HS kablovska
Moderator: anex
- extremebit
#6451 Re: HS kablovska
ne znam zašto mi se zvuk uvjek pojebe na obn-u na digitalnoj srijedom kad je liga prvaka, jel se to jos nekom dešava?
-
The Realist
#6453 Re: HS kablovska
Nije to do zvuka, to Saša sam od sebe gluposti valjaextremebit wrote:ne znam zašto mi se zvuk uvjek pojebe na obn-u na digitalnoj srijedom kad je liga prvaka, jel se to jos nekom dešava?
- Referent za ONO i DSZ
#6454 Re: HS kablovska
HS nema HD kablovskih receivera, niti znaju kada ce ih biti(mislim na prodaju naravno).
Kad je vec tako zasto ne dozvole/preporuce kupovinu HD receivera van HS-a...opet imaju pretplatu i korisnika.

Kad je vec tako zasto ne dozvole/preporuce kupovinu HD receivera van HS-a...opet imaju pretplatu i korisnika.
-
The Realist
#6455 Re: HS kablovska
A sada imaju nešto puno opcija....patakdaca wrote:Zato sto im taj reciver nebi bio kompatibilan s njihovom mrezom, tj. pola opcija ti nebi moglo raditi, i nebi mogao dobiti update.Referent za ONO i DSZ wrote:HS nema HD kablovskih receivera, niti znaju kada ce ih biti(mislim na prodaju naravno).
-
clarion_
#6456 Re: HS kablovska
HS ima HD kablovski resiver i iznajmljivanje se plaća jednokratno, 50KM
-
The Realist
#6457 Re: HS kablovska
Ma znam na šta misliš, nije ni bio baš tebi upućen post, nego njimapatakdaca wrote: znam da nemaju nista opcija, al sto vise recivera razlicitih marki, vise problema oko software-a
- kemox
#6459 Re: HS kablovska
Imam KID 8 i ne mogu da gledam you tube u 720 p i 1080 p maximalna brzina downloada je oko 200 KB/s ( pokazuje Net Metar program)

Šta se dešava dali oni ograničavaju brzinu downloda sa youtube servera ili sam ja budala što sam prešao sa ADSL-a kod njih (adls paket 4 flat nije zapinjalo na 720P)
!!!

Šta se dešava dali oni ograničavaju brzinu downloda sa youtube servera ili sam ja budala što sam prešao sa ADSL-a kod njih (adls paket 4 flat nije zapinjalo na 720P)
Last edited by kemox on 16/03/2013 13:41, edited 1 time in total.
- kemox
#6460 Re: HS kablovska
Druga stvar digitalna mi je DEBELA BETA kanale na frkvenciji 634 64 QAM 6,875 ne mogu da pratim
kažu mi da je do mog tv prijemnika
Laž nevjerovatna, a naplaćuju mi punu cijenu pretplate
!!!
-
Opalaopa12
#6461 Re: HS kablovska
Pozdrav .
Dugo vec koristim usluge HS-a , ali sam primijetio kod drugova da imaju neke bolje receivere nego sto ja imam , njima rade HD kanali , meni ne rade , a upisem dobru frekvenciju itd itd ..
Da li neko moze da mi objasni sta trebam da uradim da bih i ja mogao koristiti HD kanale i po mogucnosti da dobijem taj receiver i tu neku karticu , o kojoj sam dosta slusao , znam da treba i neki CI modul za HD kanale , ali ne znam konkretno sta i kako ..
Da li trebam odnijeti kod njih , nazvati ih i sta i kako vec , ako bi neko bio ljubazan da objasni sve to fino ..
Unaprijed zahvalan , pozdrav
Dugo vec koristim usluge HS-a , ali sam primijetio kod drugova da imaju neke bolje receivere nego sto ja imam , njima rade HD kanali , meni ne rade , a upisem dobru frekvenciju itd itd ..
Da li neko moze da mi objasni sta trebam da uradim da bih i ja mogao koristiti HD kanale i po mogucnosti da dobijem taj receiver i tu neku karticu , o kojoj sam dosta slusao , znam da treba i neki CI modul za HD kanale , ali ne znam konkretno sta i kako ..
Da li trebam odnijeti kod njih , nazvati ih i sta i kako vec , ako bi neko bio ljubazan da objasni sve to fino ..
Unaprijed zahvalan , pozdrav
- branimir stulic
#6462 Re: HS kablovska
ZA pocetak ih nazovi... i oni ce ti reci. Meni su zamijenili stari receiver a ja sam osim toga i kupio modul.
