Dajte ba ljudi, ne precerujte. Pa ja sam istrcao 10 km, a preso sam 4 banke. Mnogi izgleda nisu nikad kročili na veliki teren i pogledali dimenzije istog. Sve to izgleda tako malo na tv-u i s tribina. Nisu atlete koje bi trebali biti ali nisu ni toliki panjevi u kontekstu fizičke spreme.SmokingMan wrote:Ja se kladim da 90% igrača u PL u komadu ne more pretrčati 10 km,laganim tempom.last mohicans wrote:Ne znam koliko bi se slozio s vama po pitanju fizičke spreme igrača PL. Djelimično, u potpunosti ne. Mogu naši igrači trčati i imaju kuveta, vjerovatno dovoljno za naše lige. Za nešto više, nemaju.To smo vidjeli. Dovode se ti kondicioni treneri, počela se i suplementacija makar spominjati, eh sad, sportski duh i zivot jednog profesionalnog fudbalera se nauči, ili ga imaš ili nemaš. To je je jednostavno tako. Počasti se i Dzeko ćevapima u off sezoni, nekad i u sezoni, moze se vidjeti na instagramu, tu je neka i Cola, ali Edin u 34 melje i trči kao neko u 23. Sad ako svaki dan lupaš Colu, umjesto vodu, hranis se nezdravo, normalno da ce se to osjetiti na tvojim fizičkim preformansama. Po meni, ključno je sto je naša liga sporog ritma, vrlo malo je efektivne igre, s dosta prekida, s malo trke i utrčavanja u prostor itd. Igra bez lopte i utrčavanja u prostor su za naše klubove misaona imenica i to je odlika trenera i taktičke postavke. Mi to ne znamo, da je Sarajevo znalo i moglo odigrati kvalitetan presing sa defanzivnim zadacima, ne bi se desilo to što se desilo. Mislim da je glavni razlog što nema dosta jakih utakmica, sa visokim ritmom, bez valjanja, odugovlačenja i svih drugih aspekata igre, više neigre koju mozemo vidjeti. Mislim da nije toliko do fizičke spreme, koja bi svakako trebala biti na višem nivou. Više je do ovog drugog.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#64626 Re: Premijer liga BiH
- studiorum_tuzlaensis
#64627 Re: Premijer liga BiH
mislim da je konačno VAKAT da čelik napusti ovu ligu. raspad kreće, plataaaa nemaaaaaaaaaa 
more bit nebidne, more bit bidne, ma biće kur**
-
RasAlGhul
#64628 Re: Premijer liga BiH
Kakva katastrofa, brate niko ovdje dva razreda nema završenoBazinga1234 wrote:Ko vam piše ove parole?Opet gramaticka greška.
![]()
-
RasAlGhul
#64629 Re: Premijer liga BiH
Gledam golove Širokog
https://www.youtube.com/watch?v=H7ktV6p ... e=youtu.be
Pa znači mi smo u Zenici bili gori deset puta od njih pa smo izgubili 1-0
https://www.youtube.com/watch?v=H7ktV6p ... e=youtu.be
Pa znači mi smo u Zenici bili gori deset puta od njih pa smo izgubili 1-0
- Leopard_SA
#64630 Re: Premijer liga BiH
Volio bih da ove sezone ispadnu GOSK i Zvijezda 09 :-Di pored animoziteta izmedju Sarajeva i Zenice, ne bih volio da Celik ispadne. Zenica je relativno blizu Sarajeva, a i Bilino Polje je lijep i uredjen stadion, a s obzirom da Celik ima problema, sarajevski klubovi relativno lako mogu doci do 3 boda u duelima sa Celikom.
Last edited by Leopard_SA on 06/08/2018 17:30, edited 1 time in total.
- decko_sa_kovaca
#64631 Re: Premijer liga BiH
Ja pretrco sprintom od svog sesneasterca do protivnickog. Slagiro se
- phillie
#64632 Re: Premijer liga BiH
Bajke su sprat visestudiorum_tuzlaensis wrote:mislim da je konačno VAKAT da čelik napusti ovu ligu. raspad kreće, plataaaa nemaaaaaaaaaa
Zeljo je osvojio, valjda ce i Sasarajevski klubovi relativno lako mogu doci do 3 boda u duelima sa Celikom.
