Ukrajina

Post Reply
Objektivni navijac

#6451 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

CSKA wrote:Meni se bas ne likuje ni za jednu stranu.Ni Rusija ni Ukrajina nisu priznali Kosovo,obe su prijateljske zemlje Srbiji i srbima.Da je neka druga zemlja u pitanju,druga bi prica bila :D
Rusija i Ukrajina su prijateljske i prema BiH i prema Hrvatskoj ,Sloveniji,Makedoniji,Crnoj Gori. Politika Rusije prema svim zemljama Juznih Slavena je prijateljska i dobronamjerna. Sad,da li iz bratske ljubavi i humanosti ili iz interesa i trenutnoga rasporeda snaga,nije ni bitno. Bitno je da je prijateljska.
Zapad je izvrsio agresiju na Ukrajinu,automatski je izvrsio agresiju na Rusiju. Rusija je prinudzena da se brani. Trenutno se brani veoma,veoma dobro. Ovdje cesto ( zbog panislamizma ) pominjani Tatari su nevazni u ovoj prici. Vazni su Ukrajinci,kojima je ruski jezik maternji i Ukrajinci koji uglavnom govore ruski jezik. A njih je jako,jako puno,ako njih Rusija pridobije na svoju stranu ,ova prica je gotova i zapadna agresija je dozivjela krah. To je glavna briga i borba Rusije u ovoj situaciji. Ocekivati je da Zapad i njihovi sticenici : Kriminalci ( Julija i ekipa ) ,politicki amateri zeljni vlasti ( Klicko ) i fasisti ( Udar i Swoboda ) pokusati uraditi nesto u svoju korist. Radikalizirati situaciju,pokrenuti nasilje,izazvati krvoprolice i pokrenuti bratoubilacki rat. No,nadajmo se da nece uspjeti i da ce Ukrajina uskoro krenuti putem mira uz Rusiju.
lajkujMe

#6452 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Draga djeco, hajmo rezumirati sta smo naucili dosada o secesiji i agresijama.

Agresija je sasvim uredu pojava u slucaju da branioci nisu uspjeli pobjediti, i kada se agresija opravda bilo kakvim olaksavajucim cinjenicama, tipa agresija je zbog odbrane naseg naroda, nase etnicke skupine od zlonamjernih ljudi.

Agresija nije uredu ako branioci pobjede jer onda ima ko pricati drugu pricu.

Secesija, ona je jedna vrlo komplikovana tema, glavna odlika je dugotrajna priprema za nju. Temelji maticne zemlje se kao prvo moraju polaku nagrizati da oslabe, iz vana traziti saveznike koji bi pomogli u toj namjerni ekonomski, politicki i vojno.
Domaci narod u kojem se planira izvrsiti secesija se dugotrajnim propagandim ratom kako otvorenim tako i pasivnim nacinima, mora uvjeriti da su oni zasebi ljudi, da su ostali ljudi u maticnoj zemlji drugaciji i opasni. Kad se domaci narod dovoljno izmanipulira, akumulira dovoljno jake potpore iz vana onda se krece u secesiju po mogucnosti u skladu s medjunarodnim zakonima.
sluga_okupatora

