Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#64551 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

bh-klubovi-u-evropi-opcenito-p14847942.html#p14847942

Na ovu temu pa jedni drugima 05, 06, 07, 08 i slično, mislim da je ovde dosta o tome. Da se ne širi dalje ... ;-)
Muhamed Đakmić

#64552 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ja osim kod pojedinaca kod Atalante nisam vidio dominantnu fizičku a ni tehničku pripremljenost, ne radi se o tome.

Radi se o samom pristupu igri, kretanju, taktici, ali ne na način da ti to naučiš za sedam dana, nego da to učiš postepeno od sedme godine kad se kreneš baviti fudbalom pa do 37. godine kad završiš karijeru.

Klopp je to dobro objašnjavao na primjerima presinga Liverpoola, potrebne su mu godine rada da kod igrača razvije adekvatan instinkt za presing, da to postane mehanička i nesvjesna radnja jer tako ide brže, prirodnije i za protivnika je automatski pogubnije.

E kod nas ti automatizmi ne postoje, a malo ih je prekasno početi savladavati u nešto kasnijim fazama karijere kad ne postoji ni osnova za takvo nešto. Jednostavno smo krivo nasađeni od početka.
duminjo

#64553 Re: Premijer liga BiH

Post by duminjo »

Korisničkoime wrote:
duminjo wrote:Ima li neka Statistika koliko igraci pretrce u nasoj ligi? Kada god igramo evropu, nasi igraci kao da stoje. Ako krenu jako, to je prvih pola Sata i odma svi pocrkaju. Mozes biti Talenat koliko hoćeš, imati volje, znati i sve al ako ne možeš da trčis djaba ti sve.
Nasa Liga je jednostavno prespora
Ima toga sto pises.
Najlakse od svega je nabiti kondiciju da mozes trcati ko konj, ne treba ti talent, mastovitost, tereni, reflektori kurci i palci samo kondicioni trener i ispravna ishrana i kad tako radis s djecom od 10 godine kada dodju u prvu ekipu mogu trcat ko konji, brzina je opet druga stvar.
Medjutim Njemci su na taj nacin jebavali znanje svina pola vijeka i zajebali puno talentovanije i fudbalski bolje ekipe od sebe dok se i drugi nisu dozvali pameti.
Sjecam se nekad nakon SP u Japanu i J.Koreji sada vec rahmetli Udo Latek rece bilo je samo pitanje vremena kada ce se i drugi sjetit da trce.
Ono sto nas jebe je to da niko nista ne zna ili ne zna dovoljno za neki ozbiljan profesionalni fudbal sve je to otprilile na amaterskom nivou i tako od 96 pa do sada.
Mozda je Najlakse a hajd ti daj Morala ovome "amateru" da je nabije. I kondiciju a i brzinu. Valja i Sprint istrenirati. Nije nikome tek tako od Boga dato da je brz i da ne trenira vise. Koje krilo u nasoj ligi moze sa sigurnoscu krenuti jedan na jedan da nekoga preleti?
Koji veznjak uvijek ima nekoliko otkrivenih igraca uvijek? Nema jer igraci bez lopte ne trce. Tapkaju. Hodaju.. Ja kada vidim da vezni igrac Trazi rjesenje a svi pokriveni i svi nekako da Se kriju iza a ne nude se, ja bih se pojeo od muke.
Nije to tolika Matematika odigrat dupli, Problem je što se nema snage za jebeni dupli.
Al hajd.. LaHko je nama palamuditi, Mozda bi i mi razmišljali "hocu ti se ja kurac lomiti na treninzima i pisati krv zä dvije milje"..
Ne znam, ne bih da previše serem al jednostavno nam je Liga prespora.
Muhamed Đakmić

#64554 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Liga je prespora, ali to nema veze sa fizičkom spremnošću. Sarajevo je sigurno bilo fizički spremnije od ove Atalante u ovom momentu, pa na konto toga da su oni tek počeli s pripremama smo i dali dva gola u gostima.
Nadzorna_ploca

#64555 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Daj Dzakma ne jebi nas ba. Ovi nasi moraju prvo nauciti da u trku primaju i dodaju loptu pa tek onda da im presing bude usadjen. Dobar si momak inace. :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#64556 Re: Premijer liga BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Nadzorna_ploca wrote:Daj Dzakma ne jebi nas ba. Ovi nasi moraju prvo nauciti da u trku primaju i dodaju loptu pa tek onda da im presing bude usadjen. Dobar si momak inace. :mrgreen:
Pa slažem se, ali to nije fizička spremnost :D
Korisničkoime

#64557 Re: Premijer liga BiH

Post by Korisničkoime »

