Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- It_is_a_Leclerc
#6476 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne bih da me se pogrešno shvati, ali sam maloprije čuo na FTV-u nekog iz CZ Maglaj koji kaže da su relativno snadbijeveni hranom i da im treba pomoć u čišćenju. Sa druge strane, čitam i gledam slike iz Lukavca, Sapne, Olova gdje ljudi kažu da nisu dobili ni flašu vode. Ja ću sutra u Crveni krst da pitam što je to tako, ali me zanima ima li neki od ovih "samoinicijativnih" konvoja da ide u gore rečene općine.
- Oligarh
#6477 Re: Poplave u cijeloj BiH
Glede vojske Austrije, samo da napomenem neke stvari koje ste možda zaboravili. Ne bi me nimalo začudilo da su oni na putu, jer je upravo austrijska brigada iz programa Altea (EUFOR) ta snaga brzog odgovora u slučaju potrebe u BiH. Ta brigada je dislocirana sa područja BiH prije par godina, te se nalazi na redovnim zadatcima u Austriji, ali u slučaju potrebe se aktivira u roku od nekoliko sati i ide prema BiH.
Vjerovatno će je poslati u sklopu ALTEA misije sada, ali ne zbog oružanih incidenata, već zbog elementarne nepogode, što im je svakako dijelom i u opisu misije u BiH koja još nije zvanično završena.
Vjerovatno će je poslati u sklopu ALTEA misije sada, ali ne zbog oružanih incidenata, već zbog elementarne nepogode, što im je svakako dijelom i u opisu misije u BiH koja još nije zvanično završena.
-
Nuken
#6478 Re: Poplave u cijeloj BiH
NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
Na svoje oči sam sada ovo vidio i molim vas da ovo širite ako je ikako moguće dalje.Fuj kakav smo mi narod!!!
Na svoje oči sam sada ovo vidio i molim vas da ovo širite ako je ikako moguće dalje.Fuj kakav smo mi narod!!!
- Challenger__
#6479 Re: Poplave u cijeloj BiH
Otkud ti ovo za Olovo? Jeli to provjerena informacija?It_is_a_Leclerc wrote:Ne bih da me se pogrešno shvati, ali sam maloprije čuo na FTV-u nekog iz CZ Maglaj koji kaže da su relativno snadbijeveni hranom i da im treba pomoć u čišćenju. Sa druge strane, čitam i gledam slike iz Lukavca, Sapne, Olova gdje ljudi kažu da nisu dobili ni flašu vode. Ja ću sutra u Crveni krst da pitam što je to tako, ali me zanima ima li neki od ovih "samoinicijativnih" konvoja da ide u gore rečene općine.
- General War
#6480 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nijeee...Englezi iznajmili za dopremanje opreme (ako vec neko nije odgovorio na ovaj post, izvinjavam se)dječak sa šibicama wrote:Nego, ovaj Iljusin sto sleti na tuzlanski aerodrom, iz Rusije dosao?
Ako jeste, valjda ce se neki ljudi zarko zacrveniti od stida. Ako imaju obraza.
- area51
#6481 Re: Poplave u cijeloj BiH
Naravno,sad idu oni naprđivači koji eto sve zanju,sve umiju i sve vide.Mario979 wrote:Evo kako Beogradska politika kritički piše o poplavama. ?
Стално смо изненађени. Докле више?
Да ли се знају токови, односно корита наших река и речица? Претпостављам да се знају, јер то нису речна корита на Јупитеру. Постоји ли на државном и локалном нивоу икакав дугорочни, или средњорочни план уређења тих корита, или водотокова, уређења тако да не би дошло до изливања и катастрофе? Ако постоји, зашто тај план није и приоритет у буџету? Ако немамо планова, зашто их немамо и ко је за то крив? Има ли Србија уопште неку стратегију за суочавање са потенцијалним елементарним непогодама? Или све сводимо на камионе и вреће са песком? Може ли се општинама наредити да уреде своје водотокове тако да не буде овога чега смо сада сведоци? Или је у све нас ушао коров политике? Јер у древна времена политика је била вештина која је омогућавала људима да живе у слободи, данас би ваљда требала да буде вештина да људи не живе на крову чекајући хеликоптер да их спасе од бујице.
