BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
old_spice

#64576 Re: BHTelecom All About

Post by old_spice »

Mehemed wrote:
Dzontra_Volta wrote:Ima li BH Telecom neke roaming pakete sa mobilnim internetom za pretplatnike, kao što imaju eronet i m:tel?
Ima ovo https://bhtelecom.ba/vijest+M55c377f4ab1.html, bilo je još nešto 12KM 500MB ili tako nekako, ali ne mogu to da nađem, možda nije više aktivno.
ma bilo je jos nesto garant, jer sam ja u italiji koristio proslo ljeto, ovako nesto 13-14 KM, koristio internet konstantno kroz hrvatsku, sloveniju i italiju, doduse bio sam 5-6 dana, pozive sam minimalno koristio
jasmin93

#64577 Re: BHTelecom All About

Post by jasmin93 »

Da li je neko imao iskustva šta se dešava ukoliko dođe do prestanka plaćanja rata za kupljen uređaj u Telecomu?

Da li se oduzima uređaj ili Telecom se ganja s kupcem putem Suda?
Mehemed
Vozim: automobil

#64578 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Neće ti ga uzeti, naplatiti će dug preko suda.
Nathan Drake

#64579 Re: BHTelecom All About

Post by Nathan Drake »

Pozdrav drugovi, zanima me da li iko možda zna hoće li se u ponudi uređaja naći možda OnePlus7 ili OnePlus 7 Pro?
Hyperthalamus

#64580 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Mehemed wrote:Neće ti ga uzeti, naplatiti će dug preko suda.
Plus iskljucit ce ti uslugu preko koje si kupio uredjaj (raskinuti pretplatnicki odnos). Podrazumjevam da si rate prestao placati tako sto si prestao placati racune za navedenu uslugu.
ferratilis

#64581 Re: BHTelecom All About

Post by ferratilis »

Koji je rok za placanje racuna za telefon/internet? Odnosno, nakon koliko iskljucuju ako se ne plati?
escobar__

#64582 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

25 dana od dana DPO je redovan rok, a mislim da možeš fulat do tri mjeseca prije isključenja.
kokikol

#64583 Re: BHTelecom All About

Post by kokikol »

Zašto se u Sarajevu mogu spojiti na 4G a ovamo gdje sam ja piše pristup mreži odbijen, nije valjda da postavljaju opremu po raznim lokalitetima sa različitim frekvencijama?
azdralovic

#64584 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

old_spice wrote:
Mehemed wrote:
Dzontra_Volta wrote:Ima li BH Telecom neke roaming pakete sa mobilnim internetom za pretplatnike, kao što imaju eronet i m:tel?
Ima ovo https://bhtelecom.ba/vijest+M55c377f4ab1.html, bilo je još nešto 12KM 500MB ili tako nekako, ali ne mogu to da nađem, možda nije više aktivno.
ma bilo je jos nesto garant, jer sam ja u italiji koristio proslo ljeto, ovako nesto 13-14 KM, koristio internet konstantno kroz hrvatsku, sloveniju i italiju, doduse bio sam 5-6 dana, pozive sam minimalno koristio
T-mobile karticu uzmes u HR za 80kuna, traje 8 dana i mislim da je 20GB prometa. Radi i u roamingu tj po drugim drzavama EU
Mehemed
Vozim: automobil

#64585 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

kokikol wrote:Zašto se u Sarajevu mogu spojiti na 4G a ovamo gdje sam ja piše pristup mreži odbijen, nije valjda da postavljaju opremu po raznim lokalitetima sa različitim frekvencijama?
Ja sam do sada vidio Band 20(800mhz) Band 3(1800mhz). U Sarajevu je većinom Band 3(1800mhz) a tamo gdje si ti vjerovatno Band 20(800mhz).
irconbih

#64586 Re: BHTelecom All About

Post by irconbih »

Ima li Telecom neki datum kada imaju popunu novim uređajima ili to ide principom "kad dođe, došao je"?

