zaj'bo seing-ecc wrote:sta ce ti to
jesi reko da neces koristiti 4 i vece cifre
gasi to, motaj kablove
a kad sam već mijenjao, reko onoj seki na šalteru daj ti meni odmah tu aSIM karticu
Moderator: Benq
zaj'bo seing-ecc wrote:sta ce ti to
jesi reko da neces koristiti 4 i vece cifre
gasi to, motaj kablove
Tačno, ali već imaš četvorocifren broj takvih baznih stanica.escobar__ wrote:Super je ovo ali koliko korisno u praksi jer čitam da će 5G trebat daleko, daleko veći broj malih baznih stanica kako bi signal bio potpun i kvalitetan?mirza_15 wrote:sve nove bazne stanice BH Telecoma, ako sam ja to dobro shvatio, su 5G ready. U prevodu, platiš Huaweiu licencu i "otključaš" 5G na baznoj stanici kada dođe vrijeme za to.
Možda ovaj drugi nije modem nego dodatni router.SONY_91 wrote:Dva su modema i dva STB-a. Bilo na jednom modemu internet + dva STB-a pa su onda ubacili dodatni modem i na njega ubacili Moja TV STB gdje koristim HD kanale većinom a na drugom modemu pustili Internet i STB drugi. U januaru sam odjavio internet jer sam imao max. do 6Mbps tako da sad imam dva STB-a i dva modema.ing-ecc wrote:Ne mogu biti dva modema a jedna paricaSONY_91 wrote: Ma razdvojili su uslugu na dva modema ali mislim da je jedna parica. Na pp sam ti poslao broj Moja TV.Mozda mislis na dva STB-a, recivera za dva TV-a
Da su ovako radili prije 10 godina drugima bi bio krajRadar71 wrote:U Telecomu imaju uljeza![]()
Prvo izbace Extra pakete
Pa brzinsko mjenjanje BS
Da ste ovako radili prije 10 godina gdje bi vam kraj bio
Ma da je router bio bi spojen na prvi taj modem a ne oba posebno.Dzontra_Volta wrote:Možda ovaj drugi nije modem nego dodatni router.
Onda bi morao bez ugovora, a ne znam koliko je onda prikljucak.nuruka36 wrote:Pozz. Treba mi internet i IPTV na 3-4 mjeseca, mogu li to dobiti u BH Telecomu, koliko kosta i koliko se ceka na instalaciju u Sarajevu?
Normalno, nikome se ne isplati izlaziti na teten, postavljati opremu za mjesec-dva korištenja. Zato su priklkučci skupi bez UO.Mehemed wrote:Priključak je žera bez ugovora, svugdje je tako, ne samo u Telecoma.
Bice sada u ponudi mojaTV pkaet tako kome treba par mjeseci. Vidio sam negdje u najavi.nuruka36 wrote:Pozz. Treba mi internet i IPTV na 3-4 mjeseca, mogu li to dobiti u BH Telecomu, koliko kosta i koliko se ceka na instalaciju u Sarajevu?
Na jednu paricu spoji samo internet. A na drugu paricu moja tv.SONY_91 wrote:Dva su modema i dva STB-a. Bilo na jednom modemu internet + dva STB-a pa su onda ubacili dodatni modem i na njega ubacili Moja TV STB gdje koristim HD kanale većinom a na drugom modemu pustili Internet i STB drugi. U januaru sam odjavio internet jer sam imao max. do 6Mbps tako da sad imam dva STB-a i dva modema.ing-ecc wrote:Ne mogu biti dva modema a jedna paricaSONY_91 wrote: Ma razdvojili su uslugu na dva modema ali mislim da je jedna parica. Na pp sam ti poslao broj Moja TV.Mozda mislis na dva STB-a, recivera za dva TV-a

Ima ovo https://bhtelecom.ba/vijest+M55c377f4ab1.html, bilo je još nešto 12KM 500MB ili tako nekako, ali ne mogu to da nađem, možda nije više aktivno.Dzontra_Volta wrote:Ima li BH Telecom neke roaming pakete sa mobilnim internetom za pretplatnike, kao što imaju eronet i m:tel?
