Dešavanja u Srbiji

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6451 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

Ma, Srbija je čudo. "Samo" je dala "vekovnu teritoriju i srce Srbije" za slobodnu štenju ulicama MIlana i Londona.
Uspjeh samo takav
Sandzak-X

#6452 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

Banjaluka_RS wrote:
Abacija wrote:
Banjaluka_RS wrote:
Cak i da si u pravu, Srbija je isporucila Karadzica, Mladic je politicka igra koja se mozda nece ni trebati zavrsiti, tako da je Srbija jednim velikim korakom zagazila napred prema EU. Ako Slovenci budu je$ali Hrvate jos malo u vezi granicnih sporova, Srbija ce ih na tom putu i prestici... Vremena za ozbiljnije trzavice sa Vojvodinom nece biti.
A savjest? Zar Srbijance ne pece savjest sto ratni zlocinac slobodno seta medju njima? :shock:
Odakle ti da on seta medju njima?
Ja bacam opkladu da je on negdje na nekom ljetnikovcu na Kavkazu... Da je Dabic svojevremeno ostao da zivi na hrvatskoj rivijeri nakon onog ljetovanja, nikad ga ne bi uhapsili :)
Vratio se jer je imao politicku zastitu,dakle smio je slobodno setati,jer mu je DB kreirala licnost,a prodao se za velike pare kad su ga ZAMOLILI da ode u hag
Srbija znao sta Mladic jede za veceru u ovom trenutku,i mogu ga uhapsiti,no dogovor je dogovor,sad raso,a ratko sutra(malo)
Sandzak-X

#6453 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

Banjaluka_RS wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ma, Srbija je čudo. "Samo" je dala "vekovnu teritoriju i srce Srbije" za slobodnu štenju ulicama MIlana i Londona.
Uspjeh samo takav
Za sad.
I postoji ogromna razlika izmedju DATOG I OTETOG.
Isao sam par puta na Kosovo,upoznao se malo sa njihovim mentalitetom,znaci dok je i jena Albanska glava na kosovu,Srbija vise nece imati suverenitet dolje,znaci vishe su vam sanse da osvojite USA nego kosovo,jednostavno tako je,osvetoljubivi su albanci,i po njihovoj prici jos nisu naplatili dug
bijelo_dugme

#6454 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

Banjaluka_RS wrote:

Pa?
...mogu skoro sve drzave priznati Kosovo, ali mi znamo koje nece biti u toj grupi.....
:lol:

Legende ste. I ja sam predsjednik Francuske, nemora me niko priznati ali ja znam da jesam.

"Sto je priznalo, priznalo je" :lol:

Dodaj Cesku, Portugal, Kolumbiju, Novi Zeland, Saudijsku Arabiju...
dallton

#6455 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Banjaluka_RS wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ma, Srbija je čudo. "Samo" je dala "vekovnu teritoriju i srce Srbije" za slobodnu štenju ulicama MIlana i Londona.
Uspjeh samo takav
Za sad.
I postoji ogromna razlika izmedju DATOG I OTETOG.
pa kad za jedno 50 godina (nakon sto amerika konacno propadne) jurne ono srba sto je ostalo ispod sljive na kosovo i tamo zateknu nekih 4-5 miliona albanaca, ima da im se nagovore...sutite ljudi uzmite vize i idite putujte dok ste zivi...
bijelo_dugme

#6456 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

Banjaluka_RS wrote:
Sandzak-X wrote: Eh vidis,tu je kvaka,to vase shvatanje kao to su srbu,ma kad su srbi ko ih jebe,iscjedicomo ih do zadnjeg dinara

Pitaj svakog Sarajliju,da li bi se protivio ako bi se sutra odvojio kanton Sarajevo,i kao takvi kad bi zaradjivali po 3-4 hiljade eura,mislis da bi i jedan htio da Sarajevo ostane u sastavu BiH?
naravno da bi samo lud covjek htio da Sarajevo ostne u sastavu BiH
tako da po pitanju Vojvodine,nacionalna svijest ne igra glavnu ulogu,vec jedino finansijska pitanja
Resenje problema je lahko,daje Vojvodini pravo da raspolaze sa svojim parama!
Evo i sa tih 7% sto im je vraceno zaposleno je 10.000 ljudi u Vojvodini,tok je u ostatku Srbije 20.000 ostalo bez posla
Pajtic i co. su novac ulozili u zaposljavanje ljudi,dok su u ostatku Srbije pare ulagane u gradnju ski centara gdje ne pada snijeg....kontas poentu svega ovog?
Cak i da si u pravu, Srbija je isporucila Karadzica, Mladic je politicka igra koja se mozda nece ni trebati zavrsiti, tako da je Srbija jednim velikim korakom zagazila napred prema EU. Ako Slovenci budu je$ali Hrvate jos malo u vezi granicnih sporova, Srbija ce ih na tom putu i prestici... Vremena za ozbiljnije trzavice sa Vojvodinom nece biti.
Srbija mora priznati Republiku Kosova da bi mogli uci u EU, inace je vama mjesto u cekaonici sa bracom turcima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6457 Re: Desavanja u Srbiji

