Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

p206

#6451 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140208035

12 kg droge, odvadite malo majku mu... e jbg sad, stvarno ofirno lažu
u ovo ni dijete ne bi povjerovalo
Michio Kaku

#6452 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Michio Kaku »

uglavnomja wrote:
Michio Kaku wrote:
ali kako ne kontaš da su izbori nebitni? na primjer, lagumdžija je čovjek koji je po vlastitom priznanju imao kredit od 800 000 eura jel misliš da takav čovjek može biti slobodan u politici recimo da je sposoban i nezavisan) i sprovoditi neke racionalne mjere ili reforme ili će raditi ono što mu banka kaže? naravno da će raditi ono što mu banka kaže ili dok mu banka ne kaže da stane. karikiram ali tako je sa institucijom politike, ovo je samo model koji se moze primjeniti gotovo svuda. sve i da nema korupcije mogucnosti koje su ostavljene politicarima i demokratskoj vlasti da upravljaju nasom buducnosti ukoliko je mimo volje banaka i korporacije je nebitno. mogu raditi samo neke kozmeticke stvari ali gotovo sav nas prihod je profit uvoznickog lobija i stranih banaka.

izbori su pljuvačka u lice intreligentom čovjeku. kakva pljuvačka, izdrkavanje...
genijalac, kako ce se birati vlada?

brojem lajkova na fb?
batinama od policije?
danima zatvora zbog paljenja kulturno-istorijskog blaga?
najglasnijim deranjem na protestima?
brojem postova na forumu?

to je demokratija, a posto 50% ljudi ne glasa, ukljucujuci tebe :zzzz: tako je kako je. nije kriva demokratija, nego su opet krivi LJUDI.
nevažno je kako će se birati vlada. eto, neka je popstavlja uprava hypo banke. ili nek se izvlače iz šešira, svejedno.
Platformas

#6453 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Platformas »

FreakyStyley wrote:Da se citiram s druge teme, vise mi se vrti u glavi od spinova, ne mogu opet da pisem.
FreakyStyley wrote:Meni je u svemu ovome najinteresantije nasjedanje raje na spinove. Kako se samo ofirno plasiraju foluske kroz medije, nije ni potrebno citati izmedju redova. Sta vam kazu da mislite, to mislite. Prvo smo htjeli mirne proteste, pa kad smo skontali da nema nista od toga, hajmo malo nemirne. Sad nam se ni takvi ne svidjaju, jer je nastradalo par izloga i tram. stanica. Sad su srednjoskolci koji su kamenovali zgrade huliganska rulja, a ne djeca kojima roditelji nemaju dat 1 KM za sendvic na velikom odmoru. Ne kazem, nije da medju njima nema sitnih kriminalaca i huligana, ali zasto su onda na slobodi i cega su oni produkt? Produkt su ovakvog sistema i na slobodi su jer ove, koji upravo sjede u zgradama koje su oni kamenovali, boli kurac za to. Vratili su im se kao bumerang.

"Ali, to se obnavlja od nasih plata :( ?" Kojih plata? Pa nedajte da vam se odbija od plata, kad ih vec imate.

Opljackan trzni centar u Tuzli (a nije) i zapaljen arhiv u Sarajevu (pretpostavimo da jeste). Zaista, trebalo je prvo nabavit plan zgrade predsjednistva, pa selektivno gadjat prozore. Inace, nase politicare dusa boli za arhivom sigurno, vidi se to kroz njihovu brigu o kulturi i kulturnim institucijama drzave. Pun qrac muzeja imamo inace. :-) Infantilan spin.

Na kraju ce se stvorit takva klima da ce se indirektno rec da su politicari zrtve, a demonstranti rulja koja unistava nacionalne spomenike. Da li ce se pojavit neki spasioc nacionalnog blaga da ubere koji predizborni poen? Mozda se opet Emina Ganic oglasi na fejzbuku u vezi toga? Nebitno sto je njen stari otudjio kucu, u kojoj i ona zivi, od mentalnog bolesnika. Ali dobro, Emina je ipak FGR, a i PR SFF-a, na kojem se zaposljavaju klinci nacionalnih heroja s poljina, jer je to najnoviji krik hipsterske mode (to i JMBG kafice), jebo honorar, kad im ne treba.