#6453 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Objektivni navijac wrote:
CSKA wrote:Meni se bas ne likuje ni za jednu stranu.Ni Rusija ni Ukrajina nisu priznali Kosovo,obe su prijateljske zemlje Srbiji i srbima.Da je neka druga zemlja u pitanju,druga bi prica bila :D
Rusija i Ukrajina su prijateljske i prema BiH i prema Hrvatskoj ,Sloveniji,Makedoniji,Crnoj Gori. Politika Rusije prema svim zemljama Juznih Slavena je prijateljska i dobronamjerna. Sad,da li iz bratske ljubavi i humanosti ili iz interesa i trenutnoga rasporeda snaga,nije ni bitno. Bitno je da je prijateljska.
Zapad je izvrsio agresiju na Ukrajinu,automatski je izvrsio agresiju na Rusiju. Rusija je prinudzena da se brani. Trenutno se brani veoma,veoma dobro. Ovdje cesto ( zbog panislamizma ) pominjani Tatari su nevazni u ovoj prici. Vazni su Ukrajinci,kojima je ruski jezik maternji i Ukrajinci koji uglavnom govore ruski jezik. A njih je jako,jako puno,ako njih Rusija pridobije na svoju stranu ,ova prica je gotova i zapadna agresija je dozivjela krah. To je glavna briga i borba Rusije u ovoj situaciji. Ocekivati je da Zapad i njihovi sticenici : Kriminalci ( Julija i ekipa ) ,politicki amateri zeljni vlasti ( Klicko ) i fasisti ( Udar i Swoboda ) pokusati uraditi nesto u svoju korist. Radikalizirati situaciju,pokrenuti nasilje,izazvati krvoprolice i pokrenuti bratoubilacki rat. No,nadajmo se da nece uspjeti i da ce Ukrajina uskoro krenuti putem mira uz Rusiju.
Ruska ljubav prema BiH je vrlo dobro poznata - slanje dobrovoljaca, snimci ruskih pjesnika kako rokaju po opkoljenom Sarajevu itd.
Kakvu je to invaziju zapad izvrsio na Ukrajinu i po kojem je to automatizmu napad na Rusiju?
Ovo sve lici na ono tipa "gdje je srb...ovaj ruski grob, tu je ruska zemlja"
Glavna prica rusofila je da je Rusa u Ukrajini puno i ljudi koji pricaju isto ruski kao i ljudi koji imaju ruske korijene kao i onih koji su proruski raspolozeni - jbt po ovome nema vise od 1000 ukrajinaca u Ukrajini.
Sezam

#6454 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

Sacuvaj me Boze prijatelja poput Rusije i Srbije :evil:
Objektivni navijac

#6455 Re: Ukrajina

sluga_okupatora wrote:
Objektivni navijac wrote:
Ruska ljubav prema BiH je vrlo dobro poznata - slanje dobrovoljaca, snimci ruskih pjesnika kako rokaju po opkoljenom Sarajevu itd.
Kakvu je to invaziju zapad izvrsio na Ukrajinu i po kojem je to automatizmu napad na Rusiju?
Ovo sve lici na ono tipa "gdje je srb...ovaj ruski grob, tu je ruska zemlja"
Glavna prica rusofila je da je Rusa u Ukrajini puno i ljudi koji pricaju isto ruski kao i ljudi koji imaju ruske korijene kao i onih koji su proruski raspolozeni - jbt po ovome nema vise od 1000 ukrajinaca u Ukrajini.
Rusija nije slala dobrovoljce u BiH,taj ruski pjesnik je politicki protivnik Putina. Zanimljivo da su osim Rusije na stranu VRS-a ( da ne pominjem ostale ) dolazili dobrovoljci iz Rumunije,Grcke,Bugarske ,Britanije,Japana ali se nijedna ta zemlja ne potencira kao 'neprijateljska',kao sto je slucaj sa Rusijom. Rusija je 92-e,odmah priznala BiH,Rusija nije nikada u pitanje dovodila cjelovitost BiH. Rusija je zauzela neutralan stav u Yu krizi i ratu u BiH,od samoga pocetka insistirajuci na dogovoru kao rjesenju ,tipa: dogovorite se sami i mi cemo to postovati. I oni su arhineprijatelji a Zapad ,koji aktivno inicirao krizu,gledao sa osmjehom rat nekoliko godina,onda nam u bombardovanju unistio dio industrije,zagadio zemlju i pobio ljude,da bi na kraju rekao isto : Dogovorite se. A to i danas govori ,taj Zapad nam je prijatelj :? Rusija ulaze u BiH ali nam je 'neprijatelj' a Arapi koji silnim milijardama podigose Srbiju na noge,oni su nam 'prijatelji' :-) Satanizacija Rusije ,propaganda usmjerena protiv te prijateljske zemlje je dio prepoznatljive politike sijanja straha i mrznje,bujanja nacionalizma. Da bi se ostrascena svjetina lakse drzala pod kontrolom,dok bleji na 'neprijatelje' a clanovi stranke trpaju objema rukama u dzep ,zaposljavaju silnu rodbinu na budzet i definitivno unistavaju zemlju.
U Ukrajini osim Tatara,Poljaka,Bugara.Madzara,Rusina i ostalih nacionalnih manjina i jesu sve Rusi. Malorusi i Velikorusi. Razlika izmedzu Rusa i Ukrajinca je kao izmedzu Bosnjaka i Krajisnika. A opet svi Rusi u Ukrajini su Ukrajinci. Svi oni silni ljudi koji su izasli na ulice i trgove sirom Istocne Ukrajine su Ukrajinci ali su i Rusi !! :D Niko tamo nije dosao iz Rusije,sve su domaci ljudi. Zato ovo izazivanje rata i krvi Zapadu,bas i ne polazi za rukom :D Rusija jedina stoji na putu ludilu i bratoubilackom ratu.
sluga_okupatora

