BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zomri

#64351 Re: BHTelecom All About

Post by zomri »

Ima li kakvih najava za eSIM uslugu, priča li se šta?
smartXL

#64352 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

zomri wrote:Ima li kakvih najava za eSIM uslugu, priča li se šta?
Ako nije problem, ukratko o tome?
crnivrag

#64353 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

smartXL wrote:
Neki mobilni i drugi uređaji za koje treba SIM sada ugrađuju takozvani elektronski SIM, koji se ne može vaditi, a aktivira se tako što se od operatera dobije QR code putem kojeg se izvrši aktivacija i po završetku aktivacije uređaj dobija pristup mreži i svim servisima, uz zadržavanje broja koji je do sad koristio na fizičkim SIM karticama.
rizibizi

#64354 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Ko o cemu ja o asembliranoj usluzi, znaci potpisan no limit m sa onim nekim popustom na pretplatu, a bio kupljen telefon telefon po komercijalnoj cijeni prije toga. Kao posto imam popust na pretplatu ne mogu kupiti telefon s popustom :? hajd prezivio nekako, kupim onaj neki jeftini ultra plus sta vec, otplatim u medjuvremenu ovaj po komercijalnoj cijeni, htio kupiti sat eeeee kaze ne moze imate ovaj jeftini telefon i ne moze sat. Sve bi to bilo ok da do sada nisam uredno otplatio 3-4 uredjaja iz premium segmenta, a opravdanje je kao pa sta hocete imate popust na pretplatu (kojom sam se obavezao na 2 godine da cu ih trpiti). Uglavnom ...lud zbunjenog, ovo ko pohvata i ko skonta sta moze sta ne moze orden mu treba dati, ili ja samo nisam izvadio pravu clansku kartu.

Zna li se do kad je faza stabilizacije 4G jer je ovo haos totalni. Nemam nikako signala na mobitelu u sred grada a telefon uredno zvoni, onda imam signala i u neka doba pocnu dolaziti poruke o propustenim pozivima.
zomri

#64355 Re: BHTelecom All About

Post by zomri »

smartXL wrote:
zomri wrote:Ima li kakvih najava za eSIM uslugu, priča li se šta?
kao što je kolega objasnio radi se o virtuelnoj sim kartici koja stoji u telefonu i na koju se nakači pretplatnički broj. u narednim godinama će fizičke sim kartice biti sve manje u upotrebi pa razgledam da kupim uređaj koji to već ima.
smartXL

#64356 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Hvala obojici
zateznistub

#64357 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

rizibizi wrote:Ko o cemu ja o asembliranoj usluzi, znaci potpisan no limit m sa onim nekim popustom na pretplatu, a bio kupljen telefon telefon po komercijalnoj cijeni prije toga. Kao posto imam popust na pretplatu ne mogu kupiti telefon s popustom :? hajd prezivio nekako, kupim onaj neki jeftini ultra plus sta vec, otplatim u medjuvremenu ovaj po komercijalnoj cijeni, htio kupiti sat eeeee kaze ne moze imate ovaj jeftini telefon i ne moze sat. Sve bi to bilo ok da do sada nisam uredno otplatio 3-4 uredjaja iz premium segmenta, a opravdanje je kao pa sta hocete imate popust na pretplatu (kojom sam se obavezao na 2 godine da cu ih trpiti). Uglavnom ...lud zbunjenog, ovo ko pohvata i ko skonta sta moze sta ne moze orden mu treba dati, ili ja samo nisam izvadio pravu clansku kartu.

Zna li se do kad je faza stabilizacije 4G jer je ovo haos totalni. Nemam nikako signala na mobitelu u sred grada a telefon uredno zvoni, onda imam signala i u neka doba pocnu dolaziti poruke o propustenim pozivima.
Pa jbg ti, ne može i jare i pare. Ti bi popust na pretplatu (ugovor) i popust na telefon (ugovor). Ne može oboje... Ili ili
Cossack

#64358 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Izdržimo još malo :mrgreen:

"U proteklom periodu je završena zamjena i modernizacija mobilne mreže BH Telecoma na većini lokacija na području grada Sarajeva i okoline, uključujući aktivaciju 4G+ funkcionalnosti na većini baznih stanica.

Okončanje radova na modernizaciji radio mreže na području Sarajeva je predviđeno krajem mjeseca maja. Ovim putem se zahvaljujemo svim korisnicima BH Telecoma na strpljenju zbog povremenih najavljenih degradacija u radu mreže, uz poziv da uživate u extra brzinama potpuno nove 4G+ BH Telecom mreže.

