Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#6451 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Baltazar_khan wrote:Ovaj naš sadašnji sastav nema baš neki kvalitet za titulu. Da, mi možemo da je osvojimo ali na onaj isti način kojim je došao do nje jedan drugi klub prošle sezone, a svi znamo šta se desilo poslije. Meni je draže nabijati koeficijent preko evropske lige, pa tek onda uletiti u pretkola lige prvaka kao nosioci. Treba pametno postupiti u takvim situacijama, a ne "grlom u jagode" kao neki, pa im se desi Tel Aviv.

Danas puno sreće našim momcima u Prijedoru, da nas obraduju gostujućom tricom!
Dobro misliš, ali ipak nisi sto posto upravu. Zašto? Pa zato što igranje u drugom pretkolu LP (odakle počinje naš predstavnik) ekipi donosi isto bodova koliko i igranje u trećem pretkolu EL. Dakle, samo ako u EL napraviš veliki uspjeh, pa odeš u četvrto pretkolo (kao mi lani), onda se više isplati biti u EL nego u LP.

Ali, da bi došao u četvrto pretkolo EL moraš izbaciti nosioca (mi lani izbacili Heslingborg, dok recimo Slavija ispala od Košica, a Zrinjski ove godine od Odensea), tako da ti na isto dođe.
fole13

#6452 Re: FK Sarajevo

Post by fole13 »

Mirza je previse zelen u tome je problem :dance:
El_comadante

#6453 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

ja sam za sada zadovoljan situacijom u i oko Sarajeva jer je dosta stvari krenulo naprijed. protiv Borca je malo pokvarena situacija ali eto moralo se i to nekada desiti. sad samo polako a ja bi bio zadovoljan kada bi otišli u europu ali onda i da se napravi nekakav reuzltat u evropi najmanje 4 prekolo EL
Reglan

#6454 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Evo zatvoren par Rudar Sarajevo u Derbyu ima vec sat vremena :run:
Obuca9

#6455 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

arshavin wrote:Evo zatvoren par Rudar Sarajevo u Derbyu ima vec sat vremena :run:
Ako je zatvoren kao što je bio lani Travnik - Sarajevo 1:0 ili prije dvije godine Jedinstvo- Sarajevo 1:0, onda čovjek može komotno odspavati idućih par sati, da se ne sekiram oko rezultata, zijan nam očito ne gine.
north

#6456 Re: FK Sarajevo

Post by north »

hz__semir wrote:
arshavin wrote:Evo zatvoren par Rudar Sarajevo u Derbyu ima vec sat vremena :run:
Ako je zatvoren kao što je bio lani Travnik - Sarajevo 1:0 ili prije dvije godine Jedinstvo- Sarajevo 1:0, onda čovjek može komotno odspavati idućih par sati, da se ne sekiram oko rezultata, zijan nam očito ne gine.
Ne sluti......
strong69

#6457 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

north wrote:
Tako je strong, Blekić je prvi dan rekao da ga samo titula zanima, onda je malo kasnije rekao da je cilj Evropa, pa onda kad smo zaredali četiri pobjede, ponovo samo titula :-)
Druze, ja nisam od onih koji bi skidali nekome glavu, psovali i vrijedali. Ja samo zelim transparentnost i otvorenost kao i malo prizemljeniji stav sto se tice obecanja.

Podrzavam potpuno upravu i mislim da ima velike sanse da Sarajevo uzdigne iznad prosjeka ove nase lige. Imaju dugorocan projekat i strategiju, zaposlili su kvalificirane ljude, napravili pomak u marketingu, komunikaciji sa navijacima i vratili raju na stadion.

Ne volim obecanja tipa "bicemo prvaci", "ako ne budemo podnosim otkaz" itd... Pa ni Machester, Barca i Real ne mogu obecati da ce biti sampioni. To je po mom misljenju malo ishitreno i nesmotreno obecanje. Meni je dovoljno da nam kazu kakvu su situaciju zatekli u klubu, da transparentno kazu koliko je klub duzan, da redovno placaju igrace, da se drze ciljeva iz projekta i na godisnjoj skupstini kluba analiziraju rezultate rada uprave, da kazu da je titula cilj i da ce u tom smislu uciniti sve da je osvoje.

Ako mi znamo kakva je generalna situacija (ne sve naravno), mislim da cemo biti strpljiviji i pomoci klubu kupovinom ulaznica, sto vecom brojnoscu na tekmama i navijanjem kao do sada.

Zajedno do uspjeha, jedino tako mozemo.

