http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... norama.jpg
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
lit3ro
#6452 Re: FK Zeljeznicar
Samo lagano korak po korak, svi koji mogu u Mostar da podrze momke do trenutno najizglednijeg puta za evropu, pa da se onda okrenemo tekmi protiv Borca u nedjelju..ima da gori Jug...
Nadam se samo da nece biti povika sa sjevera, kao protiv navijaca Slavije, to nam ne treba...prst u uho, dajte da pjevamo svoje pjesme, na njih se ne treba obazirati
...ipak se mi jedini vodimo kao MULTI navijacka grupa...A takvim ispadima samo to opovrgavamo..
Nadam se samo da nece biti povika sa sjevera, kao protiv navijaca Slavije, to nam ne treba...prst u uho, dajte da pjevamo svoje pjesme, na njih se ne treba obazirati
-
udrch
#6453 Re: FK Zeljeznicar
Ko se mogao nadati da će ove godine u Superkupu Evrope u Monte Karlu za najbolju ekipu Evrope igrati.
Barselona : Željo
..
Ja nisam
..
Barselona : Željo
Ja nisam
-
elSaik
#6454 Re: FK Zeljeznicar
Već je spremna parola koja će se podići nakon što Alen zabije gol: "nismo vam mi Real".

-
ponovofriendly
#6455 Re: FK Zeljeznicar
Nesto kontam za ove bodove sto uefa rangira drzave sa bodovima i koliko iz koje drzave ide u ligu sampiona i europsku ligu...trebali bi i mi to uraditi za klubove iz NSZBFiH i FSRS jer vidite koliko je klubova iz RS-a ostalo u ligi to samo po sebi govori i kvalitetu fudbala u RS! To zauzima mjesto boljem klubu iz Federacije pa bi trebalo uzeti bodovanje...Slijedece sezone klub koji se plasira u Premijer LIgu iz RS-a trebao bi igrati doigravanje sa drugim iz Federalne Lige pa da se vidi ko zasluzuje da udje....
-
Corola
#6456 Re: FK Zeljeznicar
Zeljo ce biti prvi ali nece dobiti licencu.

-
LSD
#6457 Re: FK Zeljeznicar
To je najveca greška Pušine (koju je i sam javno priznao u emisiji kod Mime)...kada nije ujedinio i prve B lige oba entiteta, a mogao je tad to odraditi...to su ta vremena nacionalnih kompromisa , UEFA tada bila stisla srbe i naredila im da uđu u Premer ligu ,smo je trebalo do kraja to odraditi sa ostalim ligama...ovako je ostao taj cirkus sa dvije B lige , od kojih je ova Federacijska 5 puta jaca od one RS a samo po jedan (prvi) tim ulazi u PL.ponovofriendly wrote:Nesto kontam za ove bodove sto uefa rangira drzave sa bodovima i koliko iz koje drzave ide u ligu sampiona i europsku ligu...trebali bi i mi to uraditi za klubove iz NSZBFiH i FSRS jer vidite koliko je klubova iz RS-a ostalo u ligi to samo po sebi govori i kvalitetu fudbala u RS! To zauzima mjesto boljem klubu iz Federacije pa bi trebalo uzeti bodovanje...Slijedece sezone klub koji se plasira u Premijer LIgu iz RS-a trebao bi igrati doigravanje sa drugim iz Federalne Lige pa da se vidi ko zasluzuje da udje....
-
elSaik
#6458 Re: FK Zeljeznicar
Ma ukoliko se misli napredovati u kvaliteti lige ista se mora kratiti. Nema uopšte potrebe tolike da se spajaju prve lige fbih i rs iz prostog razloga što su kvalitetom to lige trećeg takmičarskog ranka. Uzmeš Premijer ligu, dodaš još 4 tima i napraviš dvije lige od po 10 timova [evo kako je to moja malenkost skontala da bi trebalo izgledati, a poštujući trenutno uređenje BiH i nemogućnost ukidanja entitetskih i kantonalnih fudbalskih saveza, http://i44.klix.com/2h8bvxf.jpg ]. Eh, sad, da su u pitanju sportski motivi u djelovanju nadležnih to bi se vrlo brzo riješilo (u RSu se recimo rješava, jer u oni u ove dvije sezone baš skraćuju sve lige), ali pošto je to kod nas prije svega političko pitanje teško da će se u današnjim okolnostima riješiti.
