Skontao sam. I bilo mi cudno da toga nema, doduse nasao sam da pise gore na sajtu slovima. Bolje bi bilo da se to odmah prikazuje kao kod drugih, ali suti kakav im je nekada bio sajt ovo je extrazrakomlat wrote:Kad uzmeš telefon, na računu od tog mjeseca kad je kupljen, dođe ti iznos tarife 20 KM, prva rata telefona 24 KM i iznos cijelog PDV, u tvom slučaju to je oko 90-100 KM čini mi se. Dakle prvi račun ti je 130-140 KM.probook wrote:Pitanjce kod mobitela na rate.
Kada se odabere neki tel i tarifa i dole piše za tarifu mjesečno 20 za mobitel mjesečno 24 KM. Da li to znači da nema kao kod mtela i eroneta ono odmah sada se daje npr 150 KM, pa mjesečno 24 KM?
Da li je to sav trošak što piše na sajtu znači tarifa 20 KM + mobitel 24 = 44 KM? Ili ima skriveni trošak prve rate kad se uredjaj preuzima?
Hvala
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
probook
#64526 Re: BHTelecom All About
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#64527 Re: BHTelecom All About
Hoće, čak 9 BS će danas ili u idućih par dana dobiti 4G na području Tuzleescobar__ wrote:Boga mi pokrit će Tuzlu LTE mrežom unutar 10 dana, svaka čast.Mreža se ovdje danas raspala ali očito s razlogom.
https://www.bhtelecom.ba/stanjemreze+M5c770e7d6fe.html
-
made_in_sarajevo
#64528 Re: BHTelecom All About
e vala su u Sarajevu jebali majku internetu i stabilnosti mreze. zadnju sedmicu internet hoce, nece, 4G, 2G,3G,4G+ pa nece nikako, pa gasim internet,palim, na kraju mobitel gasim ne bi li dosao sebi. pricanje postalo isto kao da preko onih motorola stanica pricamo "halooo,cujes li me, ksss, ha..oo, slu..j... sta sam puta nedostupan kao i druge koje zovem to je vec posebna prica.
nadam se pa ce ispostovati kraj maja kao sto su rekli za ovo cackanje antena po Sarajevu.
nadam se pa ce ispostovati kraj maja kao sto su rekli za ovo cackanje antena po Sarajevu.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#64529 Re: BHTelecom All About
Direktor BH Telecoma: Naredne sedmice očekujemo stabilizaciju 4G mreže u Sarajevu
Vršilac dužnosti direktora BH Telecoma Sedin Kahriman izjavio je za Klix.ba da će radovi na baznim stanicama, u sklopu uspostave 4G mreže u Sarajevu i okolici, biti okončani sljedeće sedmice - kada očekuje potpunu stabilizaciju mreže.
https://www.klix.ba/biznis/direktor-bh- ... /190531038
Još koji dan i ne bi trebali imati problema. Bar tako kažu.
Vršilac dužnosti direktora BH Telecoma Sedin Kahriman izjavio je za Klix.ba da će radovi na baznim stanicama, u sklopu uspostave 4G mreže u Sarajevu i okolici, biti okončani sljedeće sedmice - kada očekuje potpunu stabilizaciju mreže.
https://www.klix.ba/biznis/direktor-bh- ... /190531038
Još koji dan i ne bi trebali imati problema. Bar tako kažu.
-
zrakomlat
#64530 Re: BHTelecom All About
Pa jest, ali ima i dalje gluposti, tipa, hoces da vidis mobitele, ides na mobilni uredjaji i u prvom redu stoje A50, LG K40 i P30 Pro, a ispod P30 DS i dva Samsunga. Dakle, novi modeli u ponudi.probook wrote:Skontao sam. I bilo mi cudno da toga nema, doduse nasao sam da pise gore na sajtu slovima. Bolje bi bilo da se to odmah prikazuje kao kod drugih, ali suti kakav im je nekada bio sajt ovo je extrazrakomlat wrote:Kad uzmeš telefon, na računu od tog mjeseca kad je kupljen, dođe ti iznos tarife 20 KM, prva rata telefona 24 KM i iznos cijelog PDV, u tvom slučaju to je oko 90-100 KM čini mi se. Dakle prvi račun ti je 130-140 KM.probook wrote:Pitanjce kod mobitela na rate.
Kada se odabere neki tel i tarifa i dole piše za tarifu mjesečno 20 za mobitel mjesečno 24 KM. Da li to znači da nema kao kod mtela i eroneta ono odmah sada se daje npr 150 KM, pa mjesečno 24 KM?
Da li je to sav trošak što piše na sajtu znači tarifa 20 KM + mobitel 24 = 44 KM? Ili ima skriveni trošak prve rate kad se uredjaj preuzima?
Hvala
Ali ako klikneš na opciju Novo u ponudi, tog A50 nema nikako, kao ni običnog P30 DS
..............
