Lacrosse wrote:De nas prosvjeti, pa napisi i ti svoj post o saznanjima.
A pocni s recenicom, "dok je Dido Alija gledao iz stale kako odvode Jevreje za vrijeme NDH, te tiho pisao svoj Islamski glasnik, nije ni slutio da ce za vrijeme komunizma u Jugoslaviji se skolovati vise Egipcana, Lebanonaca, a Gadafi ozeniti se s Mostarkom kad pobjede oni koji u boga ne vjeruju".
I kod nas vladaju Cionisti druge vjere. Mlado Muslimani. Skolovani po Iranu.
I iz licnog primjera onog sto su uradili nama, meni su jasni oni kontra njih.
Nisu mi jasni oni koji su zivjeli s Jevrejima 500 godina, imaju Jevrejsku Hagadu u svom muzeju, imaju Jevrejsko groblje, imamo li mi Arapsko groblje? I kakvih Arapskih dokumenata? Nemamo. Jer Arapi nisu sa svog bjezali u Sarajevo. Ja sam osnovnu zavrsio, s Jevrejem u svom razredu. Arapa nije bilo. I po njegovom didu zvala se jedna od institucija zdravstvenih. A ja sam odrastao u ulici Mose Pijade. Ne Anwara Al Zahirija.
Pricati o Americkoj Jevrejskoj frakciji kao nekom koje oteo Ameriku.
Amerika je u svom zacetku bila 13 kolonija, koje su sve bile puritanske, a puritanci su ekvivalent kriscanskih Wehabija tj. ako si bio Cifut, nisi bio dobrodosao, i nisi mogao ostati, i nisi bio gradjanin nikojeg reda. Vecina Jevreja je pobjegla iz Brazila i morala se nastaniti u Americi u tom kolonijalnom periodu. To je period kad su Jevreji protjerani iz Spanije, pa su dosli i u Sarajevu. U tom periodu, New Amsterdam se otvara, Holandjani i Jevreji zapocinju trgovinu, i nastaje grad New York koji je centar svijeta kako ga danas znamo. Zbog toga, Jevreji su integrali u Americi, i bili su tu kad je Amerika bila kolonija do njen nezavisnosti, a narucito s brain drainom koji je Europa pocinila pocevsi od Nazija pa do Staljina.
Za vrijeme Jugoslavije, Jugoslavija je bila nastrojena kontra Izrela. Bila saveznik sa Egiptom, u pokretu nesvrstanih. Pa jel iko ijednog Jevreja u Jugoslaviji nasao za neprijatelja drzavnog jer je Cionista koji hoce Izreal po bilo koju cijenu. To cak ni onda nije bila opcija.
I bolje je svakom za sebe da razmislja.
Ja ne opravdavam nasilje, ali takodje, Palestinci i njihov pokusaj da uvuku svijet u 3 Svijetski rat, da zbombaju Iran, i pometu Islamski svijet u smicak, samo da bi iz ognja i vatre takvog jednog sukoba ekonomski kolaps dozivjeo cijeli svijet, pa to je tako djavoli konstrukt koji nikad, a ni tad ja necu podrzati. Mi smo u Bosni vodili rat takodje, i niko nasu djecu nije odgajao da budu sehidi i idu po Berlinu i Bonu praviti sranje, a mogli smo, i rekli bi neki, bili bi u pravu. E bili smo u pravu sto nismo. A sto visi, mora i da odpadne. Islamski svijet izgubljen i zaostao, mora naprijed. Mora se utvrditi sta su civilizacijske norme, i da sila boga ne moli. Zene se moraju skolovati. Ne mozes 4 generacije sjediti u izbjeglickom kampu, dok Arafat iznajmljuje sprat hotela u Parizu decenijama. Arapi imaju lovu i dosta te love je poslano u Palestinu pa je zavrsila po dzepovima ljudi kao Radonjcic. Jel ko pitao Radonjcica danas, sto je sjedio u rovu s 5 metaka a ne 15? E, to je Cionizam. Kad na krvi svom naroda postanes biznismen, a biznis je mizerija, tragedija, i da ljude u njihovom dnevnim sobama non stop moris sa svojim problemom, koji neces da rijesis, ako si ikad imali predsjednika u Americi koji je bio naklonjen njihovom pitanju, imaju ga u Obami. I opet, nece da se dogovore, ni jedni ni drugi. Profitabilni je rat. Za one koji odlucuju. I onda kad ubije Izrel nekog tajnog Islamistu koji okuplja i pere ljudima mozak, onda treba aplaudirati na ove raketne napade.