PS Zanimljivo kako od osnivanja Premijer lige ne samo da je iz godine u godinu sve manje i manje RS timova, nego se još nijednom nije desilo da u Premijer ligu uđe neki hrvatski klub. Oni su zapravo ostali na svega 2, a s obzirom na okolnosti, vjerovatno će zadugo to i ostati jedina takva dva kluba u najvišem ranku.
PS Zanimljivo kako od osnivanja Premijer lige ne samo da je iz godine u godinu sve manje i manje RS timova, nego se još nijednom nije desilo da u Premijer ligu uđe neki hrvatski klub. Oni su zapravo ostali na svega 2, a s obzirom na okolnosti, vjerovatno će zadugo to i ostati jedina takva dva kluba u najvišem ranku.
- BSn
#6459 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Ma ukoliko se misli napredovati u kvaliteti lige ista se mora kratiti. Nema uopšte potrebe tolike da se spajaju prve lige fbih i rs iz prostog razloga što su kvalitetom to lige trećeg takmičarskog ranka. Uzmeš Premijer ligu, dodaš još 4 tima i napraviš dvije lige od po 10 timova [evo kako je to moja malenkost skontala da bi trebalo izgledati, a poštujući trenutno uređenje BiH i nemogućnost ukidanja entitetskih i kantonalnih fudbalskih saveza, http://i44.klix.com/2h8bvxf.jpg ]. Eh, sad, da su u pitanju sportski motivi u djelovanju nadležnih to bi se vrlo brzo riješilo (u RSu se recimo rješava, jer u oni u ove dvije sezone baš skraćuju sve lige), ali pošto je to kod nas prije svega političko pitanje teško da će se u današnjim okolnostima riješiti.
Oni iz NS-a se vec duze vrijeme hvale time sto ce "skresati" PL. Bilo je cak i nekih "radikalnih" prica o smanjenju na 8 timova.
Po meni nema potrebe da se ukidaju entitetske lige. Dovoljno je smanjiti PL i entitetske na maksimum po 12 klubova, s tim da iz PL ispadaju 3, ili 4 kluba (zavisno od toga bi li imala 12, ili 14 klubova).
Zamislite ovu sezonu bez npr. Modrice, Rudara, Slavije, Laktasa, Slobode, Zvijezde. To odmah izgleda ozbiljnije.
Doduse, tu je puno nasih bodova.
-
elSaik
#6460 Re: FK Zeljeznicar
Ma jedini način da se tako brzo smanji liga na 8 klubova jeste da se podignu kriteriji za dobijanje licence pa da onda budemo prinuđeni igrati sa tako malim brojem klubova.
-
nikad_izvini
#6461 Re: FK Zeljeznicar
S tim da sam bio banovan, nisam imao prillu da postavim komentar utakmice u Prijedoru. To ću učiniti sa zakašnjenjem
Sad sam sa utakmice i pive nakon toga
U prvom poluvremenu dvije šanse za Želju. Prekid i šut pored gola Ćuluma i šut pored desne stative Popovića. Navodni prekršaj na Popoviću nisam ni vidio, predaleko i prenisko je ona skela, pa ga neću ni komentarisati.
Jedna šansa za Rudar, mislim nakon auta i odlična intervencija Šehe.
U drugom poluvremenu smo imali prvu šansu, Stanić izlazi sam pred golmana ali dok se namjestio štoper ga je stigao i izbio loptu.
Nakon toga Željo je imao još jednu šansu kada je Popović lobovao golmana ali nije išla u gol.
Rudar je imao dvije šanse. Šut glavom tik preko prečke i izlazak Rudarovog igrača pred Šehu uz vrlo traljav šut.
