https://bhtelecom.ba/vijest+M5818776966f.html
Moderator: Benq
Pod kojim brojem ce se moci Naci ovaj kanal?
Imam jaskafiskafsnjak wrote:Ima li jos neko da mu nema mobilnog neta?
najbolje bi bilo da rade zajedno sa timovima ViK, čisto da ne moraju 2 obavještenja pisati. Kad nema čoek čime gujcu oprat koji će mu q mobilni internet....Cossack wrote:Vjerovatno je zbog ovoga:
Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 21.05.2019
21.05.2019 08:16
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na pripremama za uvođenje 4G tehnologije, dana 21.05.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih baznih stanica: Sud BiH, Hrasno tranzit, Klas, Zrak, Otoka Džamija, FDS, Grbavica Džamija, Buća Potok, Otes, Nedžarići, Dobrinja C4, Krč Gora (RD Sarajevo), Gornja Breza, Breza, Moštre, Župča, Seoča (RD Zenica), Tuzla TKC, Špionica, Falešići, Dobošnica mikro, Smoluća, Miričina mikro, Orašnica (RD Tuzla). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju.
TESLA_EDISON wrote: Sad još samo da napišem ime i da okačim sliku ali nema veze, ne krijem ništa, ne stidim se ničega, ponosim se svojim radom pa neka se i zna ko sam ako baš mora
Pa tako nekako. Problem je za nas bio što smo mi svi u početku potpisali ugovore sa BH Telecomom i nakon isteka istih prebacili nas kao podizvođače. E to je sad onaj osjećaj "imati pa nemati"zateznistub wrote:Klasični podugovarac. Outsouceing što bi rekli. Nema veze direktno ni sa jednom firmom.
Hokoš bokoš, i sl. Što rade za tm
U kojoj si firmi radio za tm ako nije tajna i Jel Bajrami bio vezaTESLA_EDISON wrote:Pa tako nekako. Problem je za nas bio što smo mi svi u početku potpisali ugovore sa BH Telecomom i nakon isteka istih prebacili nas kao podizvođače. E to je sad onaj osjećaj "imati pa nemati"zateznistub wrote:Klasični podugovarac. Outsouceing što bi rekli. Nema veze direktno ni sa jednom firmom.
To nas je dosta boljelo. Kasnije nas je preuzela firma čiji je vlasnik bivša žena jednog bivšeg premijera i tu je zaista bilo koliko toliko korektno. Plata jeste dosta manja ali nije bilo kašnjenja, problema sa zdravstvenim i sl. Sve je išlo regularno. Nakon isteka ugovora sa tom, kako su je oni zvali, agencijom, opet smo pola godine radili u BH Telecomu kao njihovi radnici dok nas nije preuzela druga "agencija" i tu je horor. Plata kasni, doprinosa nema, svaki mjesec manji iznos, vlasniku niko ništa nije mogao, jak u stranci i tako. Poslije prešao u Telemach i sad Logosoft. To je to odprilike.
U tm (ako misliš na Telemach) sam radio direktno za njih. Dakle njihov uposlenik.zateznistub wrote:U kojoj si firmi radio za tm ako nije tajna i Jel Bajrami bio vezaTESLA_EDISON wrote:Pa tako nekako. Problem je za nas bio što smo mi svi u početku potpisali ugovore sa BH Telecomom i nakon isteka istih prebacili nas kao podizvođače. E to je sad onaj osjećaj "imati pa nemati"zateznistub wrote:Klasični podugovarac. Outsouceing što bi rekli. Nema veze direktno ni sa jednom firmom.
