Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
BZS40

#6451 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by BZS40 »

R_v_P20 wrote:
Ja na ovo gledam kao mlada osoba, koja je spremna da se bori za ovu drzavu, ali ako ce i u narednhi 20 godina biti isto stanje, ja cu svoj zivot graditi negdje drugo, a ne u ovoj nezdravoj sredini.
U pravu si, stanje nece biti isto.
Svakim novim glasom za SBB stanje ce biti puno gore.
Procitas samo jedan avaz i vidis koliko taj covjek mrzi, koliki mu je ego, koliko zla nanosi ljudima, koliko sredinu cini nezdravom
DougHeffernan

#6452 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by DougHeffernan »

pOZz wrote: Pošto nisam u politici, nemam hrabrosti da iza neke ideje stojim sto posto, tako da i ja koristim termin najmanje loša stranka. Ako je SBB takva, inače većinski skup bivših kadrova dvije-tri partije koje su u postratno vrijeme bili u vlasti i sad vidjeli priliku da opet zajašu, onda nam se ne piše dobro i nemoj se čuditi ako bude u istom sranju kao i prije. Fahrudin Radončić večeras kaže, parafraziram: Ja ne mogu sebi dozvoliti da ovako situiran čovjek živim u društvu nesretnih ljudi. Ja se stvarno pitam, kako neki ozbiljan čovjek može povjerovati u ove pizdarije? Ko je on, neki čovjek kojeg je Bog poslao da spasi ovaj narod? Da ispuni svoju misiju? Tužno.
Fahro je nesimpaticni tajkun i ne volim ga, i to sto je meni njegova stranka uprkos tome za nijansu manje losija od ostalih, vise govori o alternativama nego SBBu.

Pretpostavljam da je tvoja politicka opcija Nasa Stranka. Za mene su oni skup kvaziintelektualaca i supljaka za koje ne bih glasao ni u snu, ali postujem odluku onih koji glasaju za njih, to je njihov zivot i njihova stvar. Postuj i ti tudje misljenje.
brucos7

#6453 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by brucos7 »

pOZz wrote:
R_v_P20 wrote:Daj mi ime jedne stranke koja ce uci u vlast i koja moze promjeniti trenutno stanje ?
Ne volim ljudima soliti pamet i naređivati za koga će glasati. Samo ću reći da ću glasati za stranku koja nikad nije bila na vlasti, ali koja je u zadnje vrijeme često bila tas na vagi i koja je dokazala kako joj nije stalo samo do pozicija i fotelja.

Kažem ti, glupo je razmišljati na taj način. To je barem moje mišljenje. Ko će drugi doći na vlast tom logikom osim SDA, SBB-a i SDP-a? Nikad i niko, pa kako onda očekivati da će se neke stvari promijeniti ako se drastično ne promijeni način razmišljanja? Ta neka minorna stranka može odlučiti pa čak i da uđe u vlast, a da recimo jedan SBB ne uđe.
Odavno vecu glupost nisam procitao. Cuj "utemeljitelju" nije stalo do pozicije i fotelje... o zivote... :run:
pOZz

#6454 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

brucos7 wrote:
pOZz wrote:
R_v_P20 wrote:Daj mi ime jedne stranke koja ce uci u vlast i koja moze promjeniti trenutno stanje ?
Ne volim ljudima soliti pamet i naređivati za koga će glasati. Samo ću reći da ću glasati za stranku koja nikad nije bila na vlasti, ali koja je u zadnje vrijeme često bila tas na vagi i koja je dokazala kako joj nije stalo samo do pozicija i fotelja.

Kažem ti, glupo je razmišljati na taj način. To je barem moje mišljenje. Ko će drugi doći na vlast tom logikom osim SDA, SBB-a i SDP-a? Nikad i niko, pa kako onda očekivati da će se neke stvari promijeniti ako se drastično ne promijeni način razmišljanja? Ta neka minorna stranka može odlučiti pa čak i da uđe u vlast, a da recimo jedan SBB ne uđe.
Odavno vecu glupost nisam procitao. Cuj "utemeljitelju" nije stalo do pozicije i fotelje... o zivote... :run:
Čitaj više puta ako ne možeš skontati na prvu.
brucos7

#6455 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by brucos7 »

Odavno vecu glupost nisam procitao. Cuj "utemeljitelju" nije stalo do pozicije i fotelje... o zivote... :run:[/quote]
Čitaj više puta ako ne možeš skontati na prvu.[/quote]
Nemoj se paliti, (pro)citao sam da ti je avaz omiljeno stivo za citanje i zato opusteno.
pOZz

#6456 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

brucos7 wrote:Nemoj se paliti, (pro)citao sam da ti je avaz omiljeno stivo za citanje i zato opusteno.
Naravno, svaki dan ga kupujem da bih mog'o razmišljati, bar malo.