Rudar se otvorio, krenuo po sva tri boda i dobio gol. Bešlija je kao brzi voz protutnjao desnom stranom na asistenciju(Bajića)? i zabio sa 0:1. Rudar kreće u potpunu ofanzivu i opet prodor preko desne strane, ubačaj u šesnaest, Rovčanin lijepo prima loptu, vara čuvara koji ga ruši.
Po meni, čist penal ko suza. Bekrić za 0:2.
Izmjene su nam donijele pobjedu. Bešlija i Rovčanin umjesto Stanića i Višće. Rudar je odigrao izrazito grubo, na momente krvnički. Kada smo vidjeli kako to funcioniše, nismo im ostai dužni. Znamo i mi da mlatimo
Šeha, briljantna odbrana u prvom poluvremenu i odlična istrčavanja. Sve visoke lopte je pokupio. Bez greške.
Bajić, ispao je par puta i lopta se opasno šetala po našem šesnaestercu. Dobar je kada ekipa napada nabijajući u naš šesnaesterac. Kada lopta ide po zemlji, zna da kiska.
Radovanović je odigrao solidnu utakmicu u defanzivi. U napadu nije ništa uradio.
Mešić-Bogičević, Jebeni armirani beton
Imamo strašne startne štopere + Kerlu i Bajića.
Ćulum, Svaraka, defanzivni blok čini svoje. Vrlo nas je teško probiti u odbrani a ovi znaju da igraju i u napadu. Svraka je imao par dobrih driblinga. Po meni je odigrao bolju utakmicu nego Ćulum koji je imao par (beznačajnih) grešaka.
Stanić, Rudar je igrao vrlo grubu tako da su ga polomili već u prvom poluvremenu. Ništa nije napravio.
Višća, ista priča. Njih dvojica za startere protiv mesarkih ekipa ala Rudar P.
Popović,
Opet ista priča, čovjek ne koristi šanse. Imao je po jedan zicer u oba poluvremena s tim da je šansa u prvom poluvremenu bila
Mogao je da pusti loptu Staniću koji je utrčavao, nije je pustio. Mogao je da doda loptu Bekrići i Višći koji su bili sami na drugoj strani. Nije dodao. Morao je da zabije, nije zabio. Još jednu šansu je imao u drugom poluvremenu kada je izašao sam pred golmana Rudara, iskosa, pokušao da ga lobuje i dobro promašio.
Bešlija, Rovčanin, izmjene koje su donijele prevagu. Rovčanin je mnogo bolji igrač od Popovića. Al eto, srećom, nisam ja trener
Željo je odigrao "onako" utakmicu. Ništa specijalno. Mogli smo i da izgubimo i ne bi bilo nezasluženo jer smo promašili par izglednih šansi a i falio nam je zadnji pas u više navrata.
Borbenost, trka, u kost su već postale konstante u našoj igri
Ono što me raduje jeste činjenica da zabijamo više golova u drugom poluvremenu. Da ne idemo na bod nego na sva tri čak i kada ne odigramo dobru utakmicu. Ono što me raduje jeste klupa koja može da presudi i presuđivala je u zadnje dvije utakmice(Travnik, Rudar P.). Lomimo protivnike u drugom poluvremenu i to sada postaje "normalna stvar"(Čelik, Zrinjski x 2, Široki, Travnik, Rudar P).
Ono što me posebno raduje jeste gol razlika u zadnjih 8 utakmica, 18:3 uz samo jedan gol primljen iz igre
Ono što me ne raduje jeste Popović u startnih jedanaest.
