Sarajevski taksisti- dno dna
- Boemica
#6451 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja ne znam da li sam neki izuzetak, ali nikad nisam imala problema sa taksistima.
Čak i sa onim namrgođenim pokušam razgovarati na lijep način i vrlo često se dese da i oni promjene stav iz "nadrkanog" u stav "vidi što sam fin".
Čak i sa onim namrgođenim pokušam razgovarati na lijep način i vrlo često se dese da i oni promjene stav iz "nadrkanog" u stav "vidi što sam fin".
- Bluemore
#6452 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Divno za tebeBoemica wrote:Ja ne znam da li sam neki izuzetak, ali nikad nisam imala problema sa taksistima.
U zivotu neces mi dozivjeti neprijatnosti jer so tako pozitivna
- Boemica
#6453 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma svi dozivljavamo neugodnosti.Bluemore wrote:Divno za tebeBoemica wrote:Ja ne znam da li sam neki izuzetak, ali nikad nisam imala problema sa taksistima.
U zivotu neces mi dozivjeti neprijatnosti jer so tako pozitivna
Ali mi se cini da su taksisti bas na losem glasu, mozda i na gorem od revizora.
-
Hakiz
#6454 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pazi da ti ne ponude skidanje meda sa usana kao nekim forumašicama...Boemica wrote:Ja ne znam da li sam neki izuzetak, ali nikad nisam imala problema sa taksistima.
- Boemica
#6455 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hakiz wrote:Pazi da ti ne ponude skidanje meda sa usana kao nekim forumašicama...Boemica wrote:Ja ne znam da li sam neki izuzetak, ali nikad nisam imala problema sa taksistima.
- Radio Sarajevo
#6456 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
S taksistima Sarajevo taksija ni u crkvu.
Radije kasnim tamo gdje idem nego s njima da se vozim. Ako ima neki drugi taksi, zaustaviću ga, ako nema, idem pješke, pa da ćuskije padaju. S njima nikad ništa.
I tako radim otkako su blokirali grad prije desetak godina zbog štrajka, a povod za štrajk su bili taksisti drugih firmi.
Radije kasnim tamo gdje idem nego s njima da se vozim. Ako ima neki drugi taksi, zaustaviću ga, ako nema, idem pješke, pa da ćuskije padaju. S njima nikad ništa.
I tako radim otkako su blokirali grad prije desetak godina zbog štrajka, a povod za štrajk su bili taksisti drugih firmi.
- dječak sa šibicama
#6457 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Uskoro ce naplacivati prolaz pjesacima pored taxi stajalista.
- Bluemore
#6458 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
I dobacivati prolaznicima fukarooo jednaaadječak sa šibicama wrote:Uskoro ce naplacivati prolaz pjesacima pored taxi stajalista.
- karanana
#6459 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
otkako me je jedan od njih prije 15 godina uzeo i odradio na aerodromu, kod njih vise ne ulazim ni polumrtav da me odvuku do hitne.
ne kazem da su svi govna, ali ako oni stoje jedan za drugoga i kolegijalno brane lopove i odrone medju njima, e pa onda i ovi dobri trebaju da budu sankcionisani tako sto od mene ni marke vise nece dobiti.
ne kazem da su svi govna, ali ako oni stoje jedan za drugoga i kolegijalno brane lopove i odrone medju njima, e pa onda i ovi dobri trebaju da budu sankcionisani tako sto od mene ni marke vise nece dobiti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6460 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neki dan na aerodromu rasprava izmedju taxa na rubu fizickog incidenta.
- Mea_parvitas
#6462 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Oko izbora stiva za citanje u toku cekanja musterija?_BataZiv_0809 wrote:Neki dan na aerodromu rasprava izmedju taxa na rubu fizickog incidenta.
- drug_profi
#6463 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije, čuo sam iz prve ruke.
Jedan taksista je htio da sluša Vivaldija glasno iz auta, dok je drugi htio nešto veselije i stalno je puštao Štrausa. I tu se popi*karase, i zamalo ne potukoše.
Jedan taksista je htio da sluša Vivaldija glasno iz auta, dok je drugi htio nešto veselije i stalno je puštao Štrausa. I tu se popi*karase, i zamalo ne potukoše.
-
MensurM
#6464 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Otkad to Sarajevo taxi šalje na adresu taxi bez oznaka i taksimetra?
- Edin H.
#6465 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
karanana wrote:otkako me je jedan od njih prije 15 godina uzeo i odradio na aerodromu, kod njih vise ne ulazim ni polumrtav da me odvuku do hitne.
Kod mene je isto tako birvaktile bilo uzimanje u pokusaju - bili tada Kurdi aktuelni dolascima iz Turske.
Kaze tebe vozim, s mogao sam na Kurdima dobro zaraditi
Nikada of tada nisam uzeo Sarajevotaxi sa aerodrome ili Zeljeznicke stanice.
Bolje i pjeske sa torbama
- krofnaa*
#6466 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovo su nenapisana pravila
Izbjegavati Sarajevo taksi ako:
- ćete se voziti na kratkoj relaciji
- će iznos vožnje biti manji od 10KM
- želite da vam se vrati kusur manji od 1KM
- imate više od jedne kese sa sobom
- imate neku veliku kutiju, ili kofere
- želite doći od aerodroma do grada
- želite doći od željezničke stanice do grada
- želite doći do nekog od brojnih brdskih naselja u Sarajevu
- ne želite da slušate mahalske priče
- ne želite da slušate o seksualnom životu teksiste (ženske mušterije su pošteđene ove priče)
Izbjegavati Sarajevo taksi ako:
- ćete se voziti na kratkoj relaciji
- će iznos vožnje biti manji od 10KM
- želite da vam se vrati kusur manji od 1KM
- imate više od jedne kese sa sobom
- imate neku veliku kutiju, ili kofere
- želite doći od aerodroma do grada
- želite doći od željezničke stanice do grada
- želite doći do nekog od brojnih brdskih naselja u Sarajevu
- ne želite da slušate mahalske priče
- ne želite da slušate o seksualnom životu teksiste (ženske mušterije su pošteđene ove priče)
-
tempuser
#6467 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To su poznati lihvari i ucjenjivaci. Neki dan gledam jednog na autobuskoj, brlati neku stariju zenu, a nabio neke bijele cvike na glavu ko da je na rave partiju.