#6456 Re: Ukrajina

@objektivni navijac

Ispravi me ako sam pogrijesio ali je li Rusija na vecinu rezolucija u vezi BiH stavljala veto tokom 1992-1995?
Ruski dobrovoljci su cinili veliku vecinu u udjelu dobrovoljaca na strani VRS-a, to sto su imali jednog japanca ne znaci da se Japan sada moze porediti sa Rusijom u tom pogledu.

Vidim sad je parola "Svi ukrajinci su rusi" a Rusija je tu kao na braniku slobodarskog svijeta da ne bi doslo do rata.

Jbt dokle je doslo da OSCE koji se trpa i gdje treba i gdje ne treba, odbije ponudu Rusije da nadgleda referendum na Krimu. :D

Ako cemo po ovome sto rusi rade na Krimu (rusa je 17-18% u Ukrajini) je li sad mogu tatari (12% stanovnistva Krima) naci jedan dio Krima gdje su u vecini, recimo par sela i proglasiti "Nezavisnu Republiku Tatarski Krim"?
Mislim, treba da bi mogli ako su u vecini na tom dijelu teritorije, plus pozvati tursku vojsku kao da ih stiti (samo neka skinu oznake turske vojske kako bi bilo sve po "zakonu)?
sluga_okupatora

#6457 Re: Ukrajina

kultivator wrote:
Razlika izmedzu Rusa i Ukrajinca je kao izmedzu Bosnjaka i Krajisnika.
kakva je to razlika između Bošnjaka i Krajišnika ? i kojih Krajišnika, Srba Krajišnika ili Bošnjaka Krajišnika ? kad kažeš razlika izmedju Bošnjaka i Krajišnika jel to želiš reći da Krajišnici nisu Bošnjaci ? pojasni malo šta si htio reći..

Pokusava da ti objasni da su jedini ukrajinci u Ukrajini ustvari samo Julija, Klicko, Turcinov i par njih iz Svobode.
Ostatak Ukrajine su ustvari rusi, mada mnogi od njih ustvari i ne znaju da su rusi ali to nema veze. :D
edinhusic1979

#6458 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

sluga_okupatora wrote:@objektivni navijac

Ispravi me ako sam pogrijesio ali je li Rusija na vecinu rezolucija u vezi BiH stavljala veto tokom 1992-1995?
Ruski dobrovoljci su cinili veliku vecinu u udjelu dobrovoljaca na strani VRS-a, to sto su imali jednog japanca ne znaci da se Japan sada moze porediti sa Rusijom u tom pogledu.

Vidim sad je parola "Svi ukrajinci su rusi" a Rusija je tu kao na braniku slobodarskog svijeta da ne bi doslo do rata.

