Stalno govorim da bi psihijatri morali biti puno oprezniji kad na ljekarskom daju potvrde o sposobnosti za upravljanje motornim vozilom.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- petunija
#6451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nekad ljetos, 10ak nas uredno prelazi na pješačkom u ulici gdje se spajaju Koševska i Džidžikovac. Dva auta, iz oba smjera uredno stali i puštaju nas da pređemo, kad nailazi žuta kobila u bijelom golfu i krenu obilaziti auto koji pušta pješake. U čudu je gledam, jel' normalna, pravo nasrnula na nas, kad ona vrisnu na mene "šta gledaš?!"
isto kao da sam ja nju krenula gaziti
kakvih sve bolesnika za volanom ima nije ni čudo što nam se sve ovo dešava.
Stalno govorim da bi psihijatri morali biti puno oprezniji kad na ljekarskom daju potvrde o sposobnosti za upravljanje motornim vozilom.
-
ibizza
#6452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne!hizo ramidovic wrote:grad i drzava postali su vec odavno vukojebina de luxe kategorije. umjesto napretka, boljitka, boljeg i uredjenijeg sistema, desava se suprotno.
bolji i uredjeniji sistem bio je za vrijeme osmanlija. sve je nervozno, napeto, pistolji i bombe sijevaju k'o petarde, age i begovi vladaju a njihovi potomci ubijaju bez ikakve odgovornosti...
i nije mi toliko za mene, znam se snaci, reagovati i odbraniti ali kako za djecu? kako ih odgajati? kojim vrijednostima ih uciti? da li uopce ostati ovdje zivjeti?
Samo se noge uhvatiti.
- Alfons Kauders
#6453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A mislis da su psihijatri manje korumpirani od policije? U ratu su za pare raji davali papire da su ludi kako ne bi isli u vojsku, a danas ludacima daju papire da su normalni, kako bi mogli dobiti vozacku i oruzani list.petunija wrote:Nekad ljetos, 10ak nas uredno prelazi na pješačkom u ulici gdje se spajaju Koševska i Džidžikovac. Dva auta, iz oba smjera uredno stali i puštaju nas da pređemo, kad nailazi žuta kobila u bijelom golfu i krenu obilaziti auto koji pušta pješake. U čudu je gledam, jel' normalna, pravo nasrnula na nas, kad ona vrisnu na mene "šta gledaš?!"isto kao da sam ja nju krenula gaziti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vi žene najbolje znate kakve ste kad nešto zacrtatepetunija wrote:Nekad ljetos, 10ak nas uredno prelazi na pješačkom u ulici gdje se spajaju Koševska i Džidžikovac. Dva auta, iz oba smjera uredno stali i puštaju nas da pređemo, kad nailazi žuta kobila u bijelom golfu i krenu obilaziti auto koji pušta pješake. U čudu je gledam, jel' normalna, pravo nasrnula na nas, kad ona vrisnu na mene "šta gledaš?!"isto kao da sam ja nju krenula gaziti
i isplanirate
te kad ste nervozne ili još štošta se nakupi
neki dan gledam cura izlazi iz auta kojeg ostavlja na sred markala i trči 20 metara da se tuče s likom koji joj je opsovao majku kroz prozor jer mu se uvalila
- Truba
#6455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://dzezar.com/sejla-jugo-turkovicka ... gli-drugi/
wtf
Te kobne večeri, 1. travnja 2014. godine, dok je Fahrudin Radončić još uvijek obnašao funkciju državnog ministra (ne)sigurnosti BiH, njegov sin Irhad Radončić “na pravdi Boga” u “crno” zavi porodicu Dovadžija, ubivši ženu (kod hotela “Radon Plaza”) po imenu Hava Dovadžija (1987. – 2014.), iza koje je ostalo jednogodišnje dijete.
wtf
Te kobne večeri, 1. travnja 2014. godine, dok je Fahrudin Radončić još uvijek obnašao funkciju državnog ministra (ne)sigurnosti BiH, njegov sin Irhad Radončić “na pravdi Boga” u “crno” zavi porodicu Dovadžija, ubivši ženu (kod hotela “Radon Plaza”) po imenu Hava Dovadžija (1987. – 2014.), iza koje je ostalo jednogodišnje dijete.