Last edited by phillie on 06/08/2018 17:40, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#64633 Re: Premijer liga BiH
Tako je i HSV mislio 
- phillie
#64634 Re: Premijer liga BiH
Celikova prosla sezona:ultima_palabra wrote:Tako je i HSV mislio
al qrko jarane. Nesto slicno ce biti i ove. Ovo samo spoiler alert, da se ne nadaju ljudi
- Leopard_SA
#64635 Re: Premijer liga BiH
Pa dobro, kad vec nije Zeljo mogao, valjda ce Sarajevo mociphillie wrote:Bajke su sprat visestudiorum_tuzlaensis wrote:mislim da je konačno VAKAT da čelik napusti ovu ligu. raspad kreće, plataaaa nemaaaaaaaaaa
more bit nebidne, more bit bidne, ma biće kur**Teorija naucno dokazana: Celik ispasti ne moze
Zeljo je osvojio, valjda ce i Sasarajevski klubovi relativno lako mogu doci do 3 boda u duelima sa Celikom.
-
Korisničkoime
#64636 Re: Premijer liga BiH
Pa za nase lige imaju jer su manje vise svi takvi ali nasa liga je amaterska i nije mjerilo nicega.duminjo wrote:Hoš rec nije govno neg se cuko posro?last mohicans wrote:Ne znam koliko bi se slozio s vama po pitanju fizičke spreme igrača PL. Djelimično, u potpunosti ne. Mogu naši igrači trčati i imaju kuveta, vjerovatno dovoljno za naše lige. Za nešto više, nemaju.To smo vidjeli. Dovode se ti kondicioni treneri, počela se i suplementacija makar spominjati, eh sad, sportski duh i zivot jednog profesionalnog fudbalera se nauči, ili ga imaš ili nemaš. To je je jednostavno tako. Počasti se i Dzeko ćevapima u off sezoni, nekad i u sezoni, moze se vidjeti na instagramu, tu je neka i Cola, ali Edin u 34 melje i trči kao neko u 23. Sad ako svaki dan lupaš Colu, umjesto vodu, hranis se nezdravo, normalno da ce se to osjetiti na tvojim fizičkim preformansama. Po meni, ključno je sto je naša liga sporog ritma, vrlo malo je efektivne igre, s dosta prekida, s malo trke i utrčavanja u prostor itd. Igra bez lopte i utrčavanja u prostor su za naše klubove misaona imenica i to je odlika trenera i taktičke postavke. Mi to ne znamo, da je Sarajevo znalo i moglo odigrati kvalitetan presing sa defanzivnim zadacima, ne bi se desilo to što se desilo. Mislim da je glavni razlog što nema dosta jakih utakmica, sa visokim ritmom, bez valjanja, odugovlačenja i svih drugih aspekata igre, više neigre koju mozemo vidjeti. Mislim da nije toliko do fizičke spreme, koja bi svakako trebala biti na višem nivou. Više je do ovog drugog.
Zä presing Trebas trku?
Zä kretnju bez lopte Trebas kondiciju?
Zä utrcavanja trku i kondiciju... Isti klinac..
Igraci u nasoj ligi su nespremni iz vise razloga i to je to. Zato i jesu utakmice Spore, sa puno prekida, sjeckanja i na ovom nivou na kojem jesu.
Sami izleti u Malo evrope otkriju sve.
Kazem za pravljenje jednog igraca treba puno toga, znanja, truda, psihologije itd.itd od svega navedenog i potrebnog najmanje zahtjevno je nabiti kondiciju ne trebaju ti neki aman zaman uslovi niti aman zaman znanje.
Sam sebe pobijas kazes imaju kuveta vjerovatno za nase lige, za nase i to pod uvjetom, nasa liga je najgora u evropi i nasi igraci koji se nazivaju profesionalcima imaju vjerovatno kuveta za nase lige, vjerovatno.
Kazem ti gledao svojim ocima profi igraci stuku vise cevapa i cole u mjesecu nego ja.
Sporost lige odnosno igre nije uvjetovana samo sa kondicijom to je svima jasno.
Kako Osim jednom rece ako ne mozes da trcis ne mozes ni da igras tada sve pada u vodu, trka je osnov, temelj, fundament, nasi igraci u 20+ nemaju taj temelj i onda nesto zelimo trazimo i onda se ti igraci uvode u kombinacije za reprezentaciju za neke transfere milioni kamioni.