:sax:
Cossack

#64587 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

kokikol

#64588 Re: BHTelecom All About

Post by kokikol »

Cossack wrote:Došli su im Honor mobiteli :thumbup:

Honor View20 8/256GB

https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 06213.html

Honor 8X 4/128GB

https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 7f672.html
Tek sad pa ja 8x imam od Novembra
Laertes

#64589 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

kokikol wrote:

Honor View20 8/256GB

Honor 8X 4/128GB

Kakav je? Tražim ja za ženu, nije neki zahtjevan korisnik, osim milion slika što naslika :mrgreen:
tandmand

#64590 Re: BHTelecom All About

Post by tandmand »

Ima TRAVEL EVROPA 10 DANA
cijena poziva prema BiH iznosi 0,60 / min
cijena SMS poruke iznosi 0,18 KM
cijena mobilnog interneta iznosi 0,12KM/MB

džaba :D
kokikol

#64591 Re: BHTelecom All About

Post by kokikol »

Laertes wrote:
kokikol wrote:

Honor View20 8/256GB

Honor 8X 4/128GB

Kakav je? Tražim ja za ženu, nije neki zahtjevan korisnik, osim milion slika što naslika :mrgreen:
šta da ti kažem ,do neki dan sam se mogao spojiti na 4g sad više ne mogu .dali je do telefona ne znam
shandrprcSA

#64592 Re: BHTelecom All About

Post by shandrprcSA »

kokikol wrote: šta da ti kažem ,do neki dan sam se mogao spojiti na 4g sad više ne mogu .dali je do telefona ne znam
nije do tel

lijepi 3G
Dzontra_Volta

#64593 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

azdralovic wrote: T-mobile karticu uzmes u HR za 80kuna, traje 8 dana i mislim da je 20GB prometa. Radi i u roamingu tj po drugim drzavama EU
Je li to iz ličnog iskustva? Ja koliko sam shvatio, taj internet ne važi van Hrvatske. Pisalo se već o tome na prethodnim stranicama.
tandmand

#64594 Re: BHTelecom All About

Post by tandmand »

Dzontra_Volta wrote:
azdralovic wrote: T-mobile karticu uzmes u HR za 80kuna, traje 8 dana i mislim da je 20GB prometa. Radi i u roamingu tj po drugim drzavama EU
Je li to iz ličnog iskustva? Ja koliko sam shvatio, taj internet ne važi van Hrvatske. Pisalo se već o tome na prethodnim stranicama.
T-com za roaming nudi:
TRAVEL & SURF 200 MB 79,00 kn/tjedno
Za promet ostvaren izvan opcije primjenjuje se važeći roaming cjenik.

Za manje para se na Eronetu dobije roaming paket od 1000 MB ...

A te lokalne tarife u Italiji, dakle ne one Tourist, treba provjeriti da li ih može kupiti nerezident.

Drugi problem može biti, kao u Njemačkoj, da na mnogim prepaid tarifama ne radi Voip! tj. razgovori preko Skype, Viber ...
seoBIH

#64595 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

Dzontra_Volta wrote:
Iz ličnog iskustva bonbon 4gb vazi u cijeloj eu ako karticu aktiviras u hr odnosno kupiš kod njih a ne poštom.
tandmand

#64596 Re: BHTelecom All About

Post by tandmand »

seoBIH wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Iz ličnog iskustva bonbon 4gb vazi u cijeloj eu ako karticu aktiviras u hr odnosno kupiš kod njih a ne poštom.
Važe li ova 4gb u EU, mogu li se trošiti van HR?
Dzontra_Volta

#64597 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

tandmand wrote:
Dzontra_Volta wrote:
T-com za roaming nudi:
TRAVEL & SURF 200 MB 79,00 kn/tjedno
Za promet ostvaren izvan opcije primjenjuje se važeći roaming cjenik.

Za manje para se na Eronetu dobije roaming paket od 1000 MB ...

A te lokalne tarife u Italiji, dakle ne one Tourist, treba provjeriti da li ih može kupiti nerezident.