Или сада треба да користимо речи као што су „демонски” и „тајне силе природе”. Па већина наших писаних медија на првим страницама има огроман наслов: „Потоп”. Ваљда библијски, Бог нас кажњава? Апокалипса? А није нуклеарна. Јесмо ли жртва, или кривац? А нисмо били на песми „Евровизије”, нисмо ни гласали...
Fuj
- dječak sa šibicama
#6482 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nas par vec danima postavlja pitanje zasto svi lete u Maglaj, kad su ugrozena i druga podrucja.It_is_a_Leclerc wrote:Ne bih da me se pogrešno shvati, ali sam maloprije čuo na FTV-u nekog iz CZ Maglaj koji kaže da su relativno snadbijeveni hranom i da im treba pomoć u čišćenju. Sa druge strane, čitam i gledam slike iz Lukavca, Sapne, Olova gdje ljudi kažu da nisu dobili ni flašu vode. Ja ću sutra u Crveni krst da pitam što je to tako, ali me zanima ima li neki od ovih "samoinicijativnih" konvoja da ide u gore rečene općine.
Citav crnomorski sliv u BiH je poharan, a to su sve rijeke koje se sljevaju u Savu, i njihovi rijecni tokovi.
Jutros je otisao mali konvoj u Olovo, probili su se, podijelili na licu mjesta kako sam cuo svu pomoc... danas je takodje neka zenska iz CZ zamolila da se ne salje odjeca, vec gace i carape, pa i zenski ulosci, da je to prilicno deficitarna roba.
- vatrogasac
#6483 Re: Poplave u cijeloj BiH
kamen spoticanja wrote: ljudi moji sta je ono...tacno imas osjecaj da dodik navija da voda odnese sto vise dobojlija i bijeljinaca
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#6484 Re: Poplave u cijeloj BiH
15 stranica ste ispisali od kada sam zadnji put danas bila, i u tih 15 stranica sam ocajnicki pokusavala da nadjem informacije koje sluze necemu.
Umjesto toga vi ste pametovali o brasnu, brasnu, vodi, brasnu i jos 100njak puta o brasnu.
O porezima, Monte Carlu, Djokovicu...
Necu vas pitati jel se zajebavate...
Posebna opomena @ Mario979 a grupna ostalima koji su ucestvovali u ovom masovnom off-u.
Umjesto toga vi ste pametovali o brasnu, brasnu, vodi, brasnu i jos 100njak puta o brasnu.
O porezima, Monte Carlu, Djokovicu...
Necu vas pitati jel se zajebavate...
Posebna opomena @ Mario979 a grupna ostalima koji su ucestvovali u ovom masovnom off-u.
- Challenger__
#6485 Re: Poplave u cijeloj BiH
Emirati donirali 10 miliona USD za saniranje šteta u Srbiji.
Koliko su i da li su dali za BiH, da li iko zna?
- chengaba
#6486 Re: Poplave u cijeloj BiH
Moje tumačenje toga je da su maglajlije koje studiraju i žive npr. u Sarajevu uradili u prvim danima fenomenalan posao na društvenim medijima, i udružili se sa ljudima koji su ostali u Maglaju da informišu sve.It_is_a_Leclerc wrote:Ne bih da me se pogrešno shvati, ali sam maloprije čuo na FTV-u nekog iz CZ Maglaj koji kaže da su relativno snadbijeveni hranom i da im treba pomoć u čišćenju. Sa druge strane, čitam i gledam slike iz Lukavca, Sapne, Olova gdje ljudi kažu da nisu dobili ni flašu vode. Ja ću sutra u Crveni krst da pitam što je to tako, ali me zanima ima li neki od ovih "samoinicijativnih" konvoja da ide u gore rečene općine.
Tako možeš recimo saznati od ulice do ulice u Maglaju kakvo je stanje, dok ja za npr. Sapnu i Vareš ne mogu ništa da pronađem (iako se trudim stvarno), pa vjerovatno zato ljudi samoinicijativno primarno idu u Maglaj.
