nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6476 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Matijevic_Vlado »

snake c3 wrote:Šta mislite na to kad autobus Centrotransa sa cca. 60-70 putnika, na potezu Travnik-Donji Vakuf pretiče kolonu od 8 vozila.
Među tih 8 vozila su 2 kamiona i još jedan autobus.
Pruziti ruku covjeku i cestitati mu. Naravno ako mu ruke nisu zauzete volanom :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6477 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

basicm wrote: Jos napraviti da se ova hauba otvori i proguta smetnju na putu ispred :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
:thumbup: :thumbup:
tempuser

#6479 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Sta te cudi?
Izbori su ti najbolji dokaz da mi nikad pameti doci necemo!
MAN-lion's coach

#6481 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MAN-lion's coach »

....
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:54, edited 1 time in total.
citroen xm

#6482 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Vozač kombija zbog umora prešao na drugu stranu. Ne bi bilo loše malo postrojiti gazde privatnih preduzeća u čijem opisu poslovanja postoji i prevoz robe(autoprevoznici, komercijala....). Nije humano šta sve trpe ti vozači i koji napor podnose. Sve do jednog ovakvog trenutka.
condy

#6483 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Ovaj sa plavim kamionom mogao je bjezat desno koliko je htio. Nije jednostavno sa takvim vozilom naglo manevrisati ali po slikama nije ni pokušao ići desno. Nije dobro odreagovao. Po slikama proizilazi da je vozač kombija preticao i direkt se zabio u manji kamion iz drugog pravca ili je išao brzo pa ga iznijelo u ljevu traku. Ne vjerujem da je u pitanju umor. Isprekidana linija jeste, ali je i blaga krivina, ali za vozača kobijama pod teretom to nije blaga krivina. Van pameti je preticati sa kombijem na ovoj dionici puta. Oni voze brzo i to sam vidio više puta. Najgore je što nedužni ginu. Išao sam za Mostar juče, pa kako voze na Bradini, ili ispod Jablanice, pa to je katastrofa. Žive kamikaze...
Last edited by condy on 05/10/2016 11:50, edited 2 times in total.
basicm

#6484 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Stvarno je postalo strasno

Sent from my iPhone using Tapatalk
tempuser

#6485 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

MAN-lion's coach wrote: Stručnjaci kojima je svako opravdanje G2 i truhlo auto , a ne nepoštivanje saobraćajnih propisa i korumpiranost od strane policije.
Heh nije to bas tako jednostavno, za sve postoje uzroci i posljedice...
Uzrok svemu je nepostojanje (jake ili ikakve drzave) sto je posljedica majmuna i lopova na vlasti.
Posljeedice nepostojanja drzave su:
- Ministri i kvazi eksperti koji nisu u stanju da prepisu zakon stare drzave, a da nesto ne ispuste
- Neimastina - Poremecen sistem drustvenih vrijednosti tako da su idoli RIP Vedran Klacar i RIP Zan Siljegovic, kockaste glave i bicepsi, a Golf 2 jos uvijek pojam auta
- Korumpiranost i nerad policije
- Korumpiranost i nerad teh. pregleda
- Nepostivanje zakona
- Propale ceste
Nastavi niz...
530i

#6486 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

condy wrote:Ovaj sa plavim kamionom mogao je bjezat desno koliko je htio...
Misliš da nije htio? U sekundi čovjek pređe na tvoju stranu i veoma je malo vremena za bilo kakvu reakciju. Meni se desilo par puta, džaba moja brza reakcija kad sam opet bio spor...srećom su i glupani reagovali pa nije bilo havarija.

Ako je istina da je vozač kombija zaspao onda i vlasnik ove firme treba krivično odgovarati.
direstraits0078

#6487 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

530i wrote:
Misliš da nije htio? U sekundi čovjek pređe na tvoju stranu i veoma je malo vremena za bilo kakvu reakciju. Meni se desilo par puta, džaba moja brza reakcija kad sam opet bio spor...srećom su i glupani reagovali pa nije bilo havarija.

Ako je istina da je vozač kombija zaspao onda i vlasnik ove firme treba krivično odgovarati.
Na osnovu cega? Sanjaj.
530i

#6488 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Firma je iz Čitluka, sudar u 7 kod Žepča...koliko je to radno vrijeme? Ali, slažem se da je to u domenu snova.
The BEN10

#6489 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by The BEN10 »

530i wrote:Firma je iz Čitluka, sudar u 7 kod Žepča...koliko je to radno vrijeme?
fkt, morao je krenuti u 5 barem...
direstraits0078

#6490 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

530i wrote:Firma je iz Čitluka, sudar u 7 kod Žepča...koliko je to radno vrijeme? Ali, slažem se da je to u domenu snova.
Ja gledanjem u kasike zakljucujem da je on od sinoc pa do jutros maznuo pola gajbe na prazan stomak i takav odmah sjeo za volan. :-)

Niti znamo odakle je vozac krenuo, ni kada, ni bilo sta osim da nije dosao tamo gdje je krenuo, nazalost. Nesrece poput ove se dogadjaju, i dogadjat ce se i kad budu vozila autonomna vozila. Kvar, previd, greska u softwareu itd.

