E moj kiki, i ti si svojevremeno citirao "clanke" o ugrozenosti iranskih Kurda, ja postavljao (ovako kao ti) linkove, video priloge, nudio da zajedno otputujemo u Kurdistan, i sl., al jok...Ti svoje pa svoje.Kikibombona wrote:Zapovjednik YPG, Arapin, kaze otprilike 'da YPG cini stetu Arapima, vidjeli bi me kako se borim protiv njih'!![]()
E moj Insomnija, kako si samo naivan...![]()
Sirija
- salik79
#64576 Re: Sirija
- fosna2014
#64577 Re: Sirija
Aleppo offensive situation till now: wrong info from both sides.
Confirmed news:
SAA: Abtin, Artillery battalion (N of Abtin), Qalat Najm, Kadar+
-
sumirprimus
#64578 Re: Sirija
na zapadu nista novo? 
-
sumirprimus
#64579 Re: Sirija
ja KUD bEezanijeeeee..mostarac1979 wrote:Za bratica Cbrt i Saxa
Tebk prvo spasao vojnike a zatim preziveo udar Towa
https://m.youtube.com/watch?v=wqSCJ4Epe ... e=youtu.be
-
sarajevoxxxx
#64580 Re: Sirija
Hvala Bogu, zgažene djecoubice i u Halebu.Vraćene skoro sve izgubljene teritorije, veliki broj monstruma poginuo, borbe se vode još samo u Abtinu.
-
sumirprimus
#64581 Re: Sirija
tu ce da uzmu onaj stand sa lubenicama garant.sarajevoxxxx wrote:Hvala Bogu, zgažene djecoubice i u Halebu.Vraćene skoro sve izgubljene teritorije, veliki broj monstruma poginuo, borbe se vode još samo u Abtinu.
- fosna2014
#64582 Re: Sirija
Breaking : #SAA captures Nasiriyah and attacking Burayjah now on their way to lift siege of #Kuweyres Airbase
- insomnia78
#64583 Re: Sirija
To oni arapi koji se bore zajedno sa njima?Kikibombona wrote:Zapovjednik YPG, Arapin, kaze otprilike 'da YPG cini stetu Arapima, vidjeli bi me kako se borim protiv njih'!![]()
Da, arapska plemena su inace poznata po casti i lojalnosti
Nesto ko babini iz krajine
Jebe mi se ba i za Kurde i za Arape, uceraj im
Nego ti insanu tacno ogadis Kurde svojim preuvelicavanjem i glupostima
Jos od Kobanea pratim par kurdskih stranica, kurda i pokojeg zapadnog prokurdskog novinara i jos nikad nisam naletio na toliku kolicinu gluposti koju nam ti ovdje svakodnevno serviras a da nikad u zivotu nisi vidio Kurda
Jah, sto se tice "naivnosti"
Jebe mi se, ja ne dobosim odluke koje bi mogle biti pogresne zbog moje naivnosti
Ne primam platu za ovo (samo topli obrok i regres
Ja kad ugasim forum za mene vise BI ne postoji
Last edited by insomnia78 on 16/10/2015 14:47, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#64584 Re: Sirija
fosna2014 wrote:Breaking : #SAA captures Nasiriyah and attacking Burayjah now on their way to lift siege of #Kuweyres Airbase
The Syrian regime has not gained much terrain in the first week of its large-scale ground offensive against rebel forces, despite support from intensified Russian airstrikes and hundreds of Iranian proxy reinforcements. Operations against the Syrian opposition will likely prove harder and slower than anticipated by either Russia or Iran, protracting the conflict and exacerbating extremism.
They are fighting against rebel forces along the three primary fronts in northern Hama Province, the al-Ghab Plain, and northeastern Latakia Province, creating a front line roughly 120 kilometers long. Confirmed reports indicate that pro-regime fighters have seized only six villages and towns, while rebel forces repelled heavy attacks against several key positions. At the same time, regime forces suffered heavy losses in manpower and materiel in the face of heavy rebel resistanc
-
sumirprimus
#64585 Re: Sirija
ako ih ubrzo ne slome...

