Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

pemanapemani

#64576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

dr_Evil wrote: 21/08/2026 14:39
pemanapemani wrote: 21/08/2026 14:31
dr_Evil wrote: 21/08/2026 14:13

Ne znam gdje si, tesko da mi je bitno, ali sasvim razumijem da nisi hodao po svojoj domovini(nadam se da je osjecas svojom) i pricao sa domacinima.

Tipicno carsijsko nabilavanje, torbica, bradica, ucinak nula.
Govorim iz bukvalno zivotnog iskustva.

Teretana motika i lopata, izrazeni animozitet prema muskim torbicama, brijem se svaku vecer prije kupanja.
Super, onda ces valjda jednom shvatiti da se niko ne zali na stanje u Mostaru, stanje u Hercegovini, stanje u Bosni koja je pod HRHB ili PC-u nego na stanje u drzavi. Niko se nije zalio ni na "uborak, ultrase" ili sta vec navodite, to su nasi lokalni problemi. Kljuc BIH je u Mostaru, za razliku od bilo kojih gradova koji se ne cuju nas ima dovoljno, obrazovani, i imamo novca, pa se i cujemo. Bespotrebno je s tobom raspravljati o tome jer kao sto sam rece i nisi bas Bosnjak(ako se ne varam), a i nisi realno dobronamjeran.

Ko zeli BiH onda ce poslusati poruke koje dolaze iz Mostara i Stoca kao posljednja dva bedema. Granica se pomice svako 50godina za 50%, zabijanje glave u pijesak ne vodi nikad nicemu. Prosla je 31 godina, just saying. Ja i Johnny sigurno necemo pucati jedan na drugog, nama je politika sasvim jasna.
Ne znam, meni je taj neki odbrambeni bedem, ako si manjina i daleko su tvoji.

Mostar i Stolac, haman pola Bosnjaka, u zaledju, apsolutno Bosnjaci, ali stalna kuknjava. Bukvalno kopirate Hrvate u kuknjavi.

Fazon je kad sebe uvjeris da si bedem i predzidje necega, a ustvari si isti kao većina gradova.

Onda su Bihac i Gorazde bedem BiH Boga oca.
dr_Evil

#64577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

pemanapemani wrote: 21/08/2026 14:57
pemanapemani wrote: 21/08/2026 14:31

Govorim iz bukvalno zivotnog iskustva.

Teretana motika i lopata, izrazeni animozitet prema muskim torbicama, brijem se svaku vecer prije kupanja.
Super, onda ces valjda jednom shvatiti da se niko ne zali na stanje u Mostaru, stanje u Hercegovini, stanje u Bosni koja je pod HRHB ili PC-u nego na stanje u drzavi. Niko se nije zalio ni na "uborak, ultrase" ili sta vec navodite, to su nasi lokalni problemi. Kljuc BIH je u Mostaru, za razliku od bilo kojih gradova koji se ne cuju nas ima dovoljno, obrazovani, i imamo novca, pa se i cujemo. Bespotrebno je s tobom raspravljati o tome jer kao sto sam rece i nisi bas Bosnjak(ako se ne varam), a i nisi realno dobronamjeran.

Ko zeli BiH onda ce poslusati poruke koje dolaze iz Mostara i Stoca kao posljednja dva bedema. Granica se pomice svako 50godina za 50%, zabijanje glave u pijesak ne vodi nikad nicemu. Prosla je 31 godina, just saying. Ja i Johnny sigurno necemo pucati jedan na drugog, nama je politika sasvim jasna.

Mostar i Stolac, haman pola Bosnjaka, u zaledju, apsolutno Bosnjaci, ali stalna kuknjava. Bukvalno kopirate Hrvate u kuknjavi.

Fazon je kad sebe uvjeris da si bedem i predzidje necega, a ustvari si isti kao većina gradova.

Kao sto rekoh, ako ne pratis pomjeranje granice historijski, politike koje ocrtajavaju granice i traze legalizaciju UZP-om/Genocidom stecenog onda neces ni vidjeti potrebu o kojoj se govori. Kamo srece da ima razumijevanje pa da se jedinstvo BIH brani u Duvnu i Ljubuskom.

