljudima svidja kurs. imaju insurgance from the left jer ljudi hoce ovaj kurs. dnc po drzavama pod pristiscima jer niko ne zeli promjenu. da.
stvari su se promijenile izborima jer klintonovi vise nisu "u stranci” toliko da se nista nece promijeniti, kurs ostaje isti. okej.
nigdje nisam spomenula sta trump donosi, to izvrtanje i skretanje ti je smijesno. slow growth, rampant inequality su realnost koju zvanicna demokratska politika nema namjeru adresirati jer su sami ucestvovali u njihovom kreiranju, to je njihova politika. demokrate su sluge svojim sponzorima isto kao i republikanci.
ne, nije tacno. rekla sam da mijenja izgled (sasvim jasno indicira nezavrsenu radnju) i da je tea party u bijeloj kuci (7 dana) sto to prije nikad nije bio slucaj.
najlakse je pedlat izlizanu pricu i prebacivat se s hillobta na dembota. ja sam cinik jer mi beskicmene, licemjerne, korporativne sluge i pusikurci nisu rjesenje politickog i ekonomskog problema. mos mislit.
- arzuhal
#6492 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hej kad moj praunuk ode na tavan pa, pored ikone, naše krsne slave, nađe i uramljenu sliku Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića 

-
RNG_25
#6493 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo je odveć smiješno. Ne da se pravdam, ali sam odlučio da sve strane pojmove/riječi stavljam u italic, čisto jer smatram da tako i treba.ultima_palabra wrote:Vidi onog cetalja sa osjecajima za nijansu... Trump je svaki put pazljivo na italicu, a Bosnjaci malim slovima...
A neda mi se umjesto Trump pisati Tramp.
Glede bošnjaka, ali i srba i hrvata - oni će uvijek biti malim slovom pisani, baš kao i amerikanci i drugi.
A sada nastavi sa logičkim greškama, to ti dobro ide.
-
KENJAC
#6494 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Svaku vijest trebas na ovaj nacin tretirat. Oduzmi trenutnu mrznju " sistema" prema Trampu, oduzmi pompu novinara, oduzmi prevod lokalnih novinara na lokalne uslove.... i umjesto " Muslimana zabranjen ulaz" dobit ces ono sto i jeste. " neznatno poostren vizni kurs prema sedam zemalja "Connaisseur Karlin wrote:Sad pregledah status Emriata, Qatar i Etihad avio koampnija,ma sve normlano,nema narocitih promjena sa rutama ili pomjernjame radnog rasporeda osoblja, plus na svim rutama presjedanja iz istih drzava, putnici moraju imati adkevtanu radnu vizu i zelenu kartu, a to znaci,da nije tocno da ne moze niko uci u SAD i 7 primarno islamskih drzava, vec ne mogu uci npr. turisti , sa drugom vrstom viza ili bez vize
Kako ova tako i jos sto drugih vijesti !
- mO k3
#6495 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
arzuhal wrote:Hej kad moj praunuk ode na tavan pa, pored ikone, naše krsne slave, nađe i uramljenu sliku Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića
- Connaisseur Karlin
#6496 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
logicno,pa u Kanadi deceniju su mediji u naucnim oblastima pod nadzorom, i to niko ne znaKENJAC wrote:Svaku vijest trebas na ovaj nacin tretirat. Oduzmi trenutnu mrznju " sistema" prema Trampu, oduzmi pompu novinara, oduzmi prevod lokalnih novinara na lokalne uslove.... i umjesto " Muslimana zabranjen ulaz" dobit ces ono sto i jeste. " neznatno poostren vizni kurs prema sedam zemalja "Connaisseur Karlin wrote:Sad pregledah status Emriata, Qatar i Etihad avio koampnija,ma sve normlano,nema narocitih promjena sa rutama ili pomjernjame radnog rasporeda osoblja, plus na svim rutama presjedanja iz istih drzava, putnici moraju imati adkevtanu radnu vizu i zelenu kartu, a to znaci,da nije tocno da ne moze niko uci u SAD i 7 primarno islamskih drzava, vec ne mogu uci npr. turisti , sa drugom vrstom viza ili bez vize
Kako ova tako i jos sto drugih vijesti !
drugo, osobe iz BiH ne mogu tako lako doci u posjetu,vecina budu odbijene na razgovorima u SAD Ambasadi,a osoba iz Njemacke nema takav problem,i niko se ne pita na temi,zasto je putnik iz BiH drugacije tretiran
-
FreakyStyley
#6497 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Last edited by FreakyStyley on 29/01/2017 16:01, edited 1 time in total.
