+1emigrazione wrote:Ma meni je Gojkara nenadjebiv neka prica ko sta hoce, svaka cast i Mati i Milosu, ali ovaj decko iz Trebinja je birilać za nasu igru...
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Capajebo
#6451 Re: Utakmice.
-
todd_smith
#6452 Re: Utakmice.
Ma Gojko je jednog igraca iz Bundeslige nadmasio skoro svaku utakmicu. To nije uopce mala stvar, decko na lopti izgleda kao da igra 30 godina tako smireno sa loptom i tako borbeno bez lopte.
Jajalo se aktivirao tek u zadnje 3-4 utakmice, do tad je bio poprilicno pasivan. Tek sada se ukljucio kako treba, treba dobre pare potrositi na zamjenu, to je najvaznija pozicija za ove nase njive.
Jajalo se aktivirao tek u zadnje 3-4 utakmice, do tad je bio poprilicno pasivan. Tek sada se ukljucio kako treba, treba dobre pare potrositi na zamjenu, to je najvaznija pozicija za ove nase njive.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6453 Re: Utakmice.
A prema nekim info, jos dvojica deckica iz Trebinja koji su u nasoj Akademiji, vec sada su na pragu prvog tima, barem po kvaliteti i onome sto pokazuju. Mislim da je jedan od njih isto zadnji vecni, k'o Gojko. Ali eto, polako treba ih edukovati i formirati... pa u prvu ekipu da "ganjaju loptu" k'o Gojkara.emigrazione wrote:Ma meni je Gojkara nenadjebiv neka prica ko sta hoce, svaka cast i Mati i Milosu, ali ovaj decko iz Trebinja je birilać za nasu igru...
-
Pjanic15
- Dr. Kuca
#6455 Re: Utakmice.
Dzeno mojne vise Krstu na krilo. 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6456 Re: Utakmice.
Slazem se. Krste na krilu ne pokazuje ni 30% onoga sto zna i moze.Dr. Kuca wrote:Dzeno mojne vise Krstu na krilo.
- Dr. Kuca
#6457 Re: Utakmice.
Kad izadje Bilbija, Krste u sredinu drugi igrac skroz. Btw kolko nam fali jedan sidras da udje u zadnjim 10-ak minuta da se gradi i faulove da dobija na protivnickoj polovini.
-
todd_smith
#6458 Re: Utakmice.
Mene samo "brine" kada treba da zatvorimo utakmicu inace ide tj do sada je sve islo ili variacija Puric = Vusljanin, Bilbija = Todorovic, i onda Kovacevic = Krste.I mi ostanemo bez napadaca na terenu sa 10-15 minuta do kraja. Ako se jedan povrijedi ne daj Boze, ode ti dimenzija igre skroz.
Ovu zadnju treba Krste jedno, Bilbija drugo na spicu neka se odmaraju/rotiraju. Radovac i Kovacevic na centru, ako treba Gojka da zatvori. Trava pred kraj, Todor na krilo, Tadejevic,laganice se oprostiti od sezone pred nadam se dobrom posjetom
Ovu zadnju treba Krste jedno, Bilbija drugo na spicu neka se odmaraju/rotiraju. Radovac i Kovacevic na centru, ako treba Gojka da zatvori. Trava pred kraj, Todor na krilo, Tadejevic,laganice se oprostiti od sezone pred nadam se dobrom posjetom
- Dr. Kuca
#6459 Re: Utakmice.
Ja bi sad dao par igraca iz akademije.. Napdaci, krila i bek desni, rastoder sto se prica 
-
todd_smith
#6460 Re: Utakmice.
Jbga treba drzati niz bez poraza 
-
tabija
#6461 Re: Utakmice.
Ma dosta vise zadnjih veznih.-LIBERO- wrote:A prema nekim info, jos dvojica deckica iz Trebinja koji su u nasoj Akademiji, vec sada su na pragu prvog tima, barem po kvaliteti i onome sto pokazuju. Mislim da je jedan od njih isto zadnji vecni, k'o Gojko. Ali eto, polako treba ih edukovati i formirati... pa u prvu ekipu da "ganjaju loptu" k'o Gojkara.emigrazione wrote:Ma meni je Gojkara nenadjebiv neka prica ko sta hoce, svaka cast i Mati i Milosu, ali ovaj decko iz Trebinja je birilać za nasu igru...
Da se vratim na Kovacevica.Mali me odusevio fkt.Nije nako brz i gradje kao Cimirot ali ima dug korak i visociji je.Sa loptom ima potencijala da bude bolji od Gojka.On bi mogao biti nesto ala Jajalo.Zadnji (centralni) vezni sa dosta defanzivnih zadataka ali i mnogo vise ofanzivnih zadaca od Cimirota.
-
todd_smith
#6462 Re: Utakmice.
Kovacevic je tek zadnje 2-3 utakmice bljesnuo. Onu protiv Viteza zaista nenadjebiv bio. Zabio, diktirao tempo i onda mozda jednu od najboljih asistencija ove sezone odradio. Ali nema kontinuiteta u igrama, nadam se da hoce biti odlican, vidi se da ima u glavi i nogama, do njega je da to pokaze na terenu.
- Pitarrr82
#6463 Re: Utakmice.
Kako ce imati kontinuitet kad nije bas nesto mnogo ni igrao jbg?
-
todd_smith
#6464 Re: Utakmice.
Pa valjda imas trening da se dokazes, igrao je par puta kod Husrefa, te dobije po 10-15 minuta. Jeste da ne mzoes pokazati sve, ali koliko toliko.
- Pitarrr82
#6465 Re: Utakmice.
