Moj skromni doprinos:
Pizza i dobro poznata reform torta

@samo gost torta ti je super i sama sam probala voćnu varijantu i stvarno je pun pogodak za ljetno doba
Moderator: anex

jel' to zbog toga što je čokolada dobra za ten ... pripremaš se za ljetovanje ... kako sam te pročitao aaa♥ Julianna ♥ wrote:Nego hoće li ovdje biti šta ober čokoladno?
mene rerna nesto zeza ionako, tako da nikad ne mogu vjerovati onim mjerama, vecinu vremena se i jeste susilaIrm@ wrote:znas zasto...ovdje pogresno pishe da se treba peci na 180C![]()
kora od bjelanjaka se treba susiti na 120C 90 min... ja sam tako kad sam prvi put pravila Vasinu fino je ostavila da se susi..i bila je predivna i hadzinica je bila odusevljena kak mi je uspjela kora i to isprve![]()
![]()
otada uvijek kad pravim tzv. beze koru ja je susim i bude savrsena![]()
prvo što bih uradio je provjeriti termostat a onda vidjeti šta je sa grijačima ... jesu li oni infra!?Sunrise00 wrote:mene rerna nesto zeza ionako, tako da nikad ne mogu vjerovati onim mjerama, vecinu vremena se i jeste susilane znam sta bih joj sad radila
![]()
izvinjavam se, nisam mislila na rernu, nego na roladukolega wrote:prvo što bih uradio je provjeriti termostat a onda vidjeti šta je sa grijačima ... jesu li oni infra!?Sunrise00 wrote:mene rerna nesto zeza ionako, tako da nikad ne mogu vjerovati onim mjerama, vecinu vremena se i jeste susilane znam sta bih joj sad radila
![]()
![]()

Meni treba samo 7-8 minuta da donesem i stavim na stol potrebne stvari sa prve slikice.drekalica28 wrote:Gdje je pape?Imam recept za njegove ponoćne apetite za slatkim .
![]()
Ovo malo čudo bude bukvalno gotovo za 5 minuta. A ako ste spori kao ja.....onda kolačić bude gotov za 7,5 minuta.![]()
![]()
4 kašike brašnaGospoda Ministarka wrote:drekalice, osim jaja i secera sta jos ovdje ide... aj brzinski nam sastojke i nacin pripreme.
Praksa ti je čudo jedno.NeyDan wrote:Meni treba samo 7-8 minuta da donesem i stavim na stol potrebne stvari sa prve slikice.
Kažeš 3 do 3,5 minuta, ali koja snaga?drekalica
zdjelicu sa gotovom smjesom staviti u mikrovalnu (da, mikrovalnu, dobro čitate) na 3 do 3,5 minute, ne više.
I bolje je uzeti zdjelicu nego šolju, jer tijesto raste i treba mu mjesta.

bijela wrote:o kako tužnih tema ima