BH Telecom"

https://bhtelecom.ba/vijest+M52e7d659c27.html
Melo15

#64359 Re: BHTelecom All About

Post by Melo15 »

Sta ako neko ima odredjeni paket i uzeo telefon preko istog, a sad bi presao na neki od ovih novih s vise interneta sto se nude...Jel se nastavi placati ostatak telefona po istoj cijeni, manjoj, vecoj, ili se mora otplatiti koliko je ostalo pa tek onda preci na novi?
i agree

#64360 Re: BHTelecom All About

Post by i agree »

Cossack wrote:Izdržimo još malo :mrgreen:

"U proteklom periodu je završena zamjena i modernizacija mobilne mreže BH Telecoma na većini lokacija na području grada Sarajeva i okoline, uključujući aktivaciju 4G+ funkcionalnosti na većini baznih stanica.

Okončanje radova na modernizaciji radio mreže na području Sarajeva je predviđeno krajem mjeseca maja. Ovim putem se zahvaljujemo svim korisnicima BH Telecoma na strpljenju zbog povremenih najavljenih degradacija u radu mreže, uz poziv da uživate u extra brzinama potpuno nove 4G+ BH Telecom mreže.

BH Telecom"

Koga oni lazu ja 4g ne fatam nikako :lol:
Cossack

#64361 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

i agree wrote:
Onda ti je vjerovatno u pitanju stara kartica.

https://www.bhtelecom.ba/4g.html
i agree

#64362 Re: BHTelecom All About

Post by i agree »

Cossack wrote:
i agree wrote:
Onda ti je vjerovatno u pitanju stara kartica.
Jest garant,mjesec dana stara pise usim :-) stavljo je u drugi telefon reko da nije do toga,jock isto
Uredno fatam 4g od mtela od bh telekoma nikako,samo 3g i gsm
Cossack

#64363 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

i agree wrote: Jest garant,mjesec dana stara pise usim :-) stavljo je u drugi telefon reko da nije do toga,jock isto
Onda si jedini takav slučaj u Sarajevu jer su u proteklom periodu postavili more 4G baznih stanica.
i agree

#64364 Re: BHTelecom All About

Post by i agree »

Cossack wrote:
i agree wrote: Jest garant,mjesec dana stara pise usim :-) stavljo je u drugi telefon reko da nije do toga,jock isto
Onda si jedini takav slučaj u Sarajevu jer su u proteklom periodu postavili more 4G baznih stanica.
Znam da do mene nije jel kad nazovem kazu da nije pustena 4g u cijelom gradu i da je do toga,ne mogu se prepirat sa nestrucnim ljudima i dokazivat im da ne fatam na cijelom podrucju grada
cak i 3g kod njih mi je katastrofa ne prelazi 2 mbps.Umjesto da su se potrudili da vide do cega je iznalaze izgovore u svojoj nestrucnosti,jer mi to drugo nista ne kaze nego da pojma nemaju barem ti sto se javljaju,ubjeđen sam da tu ima i strucnih ljudi sto bi mi pomogli a oni stavili zene da lupetaju gluposti kad zovnes a ja necu nikog da molim jos za svoje pare kad vec placam da to urade.Jednostavno necu koristiti vise njihov internet,kad vec imam alternativu a primoran san u krajnjem slucaju.
player_

#64365 Re: BHTelecom All About

Post by player_ »

Ma nemoguce da ne fatas il je do sim kartice ili do telefona...
shape of despair

#64366 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

Gledan na webu stanje računa 0.14KM, paket exstra S,poše poslata poruka na broj 00385×××××××. Ja to nkad poslao nisam nit imam koga na 00385
neki

#64367 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

Cossack wrote:
Ja trenutno imam daleko bolju pokrivenost 4G signalom u Sarajevu nego što sam ikad imao sa 3G-om. Čak i na mjestima gdje je prije bilo isključivo "E" sad imam 4G. Često se pojavi i 4G+..
i agree

#64368 Re: BHTelecom All About

Post by i agree »

player_ wrote:Ma nemoguce da ne fatas il je do sim kartice ili do telefona...
Bice prije da je do sim kartice mada su mi dali kao usim u zamjeni,telefon fata na podrucju citavog grada mtel 4g a ne fata bh telekom 4g nikako znaci do telefona nije.
mulderm