Ma ovo je totalno nepovoljno, ne isplati se nikako.Mehemed wrote:Ima ovo https://bhtelecom.ba/vijest+M55c377f4ab1.html, bilo je još nešto 12KM 500MB ili tako nekako, ali ne mogu to da nađem, možda nije više aktivno.Dzontra_Volta wrote:Ima li BH Telecom neke roaming pakete sa mobilnim internetom za pretplatnike, kao što imaju eronet i m:tel?
Roaming je općenito nepovoljan. Kupiš prepaid karticu u drugoj državi i deri, kako god se okrene izaći će 2-3 puta jeftinije nego bilo kakva opcija roaminga.Dzontra_Volta wrote:Ma ovo je totalno nepovoljno, ne isplati se nikako.
Nema potrebe da se koristi roaming, kada se mogu kupiti kartice domaceg operatera gdje se ide jer se svakako ostaje max 15 dana.Mehemed wrote:Roaming je općenito nepovoljan. Kupiš prepaid karticu u drugoj državi i deri, kako god se okrene izaći će 2-3 puta jeftinije nego bilo kakva opcija roaminga.Dzontra_Volta wrote:Ma ovo je totalno nepovoljno, ne isplati se nikako.

Zavisi u koju zemlju ideš. Recimo u Italiji, koliko sam uspio proguglat, turistički paketi koštaju oko 20€ plus još 10€ za aktivaciju kartice, što na kraju ispadne previše za 4-5 dana, koliko mi treba.kakaljin wrote:Nema potrebe da se koristi roaming, kada se mogu kupiti kartice domaceg operatera gdje se ide jer se svakako ostaje max 15 dana.Mehemed wrote:Roaming je općenito nepovoljan. Kupiš prepaid karticu u drugoj državi i deri, kako god se okrene izaći će 2-3 puta jeftinije nego bilo kakva opcija roaminga.Dzontra_Volta wrote:Ma ovo je totalno nepovoljno, ne isplati se nikako.
For tourists TIM has released a SIM card called Tim Tourist for 20 € (+ 10 € for the SIM, including credit of 1 €), 200 minutes for call and 15 GB of data in Italy and up to 6 GB in the EU for a month.Dzontra_Volta wrote:Zavisi u koju zemlju ideš. Recimo u Italiji, koliko sam uspio proguglat, turistički paketi koštaju oko 20€ plus još 10€ za aktivaciju kartice, što na kraju ispadne previše za 4-5 dana, koliko mi treba.
Ma ja, Talijani deru ko ludi. Plus vidim po iskustvima ljudi, karticu možeš kupiti samo u njihovim shopovima, moraš dati pasoš i aktivacija traje oko 15 minuta u radnji.Mehemed wrote:For tourists TIM has released a SIM card called Tim Tourist for 20 € (+ 10 € for the SIM, including credit of 1 €), 200 minutes for call and 15 GB of data in Italy and up to 6 GB in the EU for a month.Dzontra_Volta wrote:Zavisi u koju zemlju ideš. Recimo u Italiji, koliko sam uspio proguglat, turistički paketi koštaju oko 20€ plus još 10€ za aktivaciju kartice, što na kraju ispadne previše za 4-5 dana, koliko mi treba.
znači 30€ 200 minuta i 15gb interneta i do 6GB inetneta u EU.
Imaš drugu opciju, da ne ideš na Tourist SIM već na obični sim i onda aktiviraš sebi šta ti treba
A TIM SIM card costs 10 € with 5 € credit in their stores (store locator) . Sometimes they charge an activation fee for new customers of 3 € for activating a package.
Znači 10€ kartica sa 5€ na računu, ne znam šta im je ovaj activation fee koji uzimaju 3€ i od čega zavisi da li će ga uzeti ili ne...
Našao sam i 3GB 2.99€ 30 dana, sada ne znam da li je to za prepaid ili postpaid.
To je što sam uspio naći za TIM.
Ovi Wind imaju 10€ 2GB i 100 minuta, uz blagu štednju ti može biti 2GB za 4-5 dana, ali izgleda da se u njih plaća 20€ activation fee
https://www.wind.it/privati/mobile/wind ... rist-pass/