BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
nemezis

#64651 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Može li se na modemu ZTE ZXHN H267N podesiti bridge mod? Nešto sam pokušavao ali moj ruter nije uspijevao kreirati PPPoE konekciju. Je li dovoljno kreirati u DSL Connection novu konekciju, postaviti Type na Bridge Connection, povezati sa nekim LAN portom i spojiti moj ruter na taj LAN port? Da li moram obrisati postojeću Internet konekciju (ili je možda samo onemoguciti, odnosno isključiti stavku INTERNET u Service List)?

Druga stvar, za SIP Account postoji password bez kojeg ne radi telefon. Kada resetujem modem na tvorničke postavke, sve radi osim telefona, vidim da nedostaje password (sve ostalo pokupi kroz TR-069, pretpostavljam). Može li se on dobiti nekako da u slučaju reseta mogu podesiti.

Treća stvar, skinuli su mi telefon sa POTS i stavili na VoIP i sada nemam na telefonu prikaz Caller ID. Šta se tu može učiniti, može li telefon ponovo ići na POTS (linija je VDSL, ranije je bila ADSL)? Kvalitet razgovora je bio bolji na POTS.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#64652 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

nemezis wrote:Može li se na modemu ZTE ZXHN H267N podesiti bridge mod? Nešto sam pokušavao ali moj ruter nije uspijevao kreirati PPPoE konekciju. Je li dovoljno kreirati u DSL Connection novu konekciju, postaviti Type na Bridge Connection, povezati sa nekim LAN portom i spojiti moj ruter na taj LAN port? Da li moram obrisati postojeću Internet konekciju (ili je možda samo onemoguciti, odnosno isključiti stavku INTERNET u Service List)?

Druga stvar, za SIP Account postoji password bez kojeg ne radi telefon. Kada resetujem modem na tvorničke postavke, sve radi osim telefona, vidim da nedostaje password (sve ostalo pokupi kroz TR-069, pretpostavljam). Može li se on dobiti nekako da u slučaju reseta mogu podesiti.

Treća stvar, skinuli su mi telefon sa POTS i stavili na VoIP i sada nemam na telefonu prikaz Caller ID. Šta se tu može učiniti, može li telefon ponovo ići na POTS (linija je VDSL, ranije je bila ADSL)? Kvalitet razgovora je bio bolji na POTS.

1. Može se podesiti u Bridge mode
2.Moraš mi poslati username da ti pogledam ili dodijelim novi VOIP password
3.može se postaviti caller id na telefonu. Na tv-u što je nekad bio call id više ne postoji. Uglavnom sve na pp javi se :bih:
kemox

#64653 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Evo šta sam ja podesio možda dam nekome ideju
Priključio sam svoj asus ruter na port 1 bh telekovog midem/rutera, ruter je sam prepoznao PPPoE konekciju, ulogovao sam se i koristim svoj ruter bez problema ( preko porta 2 bh telekovog midem/rutera ide moja tv "ako se dobro sjećam").
-Preko asusuvog rutera sam podesio ddns to mi je fiksna IP
-Podesio sam VPN tako da mogu gledati moja tv preko bilo čijeg interneta
-Na ruter sam spojio exsterni hdd, konfigurisao server i to koristim pa pohranu podataka sa telefona
-Na drugoj lokaciji gdje mi je telemahov internet sam uradio isto.
Ruteri mi imaju i vpn client i server pa mogu na obje lokacije preko wifi i lana pustiti internet od drugog operatora
:P :thumbup: :bih:
Vrlo jednostavno
nivla

#64654 Re: BHTelecom All About

Post by nivla »

jarobot wrote:Opet počeli fantomski pozivi sad je pozivni +225 Obala Slonovače. Dakle pozor :D
meni na fiksni +16 , na dva mobitela +225
opet neka strana mutljavina, nisam ni cuo da je zvonilo
sagosen

#64655 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Još jedna ********* u režiji BH Telecoma. Aktiviram jučer 1GB 24 sata i da provjerim do kad važi i kaže do 09.06, VAUUUUU KAKVA INFORMACIJA! ************** nesposobnu red bi bio da se može provjeriti tačno vrijeme do kad važi. Meni je prosto fascinantno da neke sitnice poput ove, poput one da ne stiže SMS kad se potroši opcija, poput one da se ne može aktivirati net preko USSD menija jer 'ZAHTJEV U OBRADI' ne mogu riješiti. A da ne spominjem kakvu su zbrku napravili sa novim sajtom, jer su na googleu indeksirana sad oba, i novi i stari, ne možeš se snaći bez fakulteta.

