paket duo net grande
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
zippoo87
#64601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kod mene upload povecan...skoro je 6 Mbps 
paket duo net grande
paket duo net grande
- crnivrag
#64602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33330/podrska/vije ... icama.htmlObavještenje za korisnike o plaćanju računa u poslovnicama
Poštovani korisnici,
obavještavamo vas da zbog nadogradnje naplatnog sistema, 9. i 10.4.2018. godine nećemo biti u mogućnosti vršiti naplatu računa u našim poslovnicama.
Plaćanje Vaših računa možete izvršiti u poslovnicama Addiko ili UniCredit banke, bez provizije.
Za sve dodatne informacije pozovite nas na 1360.
Hvala vam na povjerenju.
-
probook
#64603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je 80/8 ima mislim 10 dana ako ne i visecrnivrag wrote:@Telemach
Ja sam resetovao modem jedno 58 puta, i dalje upload brzina jedva dostiže 9.5 - 9.8, a na mom paketu Trio Grande Premium treba biti 12 Mbps, i potvrđeno mi je u call centru da mi je pušteno 12 Mbps.
- sprej
#64604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema potrebe, prijavljivano- kolege vam dolazile ljudi ispitivali, mjerili. Jednostavno je tako, vremenski uslovi utječu na vašu brzinu. Provjereno kod još par kolega, različite lokacije i kod njih ima/bude padova u brzini.Telemach wrote:Zdravo sprej,sprej wrote:Svaka čast telemach toliko o vašem unapređenje.
Osjeti se da vaš nadležni sektor osluškuje i cijeni želje nas korisnika.
Valjda će i s ovim povećanjem cijena doći i stabilnost u radu neta...a ne da u slučaju malo veće kiše, vjetra, snijega, sunca budu oscilacije i padovi u brzini sa 40 cca 22 Mbps. Pogotovo iza 20h i vikendima.
Veselim se idućem poskupljenju od +3 KM.
Zamisli samo... podigli ste mi UL za čarobna 2 Mbps.
Dostavite nam korisničke podatke u pp, kako bismo provjerili vaše usluge.
Potrudićemo se da budete zadovoljni.
Ok povećali ste cijenu..uložite nešto i u svoju infrastrukturu.
Draže bi mi bilo da Vam bar povećaju plaće, nažalost ni to neće.
Iskreno ovo povećanje UL mi je prst u oko. Nekima je bitna brzina i UL.
Kako to da su ostali paketi dobili povećanje +3 Mbps, a ekipi na TG +2Mbps ???
Logika je biće bila 1 KM = 1Mbps...kusur halalimo.
- Qler
#64605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je samo zao sto ja na TGF nemam mogucnost EON-a na TV-u.... mogli su i to vala pustiti...
- semirsar
#64606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mos preko browsera nije nista sporiji niti manje funkcionalan
- shape of despair
#64607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izvukao sam downloada 4,8 i to je gornja granica i to uveče oko 23.00 kada opadne opterećenje. Telemach nešto vam ne valja nikako
- Telemach
#64608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@shape of despair
Pozvat će vas kolege i provjeriti.
Pozvat će vas kolege i provjeriti.
-
rizibizi
#64609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Procitaj par zadnjih postova, sve ce ti se samo reci. Pogledaj posljednje povecanje uploada po kolicinama Mb i paketima, pogledaj kome zadnjem pustaju povecanje. Za ovu dalju pricu, ja sam takodjer poceo sa TGF, ali sam onda presao TGE paket i pravo sam zadovoljan i uslugom i ugovorom koji sam potpisao. Dva poskupljenja sam prezivio, s trecim cu vec da razmislim gdje sam ja u svemu tome ako bude ovako. Generalno tvoji argumenti stanu u konstataciju koliko para toliko muzike. Kao pretplatnik mobilne i redovan platisa okruglo 20 godina u BHT ni hemijsku nisam dobio, nego me za primjer uzimaju lopatom gdje god stignu, jebenu hemijsku nisu u stanju da halale za toliko vremena. Da se razumijemo nije ni ovdje bajno ali mi je puno bolje sad za sad.odmor wrote:Daj svoje izjave potkrijepi argumentima. Evo ja cu ti reci suprotno, da vi sa najvisim paketima dobijate najvise, to sam upratio od kako sam korisnik Telemacha. Kad sam se prikljucio Telemachu imo sam TGF, a kasnije nakon poskupljenja 3KM sam preso na TG. Nakon ovog novog poskupljenja sam ostao na TG. Dakle dok ja koristim Telemach, isti je poskupio za 6KM za SVE i ove skuplje i za ove jeftinije pakete. Razlog su navodili, poboljsanje usluga. To poboljsanje usluga od 6KM su najvise osjetili "zakinuti skuplji paketi". Kad se god koje unapredjenje usluge pojavi 72h unazad, Cinesar Premiere HD, EON na smartu, Arene SD, idr, naravno ubace ga u najskuplje pakete, a u jeftinije ne ubacuju. Vjerovatno ce biti i sa pinkovima isto.
Hajd sad da cujem tvoj demant i argumente
- aditon
#64610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma nema to veze s paketom, i mene su sinoć zvali, resetovali modem, međutim i dalje imam staru brzinu tako da mi je rečeno da će reklamacija biti proslijeđena inžinjerima u Telemachu (da, to mi je rečeno)avaks wrote:Kontaktirale su me kolege, za sada ništa nismo riješili.Telemach wrote:@avaks
Pozvat će vas kolega i provjeriti sve što je potrebno.
Moraću još da istestiram sa drugim utp kablom i portovima pa vam pošaljem povratne informacije.
Možda još neko od kolega sa TGE da baci koji speedtest ako nije problem da vidimo kod njih stanje
-
rizibizi
#64611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach jos uvijek nista 
- Telemach
#64612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@rizibizi
Ubrzat ćemo
Ubrzat ćemo
- crnivrag
#64613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Evo i ja čekam da se nešto desi, reklamacija je zakazana za danas, nadam se da će se tehničari pojaviti.
Evo i ja čekam da se nešto desi, reklamacija je zakazana za danas, nadam se da će se tehničari pojaviti.
-
probook
#64614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma trebaju pustiti mogucnost doplatom uz paket, jer za sve zivo imas mogucnost da pridruzis paketu svom, ako vec nemas, osim za EON na smart tv.Qler wrote:Meni je samo zao sto ja na TGF nemam mogucnost EON-a na TV-u.... mogli su i to vala pustiti...
- zanimljiv
#64615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ni blizu 6 Mbps upload
:

Testirao jedno 5-6 puta, na Cat6 kablu, bez drugih uređaja na internetu ili tabova.

Testirao jedno 5-6 puta, na Cat6 kablu, bez drugih uređaja na internetu ili tabova.
- Qler
#64616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali je download nesto spor...

- Telemach
#64617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@rizibizi
Kolege su vas pozivale. Javite nam se u pp, ukoliko smatrate da je došlo do nekog nesporazuma. Ne možemo puno uraditi, ukoliko ne dobije potrebne informacije od vas.
Kolege su vas pozivale. Javite nam se u pp, ukoliko smatrate da je došlo do nekog nesporazuma. Ne možemo puno uraditi, ukoliko ne dobije potrebne informacije od vas.
- avaks
#64618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Još uvijek ništa od uploada, download ok kao i do sada:

Ne vidim šta tehničari tu imaju ali hajde...
Edit:
Evo opet je neko iz centrale restartovao izgleda i za sada ima promjena na bolje:

Ne vidim šta tehničari tu imaju ali hajde...
Edit:
Evo opet je neko iz centrale restartovao izgleda i za sada ima promjena na bolje:

- crnivrag
#64619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33331/podrska/vije ... analu.htmlNove epizode Kefalice na TOP kanalu
Od ponedjeljka, 9.4. počinju sa emitovanjem nove epizode Kefalice na TOP kanalu!
U dječijem svijetu postoje odgovori na sva pitanja. Oni su pametni, originalni, ponekad romantični, duhoviti ali uvijek iskreni.
Saznajte koliko je fascinantan dječiji svijet i kako je nevjerovatan način na koji djeca razmišljaju, povezuju stvari i daju odgovore na pitanja koja nekada i nas odrasle tjeraju na razmišljanje.
Nove male Kefalice čekaju vas svakog radnog dana i vikendom u 08:25.
- odmor
#64620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Presalto si se na pricu o BHT, mada ga ja nisamo spominjao. Ja samo kazem da za posljednja dva poskupljenja koja su objedinila sve korisnike, ipak korisnici vecih paketa su za iste pare dobili vise muzike (cinestar premiere hd, arene sd, 72h unazad, eon na smart..), dok korisnici manjih paketa to nisu. Hocu da kazem ako ce se ko zaliti da trebaju ovi korisnici manjih paketa i da korisnici vecih paketa nisu zakinuti.rizibizi wrote:Procitaj par zadnjih postova, sve ce ti se samo reci. Pogledaj posljednje povecanje uploada po kolicinama Mb i paketima, pogledaj kome zadnjem pustaju povecanje. Za ovu dalju pricu, ja sam takodjer poceo sa TGF, ali sam onda presao TGE paket i pravo sam zadovoljan i uslugom i ugovorom koji sam potpisao. Dva poskupljenja sam prezivio, s trecim cu vec da razmislim gdje sam ja u svemu tome ako bude ovako. Generalno tvoji argumenti stanu u konstataciju koliko para toliko muzike. Kao pretplatnik mobilne i redovan platisa okruglo 20 godina u BHT ni hemijsku nisam dobio, nego me za primjer uzimaju lopatom gdje god stignu, jebenu hemijsku nisu u stanju da halale za toliko vremena. Da se razumijemo nije ni ovdje bajno ali mi je puno bolje sad za sad.odmor wrote:Daj svoje izjave potkrijepi argumentima. Evo ja cu ti reci suprotno, da vi sa najvisim paketima dobijate najvise, to sam upratio od kako sam korisnik Telemacha. Kad sam se prikljucio Telemachu imo sam TGF, a kasnije nakon poskupljenja 3KM sam preso na TG. Nakon ovog novog poskupljenja sam ostao na TG. Dakle dok ja koristim Telemach, isti je poskupio za 6KM za SVE i ove skuplje i za ove jeftinije pakete. Razlog su navodili, poboljsanje usluga. To poboljsanje usluga od 6KM su najvise osjetili "zakinuti skuplji paketi". Kad se god koje unapredjenje usluge pojavi 72h unazad, Cinesar Premiere HD, EON na smartu, Arene SD, idr, naravno ubace ga u najskuplje pakete, a u jeftinije ne ubacuju. Vjerovatno ce biti i sa pinkovima isto.