@ DougHeffernan
Bolje i to nego skup kriminalaca. ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6457 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

Lose sastavljeni govori, populizam, obecanja...reciklirane ideje i poziv na osvetu :D

racionalista

#6458 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by racionalista »

lik hladno proglasi sve oko sebe kurtonima. na stranu ovo, veceras je bila emisija sa matom đakovicem na OBNu i Fahro kao gost. u po frke rece da je on najveci graditelj poslije husref bega i osta ziv. dilajla ziva
ultima_palabra

#6459 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

pOZz wrote:
R_v_P20 wrote: Zanimljivo je ono sto Fahro spomenu, kako se Bosnjaci izmedju sebe mrze. Tuzla i Zenica preziru Sarajevo, "sarajlijce" preziru dosje, alipasainac mrzi onog iz dobrinje i tako u krug, dok se ne unistimo sami.....
Je l' spomen'o koja je njegova odgovornost u tome?
Dobro primijećeno... jedini koji se napadaju preko Avaza su Bošnjaci, i to oni koji su stali na put Fahraonu. Jedini koji je posijao više unutarbošnjačke mržnje od njega je Fikret Abdić.
djes_ba

#6460 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by djes_ba »

ibizza wrote:
Ne postoji ta stranka.Ja sam bio siguran da ce SDP promjeniti stvari i evo sta smo dobili na kraju.

I da,ne mogu da vjerujem da jedan došljo,manipulise ovolikom masom ljudi? Puna OLIMPIJSKA DVORANA? :shock:

Da mi je pobjeci odavdje.
inace ne komentarisem ali d ami se vratiti na ovaj dio
slucajno sam sinoc isao prema vogosci oko pola 6 autobusi i autobusi raje koja nije iz sa su isli na skup
u zetri je max bilo 10 % raje iz grada ostalo sve sa strane
vidjet ce kako ce proci u ponedeljak
cunga lunga

#6461 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by cunga lunga »

Iz grla 15.000 ljudi gotovo dva sata orilo se "SBB, oje oje..." :shock:

Boze spasi nas, kakva seljacina, bjezimo odavde ovo je previse :run:
arte.fakt

#6462 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by arte.fakt »

mogli su makar prevod stavit na ovaj video kad je radoncic prico :D ... koji ublehas prica o sirotinji a kupuje avione i jahte . prica o proizvodnji a ne ulaze u istu ...
Easy rider

#6463 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Easy rider »

Jel još neko jutros čuo zaglušujuću buku na Dobrinji ...kao da je odjednom sletjelo 5 aviona ?? kasnije mi kažu to fahrovi bageri turiraju ...postižu radnu temperaturu ...da još u kasnim noćnim satima 07/08. oktobra ,ha se proglasi izborna pobjeda započne gradnja prve od 17 traka prema tornju ... :lol: :lol: :lol: ..na prvom bageru lično on , a slijede ga vikić sa zastavom naravno, čuveni graditelj s kacigom iz vremena Ashdown-a Terza a Ibrahim na čaršiji čeka s vrućim lepinjama ... :run: :dance:
JOHNNYJUVE

#6464 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JOHNNYJUVE »

arte.fakt wrote:mogli su makar prevod stavit na ovaj video kad je radoncic prico :D ... koji ublehas prica o sirotinji a kupuje avione i jahte . prica o proizvodnji a ne ulaze u istu ...
DA ODMAH KAZEM DA NISAM NI ZA JEDNU STRANKU, moj otac je od 95-e u SDP-u kao i mama, ja vala ni u jednu ...jedini glas od mene je dobio ŽELJKO KOMSIC i uvijek ce... e sad o SBB-u i Radončiću
kao prvo ne znam odakle obraz ovima iz SDA da pricaju o drugima, to je stranka koja je ovu zemlju pokrala do te mjere da je na rubu bankrota... sve lopov do lopova, kriminalni milje je pustio korijene i onda se nađu pametni
kao drugo SDP , ko imalo poznaje stanje u toj stranki zna sta se tamo desava , svaki pametan kulturan i NE korumpiran covjek je POBJEGAO, zadnji primjer je ŽELJKO K. , da ne pricam o tome da se orgija po igmanu ... itd.