Druga je stvar kad ljudi izazivaju sudbinu (vidjeti pod rip zan, vedran itd.), pa onda kazu bio fin momak. OK, bio je fin momak, postujem, ne protivrjecim, ali je isto tako bio idiot od vozaca. Posljednji primjer s foruma je onaj pokojni vatrogasac na quadu sto je zaginuo u gradu.
530i

#6491 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Kažu, nezvanično, da je čovjek zasp'o, a ne treba biti Azira za neki zaključak. Firma ima ili bi trebala da ima odgovornost za svakog uposlenika, nije niko supermen da spava 2 sata, a 22 da radi i vozi...pa ni Dino Merlin.
condy

#6492 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

530i wrote:

Po slikama nije isao desno to je sigurno, a da li je moga ići ili ne, s obzirom da su veća vozila, da nisu mogli ići brzo, nije mogao ići desno samo u toj situaciji u kojoj ti govoriš, naglog i u sekundi skretanja na njeguvu stranu, u svim drugim situacijama jeste mogao ići desno. Star je kamion s kojim nije lako brzo promjenit smjer kretanja, i to može biti najveći razlog što nije bježao desno. Naglim kočenjem sa njim, mislim da gubi i mogućnost upravljanja i skretanja. Pogledaj točkove od kamiona, blago zakrenuti prema lijevo. Znači nije ni pomjerio volan udesno već je zadržao pravac kretanja. Sekunde u takvim situacijama znače život, bukvalno. Ne reaguje svako na isti način u takvoj teškoj situaciji. Puno utiče koncentracija, da vozača da na vrijeme odreaguje, a ako je prije toga radio a radnik je, nije odmoran, pa i reakcija oslabi. Neko uspije odreogovati brzo, neko blokira i jednostavno priljepi nogu na kočnicu i tako rade najčešće, neko zakasni sa reakcijom ne primjeti odmah vozilo da ide na njega zbuni se pogotovo kad iz čista mira pređe na njegovu stranu, nekad kao što kažeš nemaš vremena i da hoćeš, sve ovisi od konkretne situacije i konkretne reakcije vozača.
drug_profi

#6493 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

530i wrote:Firma je iz Čitluka, sudar u 7 kod Žepča...koliko je to radno vrijeme? Ali, slažem se da je to u domenu snova.
iz moje firmi vozači ne smiju krenuti na cestu prije početka radnog vremena.
ranger

#6494 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ranger »

u mojoj smijes kad hoces.
cak se nerijetko zaduzi auto dan ranije i picis kad ti je cejf.
dobar osjecaj

#6495 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dobar osjecaj »

Ja sam prosle sedmice ponovo osjetila realan strah ko mi se sve priblizava na cesti kad sam i sama zamalo postala jedna od ovih sto od premora uzrokuju nesrece. Izuzetno teska sedmica, minimum sna iz dana u dan i nesto sto se moralo obaviti 120 km dalje. Kad sam se spotakla na plocniku dok sam koracala do auta prije kretanja na put i skontala da nisam u stanju da hodam a ne da vozim, odustala sam, nazvala i otkazala obavezu bez obzira na moj finansijski gubitak. Znam da to ljudi sebi uglavnom tesko mogu priustiti kod privatnika. Jezivo je kad pomislim koliko je premorenih vozaca svakodnevno na cesti svuda oko mene.
commendatore

#6496 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

e da - jebem familiju kurtonu u crnom pezovu 206 sa zelenim felUgama koji je isao na pravcu vitez - zenica - kurtonu je razmak 1m od auta isspred a pretice na punoj....
quarterback

#6497 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

dobar osjecaj wrote:Ja sam prosle sedmice ponovo osjetila realan strah ko mi se sve priblizava na cesti kad sam i sama zamalo postala jedna od ovih sto od premora uzrokuju nesrece. Izuzetno teska sedmica, minimum sna iz dana u dan i nesto sto se moralo obaviti 120 km dalje. Kad sam se spotakla na plocniku dok sam koracala do auta prije kretanja na put i skontala da nisam u stanju da hodam a ne da vozim, odustala sam, nazvala i otkazala obavezu bez obzira na moj finansijski gubitak. Znam da to ljudi sebi uglavnom tesko mogu priustiti kod privatnika. Jezivo je kad pomislim koliko je premorenih vozaca svakodnevno na cesti svuda oko mene.
čips, kikiriki, kola, red bull i hajmo...

al pametno si uradila
condy

#6498 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Da nisi sta popila pa te noge prestale slusati :mrgreen:
dobar osjecaj

#6499 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dobar osjecaj »

condy wrote:Da nisi sta popila pa te noge prestale slusati :mrgreen:
To je neka druga epizoda. Desilo mi se nedavno, opet od umora, da zamalo zaboravim da sam popila pivo poslije posla a prije planiranje voznje ali to sebi jos ne dozvoljavam.
quarterback wrote: čips, kikiriki, kola, red bull i hajmo...

al pametno si uradila
cokolada, kafa i kola su mi nazalost postali svakodnevnica ali ovo je bila situacija u kojoj nista ne bi pomoglo. osjecaj jedne jadne prazne baterije koju vise nista ne moze pokrenuti :)
quarterback

#6500 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

dobar osjecaj wrote: cokolada, kafa i kola su mi nazalost postali svakodnevnica ali ovo je bila situacija u kojoj nista ne bi pomoglo. osjecaj jedne jadne prazne baterije koju vise nista ne moze pokrenuti :)
aaaa, znam, znam, maznes cokoladu, popijes kafu i zaspes ko klada a inace ne bi oka sklopila do 5 ujutro...
:roll:
Post Reply