Image
sagosen

#64656 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Ovdje kontam da bi trebao nazvati 1444 da bi mi oni rekli tačno vrijeme trajanja, ipak teški IT inžinjering je to da se ubaci i tačno vrijeme do kad traje, treba ih razumiti. Ili im možda nedostaje radne snage, premalo ih je zaposlenih? :D
REDDEVILS

#64657 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Zanima me dali je moguce prekonfigurisati LAN 4 Port od Asus rutera da mi bude IPTV Moa TV jer u ruter postavkama ima IPTV :?:
Image
stachu

#64658 Re: BHTelecom All About

Post by stachu »

IkaIJ wrote:Još jedna ********* u režiji BH Telecoma. Aktiviram jučer 1GB 24 sata i da provjerim do kad važi i kaže do 09.06, VAUUUUU KAKVA INFORMACIJA! ************** nesposobnu red bi bio da se može provjeriti tačno vrijeme do kad važi. Meni je prosto fascinantno da neke sitnice poput ove, poput one da ne stiže SMS kad se potroši opcija, poput one da se ne može aktivirati net preko USSD menija jer 'ZAHTJEV U OBRADI' ne mogu riješiti. A da ne spominjem kakvu su zbrku napravili sa novim sajtom, jer su na googleu indeksirana sad oba, i novi i stari, ne možeš se snaći bez fakulteta.

Image
Ama samo klikni "OK" i sacekaj
hipija

#64659 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

Fiksni inernet kao solo usluga u BHT 6-7 godina sa istom cijenom. Kako stvari stoje slaba fajda da će se nešto promijeniti jer izgleda furaju integrisane usluge.
Net Flat 5 koji uključuje 5 Mbps/512 kbps košta 19.90 KM.
sagosen

#64660 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

stachu wrote:
IkaIJ wrote:Još jedna ********* u režiji BH Telecoma. Aktiviram jučer 1GB 24 sata i da provjerim do kad važi i kaže do 09.06, VAUUUUU KAKVA INFORMACIJA! ************ nesposobnu red bi bio da se može provjeriti tačno vrijeme do kad važi. Meni je prosto fascinantno da neke sitnice poput ove, poput one da ne stiže SMS kad se potroši opcija, poput one da se ne može aktivirati net preko USSD menija jer 'ZAHTJEV U OBRADI' ne mogu riješiti. A da ne spominjem kakvu su zbrku napravili sa novim sajtom, jer su na googleu indeksirana sad oba, i novi i stari, ne možeš se snaći bez fakulteta.

Image
Ama samo klikni "OK" i sacekaj
Jesi ozbiljan ili?
stachu

#64661 Re: BHTelecom All About

Post by stachu »

Pa eto probaj... Kad hocu *110#, kaze isto tako, i ne desava se nista dok ne kliknem OK, poslije iskoci novi prozor...
hjasko

#64662 Re: BHTelecom All About

Post by hjasko »

kemox wrote:Evo šta sam ja podesio možda dam nekome ideju
Priključio sam svoj asus ruter na port 1 bh telekovog midem/rutera, ruter je sam prepoznao PPPoE konekciju, ulogovao sam se i koristim svoj ruter bez problema ( preko porta 2 bh telekovog midem/rutera ide moja tv "ako se dobro sjećam").
-Na ruter sam spojio exsterni hdd, konfigurisao server i to koristim pa pohranu podataka sa telefona
Ruteri mi imaju i vpn client i server pa mogu na obje lokacije preko wifi i lana pustiti internet od drugog operatora
Vrlo jednostavno
Koji VPN si koristio ? Nešto slično namjeravam probati i ja sa Fritzboxom,prije sam na forumu pitao za savjet kako podesiti IPTV na Fritzboxu ali nisam nikada dobio odgovor :-() ... Fritzboxove mogućnosti (konkretno imam 7227 i 7340) prevazilaze sve moje ideje :-) ... Ali vrijedi malo eksperimentisati nešto poput VOIP-a, VPN, servera raznih (File,Print,Media...)...

HJasko
kemox

#64663 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

hjasko wrote:
kemox wrote:Evo šta sam ja podesio možda dam nekome ideju
Vrlo jednostavno
Koji VPN si koristio ? Nešto slično namjeravam probati i ja sa Fritzboxom,prije sam na forumu pitao za savjet kako podesiti IPTV na Fritzboxu ali nisam nikada dobio odgovor :-() ... Fritzboxove mogućnosti (konkretno imam 7227 i 7340) prevazilaze sve moje ideje :-) ... Ali vrijedi malo eksperimentisati nešto poput VOIP-a, VPN, servera raznih (File,Print,Media...)...

HJasko
Preko rutera podesim VPN server (asusovi ruteri imaju mogućnost, evo preporuka Asus RT-AC51U AC750 imaš i dosta jeftinije) i mogu se konektovati na svoj VPN server sa bilo čijeg interneta i koristiti bh Telecom internet.
-Jedini je "problem" što upload postaje ustvari download, ali za ono što meni treba sasvim mi je dovoljno
sagosen

#64664 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Zovem sad 1444 cisto da pitam sto mi nije stigla sms poruka da je istekao ovaj net prije pet sati, interesuje me sta ce reci i ne javlja se niko kaze automat "servis je trenutno preopterecen". Hoce to tako da navale ljudi u 1 ujutro :lol: :lol:

Joj da se hoce privatizovati to leglo uhljeba...
Adoxxx

#64665 Re: BHTelecom All About

Post by Adoxxx »

Moze li se u telekomu uzeti samo internet bez kablovske, ako moze koje su cijene?
kakaljin

#64666 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Adoxxx wrote:Moze li se u telekomu uzeti samo internet bez kablovske, ako moze koje su cijene?

Moze

evo ti ovdje paketi,
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7273
ali je isplativije u paketu sa moja tv uzeti jer se dobiju vece brzine
PajaELdin

#64668 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Letila su 3 kanala s liste, ne znam sta je u pitanju kamere ili kanali?
niho92

#64670 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

Ovo dođe kao da dobijemo 1GB za 15KM u okviru 10 dana
Pozivi/poruke manje više :-D
kakaljin

#64671 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

niho92 wrote:
Tako je i 15 KM koristis za dodatni internet i pozive i sms.
niho92

#64672 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

kakaljin wrote:
niho92 wrote:
Tako je i 15 KM koristis za dodatni internet i pozive i sms.
To ti ja ne bih tako skonto, nego 15KM ti je za sve, nema gratis MB
1000*0,015=15KM
Kao i ovaj prvi paket
666*0,015=9,99KM :)
Ako trošiš na pozive odmah manje i MB imas na raspolaganju
Šteta što je ovaj paket 30 samo za postpaid, ali eto uvijek nešto zeznu hehe :-D
kakaljin

#64673 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Malo su nespretno napisali, ali se nadam da je ovo kako ja mislim. Ili su stavili izracunato koliko ukupno interneta mozes potrositi za taj iznos.
Naslovnica

#64674 Re: BHTelecom All About

Post by Naslovnica »

Postoji li neka opcija da se na vikendicu uvede MojaTV, na nekoliko mjeseci?!
Imamo na vikendici paricu BH Telecoma, nekada se koristio fiksni, to smo ukinuli davnih dana, ali bih volio u toku ljetnjih mjeseci imati TV.
HVALA!
kakaljin

#64675 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Naslovnica wrote:Postoji li neka opcija da se na vikendicu uvede MojaTV, na nekoliko mjeseci?!
Imamo na vikendici paricu BH Telecoma, nekada se koristio fiksni, to smo ukinuli davnih dana, ali bih volio u toku ljetnjih mjeseci imati TV.
HVALA!

Evo ovdje

http://www.mojatv.ba/index.php?id=7615
Locked