Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dezurni_ucenik

#6476 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

O'zone wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Mislis varijanta "nek trese levate"? Ona trese mozda one kojima je stvarno stalo do zivotinja. A mozda i grijesim. :-)
Da,da. Upravo ta varijanta.

Od ovih se "zaštitnika životinja" treba učit kako se bere lova.

Odo' i ja sad rasplakat se po fejsu. Mozda i ja sta usicarim.
O'zone
Globalni moderator

#6477 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

dezurni_ucenik wrote:
A čuj ona je digla skoro 30 000 KM bez i jednog dokaza u šta taj novac ulaže. Slikaš par kučića, kažeš da "okrutni" ljudi hoće da ih ubiju i da si ti njihov anđeo čuvar i here you go 8-) Sjedi sad i skontaj koliko moraš krvi propišat da zaradiš 30 milja. Meni trebaju 3 godine i 2 mjeseca.

Sračunaj koliko bi ti trebalo da napraviš kuću (Sandra) ili kupiš Opel Merivu (opet Sandra).

Kad sve sračunaš skontaš da su oni genijalci :mrgreen:
dezurni_ucenik

#6478 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

O'zone wrote:
dezurni_ucenik wrote:
A čuj ona je digla skoro 30 000 KM bez i jednog dokaza u šta taj novac ulaže. Slikaš par kučića, kažeš da "okrutni" ljudi hoće da ih ubiju i da si ti njihov anđeo čuvar i here you go 8-) Sjedi sad i skontaj koliko moraš krvi propišat da zaradiš 30 milja. Meni trebaju 3 godine i 2 mjeseca.

Sračunaj koliko bi ti trebalo da napraviš kuću (Sandra) ili kupiš Opel Merivu (opet Sandra).

Kad sve sračunaš skontaš da su oni genijalci :mrgreen:

A oni doveli Collinu u Sarajevo da prica o ekonomiji. A zivi dokazi hodaju svakog dana pored nas. :-)
O'zone
Globalni moderator

#6479 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

dezurni_ucenik wrote:
A oni doveli Collinu u Sarajevo da prica o ekonomiji. A zivi dokazi hodaju svakog dana pored nas. :-)
Sad čitam ovaj blog :lol: :lol: :lol: Ženska je jbni geniji 25 000 Eura -RESPECT! Jes sjebala levate :lol: :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#6480 Re: Problem pasa lutalica

Post by Muhamed Đakmić »

Banned user for reason “krsenje pravila foruma”

MJAU - da

7 dana

Ali nek ostali ne misle da će oni izbjeći ban radi provokacija, samo jel nastave istim tempom.
Gabrielo

#6481 Re: Problem pasa lutalica

Post by Gabrielo »

O'zone wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Sad čitam ovaj blog :lol: :lol: :lol: Ženska je jbni geniji 25 000 Eura -RESPECT! Jes sjebala levate :lol: :lol: :lol:
Ja ne bi imao obraza tako KRASTI pare.
SanskiBiser

#6482 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Image

Sad ce jamda i novo auto da trazi da joj uzmu "Golf is very sick...very sick.." :lol: Kendinim stopama :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6483 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Image
Image

pokazna vjezba pred obacun s coporima ljudova
escobar__

#6484 Re: Problem pasa lutalica

Post by escobar__ »

Treba srušit drvo, očigledno smeta tužnim okicama.
sizifinho

#6485 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

očito ponestalo inspiracije, ovo je bila tema prije možda i mjesec dana, nezz jel ista slika, ali isti komentar na nju...
jbg, nestalo duha u borbi protiv krvoločnih, ubitačnih i po društvo opasnih monstruma
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6486 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

prijatelja kod oslobodjenja ujeo pas
sizifinho

#6487 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Black swan wrote:prijatelja kod oslobodjenja ujeo pas
prijaviti i odmah eutanizirati psa
The BEN10

#6488 Re: Problem pasa lutalica

Post by The BEN10 »

