Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
safran

#6451 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

manekenka u penziji wrote:Dajem i mladi i prasu, evo obje mirisemo :D
Sad je dobra, osim sto ne jede, ali noci su grozne.
Gledaj, ja sam starijeg maltretirala lukom, hladnim glodalicama, nekakvim bio kapima i sl. Jadničak se napatio da bog sačuva, cvilio je noćima i budio se sa vriskom. Kad je mlađi bio u toj fazi, njemu sam davala dozu paracetamola prije spavanja. Bilo je kisele kake, bilo je nervoze ali barem po noći nije bilo bolova. Posavjetuj se sa pedijatrom ali razmisli o tome da joj umanjiš bolove barem po noći.
manekenka u penziji

#6452 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

safran wrote:
manekenka u penziji wrote:Dajem i mladi i prasu, evo obje mirisemo :D
Sad je dobra, osim sto ne jede, ali noci su grozne.
Gledaj, ja sam starijeg maltretirala lukom, hladnim glodalicama, nekakvim bio kapima i sl. Jadničak se napatio da bog sačuva, cvilio je noćima i budio se sa vriskom. Kad je mlađi bio u toj fazi, njemu sam davala dozu paracetamola prije spavanja. Bilo je kisele kake, bilo je nervoze ali barem po noći nije bilo bolova. Posavjetuj se sa pedijatrom ali razmisli o tome da joj umanjiš bolove barem po noći.
Vjeruj da sam joj dala paracetamol i prije nego sam procitala tvoj post. Inace ga dajem navecer, ako vidim da je zagustilo.

Evo jutros ustala oko sedam. Nista nije jela citav dan osim sto je zaspala dva puta u toku dana i tu sam prosvercala dvije flase mlijeka sa keksom. Nemirna je bila sve do 23h. Em gladna, em je zubi bole. Oko 22:30 joj nekako dam sirup i to jedva, jer misli da je hrana i opet treca flasica sa keksom sada kad je zaspala. Vidjet cemo sta noc nosi.

Pitanje:
Ja sam presla na kravlje, 3.2% jer ni jedan AD nece.
U flasicu od 200 ml ubacim 3 plazma keksa i samo prokuham.
Je li to to? Grijesim li u nacinu pripreme?
dance_mom

#6453 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dance_mom »

JanuaryJones wrote:Image
Ima li se gdje kupiti ovakav ili sličan mantilić u Sa?
Happy kids u bbi-u na trećem spratu. Ista radnja ima i na Dobrinji
JanuaryJones

#6454 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Hvala!
jedna tamo

#6455 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by jedna tamo »

mame koje ste pelene koristili ili koristite za bebu od 5 kg?
ja trenutno pamers 3 ali mi često zna proći pa mi beba bude mokra i bodi i gegice, nije mi jasno a reklamiraju do 12 h suhoće :?
JanuaryJones

#6456 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Da pitam i ovdje jer je veća vjerovatnoća da neko od vas zna. Naime tražim ljulju od kvalitetnije plastike (kao na slici) a da nije Robot. Hvala.

Image
JanuaryJones

#6457 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

jedna tamo wrote:mame koje ste pelene koristili ili koristite za bebu od 5 kg?
ja trenutno pamers 3 ali mi često zna proći pa mi beba bude mokra i bodi i gegice, nije mi jasno a reklamiraju do 12 h suhoće :?
Violetine pelene su odlične, od rođenja ih koristimo i ja sam prezadovoljna. Prođe neka, desi se, ali baš mora napišat litru. Probali smo i babylove i puffies i pampers, Violeta se pokazala najbolja i nekako najprirodnija. Doduše presvlačimo često.
Mis mekinjas

#6458 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Koristila sam Premium Care 3. 4-ka je grozna.
Probala Violetu, ja s njom imam lose iskustvo, babylove isto nije bila dobra, pa sam koristila one Mercatorove i bile su dobre, ali njih sad vise nema. U medjuvremenu koristila Babylove, kao najmanje zlo.
Onda sam otkrila Muller, i spasila se.
dama_u_crnom