-
Mustang1
#6487 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja ti kazem iz Crvenog Krsta salju robu samo kada dobiju poziv i kazu da ce doci taj i taj po to i to ..Broji se svaka pasteta koja se iznese .. Onaj glavni je spomenuo cini mi se Krizni Stab ili nesto tako i da od njih dobija pozive gdje sta da salje .. Isto su rekli da imaju na jos nekim mjestima i da odatle se vise vozi a ovo gdje sam ja bio posto je veci prostor da se tu skladisti i da ce se slati po potrebi .. Odjece i hrane ima tone i tone svegaIt_is_a_Leclerc wrote:Ne bih da me se pogrešno shvati, ali sam maloprije čuo na FTV-u nekog iz CZ Maglaj koji kaže da su relativno snadbijeveni hranom i da im treba pomoć u čišćenju. Sa druge strane, čitam i gledam slike iz Lukavca, Sapne, Olova gdje ljudi kažu da nisu dobili ni flašu vode. Ja ću sutra u Crveni krst da pitam što je to tako, ali me zanima ima li neki od ovih "samoinicijativnih" konvoja da ide u gore rečene općine.
- magi87
#6488 Re: Poplave u cijeloj BiH
Austrijske oruzane snage dolaze sa 2 tone lijekova, 12 tona hrane, 120 camaca, 4000 duseka, 5000 deka, 6000 para cipela, 17000 jakni i pantola, 4 tone djecije hrane i 15000 razlicitih artikala za bebe. Hvala Austriji do neba!
Navodno je austrijska vlada odobrila i 13 mil. eura za obnovu nakon poplava? Da li je to istina?
ÖSTERREICH SCHICKT SOLDATEN !
An Board: 2 tonnen Medizin, 12 Tonnen Nahrung, 120 Boote, 4.000 Schlafmatratzen, 5.000 Decken, 6.000 paar Schuhe, 17.000 Jacken sowie Hosen, 4 Tonnen Babynahrung und 15.000 verschiedene Baby-Artikel zum Anziehen..
http://www.meinbezirk.at/salzburg-stadt ... 54750.html
An Board: 2 tonnen Medizin, 12 Tonnen Nahrung, 120 Boote, 4.000 Schlafmatratzen, 5.000 Decken, 6.000 paar Schuhe, 17.000 Jacken sowie Hosen, 4 Tonnen Babynahrung und 15.000 verschiedene Baby-Artikel zum Anziehen..
- sinuhe
#6489 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovo onaj Macak kaze i za ZavidoviceNuken wrote:NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
Last edited by sinuhe on 18/05/2014 23:19, edited 1 time in total.
- daxon
#6490 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa skupite se vi iz SM, pa pošutajte to sa noge na nogu, ne znam šta ih trpiteNuken wrote:NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
- Oligarh
#6491 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne znaju. Nije Bakir Sheik Zayeda zvao. Samo Erodagana.Challenger__ wrote:Emirati donirali 10 miliona USD za saniranje šteta u Srbiji.
-
Paradajz50
#6492 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sve ovakve postove iza kojih ne stoji neko ime i prezime, macku o rep...Nuken wrote:NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
- Grean
#6493 Re: Poplave u cijeloj BiH
Izvor? ili je to jos jedna internetska patka.Challenger__ wrote:Emirati donirali 10 miliona USD za saniranje šteta u Srbiji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6494 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jos da radi ovaj link i svi sretni....magi87 wrote:Austrijske oruzane snage dolaze sa 2 tone lijekova, 12 tona hrane, 120 camaca, 4000 duseka, 5000 deka, 6000 para cipela, 17000 jakni i pantola, 4 tone djecije hrane i 15000 razlicitih artikala za bebe. Hvala Austriji do neba!Navodno je austrijska vlada odobrila i 13 mil. eura za obnovu nakon poplava? Da li je to istina?
Ali mi se cini da je ovo apsolvirano na prethodnim stranicama.
Sve neke senzacije.....