- petunija
#6456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisu baš sve žene iste, @black swan
Kao što ni svi muškarci nisu isti
A za ovo drugo: ni ja se ne mogu načuditi ovim novokomponovanim "tabadžijkama" više puta sam ih gledala kako se "ponašaju"
stvarno odvratno.
Kao što ni svi muškarci nisu isti
A za ovo drugo: ni ja se ne mogu načuditi ovim novokomponovanim "tabadžijkama" više puta sam ih gledala kako se "ponašaju"
Last edited by petunija on 12/10/2016 10:05, edited 1 time in total.
- Truba
#6457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
moram prestat čitat internet
nije zdravo
nije zdravo
- salik79
#6458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Rahmetli Hava je imala dvoje djece. Toliko o pouzdanosti/informiranosti "izvora", odnosno autora.Black swan wrote:http://dzezar.com/sejla-jugo-turkovicka ... gli-drugi/
wtf
-
YaSSaL
#6459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vozim vise od pola zivota i moje kazne su iskljucivo one za parking. Ako postoji nesto sto se zove "savjestan vozac", mislim da se mogu svrstati u tu grupu. Onaj sam tip vozaca koji cijelo vrijeme obraca paznju na sve sto se desava oko mene, tj. mozda i najvise vremena provedem prateci retrovizore. Reklo bi se, ni muha mi ne moze promaci...
Ali i kao takav, nema dana da u zadnji tren naglo ne izbjegnem barem 2-3 pjesaka, na razlicitim lokacijama u gradu. I tu nema pravila, znaju biti i starci, omladina ili djeca. Svi se isto ponasaju i imaju zajednicku osobinu, a to je "bahatost" (mozda za starce mogu reci senilnost). Zasto kazem bahatost? Zato sto je nacin prelaska ceste takav da uopste ne obracaju paznju na auta. Nije to ono klasicno pretrcavanje (iako ima i toga), nego isto zombiji (nerijetko i sa slusalicama u usima), uprave i lagano (obicno je prelazak takav da se preko ceste hoda ukoso, s tim da im auta prilaze s ledja). Imao sam slucajeva majki s bebama u narucju, itd...
E sad, ono sto mene "boli" je sljedece. Sad da mi se desi jedan takav samoubica, niko me nista pitao ne bi, vec bih po deafultu bio proglasen ubicom. Dok se pokaze i dokaze suprotno, na meni je vec pecat i pojeo vuk magarca. Mediji i forumi su me vec popljuvli, okrenuli na raznju, oprali na ruke, itd...
Imao sam situaciju, kada sam takodje vozio apsolutno po propisima sve i jedna cura se iz cista mira zabila u mene (cak je i njen komentar bio "ne znam sta sam htjela"). E sad, kako smo zaustavili saobracaj cekajuci policiju, 99% prolaznika je za mene dalo komentar tipa "divljak" (valjda jer zensko to ne moze biti), "kriminalac" (valjda zbog tetovaze), "kockasta glava" (valjda zbog frizure na kecu), "trkac" (automatska etiketa kad vozite extra brz auto, nebitno kako ga vozite), "babin sin" (iako sam kao dijete ostao bez oca u ratu), i jos more tih epiteta...
Definitivno imamo pogan mentalitet i ne treba pjesake smatrati apsolutno nevinima, niti vozace automatski pljuvati. Garantujem da u nesrecama koje ukljucuju auta i pjesake, velikom vecinom su krivi upravo pjesaci. Dajem ruku da je tako, jer znam sta gledam godinama na cestama...
Napomena: sve ovo sto sam rekao, nema veze sa konkretnim slucajevima Rastoder, Sefic, itd, jer to su ubistva i takve stvari ne smatram nesrecama. Govorim iskljucivo o koliko-toliko normalnim nacinima voznje...