#6459 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Ja violetine pelene od rodjenja koristim i ubjedljivo su mi najbolje. :)
saga

#6460 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by saga »

JanuaryJones, ne znam je li ti na ruku ali mi smo kupili ljulju na Dobrinji u prodavnici kojoj nikad ne znam ime :/ Ali ako te zanima mogu objasniti lokaciju :D

Na oko mi izgleda dobra, cvrsta. Tek smo je danas 'instalirali', ali malac je odlucio da ne zeli u nju danas. Pise da moze do 60kg izdrzati.
manekenka u penziji

#6461 Re: Bebe - ALL ABOUT!

JanuaryJones wrote:Da pitam i ovdje jer je veća vjerovatnoća da neko od vas zna. Naime tražim ljulju od kvalitetnije plastike (kao na slici) a da nije Robot. Hvala.

Image

Ja sam ovakvu vidjela u Bingu u Hadzicima. Ima svoje postolje od plastike. Nisam mnogo zagledala ni cijenu ali pogledaj ako te put nanese.
JanuaryJones

#6462 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

saga wrote:JanuaryJones, ne znam je li ti na ruku ali mi smo kupili ljulju na Dobrinji u prodavnici kojoj nikad ne znam ime :/ Ali ako te zanima mogu objasniti lokaciju :D

Na oko mi izgleda dobra, cvrsta. Tek smo je danas 'instalirali', ali malac je odlucio da ne zeli u nju danas. Pise da moze do 60kg izdrzati.
Objasni lokaciju ako nije problem. Hvala.
JanuaryJones

#6463 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Manekenko ne odgovara mi sa postoljem jer planiramo držati u bašti, na prečki za ljuljanje. hvala u svakom slučaju :)
jedna tamo

#6464 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by jedna tamo »

koristila sam violetu al ojela joj se guza, presvlačim i ja često, međutim kad sam koristila premium 1 i 2 nikad nije prolazilo i presvlačila sam je kad je kupam il kad bljucne, a sad non stop, svako pišanje sve skidam bodi, gegice i to je praktično 10 puta na dan, mašina non stop pere, to mi nekako nije normalno...
slabo spava preko dana, noću me 2 puta probudi i to je sad super, al kontam zar bebe ne bi trebale i preko dana da spavaju :?
počeli smo izlaziti i znam prije kad sretnem nekoga sa bebom, beba spava, ova moja samo gleda ko u čudu svijet oko sebe i vožnja je uspava na kratko....
Magarece_godine

#6465 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

jedna tamo wrote:koristila sam violetu al ojela joj se guza, presvlačim i ja često, međutim kad sam koristila premium 1 i 2 nikad nije prolazilo i presvlačila sam je kad je kupam il kad bljucne, a sad non stop, svako pišanje sve skidam bodi, gegice i to je praktično 10 puta na dan, mašina non stop pere, to mi nekako nije normalno...
slabo spava preko dana, noću me 2 puta probudi i to je sad super, al kontam zar bebe ne bi trebale i preko dana da spavaju :?
počeli smo izlaziti i znam prije kad sretnem nekoga sa bebom, beba spava, ova moja samo gleda ko u čudu svijet oko sebe i vožnja je uspava na kratko....
Nadoci ce, ne sikiraj se ... I nas mali nikada nije spavao po danu... Sada odvali tri sata u komadu :)
dama_u_crnom

#6466 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Ako neka mama zna bilo bi mi korisno. Moja curica je zadnju vakcinu primila sa 13 mjeseci i to MRP. Kada je sljedeca i koja? Meni doktorica rece da dodjemo u maju ( tada ce joj 20 mjeseci biti), a pricam neki dan s prijateljima cije je dijete isto s godinu dana primilo MRP i njima rekose tek iza drugog rodjendana je sljedeca. :?
JanuaryJones

#6467 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

dama_u_crnom wrote:Ako neka mama zna bilo bi mi korisno. Moja curica je zadnju vakcinu primila sa 13 mjeseci i to MRP. Kada je sljedeca i koja? Meni doktorica rece da dodjemo u maju ( tada ce joj 20 mjeseci biti), a pricam neki dan s prijateljima cije je dijete isto s godinu dana primilo MRP i njima rekose tek iza drugog rodjendana je sljedeca. :?
Mi primili tu MMR sa 13 mj i reče doktorica da dodjemo za 6 mj na revakcinaciju i onda ništa do 4. rođendana.
dama_u_crnom

#6468 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

JanuaryJones wrote:
dama_u_crnom wrote:Ako neka mama zna bilo bi mi korisno. Moja curica je zadnju vakcinu primila sa 13 mjeseci i to MRP. Kada je sljedeca i koja? Meni doktorica rece da dodjemo u maju ( tada ce joj 20 mjeseci biti), a pricam neki dan s prijateljima cije je dijete isto s godinu dana primilo MRP i njima rekose tek iza drugog rodjendana je sljedeca. :?
Mi primili tu MMR sa 13 mj i reče doktorica da dodjemo za 6 mj na revakcinaciju i onda ništa do 4. rođendana.
Dakle onda je ipak trebam odvesti sad u maju :) Hvala puno :)
JanuaryJones

#6469 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Molim ;-)
manekenka u penziji

#6470 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Deset dana otkako su izbile cetvorke i svih deset dana ne jede nista na kasiku.
Nemam drugog izbora nego ukuhavati mlijeko sa keksom i to dajem kada spava. Ukupno 3 flasice po 200ml i to je sve.
Stolica zuta kao dukat. Strah me anemije pa sam mislila da joj cijedim cveklu i mijesam sa domacim pekmezom od jabuka.
Sada ima punih 11mj. Smije li pekmez?
Jedino tu kombinaciju nije probala a ostale kombinacije sa cveklom odbija.
Mis mekinjas

#6471 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

A jede li kruh?
manekenka u penziji

#6472 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Nista. Nista ne jede :(

Ni cistu supicu, ni gustu sa komadicima, ma nista. Ma nece ni cokoladu. Dobije nagon za povracanje ako joj na foru nesto ubacim.

Grize mene, kablove, glode, namjestaj.... bali... cas vruca glava, cas hladna.
Zadebljale su i donje cetvorke i gornje trice...
Jos sad mi se i jaslice priblizile...a i vakcina... sve nam se sastalo.

Edit: u snu sam joj dala 120 ml supice na flasicu. Veeeliki uhar :sretan:
sanjam-te

#6473 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by sanjam-te »

manekenka u penziji wrote:Deset dana otkako su izbile cetvorke i svih deset dana ne jede nista na kasiku.
Nemam drugog izbora nego ukuhavati mlijeko sa keksom i to dajem kada spava. Ukupno 3 flasice po 200ml i to je sve.
Stolica zuta kao dukat. Strah me anemije pa sam mislila da joj cijedim cveklu i mijesam sa domacim pekmezom od jabuka.
Sada ima punih 11mj. Smije li pekmez?
Jedino tu kombinaciju nije probala a ostale kombinacije sa cveklom odbija.
Ja sam svojoj pravila sokice od pekmeza, a mlađa je od tvoje, nisam primejtila da joj je smetalo. Osim malo tamnije stolice.
suza81

#6474 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Manekenka... ja bih vakcinu prolongirala a pokusaj na flasicu dat cijedjenu narandzu, jabuku i mrkvu. Moji taj sok ni kad su najbolesniji ne odbijaju.
manekenka u penziji

#6475 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Hvala vam na odgovorima.

Ja sam njoj sad razmutila pekmez da pije, nece. Samo vodu hoce.

Cula sam da zene mute jaje u flasicu? Kako se to pravi?
Post Reply