One na aerodromu ne treba spominjati, fizionomije za KPZ-a.
-
tempuser
#6468 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kad neko naruci taksi na adresi "Viza na buducnost - plato", sve taksi centrale znaju da je to tesanjska 1 - 11, osim dispecera koji je veceras radio u Crvenom taksiju. Nazovem i kazem lokaciju, on odgovara vozilo 2-3 min. Poslije 10 min nema vozila i necu da posaljem takssistu po cevape i nazome ponovo. Kaze dispecer cekao taksi 10 min i otisao. Gdje je cekao? Na glavnoj cesti? Na kojoj glavnoj cesti? Kaze na izlivnoj traka prema Velesicima. U kojoj ulici je zgrada Viza za buducnost? U Tesanjskoj. U kojoj je ulici izlivna traka prema Velesicima? Kranjcevicenoj. Sta ce taksi u Kranjecivevoj kad je narucen u Tesanjskoj? Kakav majmun!
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#6469 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jbt koji si ti.. Ja konto raja te lozi bezveze a ti fakat..
- thekupus
#6470 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Lik rekao lokaciju iz tv serije i naljutio se što mu taksi nije došao

-
tempuser
#6471 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
20 godina se tako ta lokacija proziva na taksi centralama jer gotovo niko ne zove na kucni broj zato sto je to slijepa ulica iz koje mu treba 10 min da se izvlaci u rikverc, a ako kazes ulicu bez broja to moze biti bilo gdje od Kranjeviceve do Kosevskog.thekupus wrote:Lik rekao lokaciju iz tv serije i naljutio se što mu taksi nije došao![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
vauvau
#6472 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
https://youtu.be/q7Zulpx03C8tempuser wrote:To su poznati lihvari i ucjenjivaci. Neki dan gledam jednog na autobuskoj, brlati neku stariju zenu, a nabio neke bijele cvike na glavu ko da je na rave partiju.
Matijevic_Vlado wrote:Jbt koji si ti.. Ja konto raja te lozi bezveze a ti fakat..
- Plavo-bijeli
#6473 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zna li neko otprilike koliko je sada od stajališta na Marijin Dvoru do Malte(proširenje)? Znam da je nekad bilo od Skenderija do Malte 5km. I sad me vozio neki glavati seljak, nije uključio taximetar kaže 7km.. pa reko šta bolan 7km .. čuj 7km ne moze bit 7 da ga jebeš.. kaze poskupilo... helem u raspravu i svađu na kraju izašli na 6km.. .fakat nisam očekivao ovo pa da sam se spremio na ovaj tip rasprave, jebo marku gore dole, ali neću da me levat levati, pu mater vam lopovsku... naredni put ću znati šta ću reći.. ako je fakat ta cijena onda ok, ali opet je trebao uključiti.
- thekupus
#6474 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Čim ti nije upalio taksimetar, sve je jasno.Plavo-bijeli wrote:Zna li neko otprilike koliko je sada od stajališta na Marijin Dvoru do Malte(proširenje)? Znam da je nekad bilo od Skenderija do Malte 5km. I sad me vozio neki glavati seljak, nije uključio taximetar kaže 7km.. pa reko šta bolan 7km .. čuj 7km ne moze bit 7 da ga jebeš.. kaze poskupilo... helem u raspravu i svađu na kraju izašli na 6km.. .fakat nisam očekivao ovo pa da sam se spremio na ovaj tip rasprave, jebo marku gore dole, ali neću da me levat levati, pu mater vam lopovsku... naredni put ću znati šta ću reći.. ako je fakat ta cijena onda ok, ali opet je trebao uključiti.
Od taxi stajališta kod hotela Zagreb do proširenja na Dolac Malti je, po google maps, 2,6 km. To znači 2,6 x 1,20= 3,12. Na to dodaš start 1,90, to je 5 KM, i par feninga gore.
- Plavo-bijeli
#6475 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
da otprilike kako sam očekivao. Jedva čekam naredni put da naletim na nekog takvog, doslovno priželjkujemthekupus wrote:Čim ti nije upalio taksimetar, sve je jasno.Plavo-bijeli wrote:Zna li neko otprilike koliko je sada od stajališta na Marijin Dvoru do Malte(proširenje)? Znam da je nekad bilo od Skenderija do Malte 5km. I sad me vozio neki glavati seljak, nije uključio taximetar kaže 7km.. pa reko šta bolan 7km .. čuj 7km ne moze bit 7 da ga jebeš.. kaze poskupilo... helem u raspravu i svađu na kraju izašli na 6km.. .fakat nisam očekivao ovo pa da sam se spremio na ovaj tip rasprave, jebo marku gore dole, ali neću da me levat levati, pu mater vam lopovsku... naredni put ću znati šta ću reći.. ako je fakat ta cijena onda ok, ali opet je trebao uključiti.
Od taxi stajališta kod hotela Zagreb do proširenja na Dolac Malti je, po google maps, 2,6 km. To znači 2,6 x 1,20= 3,12. Na to dodaš start 1,90, to je 5 KM, i par feninga gore.