Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Kralj Tvrtko I.

#64651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

De vi vidite da mobilnu telefoniju uvedete...
Radar71

#64652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

I quote kako treba :lol:
Kralj Tvrtko I.

#64653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

I dajte mi ton na NovaTV...

@Telemach
PriNc_ba

#64654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PriNc_ba »

Za ove sto bi lafo doplatili za eon smart tv, bas me zanima koliko bi to doplatili? s obzirom da vam to dodje ko resiver i vracanje kanala unazad, dakle nekih 6-7 KM bi bila realna cijena doplate.

Kome je sa family paketa stalo do toga fino predjes na extra paket ,50% brzi net, smart eon, hbo, cinestar i arene cija je vrijednost 20 KM i pickbox koji nije cemu ali kosta nesto jace od 7KM, a u biti matematicki prosjecno placas 6 KM vise mjesecno jer ti je prva godina ista cijena a drugu godinu placas 12KM i onda ako ti nakon dvije godine to ne pase, vratis se na staro.

Za tg i dng korisnike izadje 10 KM prosjecno skuplje a dobijaju jos i vracanje kanala unazad i prosireni paket kanala.

Pa eto ko kuka, a prica da bi i platio, nek razmisli malo i baci racunicu na papir da.vidi isplati li mu se sve to dobiti za relativno malu razliku u odnosu na to koliko sta od tih dodataka kosta posebno.
crnivrag

#64655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme je uvrštena HD verzija digitalnog TV kanala:

1. "MTV Igman HD" na poziciji 041 putem resivera, i na frekvenciji 642000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 231 TV kanal + 8 duplih HD kanala (239 TV kanala) - (173 u SD rezoluciji i 58 u HD rezoluciji), te 78 radio kanala (36 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://goo.gl/9njUE3
Maharadza

#64656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

crnivrag wrote:Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme je uvrštena HD verzija digitalnog TV kanala:

1. "MTV Igman HD" na poziciji 041 putem resivera, i na frekvenciji 642000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 231 TV kanal + 8 duplih HD kanala (239 TV kanala) - (173 u SD rezoluciji i 58 u HD rezoluciji), te 78 radio kanala (36 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

3. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://goo.gl/9njUE3
Image

8-)
diablobih

#64657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

:lol: :lol:
sasajev

#64658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

PriNc_ba wrote:Za ove sto bi lafo doplatili za eon smart tv, bas me zanima koliko bi to doplatili? s obzirom da vam to dodje ko resiver i vracanje kanala unazad, dakle nekih 6-7 KM bi bila realna cijena doplate.

Kome je sa family paketa stalo do toga fino predjes na extra paket ,50% brzi net, smart eon, hbo, cinestar i arene cija je vrijednost 20 KM i pickbox koji nije cemu ali kosta nesto jace od 7KM, a u biti matematicki prosjecno placas 6 KM vise mjesecno jer ti je prva godina ista cijena a drugu godinu placas 12KM i onda ako ti nakon dvije godine to ne pase, vratis se na staro.

Za tg i dng korisnike izadje 10 KM prosjecno skuplje a dobijaju jos i vracanje kanala unazad i prosireni paket kanala.

Pa eto ko kuka, a prica da bi i platio, nek razmisli malo i baci racunicu na papir da.vidi isplati li mu se sve to dobiti za relativno malu razliku u odnosu na to koliko sta od tih dodataka kosta posebno.
Jebena ti racunica!
Jesi ti vidio cjenovnik telemaha i koliko placaju EON ovi koji ga uopste nemaju? Da ti ja kazem, posto vidim da se bavis nekim stvarima na neki glup nacin, placaju 4 KM?
A ti iznosis idiotski prijedlog da ja jedan dio platforme koju vec imam u paketu trebam placati 6 KM?!
Debeli Krastavac

#64659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Debeli Krastavac »

50KM za analogiju i internet je teški lopovluk
Hercegoviina

#64660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Debeli Krastavac wrote:50KM za analogiju i internet je teški lopovluk
sigurno
Dosadno mii

#64661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dosadno mii »

Sta znaci ovo iz vise uglova
Kako se to podesava
_Astra_

#64662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _Astra_ »

@Telemach
Moze li se dodatno placati za jos neki dodatni EON, jer imam vise televizora, a ne bih da razvodim instalaciju?
Debeli Krastavac

#64663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

_Astra_ wrote:@Telemach
Moze li se dodatno placati za jos neki dodatni EON, jer imam vise televizora, a ne bih da razvodim instalaciju?
kakve veze ima instalacija sa EON?

:lol: :lol: :lol:
Maharadza

#64664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Dosadno mii wrote:Sta znaci ovo iz vise uglova
Kako se to podesava
Podešava se tako što šaltaš između SK7 i SK10 kanala. :wink:
_Astra_

#64665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _Astra_ »

Debeli Krastavac wrote:
_Astra_ wrote:@Telemach
kakve veze ima instalacija sa EON?