Continued heavy casualties may leave pro-regime forces vulnerable to a counterattack by Syrian rebels
- insomnia78
#64586 Re: Sirija
Sa'ce on tebi objasnitisalik79 wrote:E moj kiki, i ti si svojevremeno citirao "clanke" o ugrozenosti iranskih Kurda, ja postavljao (ovako kao ti) linkove, video priloge, nudio da zajedno otputujemo u Kurdistan, i sl., al jok...Ti svoje pa svoje.Kikibombona wrote:Zapovjednik YPG, Arapin, kaze otprilike 'da YPG cini stetu Arapima, vidjeli bi me kako se borim protiv njih'!![]()
Nadam se da si kroz ovo uvidio na koji nacin medijska propaganda djeluje?!
Doduse, onom generalu (sto pogide neki dan) se u biografiji navodi gusenje pobune kurda '79-e
Ugrozavaju Kurde since 1979-e
Ps: cuj da otputuje u Kurdistan, pa da ga se sije docepaju, neces razbojnice
- fosna2014
#64587 Re: Sirija
Pitanje vremena kada ce se urusiti odbrana Nusre. Nemaju ofanzivnog djelovanja nikako. Trenutno se radi na razvlacenju Nusre u regiji Idlib. Uspjesno.
Oslobodjeno 14 sela, desetine uzvisenja i veliki broj vojnih punktova. Za dvije sedmice. Odlicno.
Polako se prazne skladista Nusre. Tik tak.
Oslobodjeno 14 sela, desetine uzvisenja i veliki broj vojnih punktova. Za dvije sedmice. Odlicno.
Polako se prazne skladista Nusre. Tik tak.
- insomnia78
#64588 Re: Sirija
Turci srusili dron

Iz Binga doduse

Iz Binga doduse
- sinuhe
#64589 Re: Sirija
Ghada Shouaa, jedina osvajacica zlatne olimpijske medalje iz Sirije u sedmoboju 1996 Atlanta.
U drustvu SAA 2013 ili 14.

During a visit to Syria in 2013 or 2014, Shouaa appeared in a picture with a heavy machine gun while accompanying the National Defence Forces, a branch of Syrian Armed Forces.[2] In a speech, Shouaa greeted the Syrian Arab Army, saying the army's motto 'Homeland, Honor, Honesty' represents "each and every honest Syrian form which he/she draws the ability for steadfastness and making achievements for Syria's sake"

During a visit to Syria in 2013 or 2014, Shouaa appeared in a picture with a heavy machine gun while accompanying the National Defence Forces, a branch of Syrian Armed Forces.[2] In a speech, Shouaa greeted the Syrian Arab Army, saying the army's motto 'Homeland, Honor, Honesty' represents "each and every honest Syrian form which he/she draws the ability for steadfastness and making achievements for Syria's sake"

