Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
mali_balon

#6451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mali_balon »

rajvosa1 wrote:
StupskaBitanga wrote:Zaboravila si Segmdinu Srnu i u SBB Ismetu Dervoz
Pa nisi pratila šta sam pisao ranije
ŽK ono što je kao kritikovao u SDP radi u svojoj stranci i šta smo dobili? Jedno veliko ništa
Bas tako, cak i gore. Imao sam na terenu neke susrete s ljudima iz DF-a, da ne bude da cemo na kraju plakati za Zlatkom kao `demokratom` kakvi su ovi, ultraboljsevici. Ovi odmah oci vade ako nisi spreman da se poklonis Dragom vodji, valjda navika nakon prelaska od Velikog vodje.

Ma dobro, starih navika se tesko rijesiti, valjda je tako moralo biti u SDP-u i ostalim strankama :D
Shaptach kobilama

#6452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shaptach kobilama »

Letimičan pogled na izvikane 1.unutarstranačke izbore DF( hebo te ko da je 1.zasjedanje AVNOJ-a ) daje sliku vidljivu multietičnosti tipa sadržaja prirodnih vitamina u soku Sky cola , te cca 25 % nježnijeg spola ..uz to ako znamo da je utjecaj OO bilo koje stranke na politiku i odlučivanje iste kod nas ravno utjecaju likovne sekcije OŠ Musa Ćazim Ćatić na određivanje visine LIBOR-a ...onda nema kud dalje nego nadat se u svjetliju ,demokratsku budućnost BiH ..nako frontalno .. :lol: :lol: :lol:
salter071

#6453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by salter071 »

Shaptach kobilama wrote:Letimičan pogled na izvikane 1.unutarstranačke izbore DF( hebo te ko da je 1.zasjedanje AVNOJ-a ) daje sliku vidljivu multietičnosti tipa sadržaja prirodnih vitamina u soku Sky cola , te cca 25 % nježnijeg spola ..uz to ako znamo da je utjecaj OO bilo koje stranke na politiku i odlučivanje iste kod nas ravno utjecaju likovne sekcije OŠ Musa Ćazim Ćatić na određivanje visine LIBOR-a ...onda nema kud dalje nego nadat se u svjetliju ,demokratsku budućnost BiH ..nako frontalno .. :lol: :lol: :lol:
Ma ne uzimaj to previse ozbiljno. Covjek je samo testirao novu verziju starog programa (jos za Spectrum):
http://www.worldofspectrum.org/infoseek ... id=0008576

Al' stvarno na sta smo spali....nekad su bacali takve letke iz aviona, a danas ih rasprsuju putem interneta i to tonom
kao da prenose direktno zasjedanje AVNOJ-a 2.1, a ne diletantsko- folerske (DF) stranke. :lol:
Maystor

#6454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

-LIBERO- wrote:Citam sada ova imena izabranih clanova, njih 7-8 licno poznajem, i cak bih mogao reci da sam iznenadjen da su aktivno angazovani u stranci, jer prije nisu pokazivali prevelike afinitite za takvo sto.
To je za mene pozitivan pokazatelj, jer ove koje licno poznajem nisu onaj klasicni tim preletaca, kojih moguce i ima i medju ovim imenima, ali DF bi trebala, morala, da to reducira na minimum.

I mene licno interesuje koji nacin je da se Vajzovicka skine sa pozicije na kojoj je?

Mada, gledam danas u vijestima i po medijima, izvjestaji sa ovih internih DF izbora, i svako malo Hanka ili daje izjavu, ili je tu negdje uz Zeljku.

Ogroman minus je ta zena za DF. Zato i pitam, koji je nacin, barem eventualni, da se pomakne sa trenutne pozicije??

Naravno, pitanje ako ima neko aktivista, i upucen u tu sve, iz DF. Hvala.
Te stvari definiše statut, a kratak odgovor bi bio - predstojeći kongres stranke. Na kongresu će glasati isključivo članovi stranke, a niko od rukovodilaca (počev od opština) neće imati pravo glasa. Članstvo će izabrati svoje rukovodstvo, a sve do kongresa je privremeno, pa čak i predsjednik stranke. Usporedi ovaj koncept sa postojećim političkim strankama, kvazi-kongresima itd.
Unutarstranački izbori su pokazali da to nije šuplja priča, već da se stranka zaista pravi odozdo. Niko iz vrha stranke nije zvao da "pogura" nekog kandidata.
Što se tiče Hanke, njena funkcija je privremena do kongresa. Na samoj osnivačkoj skupštini je bilo nekoliko članova koji su se otvoreno usprotivili prijedlogu da ona bude privremeni potpredsjednik, ali je većinom glasova usvojen prijedlog. Ukoliko Hanka (ili bilo ko drugi) želi da se kandiduje za tu funkciju na kongresu, moraće za to dobiti podršku članstva, a ne rukovodstva stranke. Moj je utisak da nije naročito omiljena među članstvom.
shiljak