Sretno u Prijedoru danas! SVE DODE I PRODE AL´ TI SI ZAUVIJEK, SARAJEVO MOJE MOJ JEDINI JE SVIJET!
black_noke

#6458 Re: FK Sarajevo

Post by black_noke »

Hoce li se moci uzivo negdje pratit tok utakmice? Ili cemo samo rezultat imati?
Reglan

#6459 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

black_noke wrote:Hoce li se moci uzivo negdje pratit tok utakmice? Ili cemo samo rezultat imati?
Ima na NTV99 ;-)
black_noke

#6460 Re: FK Sarajevo

Post by black_noke »

arshavin wrote:
black_noke wrote:Hoce li se moci uzivo negdje pratit tok utakmice? Ili cemo samo rezultat imati?
Ima na NTV99 ;-)
Mislio sam na tekstualni prenos...
siki_sa

#6461 Re: FK Sarajevo

Post by siki_sa »

arshavin wrote:
Ima na NTV99 ;-)
ja ipak mislim da je na MTV IGMAN-u prenos :mrgreen:
Baltazar_khan

#6462 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
north

#6463 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Vodimo u Prijedoru, hajmo momci, samo bez euforije.....izdržati do kraja......
Baltazar_khan

#6464 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Jel ga ovo Avdić zabio :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6465 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Baltazar_khan wrote:Jel ga ovo Avdić zabio :lol:
Avduka :dance: :dance:
Dionysios

#6466 Re: FK Sarajevo

Post by Dionysios »

Prenosite ako imate ikakve informacije :D

nama u dijaspori, svaki komentar znaci hehehe... SAMO HRABRO
north

#6467 Re: FK Sarajevo

Post by north »

don_emir wrote:
A i ćorava koka zrno ubode, ne hvalite ga previše....

Treba drugi gol zabiti, za miran nastavak.......
bordo gandalf

#6468 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

north wrote:
don_emir wrote:
A i ćorava koka zrno ubode, ne hvalite ga previše....

Treba drugi gol zabiti, za miran nastavak.......
Vala ja ga ne hvalim samo ga bodrim :lol: :lol:
Baltazar_khan

#6469 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

don_emir wrote:
Kaže komentator na bhr1 da je šutirao Hamzagić, na odbijenu loptu golmana Rudara natrčao Avdić i zabio :thumbup:

Dobro je pa nije promašio :oops:
c0d14c

#6470 Re: FK Sarajevo

Post by c0d14c »

Nadam se da ovo nije istina jer bi onda krenuli istim putem kao i mali plavi prošle sezone.

Ako tekma nije kupljena bravo Hamzaga bravo Avdaga bravo Sarajevo
bordo gandalf

#6471 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Baltazar_khan wrote:
don_emir wrote:
Kaže komentator na bhr1 da je šutirao Hamzagić, na odbijenu loptu golmana Rudara natrčao Avdić i zabio :thumbup:

Dobro je pa nije promašio :oops:
Dobro je :D kraj prvog...jos jedan u drugom i lagano privesti kraju :)
north

#6472 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Izgleda Hamzić nas dva puta spašavaood sigurnog gola u prvom poluvremenu, zato lagano, daleko je ovo od gotovog.....

Hajde Sarajevo :thumbup:
1941.

#6473 Re: FK Sarajevo

Post by 1941. »

hz__semir wrote: A šta je tačno problem s nagradnom igrom? To što nisi dobio nagradu ili ti se nisu svidjele nagrade?
Ni jedno ni drugo, već ono da se ne mogu podići ako nisi platio članarinu. Ne smeta mi to radi mene, taman posla, već osim što je riječ o potpunoj besmislici to ne ide na ruku imageu kluba niti privlačenju publike na stadion, odnosno ljudi koji povremeno dođu na tekmu.
Opet kažem, sasvim sitan i nebitan detalj koji međutim ukazuje na kasabluk. Kasabluk je dovoljan za našu pl, koju uz malo dukata mogu osvojiti Pofalićki, Brotnjo i Leotar ali ako se zaista želi stvoriti klub koji će imati kakav – takav evropski renome, onda se toga pod hitno trebamo riješiti.

@north
Naravno da igra I rezultat nisu bili ugodni i iskreno volio bih vidjeti Jovića na klupi jer pored stručnih ima i druge izrazite kvalitete i svojom pojavom i istupima unosi malo gospodskog šmeka u kaubojštinu naše lige, ali želim vjerovati da su Mirza i igrači imali loš dan.
Međutim, nije mi rezultat bio u prvom planu jer me boli neka stvar za titulu i izlazak u Evropu ako ćemo se tamo ofirati i nakon toga doživjeti opšti raspad sistema. Stabilizacija kluba i ozbiljniji način rada su definitivno prioriteti, kako se uostalom i najavljivalo, zato me i nerviraju ovakvi ispadi kakvih nije bilo ni devedesetih.
Baltazar_khan

#6474 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Koji smo mi pehovi :lol: :x
kokuz_sa

#6475 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
cuj u 90 minuti go i to iz slobodnjaka
Locked