-
joe_black
#64590 Re: Sirija
"Albanski" garantinsomnia78 wrote:Turci srusili dron
Iz Binga doduse
- salik79
#64591 Re: Sirija
Eh vidis kako propaganda radi - ti "kurdi" iz '79 su ustvari teroristicka organizacija "Mudzahidin Halk", koja je, nakon revolucije, a u reziji zaostalih celija CIA-e, sijala teror diljem Irana. Pri jednom takvom bombaskom atentatu je i danasnji Vrhovni vodja islamske revolucije, Ali Hamenei, ostao bez desne sake.insomnia78 wrote:Sa'ce on tebi objasnitisalik79 wrote:E moj kiki, i ti si svojevremeno citirao "clanke" o ugrozenosti iranskih Kurda, ja postavljao (ovako kao ti) linkove, video priloge, nudio da zajedno otputujemo u Kurdistan, i sl., al jok...Ti svoje pa svoje.Kikibombona wrote:Zapovjednik YPG, Arapin, kaze otprilike 'da YPG cini stetu Arapima, vidjeli bi me kako se borim protiv njih'!![]()
Nadam se da si kroz ovo uvidio na koji nacin medijska propaganda djeluje?!
Doduse, onom generalu (sto pogide neki dan) se u biografiji navodi gusenje pobune kurda '79-e
Ugrozavaju Kurde since 1979-e![]()
Ps: cuj da otputuje u Kurdistan, pa da ga se sije docepaju, neces razbojnice
A koliko su Kurdi odani svojoj domovini dokazali su vec 1980. i narednih 8 godina, u odbrani od iracke agresije, u kojoj su, srazmjerno, dali najveci broj sehida.
- Kikibombona
#64592 Re: Sirija
Za mene postoji?insomnia78 wrote: Ja kad ugasim forum za mene vise BI ne postoji
Kad guzim mislim na BI!
Pa ti si lud, mimo foruma BI u drustvu spominjem u prosjeku par sekundi dnevno, cisto zato sto je aktuelna tema. Nije valjda da mislis da sa drustvom i djevojkama pricam o BI?
Kopaj malo dublje, mozda iskopas makar jedan kurdski zlocin u Siriji, pa da mozes izjednaciti strane!
- tandmand
#64593 Re: Sirija
Zašto da prate kada je to sve u skladu sa EU/USA agendom. Prije će biti da se prate oni koji podržavaju Rusku intervenciju.astala_vistala wrote:Normalnom covjeku je to sve isto,teroristi i jedni i drugi,jedina legalna i legitimna vojna formacija je vladina vojska sa Asadom na celu.
Povremeno citam temu zapanjen sam brojem vehabija koji bombarduju topik,ljudi otvoreno podrzavaju terorizam ?? Prate li ovo obavjestajne agencije
- Challenger__
#64594 Re: Sirija
Prvo. Kome su oni uopšte izbacili tu municiju i naoružanje? Kurdima? Muslim kaže da jesu, ovi drugi kažu da nisuKikibombona wrote:Cheli
Kako ti se cini ovaj tekst. Amerikanci su potvrdili da se Rusi vrzmaju po Rojavi. Zato su po hitnom postupku isporucili one tone municije.Ako bi izgubili Kurde, njihov angazman u Siriji vise ne bi imao nikakvog smisla...
https://www.washingtonpost.com/opinions ... story.html
A recent US airdrop of arms and ammunitions in Syria went to Syria Arab forces rather than Kurdish forces affiliated with the Democratic Union Party (PYD), a Defense Department official said Tuesday.
Jesu li isporučili ili nisu? Ili su ovi fantomi covert za logistiku raji iz Idliba?
_____
Prvo da budemo na čisto šta sada ponovo petljaju, a petljaju, pa da onda pričamo ko, šta, kako, gdje i zašto...
- insomnia78
#64595 Re: Sirija
Da ti ponovim, posto izgleda nisi razumioKikibombona wrote:Za mene postoji?insomnia78 wrote: Ja kad ugasim forum za mene vise BI ne postoji![]()
Kad guzim mislim na BI!![]()
Pa ti si lud, mimo foruma BI u drustvu spominjem u prosjeku par sekundi dnevno, cisto zato sto je aktuelna tema. Nije valjda da mislis da sa drustvom i djevojkama pricam o BI?![]()
Kopaj malo dublje, mozda iskopas makar jedan kurdski zlocin u Siriji, pa da mozes izjednaciti strane!
Jebe mi se za Kurde, Turke i Arape, ja sam bjelac, evropljanin, nevjernik, desne otjentacije i ne postoji nista sto bi me identificiralo sa bilo kojom stranom u Siriji (ne, ovo nije rasisticki vec navodjenje cinjenica)
Trudim se, onako realno kolko je moguce, sagledati situaciju
Da izjednacim strane, koga sa kim?
Sta ja, koji cak nisam ni musliman, ljevicar pogotovo, imam sa bliskoistocnim i inim sektasima i kurdskim indijancima koji se u 21-om vijeku loze na nekakve ideje komunizma i lenjinizma
Ja ti kazem, siguran sam da ce se mnogi sloziti, da si ti svojim glupostima "ogadio" Kurde ucesnicima na ovom forumu
Vode mozda i najpravedniju borbu na BI trenitno al de ba ohani malo
- insomnia78
#64596 Re: Sirija
Nego, ciji je dron?
Rusi kazu nije njihov. Mada ko bi uopste, od sramote prizn'o da jeste
Da se nisu Assadova djeca igrala?