https://www.facebook.com/muhamed.velic.549?fref=nf
Muhamed Velic 19 hrs ·

Ve la havle ve la kuvvete illa billah. Malo prije sam se vraćao s Ravnih Bakija, preko Vratnika i Kovača, i kada sam trebao proći pored šehidskog mezarja na Kovačima, odjednom je sa staze iz mezarja drito na put istrčao momak koji je silno bježao a za petama mu je bila gomila ogromnih pasa lutalica. Već su ga stigli i počeli ujedati, a on je užasno vrištao. To se u stotinkama događala tačno ispred mene, koji sam bio u autu. Nisam puno razmišljao, nego sam naglo skrenuo s autom i pritisnutom sirenom prema toj gomili kerova. Prepali su se, pustili su momka i brzo se vratili u mezarje. Momak kojeg su kerovi napali, toliko se prepao da je brzim šprintom i dalje trčao uzbrdo prema Muzeju i Ploči. I dalje je izbezumljeno vrištao. Nekoliko ljudi s autima je stalo i nisu mogli vjerovati šta se dogodilo. Rekli su mi da sam dobro reagirao. Hvala Allahu, Koji je dao da u tom trenutku baš naiđem s autom. Bilo mi je drago da sam bio od pomoći, a onom momku, čini mi se da je stranac bio, imao je mali ruksak na leđima, trebat će dosta vremena da dođe sebi.
Zaista, jedna ružna situacija i pojava u našem gradu. Ti napasnici uzurpirali su javni prostor, evo vidimo da su uzurpirali i šehidsko mezarje na Kovačima - ne može ih se više trpiti i tolerisati. Možete misliti kakvu će sliku o nama i našem gradu imati taj turist i stotine hiljada drugih turista koji dolaze u naš grad. Konačno, zaštitimo sebe i svoju djecu od ovih napasnika!
Zato, apeliram vlastima da konačno poduzmu nešto, doćeralo je cara do duvara. Dok ne bude prekasno!
Allah da nas zakloni i sačuva od svakog zla i zlih nasrtaja!
Unlike · Comment · Share
1,528 others like this.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6489 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

imamo troje zajedničkih frendova :D od kojih je jedna pokrivena :D 2 udate 1 nije :D jedna je celebrity :mrgreen:
forest gump

#6490 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

I vako svaku noć. Po svu noć.
Ci-Nick

#6491 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ci-Nick »

U normalnim zemljama se i vlasnički psi koji napadnu ljude uspavljuju a kod nas ni lutalice.
http://www.zenicablog.com/index.php/crn ... a-lutalica
http://www.zenicablog.com/index.php/zut ... -u-bolnici
sizifinho

#6492 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

nekad davno jedan od ovih sto veli da su kerovi najvece zlo covjecanstva u svojoj argumentaciji rece kako psi seru po livadama, prljaju zelenu povrsinu pa se djeca ne mogu ni igrati tu.
Kod mene ispred zgrade ima divna livada da jedno 5-6 rezdelija. Na njoj ja odrastao.
Sinoc izveo psa i imam sta vidjrti:
najmanje tri kile hljeba iskomadane i izmrvljene od bosnje i bacene "golubovima". 20% povrsine livade je posevapljeno uvijek duhovnom bosnji, Ne bacaj ljeb, grehota, turi ga na livadu golubovi ce ga pojesti.
U radijusu te hljeb-bombe je jedno 20ak flasa, papira i slicnog otpada.
Mi tu imamo jednog lutalicu i on se posere na toj livadi. Njegovo govno ili peksinluk ovih nadri civilizanata... sta jr zdravijr hmmm
tuzne oke krivr opet?
oko tubnih oka se uvijek vodi borba, ali ne vidim nikog da se s istim zarom bori protiv vilajetizacije Sarajeva i Bosne iHercegovinr
ULTRAK

#6493 Re: Problem pasa lutalica

Post by ULTRAK »

To je zaista istina. Vidio sam da ne vodite racuna o okolini. Bacate flase iz prozora na Igmanu recimo. To sam licno vidio. Ovdje na zapadu je to nezamislivo ni pored auto puta a kamoli u takvoj prirodi.

A ti psi su posebna prica. Ja bih to sve uspavao. Cisti ciganluk.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6494 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

forest gump wrote:

I vako svaku noć. Po svu noć.
sizifinho

#6495 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

ULTRAK wrote:To je zaista istina. Vidio sam da ne vodite racuna o okolini. Bacate flase iz prozora na Igmanu recimo. To sam licno vidio. Ovdje na zapadu je to nezamislivo ni pored auto puta a kamoli u takvoj prirodi.

ma trebalo ih je ukloniti, i uklonili su. Daleko manji broj je sad, nek se uklone ostali nesocijalni psi, ostale ostaviti i to je to. Ko kaže da na zapadu nema lutalica laže ili nikad nije bio na zapadu.
Što ćeš ti ubijati psa koji je pitom, samo nema sreće pa ga je neki debil izbacio iz auta jer mu je dosadio (nisu psi nikli iz zemlje).
isto tako razumijem ove što se žale na lavež, i to je nešto što se treba regulisati naravno.

Ali u jeku kad su psi bili baš mnogobrojni, ovdje se pisalo kako se šire bolesti
(nisam siguran da uopšte znaju koje bolesti),
kako djeca nemaju gdje da se igraju od njih
(bilo je: ne smiju prići toboganu, u B fazi alipašinog polja - što je laž nad lažima, ja gledao svojim očima ta ista djeca što ne mogu prići toboganu kupuju hranu i hrane te pse, igraju se s njima...)
bilo je onih situacija kad su psi napadali ili ujedali- odmah je trebalo takve uspavati

Ali ja sam svojim očima gledao kad su šintori došli na dojavu agresivnog psa (koji je bio napast) i zaobišli ga jer je ovaj režao na njih.
Umjesto tog uhvatili su kuju koja se tek okotila, i to tako da su je zovnuli, ona naivna prišla mašući repom, konta dat će joj hranu i ovaj jedan je spuca štapom po glavi a drugi je uhvati za vrat...gnusan čin kukavica, jer nedaleko leži pas kojem nisu smjeli prići jer je režao i lajao, pa su ga samo zaobišli.

