Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Seawolf

#64501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seawolf »

kakabanja213 wrote: 19/08/2026 15:36
dr_Evil wrote: 19/08/2026 14:53
Chmoljo wrote: 19/08/2026 14:48 činjenica je i da je ta SDA centrala nije toliko autoritativna na lokalnom nivou i da je u pitanju više saradnja između lokalnih baraba i centrale, nego što centrala u potpunosti diktira kako će biti na lokalnom nivou.

no opet se vraćamo na nešto što provejava u mnogim sferama života. svi bi da mu neko drugi nešto završi.

ne optužujem ovdje samo mostarce. mnogo toga i ovdje ima, država duradi nešto. i neko. kaže, da se zauzme za narod. a narodu mrsko sa komšijama dogovoriti renovaciju fasade u njihovom suvlasništvu. ima slučajeva, al su iznimke koje potvrđuju generalno pravilo.

i što je najgore u svemu, nije problem toliko sama pasivnost. možda bi se pojavila grupa ljudi koja bi animirala ljude, ali ljudi aktivno rade da se ostane pasivno.

ja se samo nadam da će smjena generacija doprinijeti da se te neke stvari malo poprave, jer su mlađe generacije spremnije da ugode svojoj guzici. hoćel to biti dovoljno...
Kao sto rekoh ranije susjedu palermu, nema od smjene generacija nista. Stara generacija je odabrala novu ekipu, za sada ta ekipa ispunjava njihove zelje, ali najgore od svega je sto tu nema niti znanja, a pogotovo licnih osobina koje mogu iznjedriti drzavnika.

Neko ko ima potrebne osobine nikad nece doci u priliku da se digne iznad lokalne razine, bit ce sasjecen u startu. Uvijek se okruzuju losijim od sebe.

Nece uraditi nista sta bi ugrozilo postojecu podjelu i benefite koje imaju od iste. Samo problem je sto to ne ide na duge staze, svako primirje - hvala bogu politicko, samo vise ukopava pozicije ili jacu onu stranu koja ima bolju vanjsku podrsku.

Nije to samo SDA nego i sve ostale stranke. Nijedna ispostava u Mostaru nije opstala, pa iako vjecni simpatizer SDP-a moram istaci da mi je najvise zao mostarske NS koju je sarajevska grofica pomela.
Mostarski NS je kadrovski vrlo smijesan. Cuo sam da je zadnjih dana NS prislo nekoliko obrazovanih ljudi (sa vecinom sam i nekakav prijatelj) medjutim znam da su oni ideoloski SDA-ovci.
Je li će NS imati izbornu listu za Parlament Federacije BiH, za izbornu jedinicu 409?
DaysleepeR

#64502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

kakabanja213 wrote: 19/08/2026 15:57
DaysleepeR wrote: 19/08/2026 15:51
kakabanja213 wrote: 19/08/2026 15:47
Kako mislis sa kim se druzim, pa moj vjencani kum i najbolji prijatelj je katolik iz Sarajeva. Medjutim nisam recimo znao da vam se u gradu pita ustasija iz HDZ, 1990, HRS i slicna bagra.
Ugledamo se na Mostar.
Ne ugledate se vi na Mostar, nego se Hrvati Sarajeva ne mogu izraziti kroz legitimne stranke Hrvata. Drugim rijecima birate im predstavnike. Drugi par opanaka je sto Covica boli za to kurac odnosno sto su mu SDA, kao i stranke Trojke dozvolile da se hadzija na svojoj vjekovnoj hrvatskoj teritoriji.
Malo mi je kasno u ovom radnom danu i sedmici za ovaj nivo šizofrenije pa ćeš mi oprostiti što ću ti samo reći da si sve u pravu.
kakabanja213

#64503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Seawolf wrote: 19/08/2026 15:58
dr_Evil wrote: 19/08/2026 14:53

Kao sto rekoh ranije susjedu palermu, nema od smjene generacija nista. Stara generacija je odabrala novu ekipu, za sada ta ekipa ispunjava njihove zelje, ali najgore od svega je sto tu nema niti znanja, a pogotovo licnih osobina koje mogu iznjedriti drzavnika.

Neko ko ima potrebne osobine nikad nece doci u priliku da se digne iznad lokalne razine, bit ce sasjecen u startu. Uvijek se okruzuju losijim od sebe.

Nece uraditi nista sta bi ugrozilo postojecu podjelu i benefite koje imaju od iste. Samo problem je sto to ne ide na duge staze, svako primirje - hvala bogu politicko, samo vise ukopava pozicije ili jacu onu stranu koja ima bolju vanjsku podrsku.