Bihac i Gorazde su takodjer apsolutno zapostavljeni od Sarajeva i stalno potenciraju to. S druge strane takve vijesti i kad se objave jednostavno predjete preko njih - vijesti ne postoje ako nisu 500m od tramvajske pruge. Krajina bez ikakve cestovne povezanosti s Sarajevom, prije doci u Ljubljanu nego u Sarajevo, prazna kotlina bez ljudi, ali zato predivan i merhametli narod.

Sta u Mostaru tako i u BIH, pa je sasvim jasno da se SDA i NIP svadjaju ko je dao Covicu vise rukovodecih pozicija... ali eto, ne razumije se.
archi_a

#64578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Drugi dan prolazi, zadnji radni u ovoj sedmici!!!!! Hoće li iko od ovih "čuvara Bosne, Ustava i zakona" postaviti pitanja, tražiti odgovornost i ponuditi odgovore javnosti, na koji način su odblokirani računi entitetskoj tv, a koji su blokirani po odlukama suda po izvršnoj presudi u korist BHRT-a?!? Prati li iko od bosanskih zakonodavaca, da li se zakoni poštuju?!? Pa ako je sve ok onda recite sve ok, a ako nije šta je činiti dalje. Imate li pameti, dostojanstva, muda, jel flamingosi? Imate li ikakvu strategiju, nedonoščadi? :oops:
Last edited by archi_a on 21/08/2026 15:25, edited 2 times in total.
Porodice Foht

#64579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Porodice Foht »

archi_a wrote: 21/08/2026 15:13 Drugi dan prolazi, zadnji radni u ovoj sedmici!!!!! Hoće li iko od ovih "čuvara Bosne, Ustava i zakona" postaviti pitanja, tražiti odgovornost i ponuditi odgovore javnosti, na koji način su odblokirni računi entitetskoj tv, a koji su blokirani po odlukama suda po izvršnoj presudi u korist BHRT-a?!? Prati li iko od bosanskih zakonodavaca, da li se zakoni poštuju?!? Pa ako je sve ok onda recite sve ok, a ako nije šta je čini dalje. Imate li pameti, dostojanstva, muda, jel flamingosi? :oops:
Djikani su uplatili plate i sad mogu opet biti blokirani. Do avgustovske plate. :-)
NediM17

#64580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Navodno je vlada PC uplatila presudjenih 5.4 miliona KM al' to kriju k'o guja noge.
To je bio jedini nacin da se racuni, i to kaze 15 njih legalno deblokiraju.
Pa ne smiju se komercijalne banke bas tako zajebavat'.
archi_a

#64581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Da to sam jučer i rekao. Ne postoji način da vlada "naredi" bankama da odblokiraju račune tek tako. Mene iritiraju naši degenerici koji već dva dana šute umjesto da sada poentiraju, izađu u javnost i kažu kako jeste!!!! Bezmudi flamingosi. Da je obrnuta situacija, predsjednik organizacionog odbora rukometnog turnira milorad dodik bi uživo na press konferenciji još jednom iskoristio situaciju i ponizio državu. Ove naše kreze ne znaju ni kako da ga postave na mjesto koje mu je namjenjeno. :oops:
NediM17

#64582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Pa i govedu je postar donosio platu u koverti dok je bio pod OFAC-ovim sankcijama, nijedna komercijalna banka nije ni pomislila da mu ne blokira racun.
vee-jay

#64583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

_BataZiv_0809 wrote: 21/08/2026 11:07
Chmoljo wrote: 20/08/2026 22:45
kad se kritika kifle konakovića svodi na drogu i kartele, odmah znaš odakle vjetar puše. istovremeno, fahro varen i pečen sa poslijeratnim kriminalcima, bakirov kratkotrajni zet bordele drži, al dino otišo u dubai i odmah je narkodiler. bilesi kriv i za gašenje Al Jazeere ovdje :lol: al neće SDA njega nikada kritikovati zbog toga, zbog realnih fula koje je napravio, jer će oni uraditi isto ili još gore, pa je najlakše fabricirati afere, jer bi u direktnom poređenju uvijek izgubili i od ovako raštimanog NIPa.

To je to, za uokviriti :thumbup:
Uvijek je argument desnice bio: vidite da su i oni ista govna kao i mi

Sto je po pitanju moralnih osobina svakog politicara manje-vise istina :D
dembele

#64584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dembele »

I ovi sa BN TV tvrde da se uplatio novac.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Vlada PC uplatila 100%
Banke se ne igraju sa takvim stvarima
Koliko postuju nase institucije moze se diskutovati ali u stranim bankama compliance menadzer je jaci od direktora banke.
muha_sa

#64586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

video

#64587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

Ono kad tjeras zeca a istjeras lisicu iz sumarka :-)
I SDA-ov Mahir Dević uzeo pomoć od KS u iznosu od skoro 5.000 KM. Hoće li ih vratiti
Nije supruga predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića, koja je zaposlena u KJKP Pokop, jedina od istaknutih imena zatražila isplatu pomoći za slučaj teške bolesti užeg člana porodice.

Podsjetimo, objavljeno je da je Zvizdićeva supruga iskoristila zakonsko pravo i zatražila isplatu pomoći, iako zajedno na ime plaća zarađuju skoro 10.000 KM mjesečno.

Ne ulazeći u potrebe, niti u težinu određenog slučaja, protumačeno je da je ovaj potez nemoralan s aspekta njihovih plaća i obima privatne imovine. Zvizdići su nakon reakcija javnosti odlučili novac vratiti u budžet KJKP Pokop.

Naravno u osudi ovog poteza najglasnije su bile opozicione stranke SDA i DF. Ali, sad smo u trenutku u kojem se može jasno provjeriti nečija dosljednost.

Naime, nakon objave informacije za Zvizdiće, tražili smo i pronašli da od istaknutih imena ovo nije bio jedini zahtjev.

Početkom ove godine isti zahtjev dostavio je SDA-ov zastupnik u Skupštini KS Mahir Dević. I njemu je na ime pomoći za teški slučaj bolesti užeg člana porodice isplaćeno 4.896 KM. Ne ulazimo u opravdanost Devićevog zahtjeva niti želimo narušiti bilo čiju privatnost, no postavlja se isto pitanje kao kod Zvizdića: da li je bilo moralno?

Dević, koji prima plaću u Skupštini KS od oko 4.500 KM, ima pčelarski obrt, nekoliko nekretnina i veliki broj parcela zemljišta.

Da li će SDA od njega tražiti da vrati novac u budžet KS?
https://ra.port.ba/i-sda-ov-mahir-devic ... ih-vratiti
pemanapemani

#64588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

dr_Evil wrote: 21/08/2026 15:05
pemanapemani wrote: 21/08/2026 14:57

Kao sto rekoh, ako ne pratis pomjeranje granice historijski, politike koje ocrtajavaju granice i traze legalizaciju UZP-om/Genocidom stecenog onda neces ni vidjeti potrebu o kojoj se govori. Kamo srece da ima razumijevanje pa da se jedinstvo BIH brani u Duvnu i Ljubuskom.

Bihac i Gorazde su takodjer apsolutno zapostavljeni od Sarajeva i stalno potenciraju to. S druge strane takve vijesti i kad se objave jednostavno predjete preko njih - vijesti ne postoje ako nisu 500m od tramvajske pruge. Krajina bez ikakve cestovne povezanosti s Sarajevom, prije doci u Ljubljanu nego u Sarajevo, prazna kotlina bez ljudi, ali zato predivan i merhametli narod.

Sta u Mostaru tako i u BIH, pa je sasvim jasno da se SDA i NIP svadjaju ko je dao Covicu vise rukovodecih pozicija... ali eto, ne razumije se.
Ma klasika, krivo Sarajevo u drzavi koja je maksimalno decentralizirana.

Historija uciteljica. U drzavi u kojoj muku muce kako naseliti dalmatinsku zagoru i Liku, mastaju o debljanju pereca, sa jedva 150 hiljada Hrvata u Hercegovini i demografskim kolapsom u srednjoj Bosni.
Ma hajte molim vas.

Vi cete naci hiljadu razloga da ne preuzmete odgovornost.

Od skripara ste napravili svemocne kiborge i samo kukate. :-)
Post Reply