Post by KatarinaKosaca »

bijelo_dugme wrote:Legende ste. I ja sam predsjednik Francuske, nemora me niko priznati ali ja znam da jesam..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oplakah. Svaka čast :thumbup:
dallton

#6458 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

KatarinaKosaca wrote:
bijelo_dugme wrote:Legende ste. I ja sam predsjednik Francuske, nemora me niko priznati ali ja znam da jesam..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oplakah. Svaka čast :thumbup:
sindrom napoleon
Sandzak-X

#6459 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

Banjaluka_RS wrote:
bijelo_dugme wrote:
Banjaluka_RS wrote:

Pa?
...mogu skoro sve drzave priznati Kosovo, ali mi znamo koje nece biti u toj grupi.....
:lol:

Legende ste. I ja sam predsjednik Francuske, nemora me niko priznati ali ja znam da jesam.

"Sto je priznalo, priznalo je" :lol:

Dodaj Cesku, Portugal, Kolumbiju, Novi Zeland, Saudijsku Arabiju...
Aha, sve i jedna sa pravom Veta u UN-u.
Jel vi srbi stvarni vjerujete Rusiji nakon svega
Mislim,nisu stavili veto na bombardovanje Srbije,a stavice za kosovo,gdje nemaju 1 e interesa
kako ne vidis da pousavaju samo sto vishe da izvucu od MZ za taj veto,ono kao necemo blokirati kosovo,a vi nama nemojte blokirati juznu osetiju....velike zemlje su postale velike putem ovakvih trgovina
hercegovac_pravi

#6460 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

Banjaluka_RS wrote:
Sandzak-X wrote:
Banjaluka_RS wrote:
42% je cifra znana samo onima koji su je objavili...
Jeste Vojvodina razvijeniji dio Srbije, al kad se poredi sa juznom Srbijom, ali daleko od procenta koji si naveo puni budzet Srbije.
Vojvodina je ubjedljivo najrazijenija oblast,samo sto je centralisticka vladavina Beograda koci

Imaju sve potencijale,kojih TEK SAD pocinju biti svijesni

Mislim zamisli ti da se pare ulazu u planine u Srbije,na kojima NEMA SNIJEGA,tok salasi po Vojvodini propadaju

Zemlju preko namestenih tendera dobijaju Miskovic i Hrvatske kompanije,pa ti objasni prosjecnom vojvodjaninu,koji zivi tu A NEMA KOJU zemlju da obradjuje da mu je u ime patriotizma interes da ostane u Srbiji......

Shvatile su `lale` da se sve oko novca okrece,i zato je Beograd onakav kakav je,a salasi po Vojvodini su takvi kakvi jesu

ovo sam shvatio iz price sa njima,posto idem tovarim robu po Vojvodini,od Rume do Subotice
Antagonizma izmedju nekih slojeva "lala" i Srbijanaca je bilo i bice, kao sto je izmedju Bosanaca i Hercegovaca i sl... Medjutim zaboravljas da situacija nije kao sto je ovde kod nas RS - FBIH. U Vojvodini ipak zive vecinom Srbi ...
Mislim da pravite uzasnu gresku kada tvrdite da stanovnistvo Vojvodine nece podrzati secesiju Vojvodine od bivse Srbije. Razlog je jednostavan. Potrebno je da samo 17% Srba iz Vojvodine podrzi referendum....i razlaz sa "bratskom nogom" ( ako je Crna Gora "oko u glavi", Kosovo "srce" onda valjda Vojvodina ce biti "noga Srbije" sta li vec)
MA DAJ...

