BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#64451 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

nKrkan wrote:
REDDEVILS wrote:
nKrkan wrote:ja potrošim prosječno 150 GB mjesešno na ovom BHT net flat 5 , haj brzina ajmo reći ok za te pare 20KM
kakva je ponuda kod telemacha u tom rangu 20-30 km kakve su im brzine?
Za 20-30 KM na Telemachu nemaš nista paketi su im od 55KM pa nadalje
ma ja vidim sad ove pakete nije im razdvojen internet od tv kao što možeš imati u BHT
al vidim da ih deru u brzinama interneta kad dođe do full paketa , šta dobiješ u bht i telemach za 60KM razlika
Možeš i kod njih imati samo internet, ali je uslov da plaćaš kks. Tako da se to baš i ne isplati
REDDEVILS

#64452 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

nKrkan wrote:
REDDEVILS wrote:
nKrkan wrote:ja potrošim prosječno 150 GB mjesešno na ovom BHT net flat 5 , haj brzina ajmo reći ok za te pare 20KM
kakva je ponuda kod telemacha u tom rangu 20-30 km kakve su im brzine?
Za 20-30 KM na Telemachu nemaš nista paketi su im od 55KM pa nadalje
ma ja vidim sad ove pakete nije im razdvojen internet od tv kao što možeš imati u BHT
al vidim da ih deru u brzinama interneta kad dođe do full paketa , šta dobiješ u bht i telemach za 60KM razlika
Nije bas da ih deru sa brzinama i BHT ima slicne brzine kao i telemach :)
Moja TV Net 4 50/8 41 KM :)
jarobot

#64453 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

nKrkan wrote:Ti sve ljudi u Americi imali u periodu 2002-2006 ove pakete što su kod nas počeli dolazit 2012 :D

kad se sjetim da sam za adsl u Zavidovićima u ta doba nekad morao čekati 85 dana da mi dođu s modemom kući praviti priključak :lol: takva je lista čekanja bila
U Americi su ljude 1969 poslali na mjesec dok se kod nas gradila pruga Brčko Banovići sa tačkama i lopatama
jarobot

#64454 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

diablobih wrote:
kakaljin wrote:
diablobih wrote:Meni je vala bilo. Bukvalno lazna kampanja bila i toliko me to nerviralo, a opet trpio, jer je to BHT.
Malo ti bilo 1.62 TB mjesecno!
Mislim da je rijetko ko imao taj paket tada. Kako god, nije flat bio.
Nije ni sad flat i sad postoji fer osnova 75 posto od teoretski moguće brzine taj limit je u praksi nemoguće dosegnuti
AmirBaa

#64455 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

ima li gdje ovih novih kartica? Jucer se prebacio na extra net paket no nemaju novih kartica :-) :-)
zippoo87

#64456 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

jarobot wrote:
nKrkan wrote:Ti sve ljudi u Americi imali u periodu 2002-2006 ove pakete što su kod nas počeli dolazit 2012 :D

kad se sjetim da sam za adsl u Zavidovićima u ta doba nekad morao čekati 85 dana da mi dođu s modemom kući praviti priključak :lol: takva je lista čekanja bila
U Americi su ljude 1969 poslali na mjesec dok se kod nas gradila pruga Brčko Banovići sa tačkama i lopatama
pravo je pitanje,jesu li bas :D :D

ja imam jednu veliku primjedbu ba BH Telekom a to je unistavanje gradova sa ovim svojim bratsko/rodjacko/jaranskim tender firmama,kojima se stimaju tenderi a kvalitet izvedenih radova je kriminalan...u normalnoj drzavi ovakve firme bi ugasili preko noci i gazdu i rukovodstvo poslali u zatvor
prikom rovljenja i unistavanja asfalta (nebitno je li asfalt nov ili nije) ,nakon izvedenih radova,tampon i poslije asfaltiranje propadnu za 2-3 mjeseca i naravno od tog puta gdje su prosjekli vise nema nista...gdje su presjekli preko pola puta,tu je asfalt propao nekih 10cm a ovamo gdje su isli ivicom,tu propada zavisno od mjesta do mjesta...uglavnom da je nakon samo par mjeseci sve propalo i asfalt je potpuno unisten
e zamislite sada ovo po cijelom gradu i po svakoj i najuzoj mahali

ovo isto i u Opstini sto dozvoljavaju...pa ja ovo nikada ne bi dozvolio...mada i kriminalcima u Opstini ovo godi,jer ce opet asfaltirati ulicu i ukrasti 50%,zato se i ne bune
Kinaski

#64457 Re: BHTelecom All About

Post by Kinaski »

Jel jos moguce besplatno zamjeniti karticu za usim karticu ovu za 4g?
Tesla Edison

#64458 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

zippoo87 wrote:
jarobot wrote:

pravo je pitanje,jesu li bas :D :D

ja imam jednu veliku primjedbu ba BH Telekom a to je unistavanje gradova sa ovim svojim bratsko/rodjacko/jaranskim tender firmama,kojima se stimaju tenderi a kvalitet izvedenih radova je kriminalan...u normalnoj drzavi ovakve firme bi ugasili preko noci i gazdu i rukovodstvo poslali u zatvor
prikom rovljenja i unistavanja asfalta (nebitno je li asfalt nov ili nije) ,nakon izvedenih radova,tampon i poslije asfaltiranje propadnu za 2-3 mjeseca i naravno od tog puta gdje su prosjekli vise nema nista...gdje su presjekli preko pola puta,tu je asfalt propao nekih 10cm a ovamo gdje su isli ivicom,tu propada zavisno od mjesta do mjesta...uglavnom da je nakon samo par mjeseci sve propalo i asfalt je potpuno unisten

ovo isto i u Opstini sto dozvoljavaju...pa ja ovo nikada ne bi dozvolio...mada i kriminalcima u Opstini ovo godi,jer ce opet asfaltirati ulicu i ukrasti 50%,zato se i ne bune
Potpisujem post.

