Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I naravno Dzej wrote: ↑05/05/2026 16:39
Nisu normalni, ni jedni ni drugi. Mozda oni nesto vide sto mi ne vidimo.
Pa isti ljudi su vidjeli u njemu nešto i kad je došao nakon Kloppa a nitko ga nije vidio ni kao kandidata. I donio im naslov. Više vjerujem njima nego navijačima koji su se razmazili pod Kloppom.
Ja vjerujem da biste sa Slotom naredne sezone bili mnogo bolji jer će i ovaj tim biti uigraniji uz još par pojačanja, ali ne vidim ga kao nekog serijskog pobjednika i da vas gura ka titulama dugoročno. Možda tu i tamo neki bljesak bude, ali tanak je on trener realno. Prošle sezone je osvojena titula na ostavštini Kloppa realno i nije morao previše raditi. Čim su došli novi igrači koje je sam želio uslijedila je loša sezona.
Dominiku dajte sve što bude tražio. Čovjek je nosio ekipu čitavu sezonu. Rijetko se viđa takva energija kod nekog igrača. Podsjeća dosta na Kuyta po tome kojeg sam lično obožavao kao igrača.
I naravno Dzej wrote: ↑05/05/2026 16:39
Nisu normalni, ni jedni ni drugi. Mozda oni nesto vide sto mi ne vidimo.
Pa isti ljudi su vidjeli u njemu nešto i kad je došao nakon Kloppa a nitko ga nije vidio ni kao kandidata. I donio im naslov. Više vjerujem njima nego navijačima koji su se razmazili pod Kloppom.
Ja vjerujem da biste sa Slotom naredne sezone bili mnogo bolji jer će i ovaj tim biti uigraniji uz još par pojačanja, ali ne vidim ga kao nekog serijskog pobjednika i da vas gura ka titulama dugoročno. Možda tu i tamo neki bljesak bude, ali tanak je on trener realno. Prošle sezone je osvojena titula na ostavštini Kloppa realno i nije morao previše raditi. Čim su došli novi igrači koje je sam želio uslijedila je loša sezona.
Dominiku dajte sve što bude tražio. Čovjek je nosio ekipu čitavu sezonu. Rijetko se viđa takva energija kod nekog igrača. Podsjeća dosta na Kuyta po tome kojeg sam lično obožavao kao igrača.
Na kraju sezone odlaze Salah i Robertson, a po svemu sudeci jos i Alisson, MacAllister, Jones. Ekitike se nece vratiti bar do Nove godine, a pitanje je hoce li se ikad vratiti na nivo na kojem je bio. Znaci jos jedna tranzicijska sezona u kojoj treba uklopiti pola ekipe. Ne vidim kako Slot to moze uraditi.
Ako tako računate tranzicijske sezone, onda rijetko koja sezona u rijetko kojem klubu nije tranzicijska. To je malo pojednostavljena analiza ove sezone Liverpula. A i pojednostavljena pretpostavka za sljedeću. Ne znam da li će iko i uraditi stručnu analizu. Doduše, niste jedini. Tottenham je deset puta gori.
Nema od Slota haira nikakvog. Ekipa od aprila prošle godine igra nikako. Titula je došla, hajmo reć, uprkos Slotu, a ne zahvaljujući njemu.
Imao je sreće lani sa Gravenom jer je našao način da ga otključa i Salahova sezona labuđeg pijeva.
To je donosilo bodove, a konkurencija bila nikad lošija. Poklopilo se.
Ove godine prognozirao sam max 60 bodova. Eto možda bude 61-62 na kraju. sa jedno 50 i kusur primljenih golova.
Ovo je nivo Hodgsona.
MarlboroGold wrote: ↑05/05/2026 23:38
Puno je tu 'da, ali' momenata u tom postu i ne bih da budem apsolutni advokat za Slota. Znam samo da mi je komičan circle-jerk koji se baca na Alonsa, kao da je isti apsolutno dokazana kvaliteta a ne doslovno jednako neiskusan (ako ne i više neiskusan) trener od Slota. Ono što navijači nemaju u smislu informacija, a uprava kluba ima - je razumijevanje tko je donio odluku da ostavi ekipu tanku u određenim pozicijama na ljeto (ne dovesti zamjenu Luisu Diazu je bio amaterski potez) a pogotovo tko je napravio istu odluku na zimu kad je bilo evidentno da su zajebali svjetski.
Dakle oni donose odluku na osnovu puno više podataka nego što imaju navijači. A navijači su se bome pokazali u ovoj epizodi sa Slotom, čovjek je više vrijeđan i omalovažavan od Hodgsona, doslovno ruganje, osobne uvrede, prozivanje imenima itd. Isto čeka i narednog trenera, tko god on bio, jer su absorbirali Unitedov virus gdje je svatko uspoređivan s Fergusonom (Kloppom) i gdje se nema šta čekati - daj odmah novo lice da donese slavu.
Jel bi ti okvalificirao Artetu u Arsenalu kao serijskog pobjednika?
MarlboroGold wrote: ↑05/05/2026 23:38
Puno je tu 'da, ali' momenata u tom postu i ne bih da budem apsolutni advokat za Slota. Znam samo da mi je komičan circle-jerk koji se baca na Alonsa, kao da je isti apsolutno dokazana kvaliteta a ne doslovno jednako neiskusan (ako ne i više neiskusan) trener od Slota. Ono što navijači nemaju u smislu informacija, a uprava kluba ima - je razumijevanje tko je donio odluku da ostavi ekipu tanku u određenim pozicijama na ljeto (ne dovesti zamjenu Luisu Diazu je bio amaterski potez) a pogotovo tko je napravio istu odluku na zimu kad je bilo evidentno da su zajebali svjetski.
Dakle oni donose odluku na osnovu puno više podataka nego što imaju navijači. A navijači su se bome pokazali u ovoj epizodi sa Slotom, čovjek je više vrijeđan i omalovažavan od Hodgsona, doslovno ruganje, osobne uvrede, prozivanje imenima itd. Isto čeka i narednog trenera, tko god on bio, jer su absorbirali Unitedov virus gdje je svatko uspoređivan s Fergusonom (Kloppom) i gdje se nema šta čekati - daj odmah novo lice da donese slavu.
Jel bi ti okvalificirao Artetu u Arsenalu kao serijskog pobjednika?
Ma jok šta ti je
Mada možda promijenim mišljenje u narednim godinama. Do njega je
Ali realno očekujem drastičan pad Arsenala u narednoj sezoni po svim parametrima osvojili nešto do kraja ili ne. U svakom slučaju mislim da će se javiti zasićenje kod nekih igrača.