Da se razumijemo, daleko od toga da sam za sve ovo sto se jucer radilo, ali pokusajte gledat malo siru sliku. sta je sve dobro ovo donijelo, a sta lose. Zasto gutat svaki spin koji se plasira, kad ne morate. Ako nista, treba uhvatit priliku i iskoristit ovakav momentum za nesto, za sta nisam pametan, mozda neko jeste. Ali sta sigurno ne treba, ne treba nasjest na deiblna relativiziranja, falsifikovanja i spinove.
:thumbup:
anonimni clan

#6454 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by anonimni clan »

FreakyStyley wrote:Da se citiram s druge teme, vise mi se vrti u glavi od spinova, ne mogu opet da pisem.
FreakyStyley wrote:Meni je u svemu ovome najinteresantije nasjedanje raje na spinove. Kako se samo ofirno plasiraju foluske kroz medije, nije ni potrebno citati izmedju redova. Sta vam kazu da mislite, to mislite. Prvo smo htjeli mirne proteste, pa kad smo skontali da nema nista od toga, hajmo malo nemirne. Sad nam se ni takvi ne svidjaju, jer je nastradalo par izloga i tram. stanica. Sad su srednjoskolci koji su kamenovali zgrade huliganska rulja, a ne djeca kojima roditelji nemaju dat 1 KM za sendvic na velikom odmoru. Ne kazem, nije da medju njima nema sitnih kriminalaca i huligana, ali zasto su onda na slobodi i cega su oni produkt? Produkt su ovakvog sistema i na slobodi su jer ove, koji upravo sjede u zgradama koje su oni kamenovali, boli kurac za to. Vratili su im se kao bumerang.

"Ali, to se obnavlja od nasih plata :( ?" Kojih plata? Pa nedajte da vam se odbija od plata, kad ih vec imate.

Opljackan trzni centar u Tuzli (a nije) i zapaljen arhiv u Sarajevu (pretpostavimo da jeste). Zaista, trebalo je prvo nabavit plan zgrade predsjednistva, pa selektivno gadjat prozore. Inace, nase politicare dusa boli za arhivom sigurno, vidi se to kroz njihovu brigu o kulturi i kulturnim institucijama drzave. Pun qrac muzeja imamo inace. :-) Infantilan spin.

Na kraju ce se stvorit takva klima da ce se indirektno rec da su politicari zrtve, a demonstranti rulja koja unistava nacionalne spomenike. Da li ce se pojavit neki spasioc nacionalnog blaga da ubere koji predizborni poen? Mozda se opet Emina Ganic oglasi na fejzbuku u vezi toga? Nebitno sto je njen stari otudjio kucu, u kojoj i ona zivi, od mentalnog bolesnika. Ali dobro, Emina je ipak FGR, a i PR SFF-a, na kojem se zaposljavaju klinci nacionalnih heroja s poljina, jer je to najnoviji krik hipsterske mode (to i JMBG kafice), jebo honorar, kad im ne treba.

Da se razumijemo, daleko od toga da sam za sve ovo sto se jucer radilo, ali pokusajte gledat malo siru sliku. sta je sve dobro ovo donijelo, a sta lose. Zasto gutat svaki spin koji se plasira, kad ne morate. Ako nista, treba uhvatit priliku i iskoristit ovakav momentum za nesto, za sta nisam pametan, mozda neko jeste. Ali sta sigurno ne treba, ne treba nasjest na deiblna relativiziranja, falsifikovanja i spinove.

Bravo .......slazem se potpuno..... :thumbup: :thumbup:
Riddle

#6455 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Riddle »

VjecitiStudent wrote:
O'zone wrote:Sarajevo grad sa visokim građevinama a vatrogasna brigada nema opremu ako nešto plane preko 4 sprata
To sasvim odgovara potrebama, nijedna vila na Poljinama nema više od četiri sprata.
:lol:
drag_gost

#6456 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by drag_gost »

Ko bi rekao da ce ovolika frka biti nakon sto se Bakir okliznu na stepenicama. Ne daj Boze da je nogu izvrn'o. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#6457 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by It_is_a_Leclerc »

Shtela wrote:I vi serete svi.nema onog ko nije nekad rekao treba silom.Eto desila se sila i sad opet ne valja.sad se cudite kakk su najebale zgrade.sta ste mislili da ce biti?da ce se politicari tu nacalit i da ce oni biti gadjani?normalno je da ce prvo najebat njihove ustanove.Evo aktuelni primjer Ukrajina.Ljudi lome sve pred sobom i pale.
Razlika između nas i Ukrajina je k'o razlika između Vrbanjuše i Manchestera.

Oni imaju vođu koji kad kaže STOJ, svi stanu. Nema niko muda ni kamenčić baciti.
Oni imaju cilj, i svi, od onog huligana do intelektualca, idu prema tom cilju.

Mi smo imali 100 isfrustriranih balavih kriminalaca koji su, u pomračenju uma, bauljali i čupali trafike, kako bi smijenili vlast.

P.S. U Ukrajini su ljudi zauzimali zgrade i taoce, ali nisu ništa palili ni pljačkali.
andr0id

#6458 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by andr0id »

Gledam drinu.. njene oci plave.. zbogom mostar moj voljeni gradeee..tanananana

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
reis1

#6459 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by reis1 »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote: Ti balavci su uradili koliko su mogli... njihova pamet je ograničena.

A zašto niko nije stao ispred njih, pa ih usmjerio na ta prava mjesta? Zato što nam još uvijek nije dogorilo do nokata... e pa onda šuti(mo) i trpi(mo).
ti balavci su nošeni inercijom. ustvari, slažem se da su produkt majmuna koji na kroje živote. ali ja njih ne mogu doživljavati kao pravi bunt i iskazivanje nepravde koje nas muče.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Moglo je i bez ovolike slike druže Chmoljo. Misliš da sam ja likovao nad onim scenama od jučer? E moj Chmoljo, baš ne vidiš šumu od drveata ali u doslovnom značenju ove izreke.
kad se šuma ukaže, pokažite mi je.
A ko po tvom misljenju u sveopcoj letargiji moze pokrenuti pravi bunt, i sta mu ga znaci bunt, sta poslije toga?

Mora postojati mehanizam prisile od strane naroda prema vlasti, lupanja, razbijanja, vjesanja, sile... tj. onih koji ce prisiliti na odgovornost one koji su zakonski zaduzeni da budu odgovorni. Isto kao sto je na nizim nivoima zakon (pravila ponasanja) samo slovo na papiru, kojeg mozes i postovat i nepostovat, sve dok ne dodje sila/policija da ga sprovede, i naplati ili "naplati" kaznu za prekrsaj ponasanja.

Generalno, mislim da ono sto se provlaci svo vrijeme, da silu naroda treba organizirati i kanalizirati spram privatne imovine onih koji su na vlasti, jeste ok. Jedino tako moze postojati mehanizam koji bi ih prisilio na odovornost.
Last edited by reis1 on 08/02/2014 13:29, edited 1 time in total.
kokakolas

#6460 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kokakolas »

Herr Flick wrote:Kažite vi meni dobri moji forumaši jel se i jedna vlast makla mirnim protestima i ispijanjem kafa ispred vlada? :D :D
Dzaba nam sve, dok god to neki pojedinci ne skontaju... Ali to su ti budzetlije, dobri moj Herr Flick. Njima je dobro :wink:
Janjicar

#6461 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

p206 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140208035

:lol: :lol: :lol:

Ovo je stvarno hahahaha
Gori je klix sto prenosi ovo :lol:
Nero Histrion

#6462 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Nero Histrion »

don vito wrote:
Riddle wrote:Izgleda nista od mog novog auta ove godine. Ne vjerujem ni da ce nam odlazak na more vise placati. Jebem ti proteste!

I ja mislim da ce se prvo rezati regres za godisnji, jedna u nizu budzetskih dimnih bombi za maskiranje privilegija... Ono "sta se bunite, imam samo 1.000 KM budzetsku platu, malo visu od prosjeka, nisu to neke pare... ali kad se tome doda TO, prevoz, regres, primanja zacas skoce.
Za poredjenje, oni jadnici u Tuzli, sto plate nisu vidjeli boga pitaj koliko, poceli su proteste sa zahtjevom da im se isplati jednokratna pomoc 500 KM... Da je bilo volje (vlasti) i solidarnosti (budzetlija), moglo se to prebiti preko dijela budzetskih regresa za godisnji, ali vlast se ne smije zamjeriti svojoj budzetskoj glasackoj bazi, uhljupi nisu spremni za bilo kakvu zrtvu, a sirotinji porucuju da "moramo trpiti ko Srbi inace ce podijeliti Bosnu".