poštedi nas te šuplje priče molim te... slijep kod svojih očiju... kakve veze ima Izrael (po tvome nema) sa Amerikom ...? amerika MILIJARDE ulaze u proizodnju oruzja za izrael, amerika NIAKDA NIJE rekla nista protiv zločina pocinjenih nad muslimanima palestincima NIKAd!
uz to kad spominješ terorističke napadae da te pitam za ove sto uđu u jerusalem pa se raznesu, kazes perru im mozak... pročitaj pismo oca koji se raznio pred njihovim vojnim objektom .... radio kao doktor, preed kraj smjene mu donose dvoje djece, žensko i muško, žensko 5 godina muško 9, otkriva ih, NJEGOVA DJECA! ubijena SNAJPEROM! covjek je godinu ranije izgubio ženu u granatiranju, fino svezao dinamit za sebe i fljas! sta je trebao ? zaliti se drzavi izraelu? jesi svjestan kakav je to gubitak i ŠOK za jednog covjeka?????? jesi malo sutra cim te glupsoti pricas... pogkedaj nA YOUTUBE snimke kako dođe porodica Bog zna otkud jevrejska, i fino sa M16 uđe u kuću, i istjera palestince napolje, i usele se, kazu OVO JE NASA SVETA ZEMLJA,,.. e pametni, dabogda tebi došli tako pa te istjerali iz kuce koju si gradio pola zivota i grco u dugovima da djecu imas gdje ugrijati pa te na ulicu ovako istjerali, a ja bi ti donio laptop da nam ovdje objasniš kako je to SASVIM OK I KAKO NAS TI SVOJOM POBUNOM SAMO MOŽEŠ UVESTI U 3. SVJETSKI RAT I KAKO SE TI NIMALO NE BUNIS, ČAL ŠTA VIŠE OPRAVDAVAŠ TAJ ČIN....
smiješno je i govoriti o tome da su izraelci jednostavno najgori narod ... kroz historiju ... cijelu, i kroz bibiliju i kroz Kuran i kroz toru, njihovu knjigu ! jednostavno ti je doovoljno pogledati izrael 46 i izrael danas, unistavanje džamije Al aksa , potapanje brodova sa HRANOM I LIJEKOVIMA, ubijanje onih koji zele POMOĆI (ne ratovati nego pomoći)
najtužnije je sto se to nama dešavalo ovdje sve (valjda si bio ovdje 92'-95') i sad kad se to desava drugom narodu ti to opravdavaš???????
jevreji su korupcijom i ostalim malverzacijama, ponajvise KAMATARENJEM DRZAVA dosli do kontrole barem 80% svjetskog kapitala, a time i došli do najsavreemenijeg oružja, jedino sto nisu uspjeli je dokazati da su oni DOBRI i ovi loši, osim amerike (veliki izrael) i još par zemalja koje su lizoguzci amerike NIKO, ALI NIKO IH VIŠE OČIMA NE MOŽE i svi su (narod) protiv izraela... (vlade i to ne racunam, jasno je da pjevaju kako amerika svira)
nikada neću zaboraviti izvjestaj jednog američkog novinara koji je bio prvo na izaelskoj teritoriji, a zatim na palestinskoj koji je rekao "to vamje isto kao kad ste u sred new yorka a onda pređete u najgoru crnačko-mexičku četvrt"
jednostavno, izrael čini sve , ali baš sve , nebi li ih napala bilo koja država kao odbrana palestine, da počnu rat, u koji će se automatski uključiti i amerika!
naravno, nisu računali da će pasti NJIHOVE vlade u egiptu i ostalim zemljama oko izraela... a dobro im je bilo krenulo....
jbg nekima se zemljama trazi nuklearno oružje, ubiju im 30 000 civila u bombardovanjima, objese presjednika i na kraju ne nađu čak ni postorrojenja za nuklearke, dok neke zemlje amerika gura novcem da prave sto vise nuklearki... ZANIMLJIVO...:
I da, ovdje amerika je došla tek 95' da "zaustavi" rat... da, 95' kad su četnici počeli bježati na sve strane kad je BANJA LUKA (centar RS-a) ostala pusta, 5. korpus ulazio u grad, ista amerika koja je sutila nakon srebrenice i opsade sarajeva... stavila NAMA EMBARGO NA UVOZ ORUŽJA (moš mislit!!!!) itd itd... a onda odjednom 95' kad je rat otisao u "krivom " smjeru, eto ih da prave MIR....
STOKA DA NE MOŽE BITI VEĆA...
CIRKUS NAJVECI... OBAMA DOBIO NOBELOVU NAGRADU ZA MIR... ZA PAR GODINA DOBIT ĆE JE I KARADŽIĆ