Slike starog Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#6451 Re: Slike starog Sarajeva

Post by julisiz es grant »

bitanga_sa_otesa wrote:
Banksy wrote: Evo nešto za usporedbu...
mislim da su ove stare zgrade u prvomajskoj prije ovih kucica.naselje pavla goranina je gdje su one novije zgrade u svrakinom s lijeve strane kad se penjes od rtv doma prema svrakinom 8-) cak sta vise mislim da je slika slikana tacno ispred doma kulture u svrakinom ,a on je odmah iznad semafora
Misliš na ovu stariju sliku?
Na novijoj slici (koja je vjerovatno iz 70-ih) se vidi dom kulture (zgrada u desnom dijelu slike, sa putem ispred i banderom preko puta), a slikano je negdje sa brda.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6452 Re: Slike starog Sarajeva

Post by bitanga_sa_otesa »

da na stariju sliku sam mislio,i znam da se vidi na ovoj sto je banksy stavila,to je stara zgradurina vrlo moguce da je postojala 1950 god .
Qler

#6453 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Qler »

Ne mogu da te nađem na onim slikama :) sa mobitela gledam pa je možda zbog toga :) a agrokomerc isti kao sad, fasada ista :) sjećam se onih klupa, iako sam ja tek 91 krenuo u školu :)

Sent from my LG G3 D855
bitanga_sa_otesa

#6454 Re: Slike starog Sarajeva

Qler wrote:Ne mogu da te nađem na onim slikama :) sa mobitela gledam pa je možda zbog toga :) a agrokomerc isti kao sad, fasada ista :) sjećam se onih klupa, iako sam ja tek 91 krenuo u školu :)
nema mene na slikama ,ovo su slike iz ruske smjene ,ja sam bio engleska :D kupi nam tops u agrokomercu :D
Qler

#6455 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Qler »

Ne znam jesi li ti to bio prerastao,ali meni je još u sjećanju kifle sa eurokremom iz panninija :) i del Monte kad se otvorio sjećam se. Još sam neki dan govorio kako nigdje u gradu nema pravi hot-dog kao što je bio u burger Kingu, sa izdubljenom kiflom... I slastičarna havana i željo

Sent from my LG G3 D855
bitanga_sa_otesa

#6456 Re: Slike starog Sarajeva

pa svi smo jeli i kifle i lable s eurokremom kad se panini otvorio,ne znam tacno koje godine... :-? :? .prije njega na tom mjestu bila dupla trafika crvena,grill- tu je bio hot dog vrhunski,vlasnik vozio oker tetrapaka (fiat126) :-D ,a prije grilla aktuelan bio upi-jev granap na cosku u staroj kuci onoj -frtalj hljeba i kefir 8-) grill se taj preselio na mjesto gdje je sad burger king,a panini se otvorio u betonskom kiosku.do granapa je nekad bila birtija strasna u kojoj su redovno bile marisane(sejo fendo tad zario i palio),ambijent plavo-bijeli karirani stolnjaci,aluminijske pepeljare,konobarica u borosanama :lol: :lol: malo malo cijeli inventar na travi ispred... :lol: :lol: :lol: bas sam se vratio u ta vremena ,hvala sto me podsjeti :sax:

p.s. najvise sam volio sudjukicu u kifli s pavlakom ,al taj grill je bio podaleko...kod taxi doma ,vidi se na snimku ovom na 13:54

Last edited by bitanga_sa_otesa on 10/01/2017 21:29, edited 2 times in total.
Qler

#6457 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Qler »

Nisam ja ni sumnjao da je Sejo bio glavni :) sjećam se kad se panini otvorio, nov onaj kiosk bio, lijep...