Također, ova utakmica je naša najlošija gostujuća utakmica u drugom dijelu prvenstva. Odlika velikih ekipa jeste da dobijaju utakmice i kada ne igraju dobro
Za kraj, navijanje
U par navrata smo izazvali delirijum
Vrlo bučni i raspjevani tokom cijele utakmice. Oko 150 Manijaka je, bez problema, nadglasalo navijače Rudara iz Prijedora. Doduše, nisu ni bili dostojan protivnik 
SAMO HRABRO I PONOSNO
edit: džaba, meni je bolji Daka od Lazara. Bojim se da ne zajebemo stvar u ključnoj utakmici sezone
Još uvijek čekam da se neka pizdarija desi, ne vjerujem da se ovo dešava

Sad sam sa utakmice i pive nakon toga
U prvom poluvremenu dvije šanse za Želju. Prekid i šut pored gola Ćuluma i šut pored desne stative Popovića. Navodni prekršaj na Popoviću nisam ni vidio, predaleko i prenisko je ona skela, pa ga neću ni komentarisati.
Jedna šansa za Rudar, mislim nakon auta i odlična intervencija Šehe.
U drugom poluvremenu smo imali prvu šansu, Stanić izlazi sam pred golmana ali dok se namjestio štoper ga je stigao i izbio loptu.
Nakon toga Željo je imao još jednu šansu kada je Popović lobovao golmana ali nije išla u gol.
Rudar je imao dvije šanse. Šut glavom tik preko prečke i izlazak Rudarovog igrača pred Šehu uz vrlo traljav šut.
Rudar se otvorio, krenuo po sva tri boda i dobio gol. Bešlija je kao brzi voz protutnjao desnom stranom na asistenciju(Bajića)? i zabio sa 0:1. Rudar kreće u potpunu ofanzivu i opet prodor preko desne strane, ubačaj u šesnaest, Rovčanin lijepo prima loptu, vara čuvara koji ga ruši.
Po meni, čist penal ko suza. Bekrić za 0:2.
Izmjene su nam donijele pobjedu. Bešlija i Rovčanin umjesto Stanića i Višće. Rudar je odigrao izrazito grubo, na momente krvnički. Kada smo vidjeli kako to funcioniše, nismo im ostai dužni. Znamo i mi da mlatimo
Šeha, briljantna odbrana u prvom poluvremenu i odlična istrčavanja. Sve visoke lopte je pokupio. Bez greške.
Bajić, ispao je par puta i lopta se opasno šetala po našem šesnaestercu. Dobar je kada ekipa napada nabijajući u naš šesnaesterac. Kada lopta ide po zemlji, zna da kiska.
Radovanović je odigrao solidnu utakmicu u defanzivi. U napadu nije ništa uradio.
Mešić-Bogičević, Jebeni armirani beton
Ćulum, Svaraka, defanzivni blok čini svoje. Vrlo nas je teško probiti u odbrani a ovi znaju da igraju i u napadu. Svraka je imao par dobrih driblinga. Po meni je odigrao bolju utakmicu nego Ćulum koji je imao par (beznačajnih) grešaka.
Stanić, Rudar je igrao vrlo grubu tako da su ga polomili već u prvom poluvremenu. Ništa nije napravio.
Višća, ista priča. Njih dvojica za startere protiv mesarkih ekipa ala Rudar P.
Popović,
Bešlija, Rovčanin, izmjene koje su donijele prevagu. Rovčanin je mnogo bolji igrač od Popovića. Al eto, srećom, nisam ja trener
Željo je odigrao "onako" utakmicu. Ništa specijalno. Mogli smo i da izgubimo i ne bi bilo nezasluženo jer smo promašili par izglednih šansi a i falio nam je zadnji pas u više navrata.
Borbenost, trka, u kost su već postale konstante u našoj igri
Ono što me raduje jeste činjenica da zabijamo više golova u drugom poluvremenu. Da ne idemo na bod nego na sva tri čak i kada ne odigramo dobru utakmicu. Ono što me raduje jeste klupa koja može da presudi i presuđivala je u zadnje dvije utakmice(Travnik, Rudar P.). Lomimo protivnike u drugom poluvremenu i to sada postaje "normalna stvar"(Čelik, Zrinjski x 2, Široki, Travnik, Rudar P).