- avetinja
#64637 Re: Premijer liga BiH
Mislim da je jedan od problema kod nas i loš skauting, takoreći nikakav. Ne vjerujem da u drugoj ligi nema niti jedan talentovan igrač. Vjerujem da kod nas 90% igrača sami dođu u klub, odnosno da ih menadžeri preporuče.
- ultima_palabra
#64638 Re: Premijer liga BiH
Pa Tuzlaci, sto ne govorite da vas trenira Andrea Pirlo? 
-
zipoo
#64639 Re: Premijer liga BiH
od koga smo mi izgubili
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#64640 Re: Premijer liga BiH
U 47.minuti Mladost prijeti preko Welbecka 
- славянин
#64641 Re: Premijer liga BiH
"Komadant" doduse jest komadaoRasAlGhul wrote:Kakva katastrofa, brate niko ovdje dva razreda nema završenoBazinga1234 wrote:Ko vam piše ove parole?Opet gramaticka greška.
![]()
Još pogriješiti kad je u pitanju ovakva veličina kao što je rahmetli Nanić naš najbolji komandant
-
channel10
#64642 Re: Premijer liga BiH
Kakvi su ovo golovi u Sirokom
. Crveni isto da ne igraju. Sasvim druga ekipa u odnosu na zelju i sumnjam da su ovdje cista posla. Vidi se da trebaju pojacanja u svakom redu (2-1-1), mada mi nije jasno zasto Nikolic ne igra.
Ima li iko da ovog Livaju odradi/povrijedi? Ebo sebi mater ko ga dovede u Celik.
Ima li iko da ovog Livaju odradi/povrijedi? Ebo sebi mater ko ga dovede u Celik.
-
zipoo
#64643 Re: Premijer liga BiH
channel10 wrote:

-
zipoo
#64645 Re: Premijer liga BiH
aj fuj, jesi gadan

- AmiĐa_Idriz
#64646 Re: Premijer liga BiH
Gošk je ozbiljno oštećen bio.
- studiorum_tuzlaensis
#64647 Re: Premijer liga BiH
phillie wrote:Bajke su sprat visestudiorum_tuzlaensis wrote:mislim da je konačno VAKAT da čelik napusti ovu ligu. raspad kreće, plataaaa nemaaaaaaaaaa
more bit nebidne, more bit bidne, ma biće kur**Teorija naucno dokazana: Celik ispasti ne moze
poraz od Čelika pravovremen za Želju, nije mogao doći u boljem trenutku.
Ali to ne mijenja činjenicu da ste i ove godine glavni kandidat za ispadanje. Nije bajka jeste drama.
- decko_sa_kovaca
#64648 Re: Premijer liga BiH
Celik tanak (kakav je onda zeljo
) mladost tanka ,sloboda ce vjerovatno malo nadoc. Nije mi vala ni ovaj azmir nesta al ce ostat u ligi. Zvijezda ?
Tipujem na ispadanje mladosti i celika
Tipujem na ispadanje mladosti i celika
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#64649 Re: Premijer liga BiH
Mladost, GOŠK, Zvijezda i Čelik, to su imena gdje će se tražiti putnici za Federalnu/RS ligu.
Čelik će, kao i obično, nekako ostati.
Čelik će, kao i obično, nekako ostati.
- phillie
#64650 Re: Premijer liga BiH
Zvijezda i Mladost po meni ove sezone ispadaju, mada ima jos da se igra. GOSK je isto tu blizu.
Mi? Sta mi? Ostajemo.
Igra u Sirokom je vrlo moguce i neki izraz bojkota igraca zbog kasnjenja plata. Vidjecemo protiv Zrinjskog kako ce odigrati (i hoce li im biti isplacene plate).
Inace ni Sarajevo ni Zeljo na pocetku sezone nisu nista pokazali. Ali eto posto su igrali Evropu uzecemo to kao olaksavajucu cinjenicu. Sad bi trebali proigrati?
Mi? Sta mi? Ostajemo.
Igra u Sirokom je vrlo moguce i neki izraz bojkota igraca zbog kasnjenja plata. Vidjecemo protiv Zrinjskog kako ce odigrati (i hoce li im biti isplacene plate).
Inace ni Sarajevo ni Zeljo na pocetku sezone nisu nista pokazali. Ali eto posto su igrali Evropu uzecemo to kao olaksavajucu cinjenicu. Sad bi trebali proigrati?