Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

DonieBrasco

#64676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

DaysleepeR wrote: 27/08/2026 10:24 U Hrvatskoj ima EU tužilac koji je do sada smaknuo sve likove koji su muljali sa EU parama.
A EU tužilac i kod nas daje naloge lokalnom tužilaštvu ako su EU pare u pitanju.
Samo sto su nasi sinonim za organizovani kriminal i korupciju pa to nestane u nekim ladicama.

Navodno se izvana istrazuju Autoceste i Bog ne zna koliko pokradenih para, tunel Hranjen se istrazuje i kad dođe do nasih tuzilatava i sudova to ce nestati.
Last edited by DonieBrasco on 27/08/2026 10:29, edited 2 times in total.
DaysleepeR

#64677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

DonieBrasco wrote: 27/08/2026 10:26
DaysleepeR wrote: 27/08/2026 10:24 U Hrvatskoj ima EU tužilac koji je do sada smaknuo sve likove koji su muljali sa EU parama.
A EU tužilac i kod nas daje naloge lokalnom tužilaštvu ako su EU pare u pitanju.
Samo sto su nasi sinonim za organizovani kriminal i korupciju pa to nestane u nekim ladicama.
Ima li šta da nije crnjak?
DonieBrasco

#64678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Realno ima li nesto pozitivno, jedan jedini pomak kad je pravna drzava i sistem u pitanju ? Dva okeana kriminla i korupcije imamo, ima li nesto pozitivno ili sto padaju ovi sto jedno stablo obore ?

Ili je slucajno predizborna godina pa kao hapse Šmrka za kojeg ptice na grani znaju ko je i sta je ? A koliko "šmrkova" mi imamo samo u Sarajevu ?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#64679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

DonieBrasco wrote: 27/08/2026 10:30 Realno ima li nesto pozitivno, jedan jedini pomak kad je pravna drzava i sistem u pitanju ? Dva okeana kriminla i korupcije imamo, ima li nesto pozitivno ili sto padaju ovi sto jedno stablo obore ?

Ili je slucajno predizborna godina pa kao hapse Šmrka za kojeg ptice na grani znaju ko je i sta je ? A koliko "šmrkova" mi imamo samo u Sarajevu ?
Prošli mjesec smo izglasali zakon o VSTVu u dpmu naroda, samo jos fali zastupnicki dom.

Cudi me sto nije bila veca vijest, i na Klixu je bilo samo 4 komentara.
palermo

#64680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 27/08/2026 10:01
PreWiBa wrote: 27/08/2026 09:15 Zato je meni i pomalo smiješno da su Srbi i Hrvati protiv EU

EU u BiH, to je faktički Velika Srbija i Velika Hrvatska na neki način.

Ono što trenutno čini državu BiH naspram RS, se prenosi na nivo EU... nema granice, nema carina...
Ma znas kako je, nisu HDZ Hrvati(oni se pitaju, ostalo je raja ko raja) protiv EU, nego su protiv BIH u EU. Jednostavno rat nije gotov, naravno niko ne zeli da se puca - treba cuvati ono sto je kradjom, svercom i ubijanjem steknuto, ali da je nekako ratne ciljeve ostvariti u miru, polahko, diplomatijom.

To je valjda zelja sve tri strane potpisnice DMS-a.

Ne svidja mi se iskreno to "Srbi i Hrvati" protiv EU. Previse je siroko.
Ma.ja bih to zemo ipak.jos.pojenostavio. Oni ( HDZ, Hrvati kako hoces) su protiv Bosnjaka u EU. Svaka druga varijanta I'm odgovara osim ove.

Edit : samo da dopunim, protiv Bosnjaka kao politickog naroda u EU
Last edited by palermo on 27/08/2026 12:16, edited 1 time in total.
PreWiBa

#64681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Iskreno rečeno, ja samo ne znam, jesu li Bošnjaci stvarno za EU?

U razgovorima je uvijek bilo pozitivno, i ankete govore isto

No, ako odeš u bilo koju sekciju komentara, na Klixu, na Facebooku, rekao bi čovjek da čita informer.rs.
tramvajtrojka

#64682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

PreWiBa wrote: 27/08/2026 11:54 Iskreno rečeno, ja samo ne znam, jesu li Bošnjaci stvarno za EU?