#6455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

bravo maystore.. samo sad propade tema, do sad se samo o hanki pričalo a ustvari je beznačajna jer je privremena :D
rajvosa1

#6456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

@maystor,
ukoliko vam Hanka ostane, propali ste k`o kauc. Licno bih prije glasao i za SDA nego za stranku koja se hvali postenjem, a takav lopov je potpredsjednik. Naime, orginal (SDA, SDP) je uvijek bolji od lose kopije (DF). Bar vise ne govore da su posteni.
Shaptach kobilama

#6457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shaptach kobilama »

Moje iskustvo praćenja političkih stranaka kod nas kaže da one stranke koje su zanemarivale uticaj osnivača istih ( makar ih prikazivali privremenim osnivačima ) su ili završavale u dubokoj frakcionaškoj podjeljenosti ili su ih ti isti privremeni vremenom (s)rušili s vana ...živi bili pa vidjeli ...
rajvosa1

#6458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

taman iskritikujem DF, a onda se javise ovi, pa mi DF posta malo simpaticniji -

Pojavljivanje Željka Komšića na subotnjoj promociji dipomanata, magistranata i doktoranata Univerziteta u Sarajevu, ne samo da je politički upitno, nego predstavlja i vrhunac političkog nemorala. Otvoreno je pitanje: u kom svojstvu je nazočio promociji i u čije ime je na njoj govorio, odnosno da li je zloupotrijebio funkciju koju obnaša i narušio smisao same svečanosti?

Sasvim sigurno, Protokolom Predsjedništva BiH nije obuhvaćeno pojavljivanje na skupovima poput onog koji je održan u subotu u Olimpijskoj dvorani ZETRA. Ako slučajno i jeste, onda postavljamo pitanje Željku Komšiću: zašto se ne pojavljuje na sličnim manifestacijama u Zenici, Banja Luci, Bihaću, Istočnom Sarajevu i drugim univerzitetskim gradovima Bosne i Hercegovine?
Govor Željka Komšića kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zapravo je bio promocija njegove ličnosti u funkciji predsjednika Demokratske fronte! KO SDP smatra da se radi o teškoj povredi i zloupotrebi ugleda Predsjedništva BiH kao državnog organa, koji je ovdje iskorišten za potrebe promocije jedne politički i organizacijski nedovršene stranke.

Željko Komšić se, tek poslije sedam godina provedenih u Predsjedništvu BiH, sada po prvi put sjetio mladih ljudi, udvarajući im se sintagmom “baklje BiH“. Svi građani Bosne i Hercegovine su svjedoci da Komšić, kao član Predsjedništva BiH, do sada nije obezbijedio niti jednu stipendiju, niti jedan bilateralni sporazum, niti jednu konekciju, niti bilo šta što tim “bakljama BiH“ može pomoći u obrazovanju i sticanju znanja, kako bi bolje i jače svijetlile. Sa funkcije koju obnaša, Komšić mladima nije ponudio ništa izuzev praznih floskula, kojima želi pridobiti glasače na sljedećim izborima. Vrlo jeftino i vrlo nemoralno!