duminjo wrote:
Korisničkoime wrote:
duminjo wrote:Ima li neka Statistika koliko igraci pretrce u nasoj ligi? Kada god igramo evropu, nasi igraci kao da stoje. Ako krenu jako, to je prvih pola Sata i odma svi pocrkaju. Mozes biti Talenat koliko hoćeš, imati volje, znati i sve al ako ne možeš da trčis djaba ti sve.
Nasa Liga je jednostavno prespora
Ima toga sto pises.
Najlakse od svega je nabiti kondiciju da mozes trcati ko konj, ne treba ti talent, mastovitost, tereni, reflektori kurci i palci samo kondicioni trener i ispravna ishrana i kad tako radis s djecom od 10 godine kada dodju u prvu ekipu mogu trcat ko konji, brzina je opet druga stvar.
Medjutim Njemci su na taj nacin jebavali znanje svina pola vijeka i zajebali puno talentovanije i fudbalski bolje ekipe od sebe dok se i drugi nisu dozvali pameti.
Sjecam se nekad nakon SP u Japanu i J.Koreji sada vec rahmetli Udo Latek rece bilo je samo pitanje vremena kada ce se i drugi sjetit da trce.
Ono sto nas jebe je to da niko nista ne zna ili ne zna dovoljno za neki ozbiljan profesionalni fudbal sve je to otprilile na amaterskom nivou i tako od 96 pa do sada.
Mozda je Najlakse a hajd ti daj Morala ovome "amateru" da je nabije. I kondiciju a i brzinu. Valja i Sprint istrenirati. Nije nikome tek tako od Boga dato da je brz i da ne trenira vise. Koje krilo u nasoj ligi moze sa sigurnoscu krenuti jedan na jedan da nekoga preleti?
Koji veznjak uvijek ima nekoliko otkrivenih igraca uvijek? Nema jer igraci bez lopte ne trce. Tapkaju. Hodaju.. Ja kada vidim da vezni igrac Trazi rjesenje a svi pokriveni i svi nekako da Se kriju iza a ne nude se, ja bih se pojeo od muke.
Nije to tolika Matematika odigrat dupli, Problem je što se nema snage za jebeni dupli.
Al hajd.. LaHko je nama palamuditi, Mozda bi i mi razmišljali "hocu ti se ja kurac lomiti na treninzima i pisati krv zä dvije milje"..
Ne znam, ne bih da previše serem al jednostavno nam je Liga prespora.
Kondicija je jedno, brzina drugo ali i jedno i drugo se moze trenirati pogotovo kondicija dok kod brzine postoje i neka ogranicenja drugacije vrste ali nebitno ovdje su neki skloni tvrditi kako nasi klubovi rade dobar posao i treneri i strucni stabovi ali eto fali infrastrukture jer da imaju travu kao na Alianz Areni trcalo bi vise i brze i ma joj da imaju tribine ma kakavi pojeli bi Atalantu i slicne.
Ono sto nama najvise fali je ljudski faktor, strucni i kvalifikovani ljudi koji znaju prepoznati talenat i koji ce od toga napraviti profesionalnog igraca sa nekim osnovama a ne amatera.
Liga nam je prespora ali i to je opet do ljudi koji djeluju u toj ligi odnosno do onoga sto znaju i mogu.
Jbg ako nece da trenira za neka ide na gradiliste tu ce kao irget dobiti 700-800 KM i nece imati vremena da sjedne na guzicu kamoli da ispija kafe po carsiji.
Vec sam pisao prije 3-4 godine jednom premijerligasu je bio jedan od sponzora cevapcinca, igraci imali dzabe hranu, naravno ide 10 dobro polivena vise luka u cola i opleti pa ti trci s tom ishranom ocu svom.
Ali sve je to do ljudi u klubovima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#64558 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Kakva će biti liga kad imamo retardirane mongoloide koji nisu u stanju tri mjeseca živjeti disciplinovano i "sportski", al' ih zato još bogaljniji sarajevski klubovi plaćaju u hiljadama i tako stimulišu njihovu retardiranost

Neće njima trener stavljati trening ujutro, bezobraznik jedan. Mada su i treneri posebna priča, svi redom obrazovani u Vogošći s vrhunskim predavačima
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#64559 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

E uhljupi, nisu oni ni za federalnu
Bazinga1234

#64560 Re: Premijer liga BiH

Post by Bazinga1234 »

Ova Sloboda bas luzerski tim, kakve golove primaju...
Point.

#64561 Re: Premijer liga BiH

Post by Point. »

Ima li gdje link za Sloboda Sarajvo
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#64562 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

SmokingMan

#64563 Re: Premijer liga BiH

Post by SmokingMan »

Vala ova im usluga kurcu ne vrijedi,a kamo li 2 KM.
xoklix

#64564 Re: Premijer liga BiH

Post by xoklix »

Da je HD pa hajd...al moja tv nije ni SD kvaliteta.
Haman pa 3gp :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#64565 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

144p, al' jebiga, bolje nema :D
plain vanilla

#64566 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Prvih pola sata dobri i onda raspad sistema. Trebamo zamoliti savez da se igra dva poluvremena po 15 minuta.
Point.

#64567 Re: Premijer liga BiH

Post by Point. »

Ja slike na mojatv mati mila. Ko da gledam cecenski kup sa vhs kasete iz 1993 godine. Jos ne mogu da skontam je li travs na Tusnju zuta ili zelena.
plain vanilla

#64568 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Point. wrote:Ja slike na mojatv mati mila. Ko da gledam cecenski kup sa vhs kasete iz 1993 godine. Jos ne mogu da skontam je li travs na Tusnju zuta ili zelena.
Kod nas je i trava crvena :mrgreen:
Maharadza

#64569 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

Point. wrote:Ja slike na mojatv mati mila. Ko da gledam cecenski kup sa vhs kasete iz 1993 godine. Jos ne mogu da skontam je li travs na Tusnju zuta ili zelena.
Sve je bolje nego slušati alkose na radiju...makar i ovih 144p 3gp! :mrgreen:

PS. UPRAVA NAPOLJE! - makar nešto zajedničko sa tuzlacima! :mrgreen:
plain vanilla

#64570 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Ko je sretan ni u hali nije gladan.
Sad sam gledala utakmicu i zadugo necu, nemam ja zivaca za ovo.
Nadzorna_ploca

#64571 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Jebote Tito mene sramota ove Nadine..jesu ovo sa ulice doveli nekoga sta je ovo sunce ti ljubim :run:
channel10

#64572 Re: Premijer liga BiH

Post by channel10 »

Do koliko se igra u Sirokom :D
kamen spoticanja

#64573 Re: Premijer liga BiH

Post by kamen spoticanja »

channel10 wrote:Do koliko se igra u Sirokom :D
bice petarda opet
Raigor Stonehoof

#64574 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »