Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#6451 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja bih volio vidjeti jednu vazniju utakmicu u Zenici. Mislim da se igrali 2-3 puta i svaki put je bila neka ne toliko vazna utakmica. Jer nemam pojma sta bi se tu moglo ocekivati, ni u kosarci ni rukometu, jer su uglavnom bile ili prijateljske ili kad je vec sve gotovo.
-
dječak sa šibicama
#6452 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ako je greska do BiH saveza, utakmica se registruje 0-10 za Svicarsku.
Ako je greska do delegata, njemu kazna, neka suspenzija, mozda novcano.
Ako je greska do delegata, njemu kazna, neka suspenzija, mozda novcano.
-
isx
#6453 Re: Rukometna reprezentacija BiH
U svakom slučaju neregularnosti je bilo. Razumijem svicarce, drže se za slamku. Ako je do propusta delegata sasvim izvjesno je ponavljanje utakmice, a ako je do nas najebli smo.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#6454 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ako je nasa greska neka izgubimo ali koji je rezon ako je greska delegata da se igra nova utakmicaisx wrote:U svakom slučaju neregularnosti je bilo. Razumijem svicarce, drže se za slamku. Ako je do propusta delegata sasvim izvjesno je ponavljanje utakmice, a ako je do nas najebli smo.
-
isx
#6455 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nikakva pravda, ali je sasvim izvjesno.
-
north
#6456 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nama ni ponavljanje utakmice nikako ne ide u korist....ok, jesmo u dvije utakmice pokazali da smo bolji, ali nije tolika razlika da bi u pet utakmica svih pet dobili glatko...Ponavljanje utakmice bi stavilo ogroman pritisak na nas, a švicarcima dali krila, I to bi bila pravo opasna utakmica psihološki za nas...valja imati motiv ponovo igrati a imao si osiguran baraž, I zarad nečije gluposti opet prolozati kroz to..s druge švicarci bi to dočekali kao wild card za SP
.....Nekako mislim da bi se ovo moglo desiti, a jako loš scenarij po nas...doduše bolje nego registracija 0-10 
-
Nadzorna_ploca
#6457 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma kakvo crno ponavljanje, nema nista od toga. Sve opcije su mozda otvorene ali ta ni pod razno.
-
Mustang1
#6458 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ni meni nije logicno da je ponove. Ako je kriv delegat pobjeda nama. Ako smo krivi mi poraz nama. Nema izmedju 
-
isx
#6459 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kamo sreće da je ne ponove, a budući kakve veze ovi imaju u EHF-u, vrlo je moguće. Budući da jedino to mogu izboriti. 0-10 ne mogu dobiti.
- It_is_a_Leclerc
#6460 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ima mogućnost u pravilniku za ponavljanje, ali u roku 24h što ovdje nije moguće.
Iz EHF-a su sinoć uvjeravali da oni priznaju spisak igrača koji im se prijavi na tehničkom sastanku ekipa. Tu smo mi čisti.
Jedina mogućnost je da Švicarci potegnu svoje veze. A imaju ih itekako.
Iz EHF-a su sinoć uvjeravali da oni priznaju spisak igrača koji im se prijavi na tehničkom sastanku ekipa. Tu smo mi čisti.
Jedina mogućnost je da Švicarci potegnu svoje veze. A imaju ih itekako.
- hrasno38
#6461 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kod tebe po obicaju...nista novo......da te malo podsjetim na rukometne dogadjaje u Sarajevu....It_is_a_Leclerc wrote:Zašto? Sarajevo je dokazano nezainteresovano za bilo šta osim za blatnjave makljaže dva pretenciozno nazvana gradska rivala.al-em wrote:Baraz u sarajevu, ostale utakmice kvalifikacija visoko, cazin, gorazde, tuzla, zenica.
Uostalom, igrači su jasno rekli da ih Sarajevo, jednostavno, ne zaslužuje.
Pazi ovo su juniori!!! a 12.000 u Zetri......i na nijednoj utakmici nasoh juniora nije bilo ispod 8-9 hiljada!
Na zalost nemam snimka kada smo igrali proptiv Danske u krcatoj Zetri.itd itd....pa da ne postavljam kosarkaske utakmice ili krcato Kosevo kada je igrala reprezentacija! Dakle nemam aposlutno nista protiv da se baraz igra u Tuzli, Bihacu, Zenici ali prestanite vise kenjati protiv Sarajeva i o tome sta Sarajevo zasluzuje. Eto su sinoc na utakmici protiv Svicarske u dvorani bili samo Tuzlaci. Rezultati i igra pune dvorane i stadione a regionalne centre puni nedostak bilo kakvih vecih dogadjaja! Pa Bosna je igrala ligu prvaka pred stalno prepunom Skenderijom ....ko je jos igrao osim koliko se sjecam Izvidjaca koji je isto tako imao punu dvoranu. Sarajevo je imalo krcate dvorane u kosarci prije par godina o cemu se pricalo po citavoj Evropi...sto nije imala Tuzla, Zenica......a imali su sve uslove. Savez ako bude pametan baraz ce organizovati u Zetri i uzeti pare koje nemaju....to je skoro tri puta veca dvorana od Mejdana koja bi sasvim sigurno bila puna i umjesto 60.000 uzeli 200.000! Dzaba ma koliko vama cirevi pucali Sarajevo je glavni grad i ima najveci stadion, najvece dvorane, najvece sportske uspjehe (ako izuzmemo Banja Luku i Borca kao evropskog prvaka u rukometu), najpoznatije sportiste i da bilo kojeg sportsitu pitas da li bi prije dosao da igra u Tuzlu ili sarajevo vecina ce odgvoriti SARAJEVO!
-
Nadzorna_ploca
#6462 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Isto tako su uzeli pare i protiv Islanda. 
-
al-em
#6463 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Skenderija ce biti prepuna za baraz, ako u savezu nema para onda je jasno gdje ce se igrati utakmica, ali svaka cast i tuzli i ostalim gradovima koji nikad nisu zakazali, sarajevo je i previse puta kiksalo ali oprasta nam se
.
-
isx
#6464 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kakva crna Skenderija. Bilo bi 500 ljudi kao i obično. Tuzla, eventualno Zenica.
- It_is_a_Leclerc
#6465 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Jel ti ovo meni tu fenomenalnu sarajevsku publiku predstavljaš prilogom sa utakmice na kojoj su ljudi delegata gađali kišobranom i mobitelom?
Ja poštujem lokal patriotizam, ali treba biti realan - grad koji nije u stanju napuniti dvoranu protiv Islanda, ili protiv Rusije u košarci, jednostavno se diskvalifikuje iz bilo kakve buduće priče.
Uostalom, ako Tuzla napuni Mejdan protiv Kosova i Slovačke, onda stvarno zaslužuje i da vidi jedan baraž.
Ja poštujem lokal patriotizam, ali treba biti realan - grad koji nije u stanju napuniti dvoranu protiv Islanda, ili protiv Rusije u košarci, jednostavno se diskvalifikuje iz bilo kakve buduće priče.
Uostalom, ako Tuzla napuni Mejdan protiv Kosova i Slovačke, onda stvarno zaslužuje i da vidi jedan baraž.
- uglavnomja
#6466 Re: Rukometna reprezentacija BiH
u sarajevu niko nece ostati napolju sa kupljenom kartom
i za vazne utakmice sve bude puno
dosta vise kokosarstva i levatskih uslova za igranje
sto neko rece, nisu tuzlaci, zenicani, biscani ... nebitno ... dosli zato sto vole sport nego zato sto se nista ne desava u tim sredina
eto pun mejdan rukometnih zaljubljenika, strucnjaka, fanatika
i za vazne utakmice sve bude puno
dosta vise kokosarstva i levatskih uslova za igranje
sto neko rece, nisu tuzlaci, zenicani, biscani ... nebitno ... dosli zato sto vole sport nego zato sto se nista ne desava u tim sredina
eto pun mejdan rukometnih zaljubljenika, strucnjaka, fanatika
-
Nadzorna_ploca
#6467 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Eto u Sarajevu vrhunski sport pa se raja zasitila. Daj ba.
-
Mustang1
#6468 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Sta raspravljate Baho rezerviso baraz u Tuzli 
- It_is_a_Leclerc
#6469 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Za sve važne utakmice sve bude puno?
How yes no.
Rukometni baraž protiv Islanda - 2000 ljudi bilo. Bukvalno teatarska atmosfera. A najvažnija utakmica jedne generacije. Nakon plasmana na SP, ekipi priređen doček ispred BBI. Došlo 300 ljudi.
Eto, da ne idem dalje u prošlost. I da ne spominjem blamaže poput poluprazne Skenderije na košarkaškoj utakmici BIH - Rusija, BiH - Slovačka i tako dalje, i tako dalje.
Tuzla ima iznimnu dvoransku publiku. Pa na utakmicama KK Sloboda bude 2000-3000 ljudi svaki put, a i na utakmicama RK Slobode i RK Jedinstvo bude jako dobra posjeta, iako se igra u maloj dvorani. Toliko o tome kako se u Tuzli ne dešava ništa.
Jednostavno, vaša sarajevocentričnost, umišljenost u neki status sportske metropole, a koja zapravo ima ponuditi dvije olupine od fudbalskih klubova, vam ne da da stvari sagledate realno. A one su takve da svaka reprezentacija (košarkaška, fudbalska, rukometna) bježi iz glavnog grada k'o od kuge,
How yes no.
Rukometni baraž protiv Islanda - 2000 ljudi bilo. Bukvalno teatarska atmosfera. A najvažnija utakmica jedne generacije. Nakon plasmana na SP, ekipi priređen doček ispred BBI. Došlo 300 ljudi.
Eto, da ne idem dalje u prošlost. I da ne spominjem blamaže poput poluprazne Skenderije na košarkaškoj utakmici BIH - Rusija, BiH - Slovačka i tako dalje, i tako dalje.
Tuzla ima iznimnu dvoransku publiku. Pa na utakmicama KK Sloboda bude 2000-3000 ljudi svaki put, a i na utakmicama RK Slobode i RK Jedinstvo bude jako dobra posjeta, iako se igra u maloj dvorani. Toliko o tome kako se u Tuzli ne dešava ništa.
Jednostavno, vaša sarajevocentričnost, umišljenost u neki status sportske metropole, a koja zapravo ima ponuditi dvije olupine od fudbalskih klubova, vam ne da da stvari sagledate realno. A one su takve da svaka reprezentacija (košarkaška, fudbalska, rukometna) bježi iz glavnog grada k'o od kuge,
- hrasno38
#6470 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pusti bolan tu suplju pricu to mozda prolazi u tvojim krajevima ali u ovim ne! Eto ti znas ko je gadjao kisobranima i mobitelima....tebi javili da su to sarajlije!!! Tuzla naravno da ce napuniti jer im je to rijetka vrhunska zabava koju mogu gledati. S obzirom na sve tuzlanske klubove kada su tuzlaci mogli gledati neku ozbiljniju medjunarodnu utakmicu.It_is_a_Leclerc wrote:Jel ti ovo meni tu fenomenalnu sarajevsku publiku predstavljaš prilogom sa utakmice na kojoj su ljudi delegata gađali kišobranom i mobitelom?![]()
Ja poštujem lokal patriotizam, ali treba biti realan - grad koj.i nije u stanju napuniti dvoranu protiv Islanda, ili protiv Rusije u košarci, jednostavno se diskvalifikuje iz bilo kakve buduće priče.
Ja sam i napisao da nemam stvarno nista protiv toga da se baraz igra u Mejdanu i savez od ulaznica uzme 50.000 ili ipak je bolje da igra u Zetri i uzme 150.000! Koliko je to puta Tuzla pogurala reprezentaciju bilo koju a koliko je puta Kanton Sarajevo.....zahvaljujuci KS i rukomet i kosarka igraju!! Tako da te price mozda i prodju u tvojoj mahali!!!
- uglavnomja
#6471 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Mustang1 wrote:Sta raspravljate Baho rezerviso baraz u Tuzli
odmah poslije tekme, uzivo, u intervjuu sa trenerom
direktor sporta i tv, i trener svih sportova, all in one - baho
a medjugradska tema
bezze je u ovoj situaciji
bezze je generalno
mala sala - puno gledalaca
velika sala - malo gledalaca (osim ako nie neka ekstra vazna tekma)
- hrasno38
#6472 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kako covjeku objasniti da i kad u Skenderiji izgeda da ima malo ima vise nego u punom Mejdanuuglavnomja wrote:Mustang1 wrote:Sta raspravljate Baho rezerviso baraz u Tuzli
![]()
odmah poslije tekme, uzivo, u intervjuu sa trenerom![]()
direktor sporta i tv, i trener svih sportova, all in one - baho
a medjugradska tema![]()
bezze je u ovoj situaciji
bezze je generalno
mala sala - puno gledalaca
velika sala - malo gledalaca (osim ako nie neka ekstra vazna tekma)
- Partijaner
#6473 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Treba u Zenici igrat, moderna dvorana, ima mjesta za sve.
- Bosanski_kralj
#6474 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Samo zbog toga što je Baho sinoć saopštio da će sve biti u redu sa ovom zbrkom oko zapisnika bojim se da ćemo najebati. Čovjek je neviđeni peh.north wrote:Još malo o Bahi ako može.....Vidim sinoć niko ne komentariše kraj utakmice I jedan krasan detalj, kad king kaže citiram "JA preuzimam odgovornost da već sada ogranizujem baraž u Tuzli"
....pa onda dalje selektoru koji na to kaže "otom potom" odgovara ja sam već preuzeo na sebe da se baraž igra u Tuzli.....Ma nema dalje, komentator koji radi volonterski dva puta godišnje, organizuje sam baraž gdje će se igrati, delegate iz Slovenije njega zove da mu saopšti da će biti sve u redu, i vodi navijanje na dočeku kadeta košarkaša pred Vječnom vatrom
....Kakav kralj
- hrasno38
#6475 Re: Rukometna reprezentacija BiH
De rukometni strucnjak sa vanserijskim nebulozama reci mi onako svojim ogromnim iskustvom kada se to rukomet ozbiljno igrao u TuzliIt_is_a_Leclerc wrote:Za sve važne utakmice sve bude puno?
How yes no.