Sirija

Locked
Maystor

#64551 Re: Sirija

Post by Maystor »

Klavikula wrote:izglda da ova ofanziva oko Alepa ide juzno od grada. opet na sekularne :D
Stanje prije ruske intervencije je bilo kritično, SAA je doživljavala poraz za porazom. Prvog dana nakon borbenih letova Putinovih ptičica sam spomenuo analizu koju je Elijah Magnier prenio od jednog rusa. Nisi oni ni očekivali da za 7 dana poraze teroriste, prvi cilj je bio stabilizacija SAA i zaustavljanje negativnog trenda. Opipljivi napredak će doći kasnije, aBd. Alep je bio ugrožen, umjereni teroristi su gotovo prekinuli jedini put koji je bio pod kontrolom vlade. Ovo što sada rade je pokušaj da se proširi koridor oko tog puta.

btw, ako je suditi po wiki mapi, teroristi su povratali sve što su izgubili u Gab visoravni, a borbe se vode u selu Bahsa (to je ono prvo što je SAA zauzela na početku ofanzive) :-)
klixlove

#64552 Re: Sirija

Post by klixlove »

insomnia78 wrote:
klixlove wrote:
insomnia78 wrote:A Iranci ne citaju Kur'an i ne stavljaju ga na prvo mjesto?
Iranci čitaju naređenja Netanyahu i Putina i stavljaju na prvo mjesto.
:lol:
A ovi sto u Jemenu mjesecima, ubijaju najsiromasniji narod na arapskom poluotoku, drze u potpunoj blokadi zemlju koja je uvozila 80% roba siroke potrosnje, sta oni citaju?
Mislim da Saudija polahko prestaje biti američki igrač od kako je ba vlasti Selman. I sve više rade isključivo u interesu muslimana.
klixlove

#64553 Re: Sirija

Post by klixlove »

walter kurtz wrote:
insomnia78 wrote:Aaa, pa zato onda svako malo IDF dronom ukoka po kojeg Hezbolahovca u Siriji
To je ono da se malo zamaskira iranska uloga protiv islama :mrgreen:
Upravo, da ne moram pisati. Uze mi riječ iz usta. :)
:thumbup:
walter kurtz

#64554 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Saudi rade u interesu muslimana upisah se u gace nemoj vise molim te :lol:
walter kurtz

#64555 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

klixlove wrote:
walter kurtz wrote:
insomnia78 wrote:Aaa, pa zato onda svako malo IDF dronom ukoka po kojeg Hezbolahovca u Siriji
To je ono da se malo zamaskira iranska uloga protiv islama :mrgreen:
Upravo, da ne moram pisati. Uze mi riječ iz usta. :)
:thumbup:
Znam ja kako ti razmisljas :skoljka: :mrgreen:
klixlove

#64556 Re: Sirija

Post by klixlove »

walter kurtz wrote: Znam ja kako ti razmisljas :skoljka: :mrgreen:
Istina je jasna.
Hvala ti sto si napisao da ne moram ja tipkati. :)
Em2r

#64557 Re: Sirija

Post by Em2r »

klixlove wrote:
walter kurtz wrote:
klixlove wrote:
Iranci čitaju naređenja Netanyahu i Putina i stavljaju na prvo mjesto.
:run: iranski isil saudijski hezbollah saxxx jednog si upecao :mrgreen:
To nisam napisao. Hezbollah je Iranski, a Amerika, Rusija i Iran su pijuni Izraela u borbi protiv Islama. Dakle svi su u službi zaštite Izraela. Selam ljepotanu, pijunu izraelskog pijuna .
A isil nusra & co nisu u sluzbi izraela ? Ili je izrael u njihovo sluzbi?

selami te baba bibi

Image
asurbanipal

#64558 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

:mrgreen:

asurbanipal

#64559 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

klixlove wrote: Dakle svi su u službi zaštite Izraela.

Naravno. Sve zato što je...

asurbanipal

#64560 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote: A ovi sto u Jemenu mjesecima, ubijaju najsiromasniji narod na arapskom poluotoku, drze u potpunoj blokadi zemlju koja je uvozila 80% roba siroke potrosnje, sta oni citaju?

Ibn Tejmijju... :lol:
asurbanipal

#64561 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

klixlove wrote: Mislim da Saudija polahko prestaje biti američki igrač od kako je ba vlasti Selman.