Boldirano :thumbup:! Igra se na ovu kartu, trece entitet, odvajanje manjeg entiteta i td i td. Tako se vlast odrzava tj. samoodrzava. Hoce li narod progledati?
Last edited by Nero Histrion on 08/02/2014 13:31, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#6463 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote:licemjerje i kontra licemjerje.

koga nije briga što se spalio arhiv, velim, dabogda njegove porodične fotografije spalili.

kome su oni balavci juče obespravljeni ljudi koji su tražili pravdu i promjene, velim, dabogda vam zetovi bili.

ko misli da će se nešto bitno promijeniti, velim, živi bili pa vidjeli da neće. (ovdje bih tako volio da sam u krivu).

ko veli meni lično, da sam iznenadni ljubitelj državne imovine i svega državnog, laže kao pas :) (slobodno neka nađe moje postove gdje pozivam na paljevine i rušenje)

spominjete veliku riječ, revolucija, a ovo su ništa drugo do nemiri koji su se dešavali onomad po Parizu i Londonu. samo što se obespravljeni sloj ljudi kod nas ne nalazi u velegradskim predgrađima, nego u svakom gradu.

dižete revoluciju, a ne znate šta poslije nje. dižete revoluciju a nemate nikoga da vam kaže šta bi trebalo. kada su se dizale revolucije ljudi su: mijenjali vladajuću ideologiju iz temelja (Rusija), pravili novo društveno uređenje (Francuska), borili se za nezavisnost (SAD)... konkretne stvari, opipljive. protiv jasnih neprijatelja koji se mogu nabrojati imenom i prezimenom, i sa jasnim ciljem.

juče je neprijatelj bio svako ko ne misli kao oni što su rušili i palili. time će se ova "revolucija" pretvoriti u obični vandalizam.

naši problemi imaju ime i prezime: Sulejman Tihić, Bakir Izetbegović, Zlatko Lagumdžija, Damir Hadžić, Milorad Dodik, Dragan Čović. oni nisu država, i ne mogu biti oličeni u zgradama. mi smo država.

zato je jedina dobra stvar juče, paljenje centrala u Mostaru. atak na Lipovaču i njegovu imovinu (ovo me baš razveselilo :-D ).

ali ko sam ja da se suprostavim narodu, tj. ogromnoj masi od stotinjak dvadesetogodišnjaka koji su dobili priliku da ruše i pale?

ako nam sutra bude od ovoga bolje, slobodno napišite: Chmoljo, levat si, i sve si fulio. biće mi više nego drago. ako se ništa ne promijeni ostaje pitanje: čemu?

ja ću odgovoriti: licemjerju. lakše je iz mase napadati neodređene objekte moći, nego imenovati ko je kriv i uraditi nešto po tom pitanju. lakše je napadati institucije, jer koliko vidim, boli vas *urac za njima, a vidim koliko boli *urac i političare. imate nešto zajedničko. eto, srušeno je, popaljeno je.

al hajde, lakše je graditi nego rušiti.
S obzirom da si dobro upoznat u problematiku, možeš li nam objasniti kako se moglo desiti da preko hiljadu policajaca kantona Sarajevo, jučer pasivno gledalo dok je pregršt balavurdije palila zgradu prvo Kantona, a zatim i Predsjedništva?
p206

#6464 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

Janjicar wrote:

Ovo je stvarno hahahaha
ne čudi me...kapne koja milja na žiro račun i vijest osvane na portalu
valja granat pos´o
red evil

#6465 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by red evil »

Vidi nema ništa :D Taman se navuk'o na proteste a oni završili :D :D
x_lecter

#6466 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

Janjicar wrote:

Ovo je stvarno hahahaha
sto ce natovarit nekom hahahahhahaha
cartman

#6467 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by cartman »