#6461 Re: Desavanja u Srbiji

Post by MA DAJ... »

dallton wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:daleko od toga da kazem da je uredu do sad, komentar ti je na mjestu, kontam da je malo produzio, mozda onaj mozda bi se one seksoalno isfrustrirane vladike i porokale pa bi na kraju doso neko normalniji na tron, a ko zna mozda se sad porokaju ionako svi imaju tjelohranitelje :run:
sumnjam da bi dosao neko normalniji na tron, kad niko nije dosao u zadnjih 300, 400, pa i 500 godina, ne vidim razloga da bas sad dodje - u stvari izgleda kako vrijeme odmice i usli smo u 21 vijek, oni progresivno dovode sve zaguljenije popove, ista prica ko 1389 ko danas - napredak nemjerljiv nema sta :lol:

doci ce najextremniji,to su moje prognoze...ko da gledam da ce biti izabran onaj iz okolice Tuzle...

a za ovu zajebanciju se mora propremiti i nasa diplomatija...
bijelo_dugme

#6462 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

Banjaluka_RS wrote:
Ne pratis desavanja na evropskoj sceni. Ni Srbija niti bilo koja drzava nema za uslov za ulazak u EU priznanje Kosova. Evropa se po tom pitanju jos davno opredijelila i takve stvari su pitanje pojedinacne unutrasnje i vanjske politike pojedine drzave....
Jesil ti stvarno toliko glup da mislis da ce EU htjet prisvojiti probleme Srbije??? Boze dragi, pa Srbija nezna ni gdje su joj granice a ti mislis da ce u EU :lol:

Fino sa bracom turcima ili priznati Kosovo.
MA DAJ...

#6463 Re: Desavanja u Srbiji

Post by MA DAJ... »

Bosanac sa dna kace wrote:
dallton wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:daleko od toga da kazem da je uredu do sad, komentar ti je na mjestu, kontam da je malo produzio, mozda onaj mozda bi se one seksoalno isfrustrirane vladike i porokale pa bi na kraju doso neko normalniji na tron, a ko zna mozda se sad porokaju ionako svi imaju tjelohranitelje :run:
sumnjam da bi dosao neko normalniji na tron, kad niko nije dosao u zadnjih 300, 400, pa i 500 godina, ne vidim razloga da bas sad dodje - u stvari izgleda kako vrijeme odmice i usli smo u 21 vijek, oni progresivno dovode sve zaguljenije popove, ista prica ko 1389 ko danas - napredak nemjerljiv nema sta :lol:
ma ja sam siguran kad bi sa lučem trazili da bi nasli nekog popa koji je normalan, ja mogu vec na prste jedne ruke da pobrojim evo ga: Sava Janjic, pa onaj pop kod Bijeljine sto se suprostavio Krmendi, a ni vladika bihacko-petrovacki se ne cini bas los

kako se zove glavni pop za istocnu hercegovinu?za njega sam cuo da je dosta umjeren sa stavovima u vezi ove nase golgote...

ali cisto sumnjam da ce on doci na to mjesto,spc sad treba neko koji ce biti jako radikalan u svojim stavovima...tako mislim i prognoziram,jer citam i pratim zbivanje unutar toga...da ne pisem dalje
vee-jay

#6464 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

Banjaluka_RS wrote:
Sandzak-X wrote: Jel vi srbi stvarni vjerujete Rusiji nakon svega
Mislim,nisu stavili veto na bombardovanje Srbije,a stavice za kosovo,gdje nemaju 1 e interesa
kako ne vidis da pousavaju samo sto vishe da izvucu od MZ za taj veto,ono kao necemo blokirati kosovo,a vi nama nemojte blokirati juznu osetiju....velike zemlje su postale velike putem ovakvih trgovina
Ti si vec zaboravio situaciju u rusiji u vezi sa abhazijom, osetijom i sl.
Tu su na sva grla zavikali svjetski "pravednici" da je situacija ista kao na Kosovu. Ne vjerujem ja Rusima da ce oni zbog nas drzati veto, ali BOGAMI hoce zbog sebe...
Isto kao sto Rusija i Srbija sebi NIKAD ( :D ) ne smiju dozvoliti otcjepljivanje RSa... onako btw. ako smo vec pricom o Kosovu otisli duboko u off
:D
vee-jay