Ono što me posebno raduje jeste gol razlika u zadnjih 8 utakmica, 18:3 uz samo jedan gol primljen iz igre
Ono što me ne raduje jeste Popović u startnih jedanaest.
Također, ova utakmica je naša najlošija gostujuća utakmica u drugom dijelu prvenstva. Odlika velikih ekipa jeste da dobijaju utakmice i kada ne igraju dobro
Za kraj, navijanje
SAMO HRABRO I PONOSNO
edit: džaba, meni je bolji Daka od Lazara. Bojim se da ne zajebemo stvar u ključnoj utakmici sezone
Još uvijek čekam da se neka pizdarija desi, ne vjerujem da se ovo dešava
- Šibicar
#6462 Re: FK Zeljeznicar
Hvala puno na izvještaju drug.... 
-
nikad_izvini
#6463 Re: FK Zeljeznicar
Evo jednog odličnog komentara sa drugog foruma utamice Željo-Borac o našoj armiranoj odbrani.
Čudi me da mi je ovo promaklo
SAMO HRABRO I PONOSNO
Čudi me da mi je ovo promaklo
U Kupu je Šeha primio gol iz kornera. Golovi iz igre, zdraobomber wrote: Zeljo - Borac 1 Borac je cvrsta ekipa i Zelji nece biti lako doci do pobjede. Ako se Borac otvori na Grbavici moze dati gol ali ce primiti 3 a ako se bude branio i izdrzao do 60-70 minute 0:0 mozda se tekma tako i zavrsi. Koliko god je Borceva odbrana dobra, Zeljina je jos bolja i Borac mora shvatiti da je kljuc Zeljine igre u savrsenoj obrani. Navest cu samo jedan podatak, posljedni gol iz igre Sehic je primio protiv Sarajeva u 13 kolu a poslije toga je primio samo dva i to oba iz penala, Leotar 15 kolo i Zrinjski 19 kolo. Sehic nije branio protiv Celika na Grbavici kada smo primili jos jedan gol iz igre, Puric a racunajuci od Veleza 11 kolo, Zeljo je u prvenstvu primio 5 golova i to 3 iz penala. Pitanje je sada za navijace i igrace Borca, kako dati gol Zelji. To sto ih Vukelja trpa u B.Luci ne znaci nista jer nije isto igrati na Gradskom stadionu i na Grbavici, Zeljo nikad ne igra svi u napad i zato nema sanse za neke kontre Borca, Amar zna da i remi 0:0 ostavlje pitanje prvaka do kraja. Kad se sve sabere, bolje vam je braniti se i uspjeti sacuvati gol a ako date prostora nasim igracima nema sanse da prodjete ispod tri gola u vasoj mrezi.
SAMO HRABRO I PONOSNO
-
Adi_vp
#6464 Re: FK Zeljeznicar
Prijedor apsolviran zajedno sa onim trenerom Gavranom,Grmaljem ili tako nesto
.
Prijetio je Amaru na sva zvona preko stampe da bodovi ostaju u Prijedoru,al treba doticni pojest jos dosta pure da bi nadigrao Amara,al opet kontam ponijelo domacina malo sta ces
.
Slazem se sa nikad_izvini,Lazo nije za startera,to trubim pravo dugo.
U srijedu uzvrat polufinala u Mostaru,idemo sa prednoscu od 3:1 sto realno nije neka extra zaliha ali nama sasvim dovoljna ako uzmemo u obzir ogroman fond dobrih igraca kojim napokon raspolazemo.
Za Zrinjski pravo nastupa u tom mecu nema Kordic,a spominje se i da je Musa povrijedjen mescini.
Kako god svi ocekujemo prolaz dalje jer znamo konacan cilj ove sezone,bice zanimljivooo
U mostaru hrabro na svaku loptu,go Ljoze go...
Prijetio je Amaru na sva zvona preko stampe da bodovi ostaju u Prijedoru,al treba doticni pojest jos dosta pure da bi nadigrao Amara,al opet kontam ponijelo domacina malo sta ces
Slazem se sa nikad_izvini,Lazo nije za startera,to trubim pravo dugo.