Stara vijest. Izgleda da si prespavao sedam proteklih dana. Selman ti je na aparatima...

klixlove wrote:I sve više rade isključivo u interesu muslimana.

Vic dana... :lol: :lol: :lol:
walter kurtz

#64562 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

asurbanipal wrote:
klixlove wrote: Mislim da Saudija polahko prestaje biti američki igrač od kako je ba vlasti Selman.

Stara vijest. Izgleda da si prespavao sedam proteklih dana. Selman ti je na aparatima...

klixlove wrote:I sve više rade isključivo u interesu muslimana.

Vic dana... :lol: :lol: :lol:
Godine :lol:
insomnia78

#64563 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ma jest kurac, u utorak bio sa Vallsom
von_admir

#64564 Re: Sirija

Post by von_admir »

U medjuvremenu Turska uzurbano gradi zid na granici sa Sirijom lol

Image
Em2r

#64565 Re: Sirija

Post by Em2r »

asurbanipal wrote:Selman ti je na aparatima...
Doslovno
Kikibombona

#64566 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Gdje je onaj Insomnija sto ne moze prihvatiti cinjenicu da Kurdi ne cine zlocine u Siriji?

Arapski lideri su danas sazvali pres konferenciju na kojoj su porucili da su navodi o etnickom ciscenju potpuno lazni!

Pa pobogu si Insomnija, u YPG ima 30% Arapa (po rijecima generala YPG), ne ciste valjda sami sebe? :lol:

Aj pokusajte neku drugu tursku podvalu iskopati, ova je propala.
Bosanski_kralj

#64567 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

llull wrote:
Bosanski_kralj wrote:
llull wrote:Hipoteticki reci cemo 16. stoljece ... Znaci sada je to zastarilo razmisljanje, i sasvim nepotrebno se njegove teorije izucavaju na pravnom, filozofskom, fakultetu politickih znanosti, povjesti ...
Smatras da to sto je on izjavio nije ispravno, znaci sad kada bi se pokrenuo neki secesionisticki pokret u BiH, a nije da ih nemamo i da iz nekih sebi znanih razloga podigne revoluciju. Mozda zbog loseg polozaja hipoteticki bosnjaka, srba ili hrvata i dodje do revolucije u BiH.
Ti bi onda znaci bio protiv snazne policijske ili redarstvene akcije protiv pobunjenika jer to nije u skladu sa razmisljanjem 21. stoljeca.
Brkaš kruške i jabuka. Secionizam i opravdan bunt građana se ne mogu porediti.

Hipotetički govoreći zarad ostanka Dodika, Izetbegovića, Čovića na vlasti..treba izazvati građanski rat u kojem će izginuti stotine hiljada Bosanaca? :-)
Nema tog vođe, nema te vladajuće elite zbog koje treba da se dešava ovo što se dešava u Siriji. Da je Asad na vrijeme otišao ne bi imali ovo što imamo danas, to je sva poanta priče. Ali jok mora on zbog svoje fotelje rat započeti i k tome još umiješati i strane dražave da ga brane.
Bunt gradjana se u demokratskom drustvu ili u savremenom drustvu iskazuje izglasavanjem nepovjerenja vlasti na izborima... samo u divljim zemljama demonstracijama, buntom i revolucijom mozes skinuti legitimno izabranu vlast.
Znaci da je Asad poslusao zahtjeve i prijetnje opozicije iako ja apsurdno tako ih zvati ne bi bilo ni rata ni mrtvih, znaci opozicija je povukla prvi potez. Nije bilo mrtvih dok nije ni bilo protesta ...
A to se u Siriji redovno održavaju mirni, demokratski izbori, pa je moguće na taj način smijeniti vlast? :roll:

Jah kriv je narod što se pobunio protiv diktatora, nikako diktator što je počeo pucati po njima. :-)
Klavikula

#64568 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Maystor wrote:
Klavikula wrote:izglda da ova ofanziva oko Alepa ide juzno od grada. opet na sekularne :D
Stanje prije ruske intervencije je bilo kritično, SAA je doživljavala poraz za porazom. Prvog dana nakon borbenih letova Putinovih ptičica sam spomenuo analizu koju je Elijah Magnier prenio od jednog rusa. Nisi oni ni očekivali da za 7 dana poraze teroriste, prvi cilj je bio stabilizacija SAA i zaustavljanje negativnog trenda. Opipljivi napredak će doći kasnije, aBd. Alep je bio ugrožen, umjereni teroristi su gotovo prekinuli jedini put koji je bio pod kontrolom vlade. Ovo što sada rade je pokušaj da se proširi koridor oko tog puta.

btw, ako je suditi po wiki mapi, teroristi su povratali sve što su izgubili u Gab visoravni, a borbe se vode u selu Bahsa (to je ono prvo što je SAA zauzela na početku ofanzive) :-)
prema wiki mapi situacija je ista kao i prethodnih dana. SAA drzi ono sto je zauzela. nema nikakavih promjena.