#6465 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

Banjaluka_RS wrote:
vee-jay wrote:
Banjaluka_RS wrote: Ti si vec zaboravio situaciju u rusiji u vezi sa abhazijom, osetijom i sl.
Tu su na sva grla zavikali svjetski "pravednici" da je situacija ista kao na Kosovu. Ne vjerujem ja Rusima da ce oni zbog nas drzati veto, ali BOGAMI hoce zbog sebe...
Isto kao sto Rusija i Srbija sebi NIKAD ( :D ) ne smiju dozvoliti otcjepljivanje RSa... onako btw. ako smo vec pricom o Kosovu otisli duboko u off
:D
Ljudi moji, kako vi ne kontate da je Srbima iz RS otcjepljivanje jedno 10 puta manje na pameti u odnosu na to koliko je na umu vasih politicara ukidanje RS? (velika vecina smatra BiH kao nuznu neugodnost koja vodi brzem putu ka EU).
Ja licno mislim da mi Srbi postanemo jako pohlepan narod kad popusti neka tenzija ili nesto sto nas drzi ujedinjene. Cim se malo opustimo, spustimo gard... Cak smatram da je za gradjane RS, bolja solucija da u EU udju kao postojeci dio BiH, jer bi kao samostalna drzava samo stvorili uslove za jos veci procvat korupcije i kriminala.... Ovako uvijek ce se naci neki politicar iz Federacije da nesto pametuje, pa ponekad nekim organima skrene paznju na istinske nepravilnosti... to za nas moze biti samo dobro.
bla bla gluposti... nikakve veze sa napisanom cinjenicom....
ne interesuje me sta ti smatras. taj scenario mozes samo sanjati...
ps, ja nisam iz federacije (cik pogodi :wink: )
vee-jay

#6466 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

Banjaluka_RS wrote:
vee-jay wrote:
bla bla gluposti... nikakve veze sa napisanom cinjenicom....
ne interesuje me sta ti smatras. taj scenario mozes samo sanjati...
ps, ja nisam iz federacije (cik pogodi :wink: )
Ne mora tebe interesovati sta ja smatram, ali takvo ti je vecinsko misljenje Srba iz RS.
A kao sto mi mozemo "sanjati" taj scenario, dok ga u stvari ni ne sanjamo, tako i vi isto mozete sanjati ukidanje RS.
ja ne sanjam, ja radim. a radi i ti, pa cemo vidjeti ko ce biti efikasniji -> onako izmedju nas banjalucana, znamo obojica da BiH i RS ne idu zajedno. jedno je negacija drugoga... :wink:
bijelo_dugme

#6467 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

Banjaluka_RS wrote: Zna se tacno gdje je granica Srbije po vazecoj rezoluciji UN-a i tu nema odstupanja prvenstveno jer u ovom slucaju, kao sto gore pomenuh iza Srbije 100% stoji Rusija, a bogami i Kina (hint: tajvan)...
Vecina Evropske Unije se ne slaze. A osim toga evo i izjave starog jarana Ahtisarija:

Ahtisari: "Ko sa Balkana želi u Evropsku uniju, mora priznati Kosovo"
08. 11. 2009. • 22:15 A. B.
Bivši evropski pregovarač o statusu Kosova Marti Ahtisari izjavio je da sve zemlje koje žele da postanu članice Evropske unije, a posebno one na Balkanu, moraju priznati da je Kosovo nezavisno.
Ahtisari je rekao i da je Kosovo "napredovalo, ušlo u međunarodne ekonomske institucije i moglo bi da se pretvori u snabdjevača regiona energijom, mada će biti potrebne godine da se vide plodovi tamošnjih ulaganja".

:dance:
behavac

#6468 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

bijelo_dugme wrote: Srbija mora priznati Republiku Kosova da bi mogli uci u EU, inace je vama mjesto u cekaonici sa bracom turcima.
Mislim da ne mora...a zar Turci nisu vasa braca ???
Nama su i Rusi vec previse... :D
vee-jay wrote: ja ne sanjam, ja radim. a radi i ti, pa cemo vidjeti ko ce biti efikasniji -> onako izmedju nas banjalucana, znamo obojica da BiH i RS ne idu zajedno. jedno je negacija drugoga... :wink:
Ako radis na ukidanju RSa to ti dodje ko Sizifov posao...al bitno da se nesto desava...cim je ukines javi da znamo... :D
A ako ti kazes da ne idu zajedno onda zelis reci da trebaju odvojeno...!?
bijelo_dugme wrote: Ahtisari: "Ko sa Balkana želi u Evropsku uniju, mora priznati Kosovo"
Bivši evropski pregovarač o statusu Kosova Marti Ahtisari izjavio je da sve zemlje koje žele da postanu članice Evropske unije, a posebno one na Balkanu, moraju priznati da je Kosovo nezavisno.
Ahtisari je rekao i da je Kosovo "napredovalo, ušlo u međunarodne ekonomske institucije i moglo bi da se pretvori u snabdjevača regiona energijom, mada će biti potrebne godine da se vide plodovi tamošnjih ulaganja".
Vidi se da je covjek ostario...
Znaci on porucuje i onim clanicama EU koje nisu priznale Kosovo...da moraju izaci iz EU pa se eventualno vratiti kad ih priznaju... :-)
Opasan mangup taj Ahtisari...sam protiv svih...:)
seln