Rusi kazu nije njihov. Mada ko bi uopste, od sramote prizn'o da jeste
Da se nisu Assadova djeca igrala?
- Challenger__
#64597 Re: Sirija
sinuhe wrote:Ghada Shouaa, jedina osvajacica zlatne olimpijske medalje iz Sirije u sedmoboju 1996 Atlanta.
- Kikibombona
#64598 Re: Sirija
Mudzahedin Halk je iranska marksisticko-lenjinisticka skupina. Dakle, iranski nacionalisti!salik79 wrote:
Eh vidis kako propaganda radi - ti "kurdi" iz '79 su ustvari teroristicka organizacija "Mudzahidin Halk", koja je, nakon revolucije, a u reziji zaostalih celija CIA-e, sijala teror diljem Irana. Pri jednom takvom bombaskom atentatu je i danasnji Vrhovni vodja islamske revolucije, Ali Hamenei, ostao bez desne sake.
A koliko su Kurdi odani svojoj domovini dokazali su vec 1980. i narednih 8 godina, u odbrani od iracke agresije, u kojoj su, srazmjerno, dali najveci broj sehida.
'79 su se Homeiniju suprostavile Pesmerge i Demokratska stranka Iranskog Kurdistana.
- Em2r
#64599 Re: Sirija
skontali smo, ti si anti musliman. nisi nam ni morao pojasnjavati, citamo tvoje procifutske bljuvotine godinama.insomnia78 wrote:Da ti ponovim, posto izgleda nisi razumioKikibombona wrote:Za mene postoji?insomnia78 wrote: Ja kad ugasim forum za mene vise BI ne postoji![]()
Kad guzim mislim na BI!![]()
Pa ti si lud, mimo foruma BI u drustvu spominjem u prosjeku par sekundi dnevno, cisto zato sto je aktuelna tema. Nije valjda da mislis da sa drustvom i djevojkama pricam o BI?![]()
Jebe mi se za Kurde, Turke i Arape, ja sam bjelac, evropljanin, nevjernik, desne otjentacije i ne postoji nista sto bi me identificiralo sa bilo kojom stranom u Siriji (ne, ovo nije rasisticki vec navodjenje cinjenica)
Trudim se, onako realno kolko je moguce, sagledati situaciju
Da izjednacim strane, koga sa kim?
Sta ja, koji cak nisam ni musliman, ljevicar pogotovo, imam sa bliskoistocnim i inim sektasima i kurdskim indijancima koji se u 21-om vijeku loze na nekakve ideje komunizma i lenjinizmada bih izjednacavanjem jednih "prao" druge?
Ja ti kazem, siguran sam da ce se mnogi sloziti, da si ti svojim glupostima "ogadio" Kurde ucesnicima na ovom forumu
Vode mozda i najpravedniju borbu na BI trenitno al de ba ohani malo
a bas smo mislili da si musliman eto al smo se zeznuli kukuuuuuuu na mene
- insomnia78
#64600 Re: Sirija
Challenger__ wrote:sinuhe wrote:Ghada Shouaa, jedina osvajacica zlatne olimpijske medalje iz Sirije u sedmoboju 1996 Atlanta.