PRESS KO SDP BIH SARAJEVO
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Maystor wrote:Elokventna itekako, pomalo i neskromna.
Moram istaci da mi nije jasan taj tvoj koncept. O strankama sudis na osnovu toga ko ih podrzava od forumskih nikova. Razumijem da ima i to veze, ali nelogicno mi je da ti je to primarni kriterij.
NIkakva neskromnost. Svi imamo svoje vrline i svoje limitacije. forumaš je spomenuo svog komšiju koji je pošten, ali nije elokventan, ja mu navela primjer da ni elokvencija nije presudno.
Nije mi primarni kriterijum ko od nikova podržava stranku, ali ako na primjer pročitam nekog ko mrzi da se spominje rat ili ko ne voli bosansku , ali voli yu zastavu, naravno, da mi otpada kao istomišljenik, i naravno da se pitam šta ako taj i takav jednog dana bude u vrhu, u kreativnom timu te i takve stranke.
Za bukve: Samo se o primjeru radi, ne mislim buvkavlno na identičan primjer, niti postoji forumski nik na koji sam asocirala ovim primjerom
Dalje, upravo pogledah listu :roll: Znam 3 imena iz reda oko predsjednika u tri različite općine. Kako još nisu javne ličnosti, kako još ne primaju plaću od naših poreza neću ništa reći.. samo da nisam optimistična, i da upravo doživjeh svojevrsno razočarenje :roll: .A, eto, nisu forumski nikovi u pitanju.
Meteor2

#6460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Meteor2 »

Maystor wrote:
-LIBERO- wrote:Citam sada ova imena izabranih clanova, njih 7-8 licno poznajem, i cak bih mogao reci da sam iznenadjen da su aktivno angazovani u stranci, jer prije nisu pokazivali prevelike afinitite za takvo sto.
To je za mene pozitivan pokazatelj, jer ove koje licno poznajem nisu onaj klasicni tim preletaca, kojih moguce i ima i medju ovim imenima, ali DF bi trebala, morala, da to reducira na minimum.

I mene licno interesuje koji nacin je da se Vajzovicka skine sa pozicije na kojoj je?

Mada, gledam danas u vijestima i po medijima, izvjestaji sa ovih internih DF izbora, i svako malo Hanka ili daje izjavu, ili je tu negdje uz Zeljku.

Ogroman minus je ta zena za DF. Zato i pitam, koji je nacin, barem eventualni, da se pomakne sa trenutne pozicije??

Te stvari definiše statut, a kratak odgovor bi bio - predstojeći kongres stranke. Na kongresu će glasati isključivo članovi stranke, a niko od rukovodilaca (počev od opština) neće imati pravo glasa. Članstvo će izabrati svoje rukovodstvo, a sve do kongresa je privremeno, pa čak i predsjednik stranke. Usporedi ovaj koncept sa postojećim političkim strankama, kvazi-kongresima itd.
Unutarstranački izbori su pokazali da to nije šuplja priča, već da se stranka zaista pravi odozdo. Niko iz vrha stranke nije zvao da "pogura" nekog kandidata.
Što se tiče Hanke, njena funkcija je privremena do kongresa. Na samoj osnivačkoj skupštini je bilo nekoliko članova koji su se otvoreno usprotivili prijedlogu da ona bude privremeni potpredsjednik, ali je većinom glasova usvojen prijedlog. Ukoliko Hanka (ili bilo ko drugi) želi da se kandiduje za tu funkciju na kongresu, moraće za to dobiti podršku članstva, a ne rukovodstva stranke. Moj je utisak da nije naročito omiljena među članstvom.
Da li to znači totalna stranačka demokratija u smislu jedan član-jedan glas i za više organe stranke, kojim se u potpunosti isključuje bilo kakav izborni inžinjering? Tako je i na Zapadu. Ako implementira ovaj princip, onda je DF definitivno progresivna i autentična u odnosu na političku oligarhiju, pogotovo SDa i SDP, koje su suspendovale unutarstranačku demokratiju, pretvorile se u liderokratije i diktature nesposobnih ulizica koji okružuju predsjednika stranke. U svim strankama rukovodstva biraju sama sebe, samo u DF, članovi imaju pravo glasa. :thumbup: :bih:
weredsf

#6461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Shaptach kobilama wrote:Moje iskustvo praćenja političkih stranaka kod nas kaže da one stranke koje su zanemarivale uticaj osnivača istih ( makar ih prikazivali privremenim osnivačima ) su ili završavale u dubokoj frakcionaškoj podjeljenosti ili su ih ti isti privremeni vremenom (s)rušili s vana ...živi bili pa vidjeli ...
To ce da zavrso kou i SDU, tako je i nastala
It_is_a_Leclerc

#6462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Koliko je još stranaka dozvolilo svom članstvu da biraju svoje predstavnike u tijelima stranke ? Slovom i brojem ?!

Toliko dakle o stranci DEMOKRATSKE akcije, socijal-DEMOKRATSKOJ partiji itd.