dakle ovo do sad napisano je za ove "hejtere" sto dodju drugima filozofiju prosipati

a Fahro... jel lopov ... dijelom jeste
jel zna dosta mafije...zna

e sad nek mi neko navede od ovih smradova iz SDA SZBIH I SDP-a STA SU TO SVI ONI SILNI LOPOVI KOJI SU POKRALI MILIJARDE napravili za ovu drzavu? zaposlili ljude (Mislim na firme a ne na zaposljavanje svoje porodice u opstine)??
napravili nesto , sto ce uljepsati grad????? NIŠTA ... VELIKO NIŠTA...
uljepsali su diskoteke u Španiji, vile na igmanu bjelasnici vlašiću, jahte u hrvatskoj, vikendice na moru, račune u švicarskoj, djeci stanove u njemackoj, austriji, engleskoj, americi...
E koliki god lopov bio ovaj Radončić on je napravio dvije prelijepe zgrade, od kojih je jedna najveca u regionu, i covjek , koliko god bio il ne bio lopov, zna raditi , zna "LJUDE" zna kako funkcionise izgradnja i zaposljavanje ...
jel došljo? jeste, al ima onih "rodjenih" sarajlija koji su nas u crno zavili, tako da to sto je iz sandžaka me zaboli ako ce POKRENUTI izgradnju auto puteva kao preduslov razvitka, ako ce pokrenuti proizvodnju, poljoprivredu ... poseban naglasak na poljoprivredu, stocarstvo... pa jel ovdje iko vidi da evropa PATI od lose kvalitet ishrane, da se tamo plaća suhim zlatom zdrava hrana... pa samo da to izvozimo ,ne trreba nam vise, ali NE , sela prazna... livade zarasle, a eto ti bosnje u sarajevo da na građevini radi za 400 maraka neprijavljen...e to niko do sad nije pokrenuo, pa eto mu sansa,,, zaboli mene nesto jel DODIK rekao da je bih suverena ili nije, jel onaj ili ovaj pjevao 92 cetnicke pjesme a danas direktor TVstanice... hocu da zivim, radim , skolujem se... ( radim i skolujem se al ovo mislim na sve mlade) hocu da se rasprave u skupstini vode hoce li lijekovi pojeftiniti za 30 ili 40% a ne za koliko ce se prodati sta i ko ce koliko dobar biti i IMA LI TU NACIONALNOG INTERESA I NEKIH PRESUDA FINCI KLINCI...
jes malo poduze, al moj glas ide Radončiću, vidim avaz i vidim nesto, pogledam sta su ove dvije vladajuce stranke uradile vidim jad i bijedu po ulicama
cunga lunga

#6465 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by cunga lunga »

JOHNNYJUVE wrote:
arte.fakt wrote:mogli su makar prevod stavit na ovaj video kad je radoncic prico :D ... koji ublehas prica o sirotinji a kupuje avione i jahte . prica o proizvodnji a ne ulaze u istu ...
DA ODMAH KAZEM DA NISAM NI ZA JEDNU STRANKU, moj otac je od 95-e u SDP-u kao i mama, ja vala ni u jednu ...jedini glas od mene je dobio ŽELJKO KOMSIC i uvijek ce... e sad o SBB-u i Radončiću
kao prvo ne znam odakle obraz ovima iz SDA da pricaju o drugima, to je stranka koja je ovu zemlju pokrala do te mjere da je na rubu bankrota... sve lopov do lopova, kriminalni milje je pustio korijene i onda se nađu pametni
kao drugo SDP , ko imalo poznaje stanje u toj stranki zna sta se tamo desava , svaki pametan kulturan i NE korumpiran covjek je POBJEGAO, zadnji primjer je ŽELJKO K. , da ne pricam o tome da se orgija po igmanu ... itd.

dakle ovo do sad napisano je za ove "hejtere" sto dodju drugima filozofiju prosipati