što se tiče tih telefona na rate, imao jedan prije i konto uzeti opet nesto na ugovor al odbija me taj prvi račun. Telefon od 5-6 stoja dodje prvi račun s PDV npr 150 a ostalo na rate. Dakle, na prvom racunu platiš iznos koji odgovara 1/4 cijene telefona, a ostalo na dvije godine. Pa ko ima karticu bolje ga odmah uzeti na 4 - 5 rata i riješiš ga brzo bez vezanja s telekomom.
- SONY_91
#64531 Re: BHTelecom All About
Početkom ove godine odjavio sam internet na Moja TV i ostala samo Moja TV. Od tada sam promijenio dva internet provajdera na mom području jer mi treba stabilnih 10/1Mbps ali nitko to ne može isporučiti. Ukoliko je netko od uposlenih BH Telecoma ovdje na forumu još uvijek neka mi se javi da mu dam podatke da mi provjeri stanje. Odjavio sam prošli put internet jer mi je maximalno moguće bilo isporučiti do 6Mbps. Inače, živim u gusto naseljenom ruralnom području ali nam je položaj takav kao da živimo svi u jednom većem 'krugu' te su to wireless operateri iskoristili te nam postavili nedovoljan broj predajnika u sredini i onda dolazi do toga da je u većernjem terminu internet neupotrebljiv zbog čega sam već od januara odjavio usluge kod dva operatera jer nisam imao ni 30% od onog što sam po ponudi plaćao.
-
StihNaAsfaltu
#64533 Re: BHTelecom All About
Greskom 3 posta, nek admini obrisu
Last edited by StihNaAsfaltu on 31/05/2019 20:10, edited 1 time in total.
-
StihNaAsfaltu
- BarbaDue
- escobar__
#64536 Re: BHTelecom All About
Je li tačno da patriotima firma iz Srbije vrši zamjenu baznih stanica i rekonstrukciju/nadogradnju mobilne mreže? 
edit: Čini se da jeste.
-
mirza_15
#64537 Re: BHTelecom All About
BH Telecom će zamijeniti četvorocifren broj baznih stanica. Ovi spominju 400. Više firmi radi jer jedna nema kapacitet da sama prati ovaj tempo. Znam da naprimjer radi i MIBO. I na kraju ono najvažnije: BH Telecom je potpisao ugovor o zamjeni baznih stanica sa Huawei-em. Te firme što rade zamjenu rade za Huawei, a ne za BH Telecom.escobar__ wrote:Je li tačno da patriotima firma iz Srbije vrši zamjenu baznih stanica i rekonstrukciju/nadogradnju mobilne mreže?
- escobar__
#64538 Re: BHTelecom All About
Ok, pošteno.
Inače hvalio sam brzinu nadogradnje na drugoj temi, m:tel možda jeste prvi krenuo sa signalom ali mi se čini da ćete vi pomest i njih i Eronet kad je pokrivenost u pitanju za najkasnije godinu dana.
Pa već i gradovi i sela oko Tuzle imaju 4G mrežu, stvarno svaka čast.
Inače hvalio sam brzinu nadogradnje na drugoj temi, m:tel možda jeste prvi krenuo sa signalom ali mi se čini da ćete vi pomest i njih i Eronet kad je pokrivenost u pitanju za najkasnije godinu dana.
-
StihNaAsfaltu
#64539 Re: BHTelecom All About
Moje mjesto, blizu Lukavca sa neke 4 hiljade stanovnika je vec skoro pa u potpunosti pokriveno s 4g, što zaista nisam očekivao ovako brzoescobar__ wrote:Ok, pošteno.![]()
Inače hvalio sam brzinu nadogradnje na drugoj temi, m:tel možda jeste prvi krenuo sa signalom ali mi se čini da ćete vi pomest i njih i Eronet kad je pokrivenost u pitanju za najkasnije godinu dana.Pa već i gradovi i sela oko Tuzle imaju 4G mrežu, stvarno svaka čast.
-
mirza_15
#64541 Re: BHTelecom All About
Vidio sam. M:tel nema 4G+, dok Eronet mislim da nema tu finansijsku moć da prati tempo BH Telecom-a. Pored toga, sve nove bazne stanice BH Telecoma, ako sam ja to dobro shvatio, su 5G ready. U prevodu, platiš Huaweiu licencu i "otključaš" 5G na baznoj stanici kada dođe vrijeme za to.escobar__ wrote:Ok, pošteno.![]()
Inače hvalio sam brzinu nadogradnje na drugoj temi, m:tel možda jeste prvi krenuo sa signalom ali mi se čini da ćete vi pomest i njih i Eronet kad je pokrivenost u pitanju za najkasnije godinu dana.Pa već i gradovi i sela oko Tuzle imaju 4G mrežu, stvarno svaka čast.
