Sirija vol. 2

Locked
DuckZz

#6476 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Pripadinici "IS" zauzeli selo Hadath u provinciji Homsa ......
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.31 ... 0&z=12&m=b
Image
Image
Image
sumirprimus

#6477 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

bog te, sta ovde uspijeva van rata?
oklen voda?
dječak sa šibicama

#6478 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

#SAA & #Hezbollah in full control of #Alzerbah town along M5 highway in rural southwest #Aleppo. "

Image

Image

konacno teroristima presjecen autoput M5
Kikibombona

#6479 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:
Šta imam pisat ?
Jedno te ista osoba u jedno te istoj grupi koja uživa medijsku propagandu. Ne može osoba isto izgledati kad godinu dana provede u pustinji Homsa sa 2% vlažnosti u zraku.
Od početka godine su gubili sve borbe u kojima su učestvovali (sve do dolaska Ruske vojske), a to je u prijevodu 11 mjeseci , zajedno sa njima i Suheil Hassan koji je doslovno propo ko žeton. Posljednji njegov snimak je bio u provinciji Hame, kada u oblasti Al-Ghaba razgovara sa ministrom odbrane u Damasku i traži od njega da mu pošalju nova oružja jer će pobunjenici u protivnom krenuti na Latakiju. Nakon toga biva ranjen itd ...

Ovo što sada vidimo je ništa drugo nego medijska propaganda koja je preuredila "Tigar grupu" u "Chetah force", što je u biti jedno te isto samo "medijski preuređeno kako bi se krenulo ispočetka.". Također je i sam Col. Suheil Hasan doživio "fizički" remake, to možda ne izgleda nešto specijalno ali kada Sirija ovisi o jednom čovjeku, onda jeste.
Pa cekaj, majka mu stara, je li ovaj Tigar kojeg vidimo 'stari rekonstruisani' ili neki novi. Nisam vidio da je iko od simpatizera SAA i pobunjenika doveo u pitanje identitet covjeka koji predvodi Tigrove i koji se zove Suhejl Hasan. Jedino smo mi ovdje o tome pisali, koliko sam ja mogao upratiti. :D

Ocekujem da se uskoro vrati Kasim u mladalackom izdanju. :D
dječak sa šibicama

#6480 Re: Sirija vol. 2

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... overs.html

stravicne slike rupa u kojima su bradati teroristi drzali zatocene Yazidi zene/ropkinje
DuckZz

#6481 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ma jel to stavljaš slike iz 2013 ? Ma nije valjda.
A na drugoj slici se nalaze pripadnici Iračke Kataib Hezbollah brigade, to je u biti "SAA" koja danas postoji
http://www.shahbapress.com/news/701/%D9 ... D9%86.html

Na jugu Aleppa poginuo Mousawi Sijed, oficir Iračke Ghalibun brigade.
Image

Kikibombona wrote:
Pa cekaj, majka mu stara, je li ovaj Tigar kojeg vidimo 'stari rekonstruisani' ili neki novi. Nisam vidio da je iko od simpatizera SAA i pobunjenika doveo u pitanje identitet covjeka koji predvodi Tigrove i koji se zove Suhejl Hasan. Jedino smo mi ovdje o tome pisali, koliko sam ja mogao upratiti. :D

Ocekujem da se uskoro vrati Kasim u mladalackom izdanju. :D
Ako zaista postavljaš to pitanje, onda znamo da nisi u stanju 4 riječi pročitat kako treba, jer si po ovome pročitao samo prve 3.
Last edited by DuckZz on 16/12/2015 12:19, edited 3 times in total.
asurbanipal

#6482 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote: Probaj iz zasjede, vele da manje boli :mrgreen:
Aha, i ti izgleda uživaš u kada Rusi ubijaju civile, zabavljaju te slike iz 2012.Onio zanimljivo ti kada dođe lik iz Rusije i ugljeniše, kako ih ti ono nazivaš, vehabije je li? Kada ugljenišu žene i djecu u Doumi? De se malo nasmiji, pa onda prokomentariši iz koje godine je slika, pa onda malo pljuj i govori lažov, a sve završi sa Asad je najbolji, odnosno manje je zlo.

