Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- odmor
#64626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svima je povecalo za 6KM a pogodnosti sa kojima su opravdavali to poskupljenje je dato samo najvecim paketima.
- Telemach
#64627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala za infoRadar71 » 3 minutes ago
I kod mene riješeno![]()
- Telemach
#64628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@odmor
Možemo vam predložiti paket usluga koji će vam više odgovarati.
Možemo vam predložiti paket usluga koji će vam više odgovarati.
-
Kralj Tvrtko I.
#64629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni su draži mojih 8 Mbps uploada nego 30 njihovih...a da se bojim svakov vjetrića a nedo bog kakve oluje...odmor wrote:Joj ja ti price moze napisat 1000/800, pa ko eto ne mozes otici u zastitu potrosaca, zalbe tamo-ovamo. Da jos dodam, imam kolegu iz Tuzle koji odavno koristi 50/30 jer im je to najmanji optickiBenq wrote:@Hrasno druze, kakve veze ima tvoj odgovor sa njegovim postomhrasno38 wrote:
Pa bas i nije tako...ja dobijam ono sto pise cak i na WiFi mrezi ali naravno na 5 GHz....nekada je losije ali uglavnom ja sam veoma zadovoljan sa 120 Mb?
Funkcionise naravno. Za Telemach je 30 jos bauk.
Ne kazem ja da Telemach nije solidan, al da je najbolji, zapravo najbrzi upload to pretjeruju
- MTV
#64630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na poslu?!
- Qler
#64631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aha. 200/100 je ali nesto je download usporio valjda puno raje na youtube 
-
rizibizi
#64632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam se presaltao nego naveo primjer, to sto ga ti nisi spomenuo ne znaci da ja ne mogu. Ko dobije vise, ko dobije manje samo je jedna stvar u igri kes, odnosno racun koji dobijes tokom mjeseca i koji treba da izmiris. Ja koji placam vise logicno je da imam vise cega god, onaj ko placa manje logicno je da dobije manje usluga odnosno adekvatno za cijenu koju plati. Moja je sposobnost da pitam,trazim, kombinujem kad potpisujem ugovor ono sto meni treba i sto me interesuje. Onog trenutka kad mi ne bude odgovaralo imaju mahanje kako god da se zovu i odakle god da dolaze. Metode nagradjivanja dugogodisnjih korisnika i redovnih platisa su problem svi davalaca usluga u nasoj drzavi, ne samo Telemacha i BHT. OK nije radvojeno na korisnike po paketima, a koliko korisnika Extra i Premium paketa znas sa CISCO opremom? Ti pokusavas da dokazes da trebaju dati vise korisnicima manjih paketa, ja se u potpunosti slazem, da se razumijemo i da ne bude zabune, ali ne treba ni ostale zanemariti. Samo treba biti iskren i priznati da kod Telemacha uvijek ima nekih akcija i uvijek se dobije nesto uz potpisani paket da ja stvarno ne mogu da se pozalim ni jedne jedine sekunde od prvog dana.odmor wrote:Presalto si se na pricu o BHT, mada ga ja nisamo spominjao. Ja samo kazem da za posljednja dva poskupljenja koja su objedinila sve korisnike, ipak korisnici vecih paketa su za iste pare dobili vise muzike (cinestar premiere hd, arene sd, 72h unazad, eon na smart..), dok korisnici manjih paketa to nisu. Hocu da kazem ako ce se ko zaliti da trebaju ovi korisnici manjih paketa i da korisnici vecih paketa nisu zakinuti.
Ovo sto si spomenuo da korisnici vecih paketa dobiju kasnije povecanje brzine, mogu ti konstatovat da dobiju svi kad je naznaceno, pocetkom aprila. I da, u ovom faznom pustanju nije razdjeljeno na korisnike s vecim i manjim paketaima, vec na korisnike CISCO i UBE modema.
-
rizibizi
#64633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Matematika je egzaktna nauka, na kraju svakog racuna je cifra. Sve sto se dobije preko onoga sto se placa je rezultat neke akcije i pregovora sa provajderom usluge.hrasno38 wrote:Pa logicno da onaj ko placa vise vise i dobije!
-
Debeli Krastavac
#64634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
može li se samo internet uzet ne treba mi TV ni telefon?