- kurty
#6495 Re: Poplave u cijeloj BiH
spjeli su povezati Vares sa Brezom... jedna traka, ali zauhar..chengaba wrote:Moje tumačenje toga je da su maglajlije koje studiraju i žive npr. u Sarajevu uradili u prvim danima fenomenalan posao na društvenim medijima, i udružili se sa ljudima koji su ostali u Maglaju da informišu sve.It_is_a_Leclerc wrote:Ne bih da me se pogrešno shvati, ali sam maloprije čuo na FTV-u nekog iz CZ Maglaj koji kaže da su relativno snadbijeveni hranom i da im treba pomoć u čišćenju. Sa druge strane, čitam i gledam slike iz Lukavca, Sapne, Olova gdje ljudi kažu da nisu dobili ni flašu vode. Ja ću sutra u Crveni krst da pitam što je to tako, ali me zanima ima li neki od ovih "samoinicijativnih" konvoja da ide u gore rečene općine.
Tako možeš recimo saznati od ulice do ulice u Maglaju kakvo je stanje, dok ja za npr. Sapnu i Vareš ne mogu ništa da pronađem (iako se trudim stvarno), pa vjerovatno zato ljudi samoinicijativno primarno idu u Maglaj.
sinoc napisa momak iz Varesa ovdje da ima prljavstine, ali da je situacija dobra
-
Nuken
#6496 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vjeruj mi sad sam bio u školi gdje dolaze donacije tj. gdje je sabirni centar.10 minuta sam bio tu i odma otišo da idem vidjeti kako je onima kojima je pomoć stvarno potrebna.Ima "Onaj" gore što sve vidi i sve znasinuhe wrote:Ovo onaj Macak kaze i za ZavidoviceNuken wrote:NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
-
Sonac
#6497 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Olovu se danas momak iz Sarajeva otrovao varikinom misleći da je voda u flaši, volio bih znati kako je ako ko ima informacije.
Radne snage nije falilo ali i ja sam imao dojam da nije baš puno pomoći došlo kod njih, više u ova izvikana mjesta. A situacija je katastrofa kao i bilo gdje drugo, dosta je urađeno ali štete su velike, u centru je vodostaj bio 2m...
Radne snage nije falilo ali i ja sam imao dojam da nije baš puno pomoći došlo kod njih, više u ova izvikana mjesta. A situacija je katastrofa kao i bilo gdje drugo, dosta je urađeno ali štete su velike, u centru je vodostaj bio 2m...
- ćiribiribela
#6498 Re: Poplave u cijeloj BiH
Grean wrote:Izvor? ili je to jos jedna internetska patka.Challenger__ wrote:Emirati donirali 10 miliona USD za saniranje šteta u Srbiji.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=849753
-
Nuken
#6499 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jeste.Baš sam trebao postaviti svoje ime i prezime pa da završim negdje isprebijan.Baš me zanim kakve bi koristi lično ti imao od toga da mi znaš ime,a i ne razumijem što bi lagao??Kakvu korist imam od togaParadajz50 wrote:Sve ovakve postove iza kojih ne stoji neko ime i prezime, macku o rep...Nuken wrote:NE ŠALJITE VIŠE POMOĆ ZA SANSKI MOST.NIJE POTREBNO.OVI KVAZI VOLONTERI SU PO ŠKOLAMA I NEĆE DA IDU KUĆAMA I TU DERNEČE 3 NOĆI.NEMA NIKO STARIJI.IMAJU SVI OKO 20TAK GODINA.SVI SU PJANI.BRAŠNO SU POKRALI I PRODAJU PEKARAMA I NARODU ZA 50 MARAKA PO VREĆI.MOLIM VAS DA OVO ŠIRITE DALJE KAKO BI NAROD ZNAO DA NE POMAŽE OVOJ BAGRI VIŠE.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#6500 Re: Poplave u cijeloj BiH
I jos jedna napomena, iako sam vec danas to radila, i iako je chmoljo fino skrenuo paznju.
Ne postavljajte neprovjerene informacije, samo tacne i precizne sa imenima, i pouzdanim izvorima.
I boga vam ne kacite one slike zivotinja na koje mediji skupljaju lajkove a veze sa nama nemaju.
Ne postavljajte neprovjerene informacije, samo tacne i precizne sa imenima, i pouzdanim izvorima.
I boga vam ne kacite one slike zivotinja na koje mediji skupljaju lajkove a veze sa nama nemaju.