I kao što kažeš, ti sa zapada si vidio kako bacaju otpatke na Igmanu. Molim te da otvoriš temu Biciklom kroz Sarajevo, vidjet ćeš šta je momak postavio.

Nema većeg poganćera i peksina od našeg čovjeka.
uglavnomja

#6496 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

[quote="sizifinho" Ko kaže da na zapadu nema lutalica laže ili nikad nije bio na zapadu.
.[/quote]

:D :izet:
ULTRAK

#6497 Re: Problem pasa lutalica

Post by ULTRAK »

sizifinho wrote:
ULTRAK wrote:To je zaista istina. Vidio sam da ne vodite racuna o okolini. Bacate flase iz prozora na Igmanu recimo. To sam licno vidio. Ovdje na zapadu je to nezamislivo ni pored auto puta a kamoli u takvoj prirodi.

ma trebalo ih je ukloniti, i uklonili su. Daleko manji broj je sad, nek se uklone ostali nesocijalni psi, ostale ostaviti i to je to. Ko kaže da na zapadu nema lutalica laže ili nikad nije bio na zapadu.
Zivim 22 godine na zapadu. Nikada u zivotu nisam vidio lutalicu ali bukvalno. Znaci uvelikom gradu nikad, na selu nikad, u manjem gradu nikad. Vidio sam samo macke od komsija kako setaju ulicom ali zna se da su to necije macke koje oni puste da budu oko kuce pa se vrate kada ogladne. Cuke lutalice; to ovdje ne postoji jednostavno. To je postojalo u 19. vijeku recimo ili u 18. vijeku.
sizifinho

#6498 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

ULTRAK wrote:
Zivim 22 godine na zapadu. Nikada u zivotu nisam vidio lutalicu ali bukvalno. Znaci uvelikom gradu nikad, na selu nikad, u manjem gradu nikad. Vidio sam samo macke od komsija kako setaju ulicom ali zna se da su to necije macke koje oni puste da budu oko kuce pa se vrate kada ogladne. Cuke lutalice; to ovdje ne postoji jednostavno. To je postojalo u 19. vijeku recimo ili u 18. vijeku.
to je čudno, jer prvi put kad sam otišao, vidio sam lutalicu kako hoda kroz grmlje jednog predgrađa.

Drugo je kad ti imaš čitacu organizaciju usmjerenu pomaganju i spašavanju životinjama, koja je bolje infrastrukture tamo nego bolnice u Bosni.
ULTRAK

#6499 Re: Problem pasa lutalica

Post by ULTRAK »

sizifinho wrote:
ULTRAK wrote:
to je čudno, jer prvi put kad sam otišao, vidio sam lutalicu kako hoda kroz grmlje jednog predgrađa.

Drugo je kad ti imaš čitacu organizaciju usmjerenu pomaganju i spašavanju životinjama, koja je bolje infrastrukture tamo nego bolnice u Bosni.
Moguce je da si se pogresno razumio. Ja kad izadjem da setam cesto vidim psa kako trckara ulicom. No 400 metara dalje dolazi njegov gazda. Zna da pas nikome ne smeta niti prilazi ljudima i onda ga gazda pusti da slobodno trci dok seta sa njim. Moguce je da si vidio takvog psa.

Lutalici u zapadnoj evropi (Njemacka, Swedska, Velika Britanija, Njemacka, Austrija, Belgija, Norveska, Danska itd.) sigurno nisu mogao vidijeti ili je ta sansa ravna nuli. Jer ja koji ovdje zivim cijeli zivot nisam vidio lutalicu nikada a krecao sam se kroz cijeli zapad od Spanije do Norveske i od Austrije do Velike Britanije.
Zastozato

#6500 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Na zapadu definitivno nema pasa lutalica. Ko kaze da ih ima nije nikad bio na zapadu. Isto tako na zapadu se vodi racuna o cistoci, kazne su velike za one koji ostavljaju smece na ulici ili prirodi, i niko ne pomislja da tako nesto uradi, pseci izmet se mora pokupiti, itd. Ovdje je stvarno katastrofa. Smece na ulicama, autobuskim i trolejbuskim stanicama, da ne govorim o izletistima i parkovima. To je nesto sto mi je najodvratnije kod nas i tesko mi pada sto se nista ne preduzima da se situacija poboljsa. Nekad kad sam ja isao u skolu su nas znali angazovati na ciscenje dvorista oko skola pa i obliznjih ulica, a sad je tu najvise smeca.
Locked