Iz svojih razgovora je uvijek bilo pozitivno, i ankete govore isto

No, ako odeš u bilo koju sekciju komentara, na Klixu, na Facebooku, rekao bi čovjek da čita informer.rs.
Pogledaj samo malo te nickove i profile i vidjeti ces da 90% su lazni profili il profili koji apsolutno ne zive ovdje, pa udji na klixovu stranicu ispod svake vijesti o rs i srbiji imas najezdu caci botova, te sloj sandzaklija ala rasim ljajic koji bi radije bili srpski vazali a ne hodali uspravne glave ti se kunu u putina i tursku

Te iz rusko srbijanskih call centara imas ovdje i nickove na forumu, mrzi sve americko i zapadno uzdizi Putina itd. godinama se ovdje vodi hibridni rat izludjivanja masa

Dobro mi i ikako možemo ista uraditi kad vidis kakve su nam karte na stolu
DonieBrasco

#64683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

PreWiBa wrote: 27/08/2026 11:54 Iskreno rečeno, ja samo ne znam, jesu li Bošnjaci stvarno za EU?
Niko od ove elite politicke, elitnih familija ratnih profitera i kriminalaca nije za EU jer to znaci vladavninu prava a oni su sve stekli na suprotan nacin.
tramvajtrojka

#64684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

DaysleepeR wrote: 27/08/2026 10:27
Pusti ga bogati on kad u prodavnici prodje pored mlijeka ono postane crno

Mi sinonim za kriminal i korupciju skoknes preko granice i plenki može napraviti tri vlade od ministara koji su pali pod njegovom vlašću
DonieBrasco

#64685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Razumijem vas koji ste stranacki fanovi i sto morate da branite svoje gazde, svoja radna mjesta koja ste dobili na lijepe oci, ali branite ne odbranivo i da jesmo sinonim za korupciju i kriminal, ne zanimaju me Srbija i Hrvatska iako znam da je to tako i kod njih.

Multi milioneri do miljardera su mnogi ali mnogi iz Sdfa-ovci i Trojkasi, kao i mnogi sto su preko njih, veza, stela, iste te korupcije i kriminala mnogo stekli.

Ogroman broj glasackog tijela jednu jedinu kompetenciju, regularno diplomu da nije iz pi*ke materine stecena nemaju i mnogima su preoteli ta mjesta jer ih stranka, stela, nepotizam, korupcija i kriminal prate.

Ali eto pravimo se da nije tako, a evo imamo svakodnevne primjere da jeste tako.
PreWiBa

#64686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

DonieBrasco wrote: 27/08/2026 12:09 Razumijem vas koji ste stranacki fanovi i sto morate da branite svoje gazde, svoja radna mjesta koja ste dobili na lijepe oci, ali branite ne odbranivo i da jesmo sinonim za korupciju i kriminal, ne zanimaju me Srbija i Hrvatska iako znam da je to tako i kod njih.

Multi milioneri do miljardera su mnogi ali mnogi iz Sdfa-ovci i Trojkasi, kao i mnogi sto su preko njih, veza, stela, iste te korupcije i kriminala mnogo stekli.

Ogroman broj glasackog tijela jednu jedinu kompetenciju, regularno diplomu da nije iz pi*ke materine stecena nemaju i mnogima su preoteli ta mjesta jer ih stranka, stela, nepotizam, korupcija i kriminal prate.

Ali eto pravimo se da nije tako, a evo imamo svakodnevne primjere da jeste tako.
Ja tebe razumijem da si za psihijatrije, 90% objava ti je ovdje čisto kukanje i mjaukanje. I tako godinama.
ljubijankic

#64687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

PreWiBa wrote: 27/08/2026 12:17
DonieBrasco wrote: 27/08/2026 12:09 Razumijem vas koji ste stranacki fanovi i sto morate da branite svoje gazde, svoja radna mjesta koja ste dobili na lijepe oci, ali branite ne odbranivo i da jesmo sinonim za korupciju i kriminal, ne zanimaju me Srbija i Hrvatska iako znam da je to tako i kod njih.

Ja tebe razumijem da si za psihijatrije, 90% objava ti je ovdje čisto kukanje i mjaukanje. I tako godinama.
Al ovdje je upravu 1/1 :-D
DaysleepeR

#64688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Ne branim ja nikoga, rekao sam za Hrvatsku da tamo ima EU tužilac koji radi i po BiH kad su EU pare u pitanju.
PreWiBa

#64689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 27/08/2026 12:05

Mi sinonim za kriminal i korupciju skoknes preko granice i plenki može napraviti tri vlade od ministara koji su pali pod njegovom vlašću
Nadam se

Iskreno rečeno, zadnje što nam treba jeste da i sami odustanemo od EU puta.

Jednostavno, razlika raste galopirajuće, i svaki dan, svaki mjesec i godina gdje ova zemlja nije makar donekle bliža EU je kobna.

Bugarska i Rumunija su danas već za ljude u Bosni i Srbiji ono što je Poljska bila 2014-15.
PreWiBa

#64690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

DaysleepeR wrote: 27/08/2026 12:20 Ne branim ja nikoga, rekao sam za Hrvatsku da tamo ima EU tužilac koji radi i po BiH kad su EU pare u pitanju.
Da

Ljudi ne kontaju da to ne važi već

A za pare koje nisu od EU svakako još uvijek nema dobrog mehanizma, ni u EU članicama.