Image
Ironmen

#64569 Re: Sirija

Post by Ironmen »

von_admir wrote:U medjuvremenu Turska uzurbano gradi zid na granici sa Sirijom lol

Image

Iste sekunde cim im je EU predlozila milijarde eura da zaustave val izbjeglica prema Evropi odma krece reakcija :lol: :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#64570 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Cheli

Kako ti se cini ovaj tekst. Amerikanci su potvrdili da se Rusi vrzmaju po Rojavi. Zato su po hitnom postupku isporucili one tone municije. :lol: Ako bi izgubili Kurde, njihov angazman u Siriji vise ne bi imao nikakvog smisla...

https://www.washingtonpost.com/opinions ... story.html

Ja opet smatram da je za Kurde bolje da se drze Amerikanaca nego Rusa. Ako stanu uz Ruse, Asad ce ih na kraju napasti... Mislim da su i oni toga svjesni. Rusi su ih vec jednom izdali u Iranu, dok im u Turskoj nisu bili ni od kakve pomoci. Ideoloski su dosta blizi Rusima, sa Amerima prakticno nemaju nista zajednicko, ali.... Vise Rusi vole Iran i Asada nego Kurde.
Maystor

#64571 Re: Sirija

Post by Maystor »

Klavikula wrote:
Maystor wrote:

prema wiki mapi situacija je ista kao i prethodnih dana. SAA drzi ono sto je zauzela. nema nikakavih promjena.

Image
Mapa je nepouzdana, a povrh svega browser nekad iz keša izbaci stariju verziju. Evo pogledao sam opet, u pravu si, jedina promjena je Favru gdje su prikazane borbe.
Kikibombona

#64572 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Da se jos malo osvrnem na turske laze koje je objavio Amnesti a prenio Insmonija :lol: :lol:

Danas su lideri arapskih plemena sazvali pres konferenciju na kojoj su negirali optuzbe i optuzli Amnesti da siri propagandu sa ciljem da zavadi narode koji na sjeveru Sirije vode postenu i pravednu borbu protiv najveceg monstruma danasnjice. Dakle, oni nad kojima su pocinjeni zlocini su ih optuzili da su objavili propagandni pamflet koji je narucen od ko zna koga (vjerovatno Turke i zaljevskih drzavica, posebno Katara)!? :lol: :lol: :lol: :lol:

Konferenciju je sazvalo pet najvecih arapskih plemena na sjeveru Sirije

Image
Image
Image
Image

Image
Image

Potpredsjednik kantona Cizire El Hadi (Arapin), ostro osudio navode Amnestija

Image

A evo sta na sve ima reci arapski zapovjednik YPG, o navodima Turske da Arapi pale vlastite kuce (5.05, obavezno poslusati) :mrgreen: :mrgreen:

Amnesti je ovu podvalu objavio tacno kada je formirana velika kurdsko-arapsko-asirska koalicija... Cilj je jasan, pokusali su posvadjati, razjediniti razlicite etnicke i vjerske grupe koje se od pocetka rata bore rame uz rame protiv neprijatelja covjecanstva. Nije im uspjela sabotaza nove koalcije! Moraju smisliti nesto drugo da sacuvaju ISIL od nestanka!
nocnaptica986

#64573 Re: Sirija

Post by nocnaptica986 »

Image

abtin je na wiki (cijele sirije) mapi je prebacen
Kikibombona

#64574 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Zapovjednik YPG, Arapin, kaze otprilike 'da YPG cini stetu Arapima, vidjeli bi me kako se borim protiv njih'! :D

E moj Insomnija, kako si samo naivan... :lol: :lol:
fosna2014

#64575 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

nocnaptica986 wrote:Image

abtin je na wiki (cijele sirije) mapi je prebacen
#Aleppo: #NOW: Heavy clashes at Jabal Azzan in South Aleppo countryside between #SAA/#Hezbollah and Rebels. #Sy
Locked