:lol: :lol: :lol:
Nema nikakvih...htio sam napisati *jer ne zelim
TheWatcher

#64666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

chakany wrote:Od sada i MTV IGMAN ide u HD formatu putem Telemach programske sheme.
jeli slijedeci KISS HD pa da se malo kurcimo o broju HD kanala :oops:
Debeli Krastavac

#64667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

_Astra_ wrote: Nema nikakvih...htio sam napisati *jer ne zelim
Jesi upoznat/a šta je EON i kako se koristi?

Dakle internet aplikacija kao i viber koja se instalira na TV, mobitel, tablet itd, takođe se može gledati i na kompu.

Instalacija kablova nema veze sa EON.

I odmah da kažem vrlo je nestabilna stalno štopa.
MTV

#64668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

TheWatcher wrote: jeli slijedeci KISS HD pa da se malo kurcimo o broju HD kanala :oops:
Nema Kiss HD al mogu nabaciti taj logo :mrgreen:
Ima jos kanala u HD a kod TM su u SD: Televizija 5 HD, Kanal 6 HD, City TV HD, BN BIH HD uskoro Hayat Plus HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD, Hayatovci HD, BN Sat HD, BN Music HD. A i dosta stranih npr AMC HD, Dorcel HD, E! HD, Fine Living HD, Balkanika HD, Russia Today HD, Sundance HD, mezzo live HD...
m-senchy

#64669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by m-senchy »

sasajev wrote:
PriNc_ba wrote:Za ove sto bi lafo doplatili za eon smart tv, bas me zanima koliko bi to doplatili? s obzirom da vam to dodje ko resiver i vracanje kanala unazad, dakle nekih 6-7 KM bi bila realna cijena doplate.

Jebena ti racunica!
Jesi ti vidio cjenovnik telemaha i koliko placaju EON ovi koji ga uopste nemaju? Da ti ja kazem, posto vidim da se bavis nekim stvarima na neki glup nacin, placaju 4 KM?
A ti iznosis idiotski prijedlog da ja jedan dio platforme koju vec imam u paketu trebam placati 6 KM?!
EON za Smart TV realno je plaćati 2-3KM mjesečno tako da bi mnogi korisnici umjesto dodatnog CAM modula uzeli tu opciju a Telemach ne bi imao trošak nabave modula.
Debeli Krastavac

#64670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

m-senchy wrote:
EON za Smart TV realno je plaćati 2-3KM mjesečno tako da bi mnogi korisnici umjesto dodatnog CAM modula uzeli tu opciju a Telemach ne bi imao trošak nabave modula.
nemaš ti pojma o čemu pišeš, vjerujem da samo lupaš napamet?
_Astra_

#64671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _Astra_ »

Debeli Krastavac wrote:
_Astra_ wrote: Nema nikakvih...htio sam napisati *jer ne zelim
Jesi upoznat/a šta je EON i kako se koristi?

Dakle internet aplikacija kao i viber koja se instalira na TV, mobitel, tablet itd, takođe se može gledati i na kompu.

Instalacija kablova nema veze sa EON.

I odmah da kažem vrlo je nestabilna stalno štopa.
:run:
Ozbiljno?
Hvala ti na info

Btw, ne znam sto se javljas kad tebi pitanje nije upuceno.

Aplikacija je odlicna, i meni uopste ne stopa niti se crash-uje.
PriNc_ba

#64672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PriNc_ba »

sasajev wrote:

Jebena ti racunica!
Genijalac, ovde se prica o smart tv eonu a ne o obicnom eonu koji mozes gledati i preko tva sluzeci se mobitelom, tabletom ili kompjuterom.
istaknuta cijena je 4KM za obicni eon i to za korisnike ktv-a.
nisu ni u telemachu telad bas tolika. realno je da cijena bude 6KM za nesto sto je slicno pds2 ili pds3 resiveru i gdje imas vracanje kanala 7 dana unazad, jer se ne moze svrstati u istu grupu kao cam modul na kojem nema nista osim dnevnog pregleda programa.
i ko je spreman dati 6 KM za to onda mu je opcija extra paketa najbolja jer dobija mimo toga jos mnogo toga za citavu porodicu, pocev od jaceg neta, kanala, pickboxa...

i racunica je sasvim ok. ako dobijas nesto sto bi pojedinacno kostalo 8-9 KM, sasvim je ok da dobijes to za nekih 6KM ako vec toliko zelis to. sve dok telemach bude jedini operater s ovakvom uslugom mogu da diktiraju sta hoce i kako hoce. a ti kad ti istekne ugovor mozes se cjenkati s njima da ti daju eon smart tv uz obnovu ugovora. evo ja cu ti dati svoj za 4KM mjesecno ako ti je puno 6 :D
sasajev

#64673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

Pogubio si konce prijatelju!
Prvo razlika izmedju trio grande i trio grande extra je nekih 20 KM.
Drugo nigdje nisam rekao da mi je puno 6 KM.
Trece tvoja racunica opet ne stoji, s obzirom da ja u paketu vec imam Eon, samo trazim dodatnu opciju u samoj platformi.
Ne zelim da se vrijedjam ovuda sa tobom, jer je ocigledno da tebe ubise neki kompleksi cim mislis da si ti taj koji treba da zastupa Telemah i da ovuda pravis neke racunice.
Malo razmisli o svemu tome sto pisakaras ovuda i u sledecem postu mi se izvini.
m-senchy

#64674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by m-senchy »

Debeli Krastavac wrote:
m-senchy wrote:
nemaš ti pojma o čemu pišeš, vjerujem da samo lupaš napamet?
Ja trenutno imam 2 CAM modula i da postoji mogućnost rado bi umjesto jenog CAM modula plaćao EON za Smart TV pošto bi imao premotavanje 7 dana unazad. EON preko Android BOX-a Nexbox A95X sa android 7.1 kod mene radi perfektno ali me nervira upotreba više daljinskih upravljača. Iz istog razloga sam umjesto STB-a uzeo CAM module.
odmor

#64675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

rizibizi wrote:
odmor wrote:Presalto si se na pricu o BHT, mada ga ja nisamo spominjao. Ja samo kazem da za posljednja dva poskupljenja koja su objedinila sve korisnike, ipak korisnici vecih paketa su za iste pare dobili vise muzike (cinestar premiere hd, arene sd, 72h unazad, eon na smart..), dok korisnici manjih paketa to nisu. Hocu da kazem ako ce se ko zaliti da trebaju ovi korisnici manjih paketa i da korisnici vecih paketa nisu zakinuti.
Ovo sto si spomenuo da korisnici vecih paketa dobiju kasnije povecanje brzine, mogu ti konstatovat da dobiju svi kad je naznaceno, pocetkom aprila. I da, u ovom faznom pustanju nije razdjeljeno na korisnike s vecim i manjim paketaima, vec na korisnike CISCO i UBE modema.
Nisam se presaltao nego naveo primjer, to sto ga ti nisi spomenuo ne znaci da ja ne mogu. Ko dobije vise, ko dobije manje samo je jedna stvar u igri kes, odnosno racun koji dobijes tokom mjeseca i koji treba da izmiris. Ja koji placam vise logicno je da imam vise cega god, onaj ko placa manje logicno je da dobije manje usluga odnosno adekvatno za cijenu koju plati. Moja je sposobnost da pitam,trazim, kombinujem kad potpisujem ugovor ono sto meni treba i sto me interesuje. Onog trenutka kad mi ne bude odgovaralo imaju mahanje kako god da se zovu i odakle god da dolaze. Metode nagradjivanja dugogodisnjih korisnika i redovnih platisa su problem svi davalaca usluga u nasoj drzavi, ne samo Telemacha i BHT. OK nije radvojeno na korisnike po paketima, a koliko korisnika Extra i Premium paketa znas sa CISCO opremom? Ti pokusavas da dokazes da trebaju dati vise korisnicima manjih paketa, ja se u potpunosti slazem, da se razumijemo i da ne bude zabune, ali ne treba ni ostale zanemariti. Samo treba biti iskren i priznati da kod Telemacha uvijek ima nekih akcija i uvijek se dobije nesto uz potpisani paket da ja stvarno ne mogu da se pozalim ni jedne jedine sekunde od prvog dana. :D
Necu da kazem da treba dati manjim paketima vise, nego jednako. Ja kad sam prikljucivo Telemach, vec su bili definisani paketi i cijene istih. Nakon mog visegodisnjeg koristenja Telemacha, cijene su dvaputa podizane i SVIMA isto. Razlog su naveli poboljsanja koja NISU dali SVIMA. Dakle cijene su digli svima, ali ta poboljsanja zbog kojih su cijene digli SVIMA, ipak NISU dali svima (72h unazad, EON na Smart, Arena SD, Cinestar HD i mozda jos neke stvari kojih se ne mogu sjetit.) Ja ne kazem da skuplji paketi ne trebaju dobiti vise, ali ako naplacujues svim paketima neke nove pogodnosti, pa daj svim paketima te pogodnosti. Sad npr da uvedu uz racun da se dobije kila janjetine :D naplatili bi mozda svima po cenera poboljsanje usluga, a janjetinu bi jeli samo extra i premium korisnici :D
Valjda sam sad bio jasan. :lol:
Locked