sluga_okupatora wrote:Znaci preslo se iz "Kina ce s Rusijom hebat majku zapadu i SAD" do "dobro je makar su suzdrzani"
Sreca pa je spisak saveznika Rusije podugacak - hebes Kinu ima se saveznika k'o zemlje samo je strategija da djeluju iz sjene

nabroj mi primjer da je kina glasala kontra rusije ili je uzdrzana ili sa rusijom,
a nabroj mi primjer da je kina glasala za neku americku rezoluciju,,neces je naci,,uvijek ili protiv ili uzdrzana
hajmo od 99te god
nato intervencija u jugoslaviji,,amerika za,,kina i rusija protiv,,,nato intervencija na irak,,amerika za rusija i kina protiv
napad za libiju,,amerika za rusija i kina protiv,napad na iran amerika za rusija i kina protiv,pa sirija,,pa izrael i plaestina,,sve amerikanci na jednoj strani a kinezi sa rusima na drugoj,,
a sto se tice rusije,,,evo Samo par zemalja koji simpatisu vise rusiju od amerike a ti par zemalja su i povesinom i stanovnistvom veci od pola svijeta
kina,1.5 milijadi stanovnika,indija 1,4 milijarde sTanovnika,indonezijai pakistan i iran zajedno oko pesto miliona,bjelorusija,kuba ,kazastan,venecuela,,,
e sad mi ti nadji drzave koje prelaze 3 milijarde stanovnika a da vise simpatisu ameriku od rusije
NE MOZES IH NACI.