Ovo sto si spomenuo da korisnici vecih paketa dobiju kasnije povecanje brzine, mogu ti konstatovat da dobiju svi kad je naznaceno, pocetkom aprila. I da, u ovom faznom pustanju nije razdjeljeno na korisnike s vecim i manjim paketaima, vec na korisnike CISCO i UBE modema.
- odmor
#64621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Joj ja ti price moze napisat 1000/800, pa ko eto ne mozes otici u zastitu potrosaca, zalbe tamo-ovamo. Da jos dodam, imam kolegu iz Tuzle koji odavno koristi 50/30 jer im je to najmanji optickiBenq wrote:@Hrasno druze, kakve veze ima tvoj odgovor sa njegovim postomhrasno38 wrote:Pa bas i nije tako...ja dobijam ono sto pise cak i na WiFi mrezi ali naravno na 5 GHz....nekada je losije ali uglavnom ja sam veoma zadovoljan sa 120 MbKralj Tvrtko I. wrote:Txtv može napisati i 1000/800 brzinu...ali ono sto isporucuju je smjesno...?
Ne kazem ja da Telemach nije solidan, al da je najbolji, zapravo najbrzi upload to pretjeruju
- Telemach
#64622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@avaks
Hvala za info
Hvala za info
- crnivrag
#64623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33333/podrska/vije ... askrs.htmlSretan Vaskrs
Sretan Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti!
Ponedjeljak, 9.4.2018. godine je neradni dan za poslovnice u Mrkonjić Gradu i Brčkom.
Vaš Telemach
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#64624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa logicno da onaj ko placa vise vise i dobije!odmor wrote:Presalto si se na pricu o BHT, mada ga ja nisamo spominjao. Ja samo kazem da za posljednja dva poskupljenja koja su objedinila sve korisnike, ipak korisnici vecih paketa su za iste pare dobili vise muzike (cinestar premiere hd, arene sd, 72h unazad, eon na smart..), dok korisnici manjih paketa to nisu. Hocu da kazem ako ce se ko zaliti da trebaju ovi korisnici manjih paketa i da korisnici vecih paketa nisu zakinuti.rizibizi wrote:Procitaj par zadnjih postova, sve ce ti se samo reci. Pogledaj posljednje povecanje uploada po kolicinama Mb i paketima, pogledaj kome zadnjem pustaju povecanje. Za ovu dalju pricu, ja sam takodjer poceo sa TGF, ali sam onda presao TGE paket i pravo sam zadovoljan i uslugom i ugovorom koji sam potpisao. Dva poskupljenja sam prezivio, s trecim cu vec da razmislim gdje sam ja u svemu tome ako bude ovako. Generalno tvoji argumenti stanu u konstataciju koliko para toliko muzike. Kao pretplatnik mobilne i redovan platisa okruglo 20 godina u BHT ni hemijsku nisam dobio, nego me za primjer uzimaju lopatom gdje god stignu, jebenu hemijsku nisu u stanju da halale za toliko vremena. Da se razumijemo nije ni ovdje bajno ali mi je puno bolje sad za sad.odmor wrote:Daj svoje izjave potkrijepi argumentima. Evo ja cu ti reci suprotno, da vi sa najvisim paketima dobijate najvise, to sam upratio od kako sam korisnik Telemacha. Kad sam se prikljucio Telemachu imo sam TGF, a kasnije nakon poskupljenja 3KM sam preso na TG. Nakon ovog novog poskupljenja sam ostao na TG. Dakle dok ja koristim Telemach, isti je poskupio za 6KM za SVE i ove skuplje i za ove jeftinije pakete. Razlog su navodili, poboljsanje usluga. To poboljsanje usluga od 6KM su najvise osjetili "zakinuti skuplji paketi". Kad se god koje unapredjenje usluge pojavi 72h unazad, Cinesar Premiere HD, EON na smartu, Arene SD, idr, naravno ubace ga u najskuplje pakete, a u jeftinije ne ubacuju. Vjerovatno ce biti i sa pinkovima isto.
Ovo sto si spomenuo da korisnici vecih paketa dobiju kasnije povecanje brzine, mogu ti konstatovat da dobiju svi kad je naznaceno, pocetkom aprila. I da, u ovom faznom pustanju nije razdjeljeno na korisnike s vecim i manjim paketaima, vec na korisnike CISCO i UBE modema.
- Radar71