Kako ne znaš ? Assad je legenda...

Mlohavi

#6483 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Boli **rac Asada, vojska mu se mjeri u milionima, nikad nece popustiti sta god se desi. :lol: :lol:
sumirprimus

#6484 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

al joj čupri zadnjih strana,tek sad dobaci,hos se pobit :lol: :lol:
Em2r

#6485 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sumirprimus wrote:al joj čupri zadnjih strana,tek sad dobaci,hos se pobit :lol: :lol:
Joj da me hoce ko istuci da mi isijas ispravi.
sumirprimus

#6486 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ovisi oklen si ,reko bi ti za to peglanje ledja... :D
Em2r

#6487 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sumirprimus wrote:ovisi oklen si ,reko bi ti za to peglanje ledja... :D
Sve sam probao i Skaricu i Devetak i Zavidovice :)
dječak sa šibicama

#6488 Re: Sirija vol. 2

#SAA in full control of Marj Al-Sultan town #Damascus

nakon helikopterske baze, bradati teroristi istjerani i iz grada
pjerino

#6489 Re: Sirija vol. 2

Post by pjerino »

Opetja033 wrote:
pjerino wrote:
Opetja033 wrote:Dzenaza pripadniku FSA jedinice "Liwa al Thuwwar Raqqa", ubijenom od strane pripadnika YPG-a jucer. Inace su do jucer bili saveznici. Momak je ubijen u nicim izazvanom napadu komunisticke YPG.
Ypg, odnosno teritorij koji oni kontroliraju meta je sve većeg broja terorističkih napada od strane isil-a. Napadi se u velikoj većini dešavaju u dubini teritorija rojave i iz i preko teritorija sa arapskom većinom, odnosno iz mjesta koja su bila glavna uporišta isil-a. Zadnji takav veliki napad desio se u gradu Tell Tamer prije neki dan, taj gradić je barem 50 km od linije razdvajanja. Kurdi bez obzira što ih je ai optužio za etničko čišćenje, nisu taj teritorij očistili od arapa i sada plaćaju visoku cijenu ljudskim životima. No nisu ni oni mazohisti bez granica i sada su odlučili djelovati i eliminirati sve sumnjive osobe kad već sami arapi (fsa) to nisu uradili. Prilikom pokušaja hvatanja jedne takove sumnjive osobe došlo je do ovog incidenta.
Nista, ama bas nista ne upucuje na taj scenarij. Oni sto ae zna jeste da su pripadnici YPG-a nicim izazvani napali vojni punkt jedinice sa kojom su saveznici i koja pripada SDF-u te ubili momka na pravdi Boga.
Na kraju krajeva ovo im nije prvi put. Odvodili su i ubijali u mrkloj noci Asirce, pripadnike YPG-u saveznickih formacija.
Naravno da se samo od sebe namece pitanje sta zele i sta ce tek raditi u buducnosti?
Sa Arapima unutar SDF koalicije su napravili problem koji se nece tek tako rijesiti.
Ja nemam potrebu a ni mogućnosti da tvrdim kako je točno momak poginuo, ti si decidirano naveo svoje viđenje (ili svog izvora), meni je samo žao ovog momka koji je poginuo u bilo kojim okolnostima ne preudicirajući ničiju krivnju.