U mom naselju na Stupu, prije par godina su kopali i postavljali buržire za optiku. Optike ni na vidiku evo već druga godina ali nije to problem. Problem je što je cesta uništena. Asfalt propao CCA. 2-5 cm. na mjestima gdje je podizvođač kopao. Što je najgore, presjecali su cestu cik-cak kao bi došli do svake kuće i sada kada prolazim tuda, isto kao da vozim po makadamu. Jedino rješenje je novi sloj asfalta ali opština Ilidža neće ni da čuje za to.
sabanss

#64459 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

zippoo87 wrote:

Ovo kako si opisao je asfalt poslije nekadašnjeg BH Cabel Neta i Logosofta u mojoj mahali :-) BH Telecom je tu još najbolji.... Makar u Sarajevu.
diablobih

#64460 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Prohodaj bjelavama, tek uradjeno, vec propada.
Tesla Edison

#64461 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

....
Greška
nKrkan

#64462 Re: BHTelecom All About

Post by nKrkan »

Image

Cekajj malo mi nerealno zvuci
Za pakete koji se na verizonu ili at&t placa 80 dolara ,na BHT ako sam dobro pohvatao placali bi preko 1500 KM :roll:
He1972

#64463 Re: BHTelecom All About

Post by He1972 »

nKrkan wrote:Image

Cekajj malo mi nerealno zvuci
Za pakete koji se na verizonu ili at&t placa 80 dolara ,na BHT ako sam dobro pohvatao placali bi preko 1500 KM :roll:

Ma jok ovo, daj nam malo cjenovnike iz Južne Koreje, ili sa Fidžija da malo uporedimo!
made_in_sarajevo

#64464 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Mogli su vala i live kameru ubaciti sa velikog polja na igmanu :D
BarbaDue

#64465 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

irconbih wrote:
BarbaDue wrote:P.S. Galaxy A50 ništa ne valja :mrgreen:
Što ne valja? Mislio sam uzimati isti.
Evo kako izgledaju fotografije.

HDR on
Image

HDR off
Image
zateznistub

#64466 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

BarbaDue wrote:

Evo kako izgledaju fotografije.

HDR on
Image

HDR off
Image
Ovo si mijenjao kamere ona širokim i ona sa uskim uglom. Nije ti ovo hdr
BarbaDue

#64467 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

HDR je obično on, ali kad se uključi kamera sa širokim objektivom automatski je HDR off

Edit: čitam sa displeja :mrgreen:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#64468 Re: BHTelecom All About

Post by gentoo »

Ako cemo realno vise ova druga izgleda HDR nego prva (pogledati nebo..)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64469 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Hoce li se developeri smilovati, i napraviti u aplikaciji stanje racuna, da pokazuje odmah ukupan broj potrošenih minuta, a ne da moram svaki put sabirati i naprezati vijuge?! :mrgreen:
sasajev

#64470 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

konektovan wrote:Hoce li se developeri smilovati, i napraviti u aplikaciji stanje racuna, da pokazuje odmah ukupan broj potrošenih minuta, a ne da moram svaki put sabirati i naprezati vijuge?! :mrgreen:
To je neophodno sa ovim novim paketima
ing-ecc

#64471 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

konektovan wrote:Hoce li se developeri smilovati, i napraviti u aplikaciji stanje racuna, da pokazuje odmah ukupan broj potrošenih minuta, a ne da moram svaki put sabirati i naprezati vijuge?! :mrgreen:
Zar to vec ne postoji :roll: stanje sa ukupnim brojem minuta, poruka i interneta? :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64472 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

ing-ecc wrote:
Zar to vec ne postoji :roll: stanje sa ukupnim brojem minuta, poruka i interneta? :-)
Na aplikaciji stanje racuna ne postoji, ja paket extra S i ako hocu da znam koliko je potrošeno u totalu, papir i olovku laganini... :D
player_

#64473 Re: BHTelecom All About

Post by player_ »

*110# ? :D
arnes_king

#64474 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Raja da vas obavijestim da pripazite koje brojeve zovete na ovim extra paketima.

Kaze besplatni pozivi prema svim mrezama u BiH a ja gledam sad stanje racuna 0.95KM bez PDV a nikoga van Bosne nisam zvao.

Zvao neki dan BH Poštu na broj 1312 i hladno mi za 5 minuta 1KM naplacen. Navedeno kao "posebne usluge".

Zvao sad 1444 kaze da se svi pozivi sa kratkim brojevima naplacuju, kao ovaj za postu ili informacije i slicno...

To nigdje nisam procitao niti me iko obavijestio.
dudlov

#64475 Re: BHTelecom All About

Post by dudlov »

[quote="arnes_king"]Raja da vas obavijestim da pripazite koje brojeve zovete na ovim extra paketima.

Kaze besplatni pozivi prema svim mrezama u BiH a ja gledam sad stanje racuna 0.95KM bez PDV a nikoga van Bosne nisam zvao.

Zvao neki dan BH Poštu na broj 1312 i hladno mi za 5 minuta 1KM naplacen. Navedeno kao "posebne usluge".

Zvao sad 1444 kaze da se svi pozivi sa kratkim brojevima naplacuju, kao ovaj za postu ili informacije i slicno...

To nigdje nisam procitao niti me iko obavijestio.[/quot

i meni se desilo isto prošlog mjeseca. zvao telemah na kratki broj 1360 i obračunalo mi 0,90 KM.
Locked