Nije to samo SDA nego i sve ostale stranke. Nijedna ispostava u Mostaru nije opstala, pa iako vjecni simpatizer SDP-a moram istaci da mi je najvise zao mostarske NS koju je sarajevska grofica pomela.
Mostarski NS je kadrovski vrlo smijesan. Cuo sam da je zadnjih dana NS prislo nekoliko obrazovanih ljudi (sa vecinom sam i nekakav prijatelj) medjutim znam da su oni ideoloski SDA-ovci.
Je li će NS imati izbornu listu za Parlament Federacije BiH, za izbornu jedinicu 409?
Hoce i mislim da je prva na listi ona Crnalic, ona koja svojevremeno kada je Lijanovic dijelio lovu za glas usla u gradsko vijece Mostara i za 20.000 i posao HDZ- prodala potrebni glas za nesto.
Evo sam pogledao ipak je ova za skuostinu HNK
Za Federalnu listu imaju nekog iz Jablanice koji ce vjerovatno dobiti izmedju 3 i 5 glasova.
Last edited by kakabanja213 on 19/08/2026 16:10, edited 1 time in total.
kakabanja213

#64504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

DaysleepeR wrote: 19/08/2026 16:02
kakabanja213 wrote: 19/08/2026 15:57
DaysleepeR wrote: 19/08/2026 15:51

Ugledamo se na Mostar.
Ne ugledate se vi na Mostar, nego se Hrvati Sarajeva ne mogu izraziti kroz legitimne stranke Hrvata. Drugim rijecima birate im predstavnike. Drugi par opanaka je sto Covica boli za to kurac odnosno sto su mu SDA, kao i stranke Trojke dozvolile da se hadzija na svojoj vjekovnoj hrvatskoj teritoriji.
Malo mi je kasno u ovom radnom danu i sedmici za ovaj nivo šizofrenije pa ćeš mi oprostiti što ću ti samo reći da si sve u pravu.
Bez tvog priznanja da sam u pravu ja to ne bih znao. Tako da, hvala.
Seawolf

#64505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seawolf »

kakabanja213 wrote: 19/08/2026 16:03
Hoce i mislim da je prva na listi ona Crnalic, ona koja svojevremeno kada je Lijanovic dijelio lovu za glas usla u gradsko vijece Mostara i za 20.000 i posao HDZ- prodala potrebni glas za nesto.
Za Federalnu listu imaju nekog iz Jablanice koji ce vjerovatno dobiti izmedju 3 i 5 glasova.
Ne obazirući se na stranačenje i ideologiju, ko, što se tiče kvalitete ljudstva, ima najbolju listu za Parlament Federacije BiH, iz izborne jedinice 409?
kakabanja213

#64506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Seawolf wrote: 19/08/2026 16:16
Ne obazirući se na stranačenje i ideologiju, ko, što se tiče kvalitete ljudstva, ima najbolju listu za Parlament Federacije BiH, iz izborne jedinice 409?
Uzasno tesko za reci. Licno vrlo ih malo poznajem ali uglavnom su tu profesionalni uhljebi. Pogotovo ideoloski, iako si me neki dan optuzio za bota SDA, na tim listama nikoga ne poznajem niti sam ikada ikoga poznavao, tu je ono "dva smo svjeta razlicita".
Od ovih ostalih licno nikome glas ne bih dao ali bas nikome, mozda ima tu i pokoji dobar covjek, dobar ali glup.
Uglavnom iz ove pameti na izbore ne izlazim ali nije iskljuceno da se predomislim a onda cu ono samo za SDP bez ikakvih imena.
Seawolf

#64507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seawolf »

kakabanja213 wrote: 19/08/2026 16:29
Seawolf wrote: 19/08/2026 16:16
Uzasno tesko za reci. Licno vrlo ih malo poznajem ali uglavnom su tu profesionalni uhljebi. Pogotovo ideoloski, iako si me neki dan optuzio za bota SDA, na tim listama nikoga ne poznajem niti sam ikada ikoga poznavao, tu je ono "dva smo svjeta razlicita".
Od ovih ostalih licno nikome glas ne bih dao ali bas nikome, mozda ima tu i pokoji dobar covjek, dobar ali glup.
Uglavnom iz ove pameti na izbore ne izlazim ali nije iskljuceno da se predomislim a onda cu ono samo za SDP bez ikakvih imena.
O.K.

Hvala ti.
dječak sa šibicama

#64508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

https://source.ba/clanak/BiH/302807/Bis ... ma-kokaina

Bivša ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković ponovo se oglasila na svom Facebook nalogu povodom slučaja rekordne zapljene 818 kilograma kokaina u Danskoj, tvrdeći da ni nakon 14 dana nije dobila odgovore od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

Turković je u opširnoj objavi iznijela niz pitanja o okolnostima u kojima se službeni vozač Ambasade Bosne i Hercegovine u Danskoj pojavljuje u sudskom postupku povezanom s pokušajem krijumčarenja velike količine kokaina. Posebno je problematizirala navode iz danske sudske dokumentacije prema kojima su se pojedine osobe obuhvaćene predmetom sastajale u prostorijama Ambasade BiH neposredno prije događaja povezanih s putovanjem u Švedsku.

Danska Nacionalna jedinica za specijalni kriminal potvrdila je da je predmet obuhvatio pokušaj krijumčarenja 818 kilograma kokaina u martu 2024. godine. Sud u Holbæku je 30. oktobra 2025. dvojici muškaraca, starosti 28 i 40 godina, izrekao kazne od po 16 godina zatvora, dok je 61-godišnji saoptuženi oslobođen. Danska policija navodi da je riječ o najvećoj zapljeni kokaina u historiji Danske.
Post Reply