- diablobih
#64635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne. Moras dodatno placati analogiju barem.Debeli Krastavac wrote:može li se samo internet uzet ne treba mi TV ni telefon?
- dembele
#64636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Miči to nesretniče! Zar nisi čitao ko ima najveći upload u BiH?Qler wrote:Ali je download nesto spor...
Ovdje raja izludi što ne može dobaciti 1-2 Mbps UL više a ti se još našao ljudima pristajati na muku.
Đe će ti duša?
-
Debeli Krastavac
#64637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
onda ništadiablobih wrote:Ne. Moras dodatno placati analogiju barem.Debeli Krastavac wrote:može li se samo internet uzet ne treba mi TV ni telefon?
- typeOnegative
#64638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda nikako za webos 1, probao sam kod sebe . na web os 1 tv-u je nema, dok na drugom webos 3 tv-u je dostupna.sasajev wrote:Da li se moze skinuti app da se instalira na webos 1?typeOnegative wrote:crnivrag wrote:Obavijest:
Od danas je dostupna EON aplikacija za LG Smart TV uređaje sa webOS sistemom.
Iako na stranici piše da preporučuju da verzija webOS-a bude 3.5, aplikacija radi i na starijim verzijama ovog sistema.
https://eon.telemach.ba/preporuceni-uredjaji
![]()
podrzan je i moj , nasao sam je u storeu . eh jos kad bi sad Telemach promjenio ovu najblaze receno suludu odluku i ponudio je i korisnicima malo nizih paketa, ako treba i uz malu nadoplatu a ne da moramo samo radi toga uzimati pakete koji nam ne trebaju .
@ Telemach... Mislim da bi bilo pošteno da razmotrite da svim korisnicima grande paketa ponudite korištenje eon usluge na Smart Tv uređajima, bar uz nadoplatu ako već ne može besplatno.
- Telemach
#64639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@typeOnegative
@ Telemach... Mislim da bi bilo pošteno da razmotrite da svim korisnicima grande paketa ponudite korištenje eon usluge na Smart Tv uređajima, bar uz nadoplatu ako već ne može besplatno.[/quote][/quote][/quote]
Zabilježeno
@ Telemach... Mislim da bi bilo pošteno da razmotrite da svim korisnicima grande paketa ponudite korištenje eon usluge na Smart Tv uređajima, bar uz nadoplatu ako već ne može besplatno.[/quote][/quote][/quote]
Zabilježeno
- shape of despair
#64640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach, upload napravljen
- aditon
#64641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

@Telemach
brzina uploada je povećana, pa bi zamolio da prenesete kolegama. Download je ok, samo je limitiran na ovu brzinu
i još nešto, EON na smart televizorima bi trebao biti dostupan bez obzira na marku televizora, zabilješite i to, jer ne koriste svi sony, samsung, ili lg a pogotovo ne modele iz ove ili prošle godine. Jer ako ćete ponuditi EON smart tv app korisnicima koji nemaju ove najveće pakete, onda morate ponuditi i opciju za one kojima je ova aplikacija uključena u paket a ne mogu je koristiti iz objektivnih razloga poput neodgovarajuće marke smart tv-a. Dakle koliko budete tražili za dokup ove usluge korisnicima nižih paketa, toliko bi trebali i smanjiti cijenu svim ostalim iz gore pomenutih razloga koji ne mogu korisiti EON smart tv app
- Rugafet
-
sasajev
#64643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
[/quote][/quote]Telemach wrote:@typeOnegative
@ Telemach... Mislim da bi bilo pošteno da razmotrite da svim korisnicima grande paketa ponudite korištenje eon usluge na Smart Tv uređajima, bar uz nadoplatu ako već ne može besplatno.
Zabilježeno
Cuj zabiljezeno! Pa o tome pricamo od kako je eon izasao, nekih pola godine!
Da je ranije zabiljezeno mozda bi do sada i profunkcionisalo
Last edited by sasajev on 06/04/2018 19:54, edited 1 time in total.
- chakany
#64644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od sada i MTV IGMAN ide u HD formatu putem Telemach programske sheme.