Jbt dokle je doslo da OSCE koji se trpa i gdje treba i gdje ne treba, odbije ponudu Rusije da nadgleda referendum na Krimu. :D

Ako cemo po ovome sto rusi rade na Krimu (rusa je 17-18% u Ukrajini) je li sad mogu tatari (12% stanovnistva Krima) naci jedan dio Krima gdje su u vecini, recimo par sela i proglasiti "Nezavisnu Republiku Tatarski Krim"?
Mislim, treba da bi mogli ako su u vecini na tom dijelu teritorije, plus pozvati tursku vojsku kao da ih stiti (samo neka skinu oznake turske vojske kako bi bilo sve po "zakonu)?
covjece a sta da rusija nije priznala bih,sta da je stavila veto na priznavanje bih,bili bi kao kosovo irali neke prijateljske sa haitijem
kako mogu tatari naci neki dio koji su vecina i proglasiti nezavisnost ako uopste postoji taj dio,
krim je istorijska regija,koja je bila i prije u sastavu rusije,,ali ovo jest krsenje medjunardnog prava.
a turski vojnici,pa daj a turska bi kao smjela ulaziti u vojni sukob sa rusima,mozda u snovima.
sluga_okupatora

#6459 Re: Ukrajina

kultivator wrote:

svi Ukrajinci su Rusi, svi južnoslavenski narodi su zapravo Srbi, sve je to zapravo isto samo su Bošnjaci i Krajišnici nešto različito.. :lol:
ovaj se ubio za babu i AP Zapadna Bosna.. :D

Sve je dobro dok ne podju citirati Deretica - on sigurno ima par teorija u rukavu (iz verodostojnih izvora :D ) o tome kako su rusi i ukrajinci ustvari autohtoni srbi :-D
sluga_okupatora

#6460 Re: Ukrajina

edinhusic1979 wrote:

covjece a sta da rusija nije priznala bih,sta da je stavila veto na priznavanje bih,bili bi kao kosovo irali neke prijateljske sa haitijem
kako mogu tatari naci neki dio koji su vecina i proglasiti nezavisnost ako uopste postoji taj dio,
krim je istorijska regija,koja je bila i prije u sastavu rusije,,ali ovo jest krsenje medjunardnog prava.
a turski vojnici,pa daj a turska bi kao smjela ulaziti u vojni sukob sa rusima,mozda u snovima.
Bio je taj isti Krim u sastavu nekoliko imperija u svojoj istoriji, je li to znaci da sve zemlje nastale iz tih imperija polazu pravo na taj isti Krim?
Haj ti nama koji postotak daj ovdje - onako iz glave. :lol:
edinhusic1979

#6461 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

sluga_okupatora,,,sluga okupatora za razliku od tebe ima ljudi koji iz glave znaju koliko stanovnika ima jedan pakistan ili jedan brazil,,pa tako da mogu dati neke podatke iz glave,da ne idu na google,
ali ti na zalost ne mozes dati podatke ni sa google,
a sad reci gdje je koji podatak iz glave bio netacan,,ja ako kazem da 90 posto muslimanskih zemalja podrzava rusiju,,a ti me pitas gdje sam nasao podatak..sta drugo da ti napsem nego da je taj podatak iz glave,,
jel nigdje ne pise ,,,10 posto podrzava amer. a 90 posto rus,
ali sluga_okupatora..za razliku od tebe ja znam koga podrzavaju najvece muslimanske zezmlje sa najvise stanovnika,
pakistan,indonezija,iran i pa dalje irak,libija,sirija i td,,
sluga_okupatora