Genije wrote:
kokakolas wrote:
Herr Flick wrote:Kažite vi meni dobri moji forumaši jel se i jedna vlast makla mirnim protestima i ispijanjem kafa ispred vlada? :D :D
Dzaba nam sve, dok god to neki pojedinci ne skontaju... Ali to su ti budzetlije, dobri moj Herr Flick. Njima je dobro :wink:
ja sam odgovorio na to - južna afrika, aparthejd, mendela, folovigolovi, zvučil poznato :roll:

Last edited by cartman on 08/02/2014 13:32, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#6468 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Corto Maltese »

Joj, kad sad krenu tenderi za obnove zgrada, pa ugradnja u tendere...
Prpa.ba

#6469 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Prpa.ba »

Kao sto rekoh ranije, nije dugo trebalo da se dodikizacija nastavi: "samo narkomani su protiv ove vlasti! Kakvi nezaposleni, kakvi gladni u Kantonu Sarajevo? Ovdje nema problema!". :mrgreen:
JohnnyS

#6470 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by JohnnyS »

Aj što neki ovdje više nego očito voze trolu, al pobogu što ste se svi ukrcali :D
seoBIH

#6471 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by seoBIH »

anonimni clan wrote:

Bravo .......slazem se potpuno..... :thumbup: :thumbup:
iPod

#6472 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

Zašto razno razni spin majstori ne kažu u svojim saopštenjima i ovo:

"Član 16. Stvaraoci ili imaoci registraturne i arhivske građe dužni su da osiguraju odgovarajući prostor, opremu, kadar i druge mjere zaštite registraturne i arhivske građe, posebno za vrijeme rata, neposredne ratne opasnosti ili vanrednih prilika. Bliži propis o mjerama zaštite iz stava 1. ovog člana i o uslovima i rokovima čuvanja registraturne i arhivske građe, donosi Vlada Federacije na prijedlog Arhiva Federacije."

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... 50_bos.htm

Ali neka, toliko smo zajedljivi i svadljivi, tako da teško da će se ikakva solucija izroditi iz ovih protesta i demonstracija u cijeloj BiH!

Bitno je da je koruptokratija ostala u svojim stolicama, da su počeli sa nacionalističkom retorikom, i ako Bog da neka nam bude ovako još 100. godina, bolje nismo ni zaslužili.

OVdje se više ne raspravlja o uzrocima pobune i protesta, već o posljedicama istog. Evo dobro je, osudili smo svi paljenje i divljanje, iživljavanje nad javnim dobrom, a nego da vas pitam šta dalje i kuda dalje sa SDP, SDA, SBB, SNSD, HDZ, SDS?!

Na našu žalost neobrazovan i povodljiv smo narod koji slijepo vjeruje obećanjima punih 20. godina, i kao zombiji svake 4 (2), godine pohrlimo i zaokružimo za "bolje sutra".

Kao što jedna parola kaže "Blago Bogu sa nama kakvi smo!"

Toliko od mene na ovoj temi.
Last edited by iPod on 08/02/2014 13:38, edited 2 times in total.
Paranoid

#6473 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

VjecitiStudent wrote:
S obzirom da si dobro upoznat u problematiku, možeš li nam objasniti kako se moglo desiti da preko hiljadu policajaca kantona Sarajevo, jučer pasivno gledalo dok je pregršt balavurdije palila zgradu prvo Kantona, a zatim i Predsjedništva?
Koji vam je qrac, zašto se spominje balavrurdija...Zar slike i clipovi nisu pokazali da je najveći broj populacije izmedju 25 i 30 godina..

..Ili ste vi metuzalemi pa vam je neko sa 30 godina i 10 godina staža balavac..
Iker C

#6474 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Iker C »

Ovi protesti su pokazali da nema slobodnih medija u BiH a klix je prva perjanica režima. Čuj 12 kg droge ovoga se ni u Sjevernoj Koreji ne bi sjetili.
Last edited by Iker C on 08/02/2014 13:35, edited 1 time in total.
BegA_

#6475 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BegA_ »

red evil wrote:Vidi nema ništa :D Taman se navuk'o na proteste a oni završili :D :D
Vikend, odmara raja ba. Sacekaj ponedjeljak, mozda sta bude. :D

btw. Klix i 12 kg droge. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by BegA_ on 08/02/2014 13:36, edited 1 time in total.
Locked