a Fahro... jel lopov ... dijelom jeste
jel zna dosta mafije...zna

e sad nek mi neko navede od ovih smradova iz SDA SZBIH I SDP-a STA SU TO SVI ONI SILNI LOPOVI KOJI SU POKRALI MILIJARDE napravili za ovu drzavu? zaposlili ljude (Mislim na firme a ne na zaposljavanje svoje porodice u opstine)??
napravili nesto , sto ce uljepsati grad????? NIŠTA ... VELIKO NIŠTA...
uljepsali su diskoteke u Španiji, vile na igmanu bjelasnici vlašiću, jahte u hrvatskoj, vikendice na moru, račune u švicarskoj, djeci stanove u njemackoj, austriji, engleskoj, americi...
E koliki god lopov bio ovaj Radončić on je napravio dvije prelijepe zgrade, od kojih je jedna najveca u regionu, i covjek , koliko god bio il ne bio lopov, zna raditi , zna "LJUDE" zna kako funkcionise izgradnja i zaposljavanje ...
jel došljo? jeste, al ima onih "rodjenih" sarajlija koji su nas u crno zavili, tako da to sto je iz sandžaka me zaboli ako ce POKRENUTI izgradnju auto puteva kao preduslov razvitka, ako ce pokrenuti proizvodnju, poljoprivredu ... poseban naglasak na poljoprivredu, stocarstvo... pa jel ovdje iko vidi da evropa PATI od lose kvalitet ishrane, da se tamo plaća suhim zlatom zdrava hrana... pa samo da to izvozimo ,ne trreba nam vise, ali NE , sela prazna... livade zarasle, a eto ti bosnje u sarajevo da na građevini radi za 400 maraka neprijavljen...e to niko do sad nije pokrenuo, pa eto mu sansa,,, zaboli mene nesto jel DODIK rekao da je bih suverena ili nije, jel onaj ili ovaj pjevao 92 cetnicke pjesme a danas direktor TVstanice... hocu da zivim, radim , skolujem se... ( radim i skolujem se al ovo mislim na sve mlade) hocu da se rasprave u skupstini vode hoce li lijekovi pojeftiniti za 30 ili 40% a ne za koliko ce se prodati sta i ko ce koliko dobar biti i IMA LI TU NACIONALNOG INTERESA I NEKIH PRESUDA FINCI KLINCI...
jes malo poduze, al moj glas ide Radončiću, vidim avaz i vidim nesto, pogledam sta su ove dvije vladajuce stranke uradile vidim jad i bijedu po ulicama
Pare za Avaz mu je dala drzava tj SDA u ratu da napravi bosnjacki medij, toliko o njegovom poduzetnistvu.
Poslije je to multiplicirao poslovima sa Keljmendijem.
Nakon izbora 2010 je otpustio 140 ljudi.
Sve vidjenije bosnjake je popljuvao i unistavao po Avazu.
Koncept djelovanja zadnjih 15 godina mu se svodi na pljuvanje i vrijedjanje te unistavanje ljudi.
Avaz je primitivna novina koja vrijedja inteligenciju tekstovima tipa: "Kao predsjednik SBB-a boricu se za naklonost Avaza", "Iz grla hiljada ljudi orilo se SBB oje, oje..."(wtf :shock: ).

Covjece u kakvoj si ti zabludi.......
Haris033

#6466 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Haris033 »

Da - ne priča dobro bosanski,
Da - sagradio je zgrade,
Da - bio je u SDA,
Da - crnogorac (sandžaklija) je porijeklom,
Da - pripisuju mu da je kriminalac (do sada nije dokazano).

A šta su bili prethodnici!? Mogu samo reći da su sve stranke, a koje su u zadnjih 20 godina participirali u vlasti, pošteno obogatile (neki postali milijarderi), naravno, na račun nas, ovaca, koji smo glasali svih ovih godina za njih... Jedina stranka koja nije bila na vlasti (a ima veliku podršku naroda) je SBB. Možda će krasti kao i njihovi prethodnici, a možda i neće,... Mislim da njima, baš kao i nekim novim strankama treba dati šansu... Poruke koje često čujemo tipa "sandžalije", "kriminalci", ne pale kod mene... Rođen sam i živim u Sarajevu i ježim se od priča tipa "Sandžaklije sve treba pobiti", "IB - seljaci", "Bolji su oni srbi što su otišli, nego ovi što su došli".... Nisam primitivac, i ne dijelim ljude po tome odakle dolaze, već kakvi su kao ljudi i ako će meni sutra biti bolje, nek' se zove kako god, nek' priča jezikom eskima, nek' je budista po vjeroispovjesti, nek' je iz Lukomira,.....ali taj će, definitivno dobiti moj glas!
vemus

#6467 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vemus »

Haris033 wrote:Da - ne priča dobro bosanski,
Da - sagradio je zgrade,
Da - bio je u SDA,

A šta su bili prethodnici!? Mogu samo reći da su sve stranke, a koje su u zadnjih 20 godina participirali u vlasti, pošteno obogatile (neki postali milijarderi), naravno, na račun nas, ovaca, koji smo glasali svih ovih godina za njih... Jedina stranka koja nije bila na vlasti (a ima veliku podršku naroda) je SBB. Možda će krasti kao i njihovi prethodnici, a možda i neće,... Mislim da njima, baš kao i nekim novim strankama treba dati šansu... Poruke koje često čujemo tipa "sandžalije", "kriminalci", ne pale kod mene... Rođen sam i živim u Sarajevu i ježim se od priča tipa "Sandžaklije sve treba pobiti", "IB - seljaci", "Bolji su oni srbi što su otišli, nego ovi što su došli".... Nisam primitivac, i ne dijelim ljude po tome odakle dolaze, već kakvi su kao ljudi i ako će meni sutra biti bolje, nek' se zove kako god, nek' priča jezikom eskima, nek' je budista po vjeroispovjesti, nek' je iz Lukomira,.....ali taj će, definitivno dobiti moj glas!
Glasaj za Fahru, samo naprijed, ako mozes sebe pogledati poslije u ogledalo onda OK..
Maystor