#6462 Re: Ukrajina

edinhusic1979 wrote:sluga_okupatora,,,sluga okupatora za razliku od tebe ima ljudi koji iz glave znaju koliko stanovnika ima jedan pakistan ili jedan brazil,,pa tako da mogu dati neke podatke iz glave,da ne idu na google,
a sad reci gdje je koji podatak iz glave bio netacan,,ja ako kazem da 90 posto muslimanskih zemalja podrzava rusiju,,a ti me pitas gdje sam nasao podatak..sta drugo da ti napsem nego da je taj podatak iz glave,,
ali sluga_okupatora..za razliku od tebe ja znam koga podrzavaju najvece muslimanske zezmlje sa najvise stanovnika,

Mene zanima metoda kojom si saznao sve ove informacije - jel' grah il' su kasike :D

Realno me zaboli za muslijama iz gorenavedenih zemalja, imao sam priliku upoznati dosta njih i mogu ti reci da oni nisu ni "M" od muslimana.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6463 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Hakeri oborili web-stranice NATO-a
velika pobjeda majke Rusije koja još jednom pokazuje pravoslavnu superiornost
Bodkin

#6464 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Rusija se mrzi samo zato sto srbi tvrde da su im rusi prijatelji i braca :D

Sent from my Lumia
karanana

#6465 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Navijam za ruse, jer s jedne strane imamo dusmane ruse a s druge strane dusmane ukrajince i zapadnoevropska govna.

Sent from my iPhone using Tapatalk
edinhusic1979

#6466 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

sluga_okupatora wrote:
edinhusic1979 wrote:sluga_okupatora,,,sluga okupatora za razliku od tebe ima ljudi koji iz glave znaju koliko stanovnika ima jedan pakistan ili jedan brazil,,pa tako da mogu dati neke podatke iz glave,da ne idu na google,

Mene zanima metoda kojom si saznao sve ove informacije - jel' grah il' su kasike :D

Realno me zaboli za muslijama iz gorenavedenih zemalja, imao sam priliku upoznati dosta njih i mogu ti reci da oni nisu ni "M" od muslimana.
cuj koja metoda,pa pratis li ti imalo politicku situaciju u svijetu,,kakve odnose ima ,sad, sa pakistanom i indonezijom.kakve ima sad odnose sa iranom,,pa takve da nije bilo rusa davno bi ih bombardovali isto kao i siriju,,
pa iran sto je ostao ekonomski u zivotu moze zahvaliti iskljucivo rusiji,,jel na svaki predlog uvodjena sankcija iranu od strane UN rusija je stavljala veto,,a kad UN uvedu sankcije jednoj drzavi ta drzava je skroz izolovana bez saradnje i sa kim.
i covjece stvarno malo sta znas,ali stalno stavljas neke smjeskove i te gluposti,
sluga_okupatora

#6467 Re: Ukrajina

edinhusic1979 wrote:
sluga_okupatora wrote:

cuj koja metoda,pa pratis li ti imalo politicku situaciju u svijetu,,kakve odnose ima ,sad, sa pakistanom i indonezijom.kakve ima sad odnose sa iranom,,pa takve da nije bilo rusa davno bi ih bombardovali isto kao i siriju,,
pa iran sto je ostao ekonomski u zivotu moze zahvaliti iskljucivo rusiji,,jel na svaki predlog uvodjena sankcija iranu od strane UN rusija je stavljala veto,,a kad UN uvedu sankcije jednoj drzavi ta drzava je skroz izolovana bez saradnje i sa kim.
Eto ih sve saveznici sa majkom Rusijom, ko i Kina koja junacki opali po dugmetu "suzdrzan" prilikom glasanja u UN-u, da pokaze jasno i glasno da je glavni saveznik rusije ko sto se rusofili na ovom forumu hvale vec heftu dana.