Poslano sa Lumia 930
bitanga_sa_otesa

#6458 Re: Slike starog Sarajeva

gledaj taj video ima edit u postu :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6459 Re: Slike starog Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:pa svi smo jeli i kifle i lable s eurokremom kad se panini otvorio,ne znam tacno koje godine... :-? :? .prije njega na tom mjestu bila dupla trafika crvena,grill- tu je bio hot dog vrhunski,vlasnik vozio oker tetrapaka (fiat126) :-D ,a prije grilla aktuelan bio upi-jev granap na cosku u staroj kuci onoj -frtalj hljeba i kefir 8-) grill se taj preselio na mjesto gdje je sad burger king,a panini se otvorio u betonskom kiosku.do granapa je nekad bila birtija strasna u kojoj su redovno bile marisane(sejo fendo tad zario i palio),ambijent plavo-bijeli karirani stolnjaci,aluminijske pepeljare,konobarica u borosanama :lol: :lol: malo malo cijeli inventar na travi ispred... :lol: :lol: :lol: bas sam se vratio u ta vremena ,hvala sto me podsjeti :sax:

p.s. najvise sam volio sudjukicu u kifli s pavlakom ,al taj grill je bio podaleko...kod taxi doma ,vidi se na snimku ovom na 13:54

Za meze konzerva sardine i glavica luka koju razbijes sakom? :D
bitanga_sa_otesa

#6460 Re: Slike starog Sarajeva

_BataZiv_0809 wrote:

Za meze konzerva sardine i glavica luka koju razbijes sakom? :D
bila su kuhana jaja u zdjelicama ja mislim :lol: :lol:
Qler

#6461 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Qler »

E to su van mog godista sjećanja :)

Poslano sa Lumia 930
bitanga_sa_otesa

#6462 Re: Slike starog Sarajeva

zaboravio sam kako se zvala kafana :(
exliberal-ex

#6463 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

Frtalj hjeba I rum plocica...zastitni znak djaka sto su putovali u Sarajevo

ja sam najvise volio pola somuna I moca iz onih grilova sto su prodavali piletinu pecenu..bio je jedan iza masinske skole, drugi ispod karingtonke, samo uzme pola somuna I umoci u onu masnocu pa prevuce nozem umocenim u senf, sad bi ga smlation........pa kad se karingtonka otvori pa pocese prodavat fransuske hljebove...ajde !... to je bilo ides ujutro da budes vidjen
stara uvijek psovala kakav vam je to hljeb kupite ga I pojedete do kuce....a I nemoze stajat dva dana :D

Pa oni grilovi na M dvoru, onaj sto je prodavao donate...a pljeskavica sa kajmakom,onaj prvi od izvrsnog vijeca...slepao se onoj sto je radila unutra, a ona me gotivila vazda dobijao duplu porciju...valjda sto sam tad bio mrsav ko grana.... :lol:
bitanga_sa_otesa

#6464 Re: Slike starog Sarajeva

umocak :-D
iza supermarketa as-a na parkingu bio gril u opelovom kombiju,tu je bio umocak,sa senfom :jedekolac: joj ogladnih sad...

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6465 Re: Slike starog Sarajeva

Post by mali_milojica »

Meni ah nekad krene na ribu (nekad sardina,sad rio mare) i glavicu luka. Zena mi se ibreti kako to mogu jesti :lol:
Kad podrignem,isto kao zmaj iz bajke :D
direstraits0078

#6466 Re: Slike starog Sarajeva

Post by direstraits0078 »

Azbaha. :lol: Ja jutros sardinu maznuo, zena nije bila kod kuce. :oops:
corsa

#6467 Re: Slike starog Sarajeva

Post by corsa »

bitanga_sa_otesa wrote:
Qler wrote:Ja se sjecam kad se gradjevina pocela praviti, a brat se sjeca kad se skola pravila... ne znam sta se promijenilo od kako si ti tamo... mozda zuta nije bila izgradjena
kako ce se sjecat kad se skola pravila ,ja doselio tu 1981.skola bila napravljena :)
promijenilo se dosta,ja se sjecam kad se sirila ulica ispred tvog nebodera,jer nije bilo parkinga ,sjecam se kad nije bilo agrokomerc zgrade ,ni zute zgrade ,1983 su napravljene obje,slovenacka firma neka gradila...
Ne sjecam se kad se skola pravila nije @Qler dobro skontao. Sjećam se kad je dograđen onaj dio prema našem neboderu, to je bilo negdje '87-'88. A gdje je građevina bila, prije bio dom "Boško Buha", igrali se u onom šipražju...
corsa