Dobro ima trening ali koga izbaciti, Cimirota ili Jajala?todd_smith wrote:Pa valjda imas trening da se dokazes, igrao je par puta kod Husrefa, te dobije po 10-15 minuta. Jeste da ne mzoes pokazati sve, ali koliko toliko.
Prvi igra odlicno, drugi vjerovatno ima nesto u svom ugovoru da mora igrati.
Vidi se da momak ima stofa, naravno treba jos uciti ali ko zna kad Jajalo ode mozda i popuni tu rupu...
-
tabija
#6466 Re: Utakmice.
kazem da ocekujem...nek cijelu sljedecu sezonu 2014/2015 igra pomalo.Neke manje tekme (ala protiv Viteza) od pocetka, u nekim da zatvara u 70-75 minuti.Nekad ce biti nekih povreda ili kartona gdje ce morati i u bitnoj tekmi poceti npr....ima prostora sigurno.Pitarrr82 wrote:Kako ce imati kontinuitet kad nije bas nesto mnogo ni igrao jbg?
Nek tako odradi 2014/2015 ocekujem da ce sljedece ljeto(ako ne i prije) biti na CImijevom nivou danas.
-
todd_smith
#6467 Re: Utakmice.
Joj tebe, pa kako je Cimirot dosao do ove pozicije? Nije se sa Marsa pao i rekli eh niko osim njega ne smije tu igrati. Lik radio, trudio se, izborio mjesto. Mislim da je cak u isto vrijeme dosao sa ovim ili mozda polusezonu ranije. Nije bio tu 5 godina.Pitarrr82 wrote:Dobro ima trening ali koga izbaciti, Cimirota ili Jajala?todd_smith wrote:Pa valjda imas trening da se dokazes, igrao je par puta kod Husrefa, te dobije po 10-15 minuta. Jeste da ne mzoes pokazati sve, ali koliko toliko.
Prvi igra odlicno, drugi vjerovatno ima nesto u svom ugovoru da mora igrati.
Vidi se da momak ima stofa, naravno treba jos uciti ali ko zna kad Jajalo ode mozda i popuni tu rupu...
- Pitarrr82
#6468 Re: Utakmice.
Ma kontam ja tebe i sta govoris ali ko bi lud realno ne znam koliko god da se trudi igrac na toj poziciji mijenjao dobitnu kombinaciju zbog tog igraca?
Neka njega, trebace svakako kad Jajalo ode pa neka se potrudi i tu rupu proba zakrpiti.
-
todd_smith
#6469 Re: Utakmice.
Doduse kad je Gojko jednog iz Bundeslige pola sezone nadigrao, sto ne moze i Kovacevic 
- Pitarrr82
#6470 Re: Utakmice.
Ma Jajalo je cini mi se dosao totalno nespreman, bez igranja u zadnje vrijeme a pomalo i letargican, tek zadnjih 4, 5 tekmi ili ispade kako je Jarni otisao proradi on pa i cijela ekipa...
- Dino777
#6471 Re: Utakmice.
Ne smijes zaboraviti gol na Grbavici,prodore i asistencije pogotovo protiv Mladosti...on je jednostavno nezainteresovan da igra ovdje jer zna da vrijedi puno vise i da bi bio zeljan pokazivanja u drugom jacem klubu kao sto je i bio slucajPitarrr82 wrote:Ma Jajalo je cini mi se dosao totalno nespreman, bez igranja u zadnje vrijeme a pomalo i letargican, tek zadnjih 4, 5 tekmi ili ispade kako je Jarni otisao proradi on pa i cijela ekipa...
- Pitarrr82
#6472 Re: Utakmice.
Dino777 wrote:Ne smijes zaboraviti gol na Grbavici,prodore i asistencije pogotovo protiv Mladosti...on je jednostavno nezainteresovan da igra ovdje jer zna da vrijedi puno vise i da bi bio zeljan pokazivanja u drugom jacem klubu kao sto je i bio slucajPitarrr82 wrote:Ma Jajalo je cini mi se dosao totalno nespreman, bez igranja u zadnje vrijeme a pomalo i letargican, tek zadnjih 4, 5 tekmi ili ispade kako je Jarni otisao proradi on pa i cijela ekipa...
Zato sam i napisao "letargican", jasno je to svima nama ali opet evo pri kraju sezone se pokazao sasvim dobro, kakvih smo sve "pojacanja" imali...
- Dino777
#6473 Re: Utakmice.
Znaci na istoj smo straniciPitarrr82 wrote:Dino777 wrote:Ne smijes zaboraviti gol na Grbavici,prodore i asistencije pogotovo protiv Mladosti...on je jednostavno nezainteresovan da igra ovdje jer zna da vrijedi puno vise i da bi bio zeljan pokazivanja u drugom jacem klubu kao sto je i bio slucajPitarrr82 wrote:Ma Jajalo je cini mi se dosao totalno nespreman, bez igranja u zadnje vrijeme a pomalo i letargican, tek zadnjih 4, 5 tekmi ili ispade kako je Jarni otisao proradi on pa i cijela ekipa...
Zato sam i napisao "letargican", jasno je to svima nama ali opet evo pri kraju sezone se pokazao sasvim dobro, kakvih smo sve "pojacanja" imali...
- Pitarrr82
#6474 Re: Utakmice.
Stojcev moze i mora bolje 
- Dino777
#6475 Re: Utakmice.
Jedina mana je sto pegla loptu previse u nekim trenutcima ali evo sutne kad moze,asistira i zabija pa to toliko ne dolazi do izrazaja..samo da ne ureknem