- O'zone
- Globalni moderator
#64645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
chakany wrote:Od sada i MTV IGMAN ide u HD formatu putem Telemach programske sheme.
uuuuuuuuuuu veliko
- semirsar
#64646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Logicno je, ne i njemu. Nesto ga nijesam upratio da se zali dok je koristio promotivne benefite djabaleske dok su to isto ovi na vecim paketima debelo placali... dvije godine free DVB-C za sve, pa HBO, Cinemax, Cinestar i jos stosta je bilo free na najmanje dva mjeseca i vise za ove sa manjim paketima, dok su se ovdje korisnici vecih paketa koji to normalno placaju po punoj cijeni, zalili al djaba... fakat ga ne vidjeh niti ikog drugog da se pozali, stavise, "imaju oni mogu placat, 'ko hi jebe..." bila je prica. Zavist je gadna stvar.hrasno38 wrote:Pa logicno da onaj ko placa vise vise i dobije!odmor wrote:Presalto si se na pricu o BHT, mada ga ja nisamo spominjao. Ja samo kazem da za posljednja dva poskupljenja koja su objedinila sve korisnike, ipak korisnici vecih paketa su za iste pare dobili vise muzike (cinestar premiere hd, arene sd, 72h unazad, eon na smart..), dok korisnici manjih paketa to nisu. Hocu da kazem ako ce se ko zaliti da trebaju ovi korisnici manjih paketa i da korisnici vecih paketa nisu zakinuti.rizibizi wrote:
Procitaj par zadnjih postova, sve ce ti se samo reci. Pogledaj posljednje povecanje uploada po kolicinama Mb i paketima, pogledaj kome zadnjem pustaju povecanje. Za ovu dalju pricu, ja sam takodjer poceo sa TGF, ali sam onda presao TGE paket i pravo sam zadovoljan i uslugom i ugovorom koji sam potpisao. Dva poskupljenja sam prezivio, s trecim cu vec da razmislim gdje sam ja u svemu tome ako bude ovako. Generalno tvoji argumenti stanu u konstataciju koliko para toliko muzike. Kao pretplatnik mobilne i redovan platisa okruglo 20 godina u BHT ni hemijsku nisam dobio, nego me za primjer uzimaju lopatom gdje god stignu, jebenu hemijsku nisu u stanju da halale za toliko vremena. Da se razumijemo nije ni ovdje bajno ali mi je puno bolje sad za sad.
Ovo sto si spomenuo da korisnici vecih paketa dobiju kasnije povecanje brzine, mogu ti konstatovat da dobiju svi kad je naznaceno, pocetkom aprila. I da, u ovom faznom pustanju nije razdjeljeno na korisnike s vecim i manjim paketaima, vec na korisnike CISCO i UBE modema.
- MTV
#64647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad cekam "obavijest" odchakany wrote:Od sada i MTV IGMAN ide u HD formatu putem Telemach programske sheme.
- Telemach
#64648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala za infoshape of despair » Today, 5:15 pm
@telemach, upload napravljen
- Telemach
#64649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radit ćemo i dalje na unaprjeđenju uslugaaditon » Today, 5:32 pm
Image
@Telemach
brzina uploada je povećana, pa bi zamolio da prenesete kolegama. Download je ok, samo je limitiran na ovu brzinu![]()
i još nešto, EON na smart televizorima bi trebao biti dostupan bez obzira na marku televizora, zabilješite i to, jer ne koriste svi sony, samsung, ili lg a pogotovo ne modele iz ove ili prošle godine. Jer ako ćete ponuditi EON smart tv app korisnicima koji nemaju ove najveće pakete, onda morate ponuditi i opciju za one kojima je ova aplikacija uključena u paket a ne mogu je koristiti iz objektivnih razloga poput neodgovarajuće marke smart tv-a. Dakle koliko budete tražili za dokup ove usluge korisnicima nižih paketa, toliko bi trebali i smanjiti cijenu svim ostalim iz gore pomenutih razloga koji ne mogu korisiti EON smart tv apppošteno
- Telemach
#64650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamolit ćemo vas da pozovete naš Kontakt centar za provjeru. Možda su kolege proslijedile dalje na provjeru.Rugafet » Today, 6:52 pm
Telemach, danas su me opet zvali medjutim nisam bio kod kuce, rekli su mi da kad dodjem izmjerim jer su cackali nesto, sad sam kuci i kod mene napretka nema svako deseto mjerenje jedva dohvati 6 Mbps, mjereno i zicano i vajrlesom na raznim browserima ista situacija.