Znaci da nije Rusije - SAD bi bombardovao iran, Pakistan i Indoneziju :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#6468 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

kultivator wrote:
Bodkin wrote:Rusija se mrzi samo zato sto srbi tvrde da su im rusi prijatelji i braca :D

Sent from my Lumia
jebeš takvu braću koja će vjerovatno pristati na neki medjunarodni dogovor prizanjem Krima i Kosova kao nezavisnih, a ravnogorci otišli na Krim da liju krv junačku..
pa vidis da sam napisao tvrde :D od 1914 im nisu pomogli
155_mm

#6469 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

"edine" o kakvoj ti saradnji izmedju rusije i irana guslaris. misils na suradnju da rusi isporuce iranu PVO-sisteme. iran uplati nesto oko milijarde dolara. pozvoni putinov telefon a sa druge strane veze se samo cude glas "mali mani se corava posla" . i tako iran ne vidje ni PVO rakete ni tu milijardicu dolara. je li to ta saradnja?

kad imas rusiju za saveznika ne treba ti protivnik. a u slucaju ukrajine se vidi koliko vrijedi potpis ruske drzave na neki medjunarodni dokument. ali najgore je u svemu ovome sto je rusija isto potpisnik dejtonskog mirovnog sporazuma. upitno je dokle ce vaziti ruski potpis na taj sporazum.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#6470 Re: Ukrajina

Post by Zviz »

Italijani vec sredinom 90ih objavili sranje u Ukrajini odnosno sta je Rusija a sta Ukrajina :D

155_mm

#6471 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

lajkujMe wrote:Draga djeco, hajmo rezumirati sta smo naucili dosada o secesiji i agresijama.

Agresija je sasvim uredu pojava u slucaju da branioci nisu uspjeli pobjediti, i kada se agresija opravda bilo kakvim olaksavajucim cinjenicama, tipa agresija je zbog odbrane naseg naroda, nase etnicke skupine od zlonamjernih ljudi.

Agresija nije uredu ako branioci pobjede jer onda ima ko pricati drugu pricu.

Secesija, ona je jedna vrlo komplikovana tema, glavna odlika je dugotrajna priprema za nju. Temelji maticne zemlje se kao prvo moraju polaku nagrizati da oslabe, iz vana traziti saveznike koji bi pomogli u toj namjerni ekonomski, politicki i vojno.
Domaci narod u kojem se planira izvrsiti secesija se dugotrajnim propagandim ratom kako otvorenim tako i pasivnim nacinima, mora uvjeriti da su oni zasebi ljudi, da su ostali ljudi u maticnoj zemlji drugaciji i opasni. Kad se domaci narod dovoljno izmanipulira, akumulira dovoljno jake potpore iz vana onda se krece u secesiju po mogucnosti u skladu s medjunarodnim zakonima.
ma sve sto si nabrojao moralo bi biti nauceno jos od devedesetih.

HR: neuspijesna secesija sa uspijesnom odbranom.
SRB: uspijesna secesija sa neuspijesnom odbranom.
BiH: neuspijesna secesija sa neuspijesnom odbranom i velika nepoznanica "kako dalje?"

ono na sta sad treba obratiti paznju jeste ponasanje pojedinih zemalja u ovom slucaju razbijanja ukrajine. i pratiti kako ce se ova kriza dalje odvijati. jer bi sljedeci pokusaj razbijanja BiH mogao imati nekih slicnosti sa razbijanjem ukrajine. iako se ovdje u zadnjih nekoliko desetina stranica masovno svrsavalo na brilijantnu pobjedu putina, kriza ustvari nije ni pocela. tek ce se u sljedecim mjesecima a mozda cak i godinama vidjeti kako ce sve ovo sa ukrajinom zavrsiti.
Objektivni navijac