Tko je u stvari ta fsa brigada "Liwa al Thuwwar Raqqa", i tko su „civili“ sa tog područja koji sada protestiraju.
Liwa al Thuwwar Raqqa “brigada” je jedna od brigada u grupaciji fsa koja je branila kobane a cijela grupacija je brojala 150-200 boraca. Prema današnjim podacima ta grupacija u rojavi u kojoj je i liwa sada broji 3000-5000 boraca. Odakle ti novi borci, velika večina je regrutirana sa oslobođenih područja koja su nekad bila pod kontrolom nusre a poslije isil-a. Ako neko ima iluzije da su arapi s tog područja bili distancirani od isil-a grdno se vara, dapaće, glavni isil-ovci su upravo bili domaći arapi. Ovaj događaj se desio upravo na području gdje je isil imao najača uporišta i podršku domaćeg stanovništva i taj kraj je de facto totalno očišćen od kurda (ionako ih nije bilo puno nakon asadova inženjeringa), radi se o gradiću Suluk i području južnije prema raki.

Prije otprilike dva mjeseca upravo pripadnicima te brigade zabranjen je ulazak u kobane zbog kriminala i neprimjerenog ponašanja.

Imaš izvještaj britanskog novinara od prije mjesec dana kod je najavljujući ofanzivu prema raki obišao jedinice fsa i ypg-a na tom području i njihove kontrolne punktove. Uglavnom, fsa je popljuvao kao grupu nediscipliniranih i neurednih pojedinaca dok je o ypg-u imao samo rijeći pohvale. Žao mi je onih 150-200 istinskih boraca iz te grupacije ali izgleda da se tamo u posljednje vrijeme “nakotilo” svega i svačega.

Zanimljivo je kako se ti arapi bune čim ypg jedinice uđu u ta isil-ova uporišta a putra na glavi imaju do besvjesti, isto je bilo i u sarinu i u gire-sipiju.
sumirprimus

#6490 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Em2r wrote:
sumirprimus wrote:ovisi oklen si ,reko bi ti za to peglanje ledja... :D
Sve sam probao i Skaricu i Devetak i Zavidovice :)
doboj? :D
Kikibombona

#6491 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:
Ako zaista postavljaš to pitanje, onda znamo da nisi u stanju 4 riječi pročitat kako treba, jer si po ovome pročitao samo prve 3.

Pitao sam da li postoje spekulacije kod pristalica SAA i pobunjenika da ovaj novi Tigar nije stari Tigar?

Malo mi je neobicno da se covjek tako drasticno izmijeni, podmladi nakon sto promijeni klimatske uslove. I da, dok je bio u Hami, pa i Alepu, izgledao je dosta starije nego sada. Drugacije.

Al dobro, sminka cuda cini! Sve je moguce! :D :D
Kikibombona

#6492 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

pjerino wrote:
Ja nemam potrebu a ni mogućnosti da tvrdim kako je točno momak poginuo, ti si decidirano naveo svoje viđenje (ili svog izvora), meni je samo žao ovog momka koji je poginuo u bilo kojim okolnostima ne preudicirajući ničiju krivnju.

Tko je u stvari ta fsa brigada "Liwa al Thuwwar Raqqa", i tko su „civili“ sa tog područja koji sada protestiraju.
Liwa al Thuwwar Raqqa “brigada” je jedna od brigada u grupaciji fsa koja je branila kobane a cijela grupacija je brojala 150-200 boraca. Prema današnjim podacima ta grupacija u rojavi u kojoj je i liwa sada broji 3000-5000 boraca. Odakle ti novi borci, velika večina je regrutirana sa oslobođenih područja koja su nekad bila pod kontrolom nusre a poslije isil-a. Ako neko ima iluzije da su arapi s tog područja bili distancirani od isil-a grdno se vara, dapaće, glavni isil-ovci su upravo bili domaći arapi. Ovaj događaj se desio upravo na području gdje je isil imao najača uporišta i podršku domaćeg stanovništva i taj kraj je de facto totalno očišćen od kurda (ionako ih nije bilo puno nakon asadova inženjeringa), radi se o gradiću Suluk i području južnije prema raki.

Prije otprilike dva mjeseca upravo pripadnicima te brigade zabranjen je ulazak u kobane zbog kriminala i neprimjerenog ponašanja.