#6469 Re: Desavanja u Srbiji

Post by seln »

behavac wrote:
Vidi se da je covjek ostario...
Znaci on porucuje i onim clanicama EU koje nisu priznale Kosovo...da moraju izaci iz EU pa se eventualno vratiti kad ih priznaju... :-)
Opasan mangup taj Ahtisari...sam protiv svih...:)
Evo jos jednom, za gospodu u jeftinijim entitetima:

"Ko sa Balkana želi u Evropsku uniju
Sandzak-X

#6470 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

bijelo_dugme wrote:
Banjaluka_RS wrote: Zna se tacno gdje je granica Srbije po vazecoj rezoluciji UN-a i tu nema odstupanja prvenstveno jer u ovom slucaju, kao sto gore pomenuh iza Srbije 100% stoji Rusija, a bogami i Kina (hint: tajvan)...
Vecina Evropske Unije se ne slaze. A osim toga evo i izjave starog jarana Ahtisarija:

Ahtisari: "Ko sa Balkana želi u Evropsku uniju, mora priznati Kosovo"

Cekaj,onda vi bosanci imate OGROMAN problem,kako cete priznati Kosovo,pored srba?Mislim da vise potencijala za priznavanje Kosova ima Srbija,nego vi.
dallton

#6471 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

a sto je problem, mi svakako ne idemo u eu ....a ne vjerujem da ce ovi na kosovu provesti besane noci sto ih bih nije priznala, cudna mi cuda
Tokio

#6472 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tokio »

dallton wrote:a sto je problem, mi svakako ne idemo u eu ....a ne vjerujem da ce ovi na kosovu provesti besane noci sto ih bih nije priznala, cudna mi cuda
Ko "vi" ? :D
Sandzak-X

#6473 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

dallton wrote:a sto je problem, mi svakako ne idemo u eu ....a ne vjerujem da ce ovi na kosovu provesti besane noci sto ih bih nije priznala, cudna mi cuda
Pa dje cete onda?
Nemas pojma koliko im je vaqzno priznanje od BiH,zamisli da vas do da danas nije priznala Slovenija,kako bi to lose izgledalo.
Sandzak-X

#6474 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Sandzak-X »

Region treba da pomogne BiH“

Igmanska inicijativa zatražila je od vlada Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Srbije da pomognu Bosni i Hercegovini da dođe na belu šengensku listu.

"Izuzimanje BiH iz sistema 'belog šengena' dovodi do zatvaranja te zemlje što će samo ići u prilog produbljavanju već postojeće unutrašnje krize", ukazuje se u otvorenom pismu koalicije nevladinih organizacija iz regiona - Igmanske inicijative.

Dodaje se da sadašnja situacija dovodi u neravnopravan položaj građane BiH koji nisu hrvatske nacionalnosti i koji ne mogu preko dvojnog državljanstva doći do pasoša koji im omogućava da u zemlje Evropske unije putuju bez viza.

"Pošto je unutrašnja stabilnost svake od zemalja preduslov stabilnosti regiona u celini, smatramo da je interes svake od vlada zemalja kojima se obraćamo, da podrži zahtev da se i BiH pridruži sistemu 'belog Šengena', čime će ujedno pokazati i znak dobre volje i međusobne solidarnosti zemalja regiona", piše u pismu.

Igmanska inicijativa je najavila da će se isti zahtev poslati i Evropskoj komisiji.

Pismo su potpisali kopredsednici Igmanske inicijative iz Srbije, BiH, Hrvatske i Crne Gore: Aleksandar Popov, Vehid Šehić, Zoran Pusić i Branko Lukovac.
vee-jay

#6475 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

kako to da je @BL_RS banovan a @behavac se vratio?
Post Reply