- fridmann
#6498 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hoces da kazes da ga i Swabe ismijavaju,hAZNADAR wrote:Trumpa kritikuje i ismijava cijeli svijet. Sa izuzetkom nadpolovicne vecine u Rusiji, Srbiji, Bjelorusiji,.. i oko polovice u Ceskoj, Poljskoj, Grckoj.fridmann wrote:Pa ne bas da si potpuno u pravu, ali zaista, nikako da mogu razumjeti iz kojih razloga su se Bosnje okomile na Donalda a na osnovu cega suarzuhal wrote:Mene samo džudi što Amerika nije zabranila ulazak Bośnjacima, pa oni su ISIL-ovci, centra teorizma..!??
Da samo vidis komentare po Skandinaviji, Njemackoj, Francuskoj,..
Bosnje su itekako blaze od navedenih.
Nista licno u kritikama. Lik je jednostavno sinonim za netoleranciju, ksenofobiju, rasizam, korupciju, sovinizam, krkanluk,...
E sad sto ti posmatras stvari crno bijelo pa mislis da Bosnje mrze Trumpa po nekoj dijaletralnoj kontri u odnosu na srpske nacionaliste sto ga slave - je problem tvoje logike. Pogotovo gdje zakljucujes da smo se okacili na Hilari.![]()
Naravno da USA ima pravo da zabrani ulazak kome hoce. Ali ako je po vjerskoj ili nacionalnoj osnovi - imamo pravo zakljuciti da se tu ipak radi o gazenju ljudskih prava i netoleranciji sto isto zakljucuje vecina svijeta - maksuz nemuslimanskog da ne mislis da je licno u pitanju. Ne sjecam se da je Rusima, istocnoevropljanima, Kubancima, Kinezima,.... bio zabranjen ulazak u USA za vrijeme hladnog rata, Srbima za vrijeme STRIKE,.. tako da ovo jeste presedan u svjetskoj politici i vrijedno komentara.
od juce kako je sa Merkelovom telefonirao, vise ga ne ismijavaju a do juce je cijela Njemacka zmizdrila iz razloga sto Donald nije bar telefonski kontaktirao sa Andjom.
Sada su Swabe umireni, rekao im je da im nece dirati NATO i da ce od ove ili iduce godinine ionako dobre odnose sa Swabama produbiti,
uostalom, Trampov djed je rodjeni Njemac.
Swabe su se kao i ostali aposebno Swabe solno ugrizli za zadnjicu po pitanju Brexita, ismijavali su Engleze a da je Tram nazvao Andju glupacom to je posebna prica i ima svoju pozadinu,
uostalom glupacom su je nazvali mnoge clanice EU.
U pitanju su izbjeglice koje je Andja htjela drugima da ih uvali, naravno, najveci dio bi ostao u Njemackoj ali rezultat je poznat,
svi su ostali u Njemackoj iz razloga da Merkelovu niko nije ni jedan posto hebavao.
Mozemo mi njega ismijavati koliko hocemo, a zamisli ako zaisat autoindustriji okaci te dodatne uvozne carine, sto je to njegovo legitimno pravo
vidjeti cemo tada kako ce se neko ismijavati.
Swabe polako istrazuju Africko trziste automobila, al' jbg. Afrika je fukara, ko ce kupovati Mercedese , BMW i Audije koji kostaju
preko 70 hiljada €?
- Connaisseur Karlin
#6499 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
EU danas hrani izbjelgice bez posla,a toga nema u SAD, dodji i radi,kao ostatak lokalne populacije ili se vrati u zemlju porijekla 
-
beobasket
#6500 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije Trump 1 % prijetnja EU koliko je Le Pen, populizam u ostalim drzavama i cirkus oko Brexita.