Bravo Željko ! Narodu se ne može nakuhati kolača. Možda bi i moglo da se ne radi o narodu kojeg nije sram, ni nakon 20 godina pljačke i sistemskog iseljavanja mladih iz BIH, glasati za SDA.
Sa druge strane, šta je problem u Džejli Glavović, Segmedini Srni ili Ismeti Dervoz ?! Jel se to poznati ne smiju baviti politikom ?! Gdje to piše ?!
Prpa.ba

#6463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

rajvosa1 wrote:PRESS KO SDP BIH SARAJEVO
Odbio sam povjerovati da je ovo stvarno pa posjetih stranicu rahmetli SDP-a. Kad ono fakat.

http://www.sdp.ba/novost/20635/politick ... ka-komsica

:lol: :lol: :lol: :lol:
palermo

#6464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Ako i radi čega budem glasao za DF onda će to biti radi Hanke :D .

Žena mora da zna, kad je toliki ne vole.
madner

#6465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Vise mi je zanimljivo da nema druge napadne tacke, pa se hvataju Hanke.

Jeste malo providno, no haj.
Hafis

#6466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Evo ja bih prvi glas'o za DF da nema te 'Anke.
A ovako, dok je ona tu, nema šamse
rajvosa1

#6467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Prpa.ba wrote:
rajvosa1 wrote:PRESS KO SDP BIH SARAJEVO
Odbio sam povjerovati da je ovo stvarno pa posjetih stranicu rahmetli SDP-a. Kad ono fakat.

http://www.sdp.ba/novost/20635/politick ... ka-komsica

:lol: :lol: :lol: :lol:
Pa rekoh ti ja, odmah mi nakon toga DF postatde mrvicu simpaticniji :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
shiljak

#6468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

omg, pa ovakvih ima komentara dosta na ovoj temi, to su sdp-ovci ljudi :D Nek stave avatar sdp-a da se zna :D

Komšić im bio u stranci tolike godine i oni sada govore da dok je bio u njihovoj stranci nije ništa uradio? Pa što ste ga držali onda :lol: sami sebe provališe :D

A inače, što će to pisati o nekom Komšiću koji nije u njihovoj stranci? :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Maystor wrote:

Hvala na detaljnom i preciznom odgovoru.

Nadam se da clanstvo ipak uvidi da je bolje da ne glasaju za HV. Nadam se, i drzim fige.

Mislim, pored svih mana i nedostataka koje ima DF, da je to stranka koja bi mogla pokrenuti nesto...nesto sto je neophodno.

Zato im i halalim tu notu populizma i cinjenice da su slicniji pokretu nego stranci, jer narod se mora pokrenuti. :thumbup:

Jos kada vidis ko ti je, od ovih vecih stranaka, kao moguca alternatica, SDA, SDP, SBB...prosto ti DF djeluje k'o idealno rjesenje.

Hajd' nemojte izglasati Hanku, jer taj bi cin sam po sebi puno pozitivnoga rekao, i najavio zdrave politicke tendencije iz same DF baze, pa da krenemo u fajt protiv ovih drugih. :D
Hafis

#6470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

shiljak wrote: Komšić im bio u stranci tolike godine i oni sada govore da dok je bio u njihovoj stranci nije ništa uradio? Pa što ste ga držali onda :lol: sami sebe provališe :D
Pa vjerojatno su ga držali što je brilijantan organizator, terenski ''radnik'', doslovce neumorna ''krtica''s impozantnim liderskim sposobnostima, jednom riječju sposoban, radišan, mudar i odmjeren poltičar....
...mada bi zlobnici rekli da su ga ipak držali zbog ''podobne'' nacionalnosti, rijetke ali zlata vrijedne, koja se eto isplatila u dva mandata...doduše samo njemu u padže, ako ćemo iskreno. Ali, vragu malo bilo.
KatarinaKosaca

#6471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Hafis wrote:..mada bi zlobnici rekli da su ga ipak držali zbog ''podobne'' nacionalnosti, rijetke ali zlata vrijedne, koja se eto isplatila u dva mandata...doduše samo njemu u padže, ako ćemo iskreno. Ali, vragu malo bilo.
Ma, da jedini VAtihr u državi. Eto, javi se ti, bićeš član predsjedništva, imaćeš siguran, dobro plaćen posao 8 godina, nećeš raditi ništa, zašto samo Željko da bere kajmak "rijetke ali zlata vrijedne nacionalnosti"?
Koji adezeovski bezobrazluk, strašno je... i to što vam se sad priključuju Bosanci tvrdeći da je ŽK ustvari lagao :? da je Vatihr. Pa vi pod ruku svi.
Hafis