Ali i kao takav, nema dana da u zadnji tren naglo ne izbjegnem barem 2-3 pjesaka, na razlicitim lokacijama u gradu. I tu nema pravila, znaju biti i starci, omladina ili djeca. Svi se isto ponasaju i imaju zajednicku osobinu, a to je "bahatost" (mozda za starce mogu reci senilnost). Zasto kazem bahatost? Zato sto je nacin prelaska ceste takav da uopste ne obracaju paznju na auta. Nije to ono klasicno pretrcavanje (iako ima i toga), nego isto zombiji (nerijetko i sa slusalicama u usima), uprave i lagano (obicno je prelazak takav da se preko ceste hoda ukoso, s tim da im auta prilaze s ledja). Imao sam slucajeva majki s bebama u narucju, itd...
E sad, ono sto mene "boli" je sljedece. Sad da mi se desi jedan takav samoubica, niko me nista pitao ne bi, vec bih po deafultu bio proglasen ubicom. Dok se pokaze i dokaze suprotno, na meni je vec pecat i pojeo vuk magarca. Mediji i forumi su me vec popljuvli, okrenuli na raznju, oprali na ruke, itd...
Imao sam situaciju, kada sam takodje vozio apsolutno po propisima sve i jedna cura se iz cista mira zabila u mene (cak je i njen komentar bio "ne znam sta sam htjela"). E sad, kako smo zaustavili saobracaj cekajuci policiju, 99% prolaznika je za mene dalo komentar tipa "divljak" (valjda jer zensko to ne moze biti), "kriminalac" (valjda zbog tetovaze), "kockasta glava" (valjda zbog frizure na kecu), "trkac" (automatska etiketa kad vozite extra brz auto, nebitno kako ga vozite), "babin sin" (iako sam kao dijete ostao bez oca u ratu), i jos more tih epiteta...
Definitivno imamo pogan mentalitet i ne treba pjesake smatrati apsolutno nevinima, niti vozace automatski pljuvati. Garantujem da u nesrecama koje ukljucuju auta i pjesake, velikom vecinom su krivi upravo pjesaci. Dajem ruku da je tako, jer znam sta gledam godinama na cestama...
Napomena: sve ovo sto sam rekao, nema veze sa konkretnim slucajevima Rastoder, Sefic, itd, jer to su ubistva i takve stvari ne smatram nesrecama. Govorim iskljucivo o koliko-toliko normalnim nacinima voznje...
- Truba
#6460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to sam i ja skontaosalik79 wrote:Rahmetli Hava je imala dvoje djece. Toliko o pouzdanosti/informiranosti "izvora", odnosno autora.Black swan wrote:http://dzezar.com/sejla-jugo-turkovicka ... gli-drugi/
wtf
zato sam dodao bez editiranja da moram prestati čitati internet
nego me šokiralo...
pa sam to povezao s rastoderovom ležernošću pa sam kontao možda je nako kul ispred banjalučkih ćevapa kad sam je vidio zato što nije ubica
- agent_zero
#6461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Policija je pomogla da dvostruki ubica dvije djevojke pobjegne u Srbiju!
Policija je saučesnik ovog teškog krivičnog djela i dvostrukog ubistva, po principu saučesništva u smislu prikrivanja dokaza, otezanja istrage, nečinjenja i pomoći da ubica pobjegne izvan zemlje. Policija ni u jednom momentu nije sarađivala sa tužilastvom. Često se u pravnoj praksi ovo nečinjenje kvalifikuje kao i teži prestup od samog krivičnog djela.
Svi u policiji i MUPu KS odmah pod hitno ostavke da podnesu i da tužilastvo pokrene istragu za dvostruko ubistvo i saučesništo za ubistvo od strane MUPa KS!
Policijo sram i stid da te bude!
Protesti do kraja dok komplet odgovorna lica u KS ne podensu ostavku i ne budu procesuirana za saučesništvo pri dvostrukom ubistvu i krivično djelo nečinjenja!