U srijedu uzvrat polufinala u Mostaru,idemo sa prednoscu od 3:1 sto realno nije neka extra zaliha ali nama sasvim dovoljna ako uzmemo u obzir ogroman fond dobrih igraca kojim napokon raspolazemo.
Za Zrinjski pravo nastupa u tom mecu nema Kordic,a spominje se i da je Musa povrijedjen mescini.
Kako god svi ocekujemo prolaz dalje jer znamo konacan cilj ove sezone,bice zanimljivooo
U mostaru hrabro na svaku loptu,go Ljoze go...
- Lakat Jebić
#6465 Re: FK Zeljeznicar
AEK sprema astronomsku ponudu za Samira Bekrića
Ekipa grčkog AEK-a koju sa klupe vodi naš stručnjak Dušan Bajević i u kojoj nastupa reprezentativac BiH, Sanel Jahić prema svemu sudeći spremna je u svoje redove dovesti još jednog igrača iz BiH.
Prema informacijama do kojih dolazi naš portal, AEK u svoje redove tokom ljetnog prelaznog roka želi dovesti ponajboljeg veznjaka Premijer lige, Samira Bekrića koji ove sezone pruža fantastične igre u plavom dresu.
Interes AEK-a za veznjaka Željezničara nije ništa novo jer su Grci Bekrića pokušali dovesti prije početka tekuće sezone, no Amar Osim jednog od najboljih igrača svog tima nije želio pustiti za siću očigledno shvatajući da će mu ovaj igrač biti potreban u borbi za vrh tabele i plasman u Evropu što se na kraju ispostavilo i više nego tačnim. Željezničar se nakon 22 kola nalazi na prvom mjestu sa 44 boda a Bekrić je sa osam postignutih golova i devet asistencija daleko najkorisniji igrač Željezničara.
Zahvaljujući dobrim igrama u timu sa Grbavice, Bekrićeva cijena je sada skočila još više ali Bajević ga bez obzira na sve želi u svojim redovima pa će kako stvari stoje Željezničaru po završetku sezone, biti ponuđena cifra koju će uprava plavih teško odbiti.
Ekipa grčkog AEK-a koju sa klupe vodi naš stručnjak Dušan Bajević i u kojoj nastupa reprezentativac BiH, Sanel Jahić prema svemu sudeći spremna je u svoje redove dovesti još jednog igrača iz BiH.
Prema informacijama do kojih dolazi naš portal, AEK u svoje redove tokom ljetnog prelaznog roka želi dovesti ponajboljeg veznjaka Premijer lige, Samira Bekrića koji ove sezone pruža fantastične igre u plavom dresu.
Interes AEK-a za veznjaka Željezničara nije ništa novo jer su Grci Bekrića pokušali dovesti prije početka tekuće sezone, no Amar Osim jednog od najboljih igrača svog tima nije želio pustiti za siću očigledno shvatajući da će mu ovaj igrač biti potreban u borbi za vrh tabele i plasman u Evropu što se na kraju ispostavilo i više nego tačnim. Željezničar se nakon 22 kola nalazi na prvom mjestu sa 44 boda a Bekrić je sa osam postignutih golova i devet asistencija daleko najkorisniji igrač Željezničara.
Zahvaljujući dobrim igrama u timu sa Grbavice, Bekrićeva cijena je sada skočila još više ali Bajević ga bez obzira na sve želi u svojim redovima pa će kako stvari stoje Željezničaru po završetku sezone, biti ponuđena cifra koju će uprava plavih teško odbiti.
- nellington
#6466 Re: FK Zeljeznicar
Šta će Boris, došao preko zime u Prijedor, još nije upoznao igrače, još nije skontao koliko kritičan tim imaAdi_vp wrote:Prijedor apsolviran zajedno sa onim trenerom Gavranom,Grmaljem ili tako nesto.