-
bosnian1873
#6463 Re: HS kablovska
Ja ne znam šta je ovom liku što se dere da mu ne radi 720p i 1080p,meni fino glatko radi,sad sve isprobao.To je do tebe nešto...
-
bosnian1873
#6464 Re: HS kablovska
Sa jedne fb stranice,našao sam ovo:
17.03.13/KATV/Vijesti
USKORO HRT 4,RTV Novi Pazar,OSM TV,KISS,BN Music i AlJazeera Balkans HD U DIGITALNOJ ŠEMI KABLOVSKIH OPERATERA HS,MH i HKBnet.
Kablovska Televizija HS jedini je kablovski operater u Sarajevu koja je svojim korisnicima digitalne televizije dodala više od 25 tv programa.
Krenuvši od Test programa na 466.0 testnoj frekvenciji,korisnici ovih usluga znali su da se nešto sprema.
I korisnici koji su mislili isto kao i mi,su bili upravu.
26.12.2012,HS je uveo:
- Eurochannel
- HRT 3
- English Club TV
- CI Network
- Valentino Etno
- Valentino Folk
- Hayat Plus
- History HD
- Travel HD
- VH1 Adria
- MTV Hits
- MTV Rocks
- FOX
- FOX Movies
- Euronews
- Playboy TV
- Comedy Central Extra
- Travel Channel SD
- TRT Muzik
- AXN
- TRT Muzik
- RTRS(DVB)
- Cartoon Network - TCM (Analog - DVB)
- KCN Svet Plus
- Player Channel
- Nickelodeon
- Behar TV(Analog - DVB)
- TV Vogošća (ANALOG - DVB)
- TV 5 Monde
- TV IS(ANALOG - DVB)
- Fashion TV (ANALOG-DVB)
Takođe,korisnici mogu još očekivati i
- HRT 4
- SPTV HR
- CMC
- Doma TV
- RTL 2 HR
- KISS TV
- OSM TV
- BN Music
- Regionalna TV Novi Pazar
- AJBalkans HD
Takođe,korisnici analogne televizije su dobili: MTV Adria,TLC,FOX,AXN.
Nepoznat je datum početka emitovanja ovih kanala u ovom katv operateru,ali će Vas blagovremeno ovaj operater obavijestiti na stranici www.hs-hkb.ba
Link te stranice sa koje sam skinuo je https://www.facebook.com/TVMahala
17.03.13/KATV/Vijesti
USKORO HRT 4,RTV Novi Pazar,OSM TV,KISS,BN Music i AlJazeera Balkans HD U DIGITALNOJ ŠEMI KABLOVSKIH OPERATERA HS,MH i HKBnet.
Kablovska Televizija HS jedini je kablovski operater u Sarajevu koja je svojim korisnicima digitalne televizije dodala više od 25 tv programa.
Krenuvši od Test programa na 466.0 testnoj frekvenciji,korisnici ovih usluga znali su da se nešto sprema.
26.12.2012,HS je uveo:
- Eurochannel
- HRT 3
- English Club TV
- CI Network
- Valentino Etno
- Valentino Folk
- Hayat Plus
- History HD
- Travel HD
- VH1 Adria
- MTV Hits
- MTV Rocks
- FOX
- FOX Movies
- Euronews
- Playboy TV
- Comedy Central Extra
- Travel Channel SD
- TRT Muzik
- AXN
- TRT Muzik
- RTRS(DVB)
- KCN Svet Plus
- Player Channel
- Nickelodeon
- Behar TV(Analog - DVB)
- TV 5 Monde
- TV IS(ANALOG - DVB)
- HRT 4
- SPTV HR
- CMC
- Doma TV
- RTL 2 HR
- KISS TV
- OSM TV
- BN Music
- AJBalkans HD
Nepoznat je datum početka emitovanja ovih kanala u ovom katv operateru,ali će Vas blagovremeno ovaj operater obavijestiti na stranici www.hs-hkb.ba
-
uncas
#6465 Re: HS kablovska
Jedva cekam ovaj regionalni TV Novi Pazar. Jebo sportske i filmske kanale koje su mogli staviti.bosnian1873 wrote:Sa jedne fb stranice,našao sam ovo:
17.03.13/KATV/Vijesti
26.12.2012,HS je uveo:
- Eurochannel
- HRT 3
- English Club TV
- CI Network
- Valentino Etno
- Valentino Folk
- Hayat Plus
- History HD
- Travel HD
- VH1 Adria
- MTV Hits
- MTV Rocks
- FOX
- FOX Movies
- Euronews
- Playboy TV
- Comedy Central Extra
- Travel Channel SD
- TRT Muzik
- AXN
- TRT Muzik
- RTRS(DVB)
- KCN Svet Plus
- Player Channel
- Nickelodeon
- Behar TV(Analog - DVB)
- TV 5 Monde
- TV IS(ANALOG - DVB)
- HRT 4
- SPTV HR
- CMC
- Doma TV
- RTL 2 HR
- KISS TV
- OSM TV
- BN Music
- AJBalkans HD
Nepoznat je datum početka emitovanja ovih kanala u ovom katv operateru,ali će Vas blagovremeno ovaj operater obavijestiti na stranici http://www.hs-hkb.ba
Ima li kakva vijest na fejsbuku kad ce skinut ove neke smetljarske kanale hadalji jedni.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
The Realist
#6466 Re: HS kablovska
RTL 2HR, DomaTV, pa eto i CMC me zanimaju najviše, dok od ostalih mi je "drago" za AJ HD, pa i HRT 4.
