ULTRAK wrote:To je zaista istina. Vidio sam da ne vodite racuna o okolini. Bacate flase iz prozora na Igmanu recimo. To sam licno vidio. Ovdje na zapadu je to nezamislivo ni pored auto puta a kamoli u takvoj prirodi.
A ti psi su posebna prica. Ja bih to sve uspavao. Cisti ciganluk.
ma trebalo ih je ukloniti, i uklonili su. Daleko manji broj je sad, nek se uklone ostali nesocijalni psi, ostale ostaviti i to je to. Ko kaže da na zapadu nema lutalica laže ili nikad nije bio na zapadu.
Što ćeš ti ubijati psa koji je pitom, samo nema sreće pa ga je neki debil izbacio iz auta jer mu je dosadio (nisu psi nikli iz zemlje).
isto tako razumijem ove što se žale na lavež, i to je nešto što se treba regulisati naravno.
Ali u jeku kad su psi bili baš mnogobrojni, ovdje se pisalo kako se šire bolesti
(nisam siguran da uopšte znaju koje bolesti),
kako djeca nemaju gdje da se igraju od njih
(bilo je: ne smiju prići toboganu, u B fazi alipašinog polja - što je laž nad lažima, ja gledao svojim očima ta ista djeca što ne mogu prići toboganu kupuju hranu i hrane te pse, igraju se s njima...)
bilo je onih situacija kad su psi napadali ili ujedali- odmah je trebalo takve uspavati
Ali ja sam svojim očima gledao kad su šintori došli na dojavu agresivnog psa (koji je bio napast) i zaobišli ga jer je ovaj režao na njih.
Umjesto tog uhvatili su kuju koja se tek okotila, i to tako da su je zovnuli, ona naivna prišla mašući repom, konta dat će joj hranu i ovaj jedan je spuca štapom po glavi a drugi je uhvati za vrat...gnusan čin kukavica, jer nedaleko leži pas kojem nisu smjeli prići jer je režao i lajao, pa su ga samo zaobišli.
I kao što kažeš, ti sa zapada si vidio kako bacaju otpatke na Igmanu. Molim te da otvoriš temu Biciklom kroz Sarajevo, vidjet ćeš šta je momak postavio.
Nema većeg poganćera i peksina od našeg čovjeka.