#64369 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Cossack wrote:Izdržimo još malo :mrgreen:

BH Telecom"

:thumbup:

Znaci stizu ekipe na podrucje regije Bihac. :-D
azdralovic

#64370 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

shape of despair wrote:Gledan na webu stanje računa 0.14KM, paket exstra S,poše poslata poruka na broj 00385×××××××. Ja to nkad poslao nisam nit imam koga na 00385
koji je telefon u pitanju? npr iPhone salje poruku za aktivaciju iMessage na neke strane brojeve.
microbay

#64371 Re: BHTelecom All About

Post by microbay »

Hyperthalamus wrote:
microbay wrote:
microbay wrote:Kakva je procedura da se sa Ultre predje na neki od Extra paketa i kupi uredjaj na rate ? Šta treba od dokumenata i treba li zaposlenje (firma , platne liste i td.) ?

Takodje me interesuje da li se uz Extra pakete mogu kupovati samo telefoni na rate ili moze i TV i da li se mogu uzeti istovremeno 2 uredjaja ?

Huh puno pitanja :D .

Neko ??
Licna karta, cips, ultra certifikat. Ako si zaposlen onda i potvrda iz porezne uprave...mislim da se zove js3100, sve mora biti original....u tom slucaju mozes odmah uzeti telefon na rate.
Ako nisi zaposlen onda sve ovo (ne treba ti js3100 iz porezne), moras platiti 3 racuna i tek onda imas pravo na kupovinu.
Mozes uzeti vise aparata, ali samo jedan mozes dobiti sa popustom, ostale koje uzmes su po punoj cijeni (ali sve placas na rate).
Neko rece da je kupljen tv aprat preko moj mini 15. Ispade da je bitno imati samo neku uslugu na svoje ime, pa da kupis bilo koji uredjaj...ovo nisam siguran, neka me ispravi ko zna 100%.
Hvala drug na pojasnjenju , pod ultra certifikat mislis neki papir sto je dosao uz kupovinu kartice , kartica je stara sigurno 15 god. (nisam mijenjao samo je isjekli kad je trebalo za drugi telefon) tako da nemam ono pakovanje od Ultre .

Što se tiče Extra paketa da li se uredjaji na rate mogu kupiti samo uz ove zadnje pakete (KUPOVINA UREĐAJA 12 mjeseci i KUPOVINA UREĐAJA 24 mjeseca) ili se može kupiti uređaj i uz ostale Extra pakete ?

Npr. ako potpisem ugovor na 24 mjeseca uz ovaj "BOGATIJI PAKET 24 mjeseca" EXTRA M od 33 KM i nakon 3-4 mjeseca odlučim kupiti neki uredjaj na rate kakva je tad procedura ?
sencobih

#64372 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Zlocin&Kazna wrote:Izvinjavam se ako je vec napisano, ali da li je prelaz na ove "usim" kartice besplatan (za prijave do 1. juna, ako sam dobro pročitao na teleksu na Moja TV)
Ako prelazis na neki od extra paketa ili ako imaš uvezane usluge u "moj izbor" onda ne plaćaš 5 maraka
Zlocin&Kazna

#64373 Re: BHTelecom All About

Post by Zlocin&Kazna »

sencobih wrote:
Zlocin&Kazna wrote:Izvinjavam se ako je vec napisano, ali da li je prelaz na ove "usim" kartice besplatan (za prijave do 1. juna, ako sam dobro pročitao na teleksu na Moja TV)
Ako prelazis na neki od extra paketa ili ako imaš uvezane usluge u "moj izbor" onda ne plaćaš 5 maraka
Ok, hvala. Tako sam i mislio (imam Moj izbor sa dva pretplatnicka i 3 ultre) ali jucer u poslovnici BH Telecoma mi kaze radnik da moram platiti 5 KM ili ako predjem na drugi paket da je besplatno...
shape of despair

#64374 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

azdralovic wrote:
shape of despair wrote:Gledan na webu stanje računa 0.14KM, paket exstra S,poše poslata poruka na broj 00385×××××××. Ja to nkad poslao nisam nit imam koga na 00385
koji je telefon u pitanju? npr iPhone salje poruku za aktivaciju iMessage na neke strane brojeve.
xiaomi f1
i agree

#64375 Re: BHTelecom All About

Post by i agree »

Isto i xiaomi radi skida kredit kad verifikuje karticu-racun.Mada neki kazu da se iskljuci lokacija,to skida kredit isto
Locked