#6468 Re: Slike starog Sarajeva

Post by corsa »

bitanga_sa_otesa wrote:oces tops qleru?
Image

jesi znao da je mido imao skodu 110 r 8-)

Image
Znao sam ja da je Mido imao tu škodu. Vlasnik zelenare u agrokomercu prema školi Pežo 404, a Patak što je držao prvo videoteku, a kasnije kao neki mini fast food do samoposluge vozio 204. :D
bitanga_sa_otesa

#6469 Re: Slike starog Sarajeva

corsa wrote: Ne sjecam se kad se skola pravila nije @Qler dobro skontao. Sjećam se kad je dograđen onaj dio prema našem neboderu, to je bilo negdje '87-'88. A gdje je građevina bila, prije bio dom "Boško Buha", igrali se u onom šipražju...
jeste dogradjene su 4 ucionice tada,donje dvije su za 2 razreda 1-4,a gornje likovno(savka) i s-h(sabaha)
bitanga_sa_otesa

#6470 Re: Slike starog Sarajeva

corsa wrote: Znao sam ja da je Mido imao tu škodu. Vlasnik zelenare u agrokomercu prema školi Pežo 404, a Patak što je držao prvo videoteku, a kasnije kao neki mini fast food do samoposluge vozio 204. :D
nijaz se zvao vlasnik zelenare imao je kasnije crvenog 309 karavana taxi
Image

a patak je isto bio na taxiju...bila je i videoteka i pomfrit i topli sendvici...multitasking su svi bili :lol:
corsa

#6471 Re: Slike starog Sarajeva

Post by corsa »

bitanga_sa_otesa wrote:
corsa wrote: Znao sam ja da je Mido imao tu škodu. Vlasnik zelenare u agrokomercu prema školi Pežo 404, a Patak što je držao prvo videoteku, a kasnije kao neki mini fast food do samoposluge vozio 204. :D
nijaz se zvao vlasnik zelenare imao je kasnije crvenog 309 karavana taxi
Image

a patak je isto bio na taxiju...bila je i videoteka i pomfrit i topli sendvici...multitasking su svi bili :lol:
Misliš 305. :D Ja mislim da bih i sad mogao nabrojati 90% auta koja su stajala na prakingu ispred mog nebodera i dio ispred tvog. :D
bitanga_sa_otesa

#6472 Re: Slike starog Sarajeva

corsa wrote: Misliš 305. :D Ja mislim da bih i sad mogao nabrojati 90% auta koja su stajala na prakingu ispred mog nebodera i dio ispred tvog. :D
lapsus :lol: ,ma znam i ja sve aute ,al da ne trujemo temu vise,dosta smo nasrali ,moram nac jos slika :D
corsa

#6473 Re: Slike starog Sarajeva

Post by corsa »

Svaka čast i za ove do sad! :thumbup:
Filter

#6474 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Filter »

exliberal-ex wrote: Pa oni grilovi na M dvoru, onaj sto je prodavao donate...a pljeskavica sa kajmakom,onaj prvi od izvrsnog vijeca...slepao se onoj sto je radila unutra, a ona me gotivila vazda dobijao duplu porciju...valjda sto sam tad bio mrsav ko grana.... :lol:
krofna sa cokoladom u Megi. Megi bila zadnja u tom nizu... :twisted: sad sam gladan
agent_zero

#6475 Re: Slike starog Sarajeva

Post by agent_zero »

Izgleda da je svakom od nas neki komšija imao 305 karavana :D

Kod mog komše bio onako neke bež boje, tj. više kao bijela kafa.
Post Reply