-
elSaik
#6467 Re: FK Zeljeznicar

Ovamo lijevo sravniti pomoćni i napraviti neki fensi parking na par sprateva. Srediti prilaz i sa istoka i zapada. A ovo plavo malo što sam uokvirio je prilaz za goste. Tu se treba napraviti jedan od onih tunela i okolo zidinama okružiti da ne može doći do kontakta. Eh, kad bi se još Plavi zamak sravnio i napravio prilaz kako Bog zapovjeda i sa istoka. Samo ne znam kako bi se na jug ulazilo. Preko krova.
- Ave, Nijaz!
#6468 Re: FK Zeljeznicar
Bekric ne moze ici ispod 10mil, nema vise zajebancije. 
-
elSaik
#6469 Re: FK Zeljeznicar
Eura.Ave, Nijaz! wrote:Bekric ne moze ici ispod 10mil, nema vise zajebancije.
- nellington
#6470 Re: FK Zeljeznicar
Skuplji od BendyjaelSaik wrote:Eura.Ave, Nijaz! wrote:Bekric ne moze ici ispod 10mil, nema vise zajebancije.
- Ave, Nijaz!
#6471 Re: FK Zeljeznicar
Ozbiljno govorim, mada sam mozda malkice pretjerao, ali kad vidim kako hrvatski manageri uvaljuju svoje antitalente hladan znoj me oblije.elSaik wrote:Eura.Ave, Nijaz! wrote:Bekric ne moze ici ispod 10mil, nema vise zajebancije.
Uvalise onog balvana Kalinica za desetak miliona, a Stilic, mada ne igraju na istoj poziciji, ima talenta kao
zadnje dvije generacije Hajduka.
Moraju se uspostaviti veze nasih managera sa jakim klubovima, npr. EPL, a dolazak Arsenalovih skauta je lijepa prilika. Takoder treba zauzeti stav i ne prodavat za sicu jer bolje da ostane jos jednu sezonu neko na silu nego bijednih 50 000 koje se potrose prije i nego legnu na racun.
Nema zajebancije!
-
elSaik
#6472 Re: FK Zeljeznicar
Ako se mislimo izdići iznad lige onda se moramo izdići i po tom pitanju. Ili će platiti kako treba ili nikako.
- Ave, Nijaz!
#6473 Re: FK Zeljeznicar
Vazno je napraviti prvi korak i hrvatski prevaranti su to dobro uradili.elSaik wrote:Ako se mislimo izdići iznad lige onda se moramo izdići i po tom pitanju. Ili će platiti kako treba ili nikako.
Nasli su partnera u korumpiranim trenerima engleskih premierligasa(citaj Big Sam i Harry R.), nagovorili ih
da kupe neke antitalente npr. Krancara za 10mil, a od toga 2mil. Harry stavi sebi u dzep. Uskoro ce ova dvojica iza resetaka zbog ovog, ali to nije bitno za nas.
Naravno kada ostatak Europe vidi da neki klubovi daju velike pare za neke Bosance, i oni ce krenuti sa istom praksom. Najbolji primjer za to je dovodenje Lovrena od strane Lyona, a taj isti Lovren nije ni za oko kuce, Cocalic je za njega izmislio fudbal, al' nasi ne znaju utaliti pa Cocalic ode za sicu u Panionios, a ovaj za 10. mil, kao najskuplji igrac zimskog prelaznog roka u Lyon. Zanimljivo da je Lyon skoro sve utakmice u kojima je igrao ovaj
otpadak, izgubio ili odigrao nerjeseno.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#6474 Re: FK Zeljeznicar
Pa valjda ta cijena zavisi od rezultata u Evropi. Igrajte 2-3 pretkola lige prvaka, udjite u grupe kupa uefa i trazite po 10mil za igrace
-
elSaik
#6475 Re: FK Zeljeznicar
Cijena zavisi od toga koliko tražiš i od toga koliko je neko spreman platiti.Admir_1984 wrote:Pa valjda ta cijena zavisi od rezultata u Evropi. Igrajte 2-3 pretkola lige prvaka, udjite u grupe kupa uefa i trazite po 10mil za igrace