#6472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

KatarinaKosaca wrote:
Hafis wrote:..mada bi zlobnici rekli da su ga ipak držali zbog ''podobne'' nacionalnosti, rijetke ali zlata vrijedne, koja se eto isplatila u dva mandata...doduše samo njemu u padže, ako ćemo iskreno. Ali, vragu malo bilo.
Ma, da jedini VAtihr u državi. Eto, javi se ti, bićeš član predsjedništva, imaćeš siguran, dobro plaćen posao 8 godina, nećeš raditi ništa, zašto samo Željko da bere kajmak "rijetke ali zlata vrijedne nacionalnosti"?
Koji adezeovski bezobrazluk, strašno je... i to što vam se sad priključuju Bosanci tvrdeći da je ŽK ustvari lagao :? da je Vatihr. Pa vi pod ruku svi.
Eh, kako je tebi život jednostavan.
Tko ne misli kako ti misliš, odmah se iz arsenala vadi kovanica i slijedi etiketiranje (ovaj drugi dio o Bosancima nisam baš najbolje shvatio, ali whatever..mislim da je nešto u sličnom fonu). I gdje bih ja sad tebe trebao svrstati zbog takvog načina razmišljanja? Ne trebaš puno razmišljati.

Inače prijedlog ti nije loš, (mislim ''moja'' kandidatura) samo je po još uvijek važećem izbornom zakonu teorijski više nego neizvodiva...da ne drvimo o tome na ovoj temi.
Nego, ja stvarno ne vidim da sam išta pogrešno napisao u gornjem postu. Čovjek je stvarno čista ubleha, urbana izmišljotina, čije eventualno ''jače'' sudjelovanje u stvarnoj politici (osim ovog dosadašnjeg protokolarnog, da ne kažem ''fikusnog'') neće donijeti ništa dobrog.
Vidjet ćemo ovu temu za otprilike godinu, malo jače.
KatarinaKosaca

#6473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Tvoj post je rezime, bez imalo originalnosti postova sa erceg bosne o "odvratnom šibicaru". I onda još govoriš nekom o etiketiranju neistomišljenika :D Presmiješno.. ali ukinuli onaj smajli što se prevrće od smijeha.. sanjaj treći.
Corto Maltese

#6474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:
Ne bih da vam kvarim sijelo, ali ako nije ovo:
zato što je brilijantan organizator, terenski ''radnik'', doslovce neumorna ''krtica''s impozantnim liderskim sposobnostima, jednom riječju sposoban, radišan, mudar i odmjeren poltičar....
velike su šanse da je ono drugo.
Hafis

#6475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

KatarinaKosaca wrote:Tvoj post je rezime, bez imalo originalnosti postova sa erceg bosne o "odvratnom šibicaru". I onda još govoriš nekom o etiketiranju neistomišljenika :D Presmiješno.. ali ukinuli onaj smajli što se prevrće od smijeha.. sanjaj treći.
Opet ti.
Klasično stereotipno etiketiranje ljudi, za koje pretpostavljaš da su ''malo drugačiji'' (mislim da shvaćaš), i sad sam od ''ADZ-ovca'' prešao na ''poskokovca'', koji normalno ''sanja treći''.
Pa zar se stvarno čovjek ne smije izraziti negativno o ovom liku čije ime nosi tema a da ne dobije neku ideološku naljepnicu. Mada me to ne tangira, jer je sve to pucanj naslijepo, pa tko se uhvati.

Na žalost vrijeme će te demantirati. Ovaj lik se još nije stigao ''potrošiti'' u realnoj politici, jer nikada nije ni bio u njoj.
Nevolja je što je on stvarno umislio da nešto stvarno zna...(a jednostavno i nema druge alternative ako misli još koju godinu do mirovine crpsti proračunske obveznike), a još je veća nevolja što postoji i popriličan broj ljudi koji doista vjeruju u to, unatoč brojnim činjenicama koje govore, ne da govore, već vrište upravo suprotno.
Nema tu ništa osim populizma i otrcanih fraza.
Ali, što kažeš, ''nema bolje opcije'', pa haj'd Željko - na tebe je red :)
Post Reply