Eh, ova SPTVHR je sportski kanal i vidim da imaju formulu i slično. Kako oni to misle ovdje prenositi pokraj SK?
Nešto nisam siguran da ćemo ovo dobiti, mada se ne bih želio. No, mogli bi još koji za djecu uvesti
.
Eh, ova SPTVHR je sportski kanal i vidim da imaju formulu i slično. Kako oni to misle ovdje prenositi pokraj SK?
Nešto nisam siguran da ćemo ovo dobiti, mada se ne bih želio. No, mogli bi još koji za djecu uvesti
- chakany
#6467 Re: HS kablovska
Nedavno je neko napisao da ćemo uskoro dobiti RTS 1 i RTS 2, evo sad i Doma ,RTL 2, Sportska TV i HRT 4.
Nadajmo se ovome, stvarno bi to bilo dobro da uvedu
Nadajmo se ovome, stvarno bi to bilo dobro da uvedu
-
The Realist
#6468 Re: HS kablovska
Ne znam šta daju RTS 1 i 2, a RTL 2 i DomaTV mi se sviđaju jer su serijsko/filmski kanali (uglavnom).
-
AdrianMole
#6469 Re: HS kablovska
Puste želje,Nedime.
Ovaj korisnik je do sada otvorio barem dva lažna profila HS kablovske na internetu,a i ovi ''podaci'' dolaze sa stranice koja je stara par sati i koju je vjerojatno opet on otvorio.Čisto sumnjam u uvođenje ovih komšijskih i susjedskih kanala koje je dotični korisnik još jedanput ''najavio'' negdje u novembru prošle godine.99% ''informacija'' dotičnog su se pokazale kao izmišljotina.HS sigurno uvodi na digitalu ove kanale koji se trenutno testiraju na 466 Mhz,a sve ostalo je glupost i proizvod želje dotičnog tinejdžera.
- kemox
#6470 Re: HS kablovska
@bosnian 1873 šta bališ vidi se iz priloženog da radiš na ovoj jadnoj HS televiziji
Pročitaj ovo
digitalna je DEBELA BETA kanale na frkvenciji 634 64 QAM 6,875 ne mogu da pratim
dolazi do kockanja slike na pojedinim frekvencijama
!!!
ista stvar mi se dešava i na kineskom resiveru koji su mi dali na korištenje "besplatno"
Pročitaj ovo
digitalna je DEBELA BETA kanale na frkvenciji 634 64 QAM 6,875 ne mogu da pratim
ista stvar mi se dešava i na kineskom resiveru koji su mi dali na korištenje "besplatno"
-
bosnian1873
#6471 Re: HS kablovska
Ja ne znam o kakvom Nedimu pričate,ova stranica nije moja,a čak ni info nije moj,nego sam slučajno naišao kad sam gledao o HS-u na internetu.
-
bosnian1873
#6472 Re: HS kablovska
Kao prvo ne radim u HS-u,kao drugo,to je već do signala koji primaš.kemox wrote:@bosnian 1873 šta bališ vidi se iz priloženog da radiš na ovoj jadnoj HS televiziji
Pročitaj ovo
Laž nevjerovatna, a naplaćuju mi punu cijenu pretplate!!!
- chakany
#6473 Re: HS kablovska
Na ovom Eurochannelu se uopće ne može film pogledati kako treba, titl ne radi baš najbolje.
Na svakoj drugoj rečenici, titl se ne vidi baš jasno.
Na svakoj drugoj rečenici, titl se ne vidi baš jasno.
- Kemal Malovčić
#6474 Re: HS kablovska
na kojem risiveru rade titlovi
- Kemal Malovčić
#6475 Re: HS kablovska
na dalviju ne radi ništa