Policija je saučesnik ovog teškog krivičnog djela i dvostrukog ubistva, po principu saučesništva u smislu prikrivanja dokaza, otezanja istrage, nečinjenja i pomoći da ubica pobjegne izvan zemlje. Policija ni u jednom momentu nije sarađivala sa tužilastvom. Često se u pravnoj praksi ovo nečinjenje kvalifikuje kao i teži prestup od samog krivičnog djela.
Svi u policiji i MUPu KS odmah pod hitno ostavke da podnesu i da tužilastvo pokrene istragu za dvostruko ubistvo i saučesništo za ubistvo od strane MUPa KS!
Protesti do kraja dok komplet odgovorna lica u KS ne podensu ostavku i ne budu procesuirana za saučesništvo pri dvostrukom ubistvu i krivično djelo nečinjenja!
Last edited by agent_zero on 12/10/2016 10:23, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To bacanje iz cista mira pod auto nema ni jedno godisnje, dakle pravo rijedak slucaj kakvog psihickog bolesnika i sl.
Teske povrede i smrtni slucajevi PO PRAVILU dolaze zbog prolazaka kroz crveno, uz voznju od 100+ kmh.
Ne pamtim kad sam cuo da se desila fatalna nesreca, vozac se kretao 60 kmh i imao zeleno na semaforu.
Desavaju se sitniji incidenti, krene pjesak na crveno i sl., ali imas vremena da reagujes, ne kreces se poput asteroida (bolida).
8 godina za volanom, nisam nikad ni blizu bio da udarim nekog pjesaka, sto li?
Teske povrede i smrtni slucajevi PO PRAVILU dolaze zbog prolazaka kroz crveno, uz voznju od 100+ kmh.
Ne pamtim kad sam cuo da se desila fatalna nesreca, vozac se kretao 60 kmh i imao zeleno na semaforu.
Desavaju se sitniji incidenti, krene pjesak na crveno i sl., ali imas vremena da reagujes, ne kreces se poput asteroida (bolida).
8 godina za volanom, nisam nikad ni blizu bio da udarim nekog pjesaka, sto li?
-
julisiz es grant
#6463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
agent_zero wrote:Policija je pomogla da dvosturki ubica dvije djevojke pobjegne u Srbiju!
OVO treba potencirati, a ne pješake.
Policijski sistem ovog kantona, a možda i države, je NEČINJENJEM ili NAMJERNO omogućio dvostrukom ubici da pobjegne iz jebene zemlje!
Da i ne govorimo da su zatvarajući oba oka na svakodnevne utrke po gradu indirektno stvorili uslove da se ova tragedija desi.
-
mirzet87sa
#6464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije potrebno voziti 100+ da bi ga ubio, ubit ces ga i sa 20..
- Alfons Kauders
#6465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fino receno, i dobro oslikava nas mentalitet.YaSSaL wrote:Vozim vise od pola zivota i moje kazne su iskljucivo one za parking. Ako postoji nesto sto se zove "savjestan vozac", mislim da se mogu svrstati u tu grupu. Onaj sam tip vozaca koji cijelo vrijeme obraca paznju na sve sto se desava oko mene, tj. mozda i najvise vremena provedem prateci retrovizore. Reklo bi se, ni muha mi ne moze promaci...
- Droog
#6466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vozač sam aktivno zadnjih 6 god samo. Jbg, nije mi se dalo da tražim parking pa mi je ljepše prije bilo na komercijalu ili tramvaj...dok mi se dijete nije rodilo, i onda moraš, obdanište folovi.
Situacija milion. I stoke ima i vozača i pješaka.
Jučer, oko 17 i 20. Lokacija Malta. Gužva drama. I sad ja na crvenim stojim, treći ili četvrti u redu. Lagano se ono kreće...do tramvajske ubrzavam plafon 30-40 na sat. Sta se dešava. Otac sa dječakom i djevojčicom. Sta je bilo, Jel se ona njemu otrgla iz ruke ili sta već , znači samo refleks oca je spasio da mi ne podleti pod auto...ili bar da je dobro udarim. Uhvati je on za rukav, Ja zakočim, otac preblijedio. Ja se sjebo. Sekunda majke mi.