Drugi problem može biti, kao u Njemačkoj, da na mnogim prepaid tarifama ne radi Voip! tj. razgovori preko Skype, Viber ...
Na Eronetu moraš biti pretplatnik da bi dobio te pogodnosti (kao i na mtelu), tako da to nije opcija.
Ovaj bonbon zvuči interesantno. Valjda će neko potvrditi ovo što @seoBIH kaže. :)
tandmand

#64598 Re: BHTelecom All About

Post by tandmand »

Dzontra_Volta wrote:Na Eronetu moraš biti pretplatnik da bi dobio te pogodnosti (kao i na mtelu), tako da to nije opcija.
Ovaj bonbon zvuči interesantno. Valjda će neko potvrditi ovo što @seoBIH kaže. :)
Ne ne moraš ... govorim ti iz vlastitog iskustva, jer sam u EU koristio hej osnovnu tarifu. Za preplatnike je 1000 MB 15KM a za hej prepaid 18 KM.

Izgleda da je @seoBIH u pravu, na stranici im piše da od ova 4GB imaš u roamingu pravo na 2,9GB.
Maharadza

#64599 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

tandmand wrote:
seoBIH wrote:
Dzontra_Volta wrote: Je li to iz ličnog iskustva? Ja koliko sam shvatio, taj internet ne važi van Hrvatske. Pisalo se već o tome na prethodnim stranicama.
Važe li ova 4gb u EU, mogu li se trošiti van HR?
Koliko znam EU je ukinula roaming još 2017.?!
tandmand

#64600 Re: BHTelecom All About

Post by tandmand »

Maharadza wrote:Koliko znam EU je ukinula roaming još 2017.?!
Da ... domaća tarifa, cijene poziva, sms, je ista kada se ode u EU sa tom SIM karticom.
Sa paketom interneta iz domaće tarife je to totalno drugačije kada se ode u EU.

edit. sa stranice od Tele2
EU roaming regulacija 2017.

Od 15.6.2017. godine počinje se primjenjivati regulacija „Roam Like at Home“ (RLAH) prema kojoj se reguliraju cijene u roamingu između zemalja članica EU/EEA na način da se iste naplaćuju prema cijenama u tarifi koju koristite u Hrvatskoj.

Regulativa se primjenjuje na promet unutar EEA (European Economic Area - Europski gospodarski prostor), odnosno unutar Europske unije uključujući Norvešku, Island i Lihtenštajn.

Mobilni internet i internet tarife se i dalje neće moći koristiti u roamingu.

Pravila pravedne uporabe usluga podatkovnog prometa

Prema regulaciji, mobilni operator ima pravo primijeniti pravila pravedne uporabe kod korištenja podatkovnog prometa u roamingu. Navedeno znači da je kod korištenja podatkovnog prometa u nekim tarifama moguće uvesti prag korištenja prijenosa podataka iz podatkovnog paketa unutar roaminga u EU/EEA. Kod takvih tarifa i paketa korisniku će na raspolaganju za surfanje u EU/EEA biti dodijeljen određeni iznos podatkovnog prometa, nakon čega se primjenjuje dodatna naknada po MB podatkovnog prometa koja iznosi 0,04 kn / MB.

Kod tarifa kod kojih nakon određene količine podatkovnog prometa dolazi do spuštanja brzine prijenosa podataka, korisnik će cijeli iznos podatkovnog prometa po punoj brzini moći iskoristiti i u EU/EEA, nakon čega će se primjenjivati cijena od 0,04 kn / MB.

Pravila pravedne uporabe obuhvaćaju i dodatne mjere za sprječavanje prekomjernog korištenja i moguću zlouporabu roaming usluga. U takvim slučajevima Tele2 po izvršenoj provjeri može naplaćivati dodatnu naknadu za usluge u EU/EEA roamingu.
Od domaćeg internet paketa u roamingu dodijele jedan dio za korištenje, ne sve a nakon tog domaća cijena po MB.
Locked