Ali za EU fondove imaju i EU tužioce sada
palermo

#64691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

PreWiBa wrote: 27/08/2026 12:22

Nadam se

Jednostavno, razlika raste galopirajuće, i svaki dan, svaki mjesec i godina gdje ova zemlja nije makar donekle bliža EU je kobna.

Bugarska i Rumunija su danas već za ljude u Bosni i Srbiji ono što je Poljska bila 2014-15.
Znas sta meni nije jasno. Sta znaci sintagma " biti za EU ", sta ona podrazumjeva.
DonieBrasco

#64692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

DaysleepeR wrote: 27/08/2026 12:20 Ne branim ja nikoga, rekao sam za Hrvatsku da tamo ima EU tužilac koji radi i po BiH kad su EU pare u pitanju.
Znam ja sta se tamo desava sa EU istragama i predmetima, stoka pohlepna je EU pare krala jer nisu racunali na istrage misleci da ce ih tamosnje domace tuzilastvo/sudstvo stiti kao sto je slucaj kod nas. Ja aludiram na to da ce nam pravni sistem biti jaci sto smo blize EU, pa kad se ociste tuzilatva i sudovi od korupcije i stoke, idemo ka boljitku.
Last edited by DonieBrasco on 27/08/2026 12:30, edited 1 time in total.
dr_Evil

#64693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Zanimljivo kako je otisla rasprava sa HDZ i SNSD nisu za EU do Bosnjaci nisu za EU, ne SDFA ili Trojka nego Bosnjaci nisu za EU.

Nesto se dobro kuha Magi.
dr_Evil

#64694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

DonieBrasco wrote: 27/08/2026 12:30 idemo ka boljitku.
E to je bila stranka! 100KM cist racun duga ljubav
DonieBrasco

#64695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

dr_Evil wrote: 27/08/2026 12:30 Zanimljivo kako je otisla rasprava sa HDZ i SNSD nisu za EU do Bosnjaci nisu za EU, ne SDFA ili Trojka nego Bosnjaci nisu za EU.

Nisu mnogi iz Sdfa i Trojke za EU radi silnog kriminala i pljacki kojeg su pocnili, jer ce se to istrazivati ako krenemo ka EU.
PreWiBa

#64696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 27/08/2026 12:30 Zanimljivo kako je otisla rasprava sa HDZ i SNSD nisu za EU do Bosnjaci nisu za EU, ne SDFA ili Trojka nego Bosnjaci nisu za EU.

Samo pitam druže, vidim po komentarima na društvenim mrežama pa se pitam jbt
PreWiBa

#64697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

palermo wrote: 27/08/2026 12:28

Nadam se

Znas sta meni nije jasno. Sta znaci sintagma " biti za EU ", sta ona podrazumjeva.
Biti za ulazak u Evropsku uniju, biti spreman na kompromise radi toga.

Ali i na vanjskom planu, npr. šta ćemo sutra ako se Turskoj trebaju uvesti vize?
Ili, vidim neki dan da smo ažurirale EU sankcije Iranu i kod nas, i u komentarima je letjela kuka i motika. Razumljivo, ali ne mjenja stvar da je i to dio te sintagme o kojoj govoriš.
DonieBrasco

#64698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Bolje nam je ovako da decko sa srednjom poljoprivrednom školom dobije posao u BH Telekomu, nego cura sa diplomom ekonosmkog fakulteta u Sarajevu.

Sta ce nam EU, to je logika mnogih jer ovaj se "snašao" a nije se snasao nego je glup kao tri kurca ali zato ima stranka, stela, veza, kirminal i korupcija.

Ne daj Boze braci Turcima i Irancima uvesti vize.
Last edited by DonieBrasco on 27/08/2026 12:42, edited 1 time in total.
palermo

#64699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

PreWiBa wrote: 27/08/2026 12:34
palermo wrote: 27/08/2026 12:28

Nadam se

Biti za ulazak u Evropsku uniju, biti spreman na kompromise radi toga.

Ali i na vanjskom planu, npr. šta ćemo sutra ako se Turskoj trebaju uvesti vize?
Ili, vidim neki dan da smo ažurirale EU sankcije Iranu i kod nas, i u komentarima je letjela kuka i motika. Razumljivo, ali ne mjenja stvar da je i to dio te sintagme o kojoj govoriš.
Prihvatanje izbornog zakona po hrvatskim zeljama ? Ili sto ti spomenu uvodjenje viza Turskoj ? Prihvatanje da postane stanica za otpad ( kojegod vrste) za europske zemlje ?

Hocu ti reci, lako je reci, ja sam za EU, mislim, svi smo oanko deklarativni..al moraju se postaviti pitanja.
DaysleepeR

#64700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Neće EU doći dok mi sami ne počnemo živjeti i raditi kao da smo u EU.
Od nas polazi.
A ako postavimo društvo da se ponaša kao da smo već u EU, onda nam EU ni ne treba.
Prema tome, dovoljno je okrenuti se oko sebe i vidjeti koliko je ko za EU a koliko ne.
Post Reply