Imaš izvještaj britanskog novinara od prije mjesec dana kod je najavljujući ofanzivu prema raki obišao jedinice fsa i ypg-a na tom području i njihove kontrolne punktove. Uglavnom, fsa je popljuvao kao grupu nediscipliniranih i neurednih pojedinaca dok je o ypg-u imao samo rijeći pohvale. Žao mi je onih 150-200 istinskih boraca iz te grupacije ali izgleda da se tamo u posljednje vrijeme “nakotilo” svega i svačega.

Zanimljivo je kako se ti arapi bune čim ypg jedinice uđu u ta isil-ova uporišta a putra na glavi imaju do besvjesti, isto je bilo i u sarinu i u gire-sipiju.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ja sam ovdje jos davno pisao da je grad Suluk najvece leglo ISIL monstruma na sjeveru Sirije. Najbogatije i najuticajnije obitelji iz grada su se pridruzile ISILu i kotirale veoma visoko u hijerarhiji. Slicno vazi i za Gire Sipi.

U ta dva grada konfiskovana je sva kurdska imovina od strane Nusre i poslije ISILa.. Gradovi i sire podrucje je ocisceno od Kurda. Nakon Bathistickog etnickog inzenjeringa sporevedeno je potpuno i temeljito etnicko ciscenje. Jedan dobro obavjesten Kurd je za vrijeme ofanzive na Sluk i Gire Sipi govorio kako se plasi da ce doci do osvete, posebno u gradu Suluk, jer su na tom podrucju pocinjeni strasni zlocini nad kurdskim stanovnistvom. Na srecu, komandni kadar je obuzdao potencijalne zlocince.

Rojava je prepuna spavaca i bivsih pripadnika ISILa. Te ljude treba kontrolisati, a one koji su sudjelovali u zlocinima osuditi. Na to ih obavezuju nevine zrtve bombaskih napada u Hasaki, Kobaniju, Kamisliju, Gire Sipiju, Deriku, Tel Tamiru.... gradovima koje su napadali spavaci... i u kojima je poginulo na stotine civila...

Evo sta su radili zlocinci na tom podrucju... zlocinci iz Nusre, Ahrar Shama, ISILa, tzv. FSA i ostali...

Maystor

#6493 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Navodno procurila lista terorističkih organizacija koju je kreirao Jordan u sklopu sporazuma iz Beča:

Image
sarajevoxxxx

#6494 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Image
sarajevoxxxx

#6495 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Odbijen veliki napad režimskih snaga i milicija na područje južnog Haleba kod mjesta Zernebeh.Oko 22 zračna udara ruskih aviona na mjesta Al Azizeh i Ikarda, je prethodilo napadu koji je u potpunosti odbijen.
sarajevoxxxx

#6496 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Britansko MVP:Većina ruskih zračnih udara je izvršena na položaje opozicije a ne na Isil.
- Rojters:Kasim Sulejmani prošle sedmice bio u posjeti Moskvi
Em2r

#6497 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sarajevoxxxx wrote:- Britansko MVP:Većina ruskih zračnih udara je izvršena na položaje opozicije a ne na Isil.
- Rojters:Kasim Sulejmani prošle sedmice bio u posjeti Moskvi
Ti mu fatihu prouci prosle hefte sad u Moskvi?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6498 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

pa normala da će napadati opoziciju
jer su najbliži i prvi na redu
kad dodje raka na red napadaće isis
republikauzicka

#6499 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

debakl koljaca na Latakiji

SAA seizes Jabal Nuba
Image

SAA NDF captured strategic heights of Nobah_Mountain

Image
Last edited by republikauzicka on 16/12/2015 16:25, edited 1 time in total.
republikauzicka

#6500 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

nosara wrote:Izdrzi, sokole...

Image

svjetski baja je uz tebe...

Image

Po najnovijim vijestima sve ide po planu, Sirija se polako oslobadja agresora svih boja...

Image
:bih: :bih: :bih:
Locked