To nas je dosta boljelo. Kasnije nas je preuzela firma čiji je vlasnik bivša žena jednog bivšeg premijera i tu je zaista bilo koliko toliko korektno. Plata jeste dosta manja ali nije bilo kašnjenja, problema sa zdravstvenim i sl. Sve je išlo regularno. Nakon isteka ugovora sa tom, kako su je oni zvali, agencijom, opet smo pola godine radili u BH Telecomu kao njihovi radnici dok nas nije preuzela druga "agencija" i tu je horor. Plata kasni, doprinosa nema, svaki mjesec manji iznos, vlasniku niko ništa nije mogao, jak u stranci i tako. Poslije prešao u Telemach i sad Logosoft. To je to odprilike.
Ma jok.TESLA_EDISON wrote: U tm (ako misliš na Telemach) sam radio direktno za njih. Dakle njihov uposlenik.
Što se tiče prve agencije za Telekom, u pitanju je See Contact, vlasnica Martina Keškić. To je ta agencija koja je OK bila. Drugu ne bih javno iznosio jer sam na sudu sa tom agencijom zbog doprinosa pa da šta ne bi uticalo na sudski proces. Može u PP ako te zanima
Moglo je ali je Ericsson tražio, lupam 80 mil. samo za nadogradnju a Huawei 20 mil. za kompletnu rekonstrukciju mreže koja je svakako vapila za rekonstrukcijom.escobar__ wrote:Može li mi neko kao laiku objasniti zašto Telekom mijenja kompletnu infrastrukturu i zar nije bilo moguće i jeftinije nadograditi mrežu 4G baznim stanicama (nezavisno od proizvođača opreme)?
Naravno, ima smisla.TESLA_EDISON wrote:Moglo je ali je Ericsson tražio, lupam 80 mil. samo za nadogradnju a Huawei 20 mil. za kompletnu rekonstrukciju mreže koja je svakako vapila za rekonstrukcijom.escobar__ wrote:Može li mi neko kao laiku objasniti zašto Telekom mijenja kompletnu infrastrukturu i zar nije bilo moguće i jeftinije nadograditi mrežu 4G baznim stanicama (nezavisno od proizvođača opreme)?
Mislim da bi svako izabrao Huawei,
microbay wrote:Kakva je procedura da se sa Ultre predje na neki od Extra paketa i kupi uredjaj na rate ? Šta treba od dokumenata i treba li zaposlenje (firma , platne liste i td.) ?
Takodje me interesuje da li se uz Extra pakete mogu kupovati samo telefoni na rate ili moze i TV i da li se mogu uzeti istovremeno 2 uredjaja ?
Huh puno pitanja.
Licna karta, cips, ultra certifikat. Ako si zaposlen onda i potvrda iz porezne uprave...mislim da se zove js3100, sve mora biti original....u tom slucaju mozes odmah uzeti telefon na rate.microbay wrote:microbay wrote:Kakva je procedura da se sa Ultre predje na neki od Extra paketa i kupi uredjaj na rate ? Šta treba od dokumenata i treba li zaposlenje (firma , platne liste i td.) ?
Takodje me interesuje da li se uz Extra pakete mogu kupovati samo telefoni na rate ili moze i TV i da li se mogu uzeti istovremeno 2 uredjaja ?
Huh puno pitanja.
Neko ??
Također sam to primjetio, 3G je ODAHNUO i pročepio konačno. Uopće ne želim da uzimam ovu novu SIM karticu. Jednostavno, nema potrebe, pogotovo sada.Posmatrac_007 wrote:Danas sam primijetio da je na nekoliko lokacija pojačan 3G signal i daleko bolji prijem nego što je ranije bio. Prema ovom što vidim izgleda da se i u urbanim sredinama počinje koristiti 900Mhz za 3G da bi se pojačao domet u zatvorenom, vjerovatno zato što je 3G rasterećeniji postepenim prebacivanjem na 4G pa se ukazala i ova mogućnost
Na 2100 je bio daleko lošiji signal.

samo ako mijenjas na novi paket... ako si vec na pretplati a ne mijenjas paket, onda se placa karticaplayer_ wrote:Na pretplatama je dzaba, dok na ultri je 5-6km cini mi se...