-
ing-ecc
#64542 Re: BHTelecom All About
A sta ako nam Trump uleti na trziste i pomete veliki Hmirza_15 wrote:Vidio sam. M:tel nema 4G+, dok Eronet mislim da nema tu finansijsku moć da prati tempo BH Telecom-a. Pored toga, sve nove bazne stanice BH Telecoma, ako sam ja to dobro shvatio, su 5G ready. U prevodu, platiš Huaweiu licencu i "otključaš" 5G na baznoj stanici kada dođe vrijeme za to.escobar__ wrote:Ok, pošteno.![]()
-
ing-ecc
#64543 Re: BHTelecom All About
-
ing-ecc
#64544 Re: BHTelecom All About
Jel ono ti imas usluge po dvije pariceSONY_91 wrote:Početkom ove godine odjavio sam internet na Moja TV i ostala samo Moja TV. Od tada sam promijenio dva internet provajdera na mom području jer mi treba stabilnih 10/1Mbps ali nitko to ne može isporučiti. Ukoliko je netko od uposlenih BH Telecoma ovdje na forumu još uvijek neka mi se javi da mu dam podatke da mi provjeri stanje. Odjavio sam prošli put internet jer mi je maximalno moguće bilo isporučiti do 6Mbps. Inače, živim u gusto naseljenom ruralnom području ali nam je položaj takav kao da živimo svi u jednom većem 'krugu' te su to wireless operateri iskoristili te nam postavili nedovoljan broj predajnika u sredini i onda dolazi do toga da je u većernjem terminu internet neupotrebljiv zbog čega sam već od januara odjavio usluge kod dva operatera jer nisam imao ni 30% od onog što sam po ponudi plaćao.
- iceman ze
#64545 Re: BHTelecom All About
Uzimam Moju TV. Gasim logosoft. Ranije sam prenio broj iz druge mreze. Starce sam takodjer prebacio na moju TV, uvezao ih u moj izbor. Njima sam uzeo moju TV za 36 KM sa netom. Njima je optimalno rjesenje. Da li nesto preporucujete bolje za mene od ovog 36 KM paketa moja TV?thx
- SONY_91
#64546 Re: BHTelecom All About
Ma razdvojili su uslugu na dva modema ali mislim da je jedna parica. Na pp sam ti poslao broj Moja TV.ing-ecc wrote:Jel ono ti imas usluge po dvije pariceSONY_91 wrote:Početkom ove godine odjavio sam internet na Moja TV i ostala samo Moja TV. Od tada sam promijenio dva internet provajdera na mom području jer mi treba stabilnih 10/1Mbps ali nitko to ne može isporučiti. Ukoliko je netko od uposlenih BH Telecoma ovdje na forumu još uvijek neka mi se javi da mu dam podatke da mi provjeri stanje. Odjavio sam prošli put internet jer mi je maximalno moguće bilo isporučiti do 6Mbps. Inače, živim u gusto naseljenom ruralnom području ali nam je položaj takav kao da živimo svi u jednom većem 'krugu' te su to wireless operateri iskoristili te nam postavili nedovoljan broj predajnika u sredini i onda dolazi do toga da je u većernjem terminu internet neupotrebljiv zbog čega sam već od januara odjavio usluge kod dva operatera jer nisam imao ni 30% od onog što sam po ponudi plaćao.tj.imao si
ne sjecam se vise raznoraznih upita velikog broja forumasa
-
ing-ecc
#64547 Re: BHTelecom All About
Ne mogu biti dva modema a jedna paricaSONY_91 wrote: Ma razdvojili su uslugu na dva modema ali mislim da je jedna parica. Na pp sam ti poslao broj Moja TV.
- SONY_91
#64548 Re: BHTelecom All About
Dva su modema i dva STB-a. Bilo na jednom modemu internet + dva STB-a pa su onda ubacili dodatni modem i na njega ubacili Moja TV STB gdje koristim HD kanale većinom a na drugom modemu pustili Internet i STB drugi. U januaru sam odjavio internet jer sam imao max. do 6Mbps tako da sad imam dva STB-a i dva modema.ing-ecc wrote:Ne mogu biti dva modema a jedna paricaSONY_91 wrote: Ma razdvojili su uslugu na dva modema ali mislim da je jedna parica. Na pp sam ti poslao broj Moja TV.Mozda mislis na dva STB-a, recivera za dva TV-a
-
mirza_15
#64549 Re: BHTelecom All About
Mora prvo da nas nađe na kartiing-ecc wrote: A sta ako nam Trump uleti na trziste i pomete veliki H![]()
Zamisli da pocne da prijeti
nezamislivo
- escobar__
#64550 Re: BHTelecom All About
Super je ovo ali koliko korisno u praksi jer čitam da će 5G trebat daleko, daleko veći broj malih baznih stanica kako bi signal bio potpun i kvalitetan?mirza_15 wrote:sve nove bazne stanice BH Telecoma, ako sam ja to dobro shvatio, su 5G ready. U prevodu, platiš Huaweiu licencu i "otključaš" 5G na baznoj stanici kada dođe vrijeme za to.