#6468 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Maystor »

Da - sagradio je zgrade,
Da - bio je u SDA,

Harise, ne obaziri se na ove uvrede koje ti upućuju SDA-ovci, od njih ne možeš bolje ni očekivati. U pravu si, treba dati šansu SBB-u, da vidimo šta mogu. SDA je uništila sve u ovoj državi, a sada panično traže još jedan mandat prepadajući narod pričama o Fahri, Zlaji itd, pokušavaju skrenuti priču da ljudi zaborave šta su sve radili.
Ponoviću ono što sam i ranije napisao, moj glas ide SDP-u sve dok Željko Komšić ne osnuje svoju stranku, ali niko nije gori od SDA. Niko, pa ni Fahro.
JOHNNYJUVE

#6469 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by JOHNNYJUVE »

JA SAM U ZABLUDI a toi glasaj za SDA NAROD ZNA (da krademo) I SDP drzava za (BOGATOG) ČOVJEKA....

da ti iskreno kaze, ta šuplja ko mu je dao pare i odakle, te mahalske price o kriminalcima itd... to ko ti pui glavu na predizbornim skupovima to je tvoj problem...

SDA JE 20 GODINA KRALA
SDP NEMA SPOSOBNE LJUDE

I ZA KOGA DRUGOG DA GLASAM?

i ne budi primitivac oko sandzaklija i td.. nama sarajlijama JE tesko prihvatiti ali ovo sarajevo smo MI UPROPASTILI jer je dobar dio 92' zbrisao vani, drugi dio se iselio poslije, ne zavrsavamop fakultete, klosarimo po kaficima i hocemo neka prava... drugi dolaze ovdje da UČE, RADE i bore se, KO NAM JE KRIV
duminjo

#6470 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by duminjo »

sumnjam da cu glasati i za koga..al da mi je pun klinac vise SDA, SDP i istih faca koji se samo vrte u krug i ciji je jedini posao zauzimanje pozicija, pun mi je.
kad se osnuje neka studentska stranka ciji clan ce biti najstariji sa 25 godina, glasacu za njih.
sto se tice fahra i SBB... pfff isto sranje novo pakovanje, ali poslije ovih svih do sada cisto radi promjene bi bilo lijepo njih vidjeti na vlasti... et samo da vise ne gledam lagumdziju i tihog... i da im vidim face i ponasanje nakon poraza :lol:
jah... i da vidimo sad kolko ce trebati vremena pokretu DOSTA da se upali kad opet SDP ne bude na vlasti
bimbokaposzta

#6471 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bimbokaposzta »

R_v_P20 wrote:
...

Vikić mi se nikako ne uklapa u ovaj novi okvir u koji se sam strpao.
Za vrijeme rata sam se ježio kada bih čuo ovu pjesmu i palila me kao rijetko šta ali u ovom novom kontekstu puno više me pali : "Ponesi zastavu Dragane Joviću..." :run:
novi.dan.nova.nafaka

#6472 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by novi.dan.nova.nafaka »

ultima_palabra wrote:
pOZz wrote:
R_v_P20 wrote: Zanimljivo je ono sto Fahro spomenu, kako se Bosnjaci izmedju sebe mrze. Tuzla i Zenica preziru Sarajevo, "sarajlijce" preziru dosje, alipasainac mrzi onog iz dobrinje i tako u krug, dok se ne unistimo sami.....
Je l' spomen'o koja je njegova odgovornost u tome?
Dobro primijećeno... jedini koji se napadaju preko Avaza su Bošnjaci, i to oni koji su stali na put Fahraonu. Jedini koji je posijao više unutarbošnjačke mržnje od njega je Fikret Abdić.
Baš tako!
ultima_palabra

#6473 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

E baš me zanima da li bi se složio sa tim prije 10 godina :D
convict

#6474 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 16:24, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#6475 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese »

Da - sagradio je zgrade,
Da - bio je u SDA,

Pa on je prethodnik. Najuže rukovodstvo stranke sačinjavaju upravo osobe koje su "u zadnjih 20 godina participirali u vlasti, pošteno obogatile (neki postali milijarderi), naravno, na račun nas, ovaca..."
Post Reply