E sad...postavlja se pitanje šta on radi sa dvoje djece tu, pokušavajući da predje najprometnijih cestu u gradu 20 metara od pješačkog. Pješački mu gore odmah, fino se crveno upali i vozdra... Jok. Hoće on nesto tamo vamo. A najgore u svemu, čovjek koji vozi , ne može baš dobro da vidi sta se dešava iza one konstrukcije na tramvajskoj stanici, pogotovo jer je blaga krivina tu.
A o vozačima...prepričano 100X. Najjači su mi oni svirači iza kad puštaš pješaka preko pješačkog.
Situacija milion. I stoke ima i vozača i pješaka.
Jučer, oko 17 i 20. Lokacija Malta. Gužva drama. I sad ja na crvenim stojim, treći ili četvrti u redu. Lagano se ono kreće...do tramvajske ubrzavam plafon 30-40 na sat. Sta se dešava. Otac sa dječakom i djevojčicom. Sta je bilo, Jel se ona njemu otrgla iz ruke ili sta već , znači samo refleks oca je spasio da mi ne podleti pod auto...ili bar da je dobro udarim. Uhvati je on za rukav, Ja zakočim, otac preblijedio. Ja se sjebo. Sekunda majke mi.
E sad...postavlja se pitanje šta on radi sa dvoje djece tu, pokušavajući da predje najprometnijih cestu u gradu 20 metara od pješačkog. Pješački mu gore odmah, fino se crveno upali i vozdra... Jok. Hoće on nesto tamo vamo. A najgore u svemu, čovjek koji vozi , ne može baš dobro da vidi sta se dešava iza one konstrukcije na tramvajskoj stanici, pogotovo jer je blaga krivina tu.
A o vozačima...prepričano 100X. Najjači su mi oni svirači iza kad puštaš pješaka preko pješačkog.
-
julisiz es grant
#6467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sanjin-s ... /161012025
Evo još jedan dokaz da je sve ovdje otkazalo. Ako nakon ovog slučaja bar neko ne odleti sa položaja, ništa se nije naučilo i pitanje je vremena kad će se ponoviti.
Evo još jedan dokaz da je sve ovdje otkazalo. Ako nakon ovog slučaja bar neko ne odleti sa položaja, ništa se nije naučilo i pitanje je vremena kad će se ponoviti.
-
julisiz es grant
#6468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jah...odbiće mu 20% od plate..."Granična policija BiH vrši interne kontrole i provjere da li je neko od naših službenika pomogao Sefiću i još nekim osobama koje su bile s njima da pređu granicu. Ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti, protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak", izjavila je glasnogovornica Granične policije BiH.
Kakav disciplinski postupak, ba? Zar nije pomaganje u bjekstvu izvršiocu krivičnog djela takođe krivično djelo?
- Alfons Kauders
#6469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam da li je bitno da li je necinjenje ili namjerno, ali meni je vala svejedno. Ako je neko toliko nesposoban da napravi takav propust, onda vjerovatno nije sposoban ni da svaki dan ide na posao i radi, jer je ocito idiot. Zato se meni cini da je odradjeno namjerno, tj. da je imao pomagace.julisiz es grant wrote:agent_zero wrote:Policija je pomogla da dvosturki ubica dvije djevojke pobjegne u Srbiju!
Protesti do kraja dok komplet odgovorna lica u KS ne podensu ostavku i ne budu procesuirana za saučesništvo pri dvostrukom ubistvu i krivično djelo nečinjenja!![]()
OVO treba potencirati, a ne pješake.
Policijski sistem ovog kantona, a možda i države, je NEČINJENJEM ili NAMJERNO omogućio dvostrukom ubici da pobjegne iz jebene zemlje!
Da i ne govorimo da su zatvarajući oba oka na svakodnevne utrke po gradu indirektno stvorili uslove da se ova tragedija desi.