#6472 Re: Ukrajina

Rusija je bila protiv uplitanja Zapada u rjesenje Yu krize ,posebno u BiH. Uplitanje Zapada nam nije donijelo nista dobro,jer evo 20 godina poslije rata imamo najnesredjeniju drzavu u Evropi,sto im znaci daje za pravo.
Ne znam koliko su procenata cinili ruski dobrovoljci u VRS-u ali je poznato da svi dobrovoljci zajedno u VRS-u nisu prelazili 1 % ,ukljucujuci dobrovoljce iz Srbije i Crne Gore. Pripadnici VRS su bili 99 % vojni obveznici BiH. Rusija nema nista sa dolaskom te sakice jadnika.
Ne postoji slavenski narod ili pleme,koje se zvalo Ukrajinci. To sto su u posljednje vrijeme,najvise u sklopu SSSR-a i zadnjih 20-ag godina razvio neki autonomni nacionalni odraz,ne znaci da svi Ukrajinci slavenskoga porijekla nisu Rusi.To nikome uopste nije sporno. Da,Klicko i Julija perfektno govore ruski ali ne znaju da govore ukrajinski,kao i velika vecina Ukrajinaca :D :izet: :D
Tatari su mozda zanimljivi pojedinim Bosnjacima ogrezlim u kleronacionalizam,jer je bolje uklapaju u njihovo crno-bijelo vidjenje svijeta,gdje dobri i pitomi muslimani ,stoje pred pravoslavnim zvijerima zakrvavljenih ociju i njihovoga wishful thinkinga o medjusobnom pokolju 'vlaha' ,no Tatari su nebitna manjina u Ukrajini. Veci faktor od njih su i Madjari i Rusini.Tako da o Tatari nisu vrijedni spomena. Niti ima sta od ocekivane i silno zeljene krvi. Sa obzirom na broj ljudi,na silu dogadjaja i strasti,situacija je fantasticno mirna i miroljubiva,sa samo par zrtava i to na strani agresivnih fasista.Sa strane ruske vojske i rusko/ukrajinske Samoodbrane ,nije zabiljezen ni jedan cin etnickoga,vjerskoga ni politickoga nasilja :thumbup: Referendum protice u savrsenom redu. Kada se Krim stabilizuje,ide dalje sirenje slobode u Ukrajini ,dok rusko/ukrajinska vojska ne izadze na granice Ukrajine !! :D
edinhusic1979

#6473 Re: Ukrajina

Post by edinhusic1979 »

pa kina je bila suzdrzana na americku rezoluciju kojom se osudjuje djelovanje rusije na krimu,,
znaci kina ne odudjuje djelovanje rusije nsa krimu,
i kako ti dodje do ideje da je kina protiv rusije :-)
BHCluster

#6474 Re: Ukrajina

Post by BHCluster »

edinhusic1979 wrote:pa kina je bila suzdrzana na americku rezoluciju kojom se osudjuje djelovanje rusije na krimu,,
znaci kina ne odudjuje djelovanje rusije nsa krimu,
i kako ti dodje do ideje da je kina protiv rusije :-)
Nesto sto se direktno tice Rusije, Kina odlucuje da bude suzdrzana! Ma definitivno su i za jedne i druge.
Altair_SA

#6475 Re: Ukrajina

Post by Altair_SA »

@kultivator, Mojne tako, mi smo sve to izmislili... hajd, Srebrenica ono kao jeste nesto bilo, ali mozda jedno 5000, pretjerujemo sa 8000... ali smo zato i mi poklali oko tri 'iljade nejjaci oko Bratunca, tako da to dodje na isto. Eh Nasere Nasere... :oops:
Markale i Tuzlanska Kapija su nasa dobra montaza, da se razumijemo, i to svaki genocidash zna :oops:
Logori su bili ustvari cisto sabirni centri, odakle je raja u super finim uvjetima cekala na transfer u trece zemlje :oops: Opsada Sarajeva nije ni bila, odakle to? To su kaze oni samo zauzeli ono sto je njihovo, a bombardovanje grada se nije desavalo, opet nasa izmisljotina.
Silovanja? Toga nije bilo, to su balijke same pristajale na seks sa genocidnim junacima.
Dzamije, sve oronulo bilo koliko je to bilo matoro... i odjednom 1992. sve do jedne se same srusise... pa zaista, kakava je to gradnja, sramota :oops:
Post Reply