Siguran sam da nisam jedini koji tako misli. Ako MUP KS u tome ne vidi nikakav problem, sta se moze... Samo neka imaju na umu da se to ne moze dobro zavrsiti po njih. Ukoliko policija aktivno stiti ovakve tipove, a postaje ocito da se upravo o tome juce radilo, onda nemaju pravo da se bune kada im sljedeci raja kamenicama bude razbijala glave.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto te ko moj kolega...moze se svakom desitimirzet87sa wrote:Nije potrebno voziti 100+ da bi ga ubio, ubit ces ga i sa 20..
Moze, ali se desava uglavnom trkacima koji gone ko blesavi.
Nije poenta koliko vozis u momentu udara, poenta je pri kojoj brzini mozes bolje reagovati.
Kad ides 100 kmh i izleti pjesak, sanse su ti nikakve.
Na 60 kmh je to ipak puno bolje, puno vece sanse i tebi, a i pjesaku.
-
julisiz es grant
#6471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali još ne mogu da povjerujem, provešće DISCIPLINSKI POSTUPAK?
Ono, kao kad zakasniš na posao...
Ono, kao kad zakasniš na posao...
- commendatore
#6472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ahhahahahahahahaah novi momenat....
granicna policija obavijestena - al eto aj neka kretena
o familiju vam jebem u zakon.....
granicna policija obavijestena - al eto aj neka kretena
- Alfons Kauders
#6473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste. Ali obicni "propust" u sluzbi nije... Dakle bilo bi krivicno djelo da je neko namjerno uzeo pare i pustio lika preko granice... Ali oni idu na odbranu druge vrste - "Znate da smo nesposobni idioti, slucajno ba mali pustio da prodju, sta on zna, dijete od 38 godina... Haj nek ide na disciplinski, damo mu suspenziju 15 dana i destimulaciju da se opameti... Nece se ba ponovit, matere mi!"julisiz es grant wrote:Jah...odbiće mu 20% od plate..."Granična policija BiH vrši interne kontrole i provjere da li je neko od naših službenika pomogao Sefiću i još nekim osobama koje su bile s njima da pređu granicu. Ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti, protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak", izjavila je glasnogovornica Granične policije BiH.
Kakav disciplinski postupak, ba? Zar nije pomaganje u bjekstvu izvršiocu krivičnog djela takođe krivično djelo?
- agent_zero
#6474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
TEŠKO krivično djelo, koje se u pravnoj praksi često tretira kao veće krivično djelo od samog počinjenja istog!julisiz es grant wrote:Jah...odbiće mu 20% od plate..."Granična policija BiH vrši interne kontrole i provjere da li je neko od naših službenika pomogao Sefiću i još nekim osobama koje su bile s njima da pređu granicu. Ukoliko se utvrde bilo kakve nepravilnosti, protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak", izjavila je glasnogovornica Granične policije BiH.
Ovu kvazidržavu treba razmontirati na proste faktore, bolje da nas neko aneksira, da smo nečija kolonija, jer ovdje je na djelu klasična DRŽAVNA MAFIJA u svim porama života.
Ne treba nikom ovakva nakarada od države!
-
mirzet87sa
#6475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije prica bila o reagovanju, nego brzini. Mene strah uhvati kod cengic vile voziti iz pravca ilidza grad. Od apoteke dina pa do doma zdravlja. Ne rade ulicna svjetla, stoka krene pretrcavati. Mrak vani, on sav u crnom.. haj ga vidi i reagujTomahawk11 wrote:Eto te ko moj kolega...moze se svakom desitimirzet87sa wrote:Nije potrebno voziti 100+ da bi ga ubio, ubit ces ga i sa 20..![]()
Moze, ali se desava uglavnom trkacima koji gone ko blesavi.
Nije poenta koliko vozis u momentu udara, poenta je pri kojoj brzini mozes bolje reagovati.
Kad ides 100 kmh i izleti pjesak, sanse su ti nikakve.
Na 60 kmh je to ipak puno bolje, puno vece sanse i tebi, a i pjesaku.