BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
arnes_king

#64327 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak

#64328 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Ima li jos neko da mu nema mobilnog neta?
Kockasti

#64329 Re: BHTelecom All About

Post by Kockasti »

skafiskafsnjak wrote:Ima li jos neko da mu nema mobilnog neta?
Imam ja
oldtajmer

#64330 Re: BHTelecom All About

Post by oldtajmer »

nema mobilnog interneta, u zadnje vrijeme svima koje znam a i meni cesto puca veza dok se prica iz cista mira, izgleda bolje da nisu nista ni dirali
Cossack

#64331 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Vjerovatno je zbog ovoga:

Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 21.05.2019
21.05.2019 08:16
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na pripremama za uvođenje 4G tehnologije, dana 21.05.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih baznih stanica: Sud BiH, Hrasno tranzit, Klas, Zrak, Otoka Džamija, FDS, Grbavica Džamija, Buća Potok, Otes, Nedžarići, Dobrinja C4, Krč Gora (RD Sarajevo), Gornja Breza, Breza, Moštre, Župča, Seoča (RD Zenica), Tuzla TKC, Špionica, Falešići, Dobošnica mikro, Smoluća, Miričina mikro, Orašnica (RD Tuzla). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju.
gurabija78

#64332 Re: BHTelecom All About

Post by gurabija78 »

Cossack wrote:Vjerovatno je zbog ovoga:

Obavještenje o radovima na zamjeni baznih stanica i antenskih sistema za dan 21.05.2019
21.05.2019 08:16
Obavještavamo korisnike da zbog nužnih radova na pripremama za uvođenje 4G tehnologije, dana 21.05.2019. godine, u terminu od 08:00 do 16:00 sati, može doći do smetnji u radu 2G/3G mreže BH Telecoma na područjima pokrivanja sljedećih baznih stanica: Sud BiH, Hrasno tranzit, Klas, Zrak, Otoka Džamija, FDS, Grbavica Džamija, Buća Potok, Otes, Nedžarići, Dobrinja C4, Krč Gora (RD Sarajevo), Gornja Breza, Breza, Moštre, Župča, Seoča (RD Zenica), Tuzla TKC, Špionica, Falešići, Dobošnica mikro, Smoluća, Miričina mikro, Orašnica (RD Tuzla). Izvinjavamo se zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju.
najbolje bi bilo da rade zajedno sa timovima ViK, čisto da ne moraju 2 obavještenja pisati. Kad nema čoek čime gujcu oprat koji će mu q mobilni internet....
sasagrbic

#64333 Re: BHTelecom All About

Post by sasagrbic »

Pozdrav. Juče sam prebacio karticu u drugi telefon i sad mi ne radi mobilni net. Uključio sam podatke, i nemogu ništa otvoriti. Jedino što mi radi su notifikacije od aplikacija za vijesti i poštu.
escobar__

#64334 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Može li mi neko kao laiku objasniti zašto Telekom mijenja kompletnu infrastrukturu i zar nije bilo moguće i jeftinije nadograditi mrežu 4G baznim stanicama (nezavisno od proizvođača opreme)?
Benq

#64335 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

TESLA_EDISON wrote: Sad još samo da napišem ime i da okačim sliku ali nema veze, ne krijem ništa, ne stidim se ničega, ponosim se svojim radom pa neka se i zna ko sam ako baš mora :)
:thumbup:

Ma kakva slika, samo opusteno, onako pitam jer me licno interesovalo, tvoja dobra volja hoces li reci ili ne, svako ide tamo gdje je bolje.
Tesla Edison

#64336 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

zateznistub wrote:Klasični podugovarac. Outsouceing što bi rekli. Nema veze direktno ni sa jednom firmom.
Hokoš bokoš, i sl. Što rade za tm
Pa tako nekako. Problem je za nas bio što smo mi svi u početku potpisali ugovore sa BH Telecomom i nakon isteka istih prebacili nas kao podizvođače. E to je sad onaj osjećaj "imati pa nemati" :D

To nas je dosta boljelo :D. Kasnije nas je preuzela firma čiji je vlasnik bivša žena jednog bivšeg premijera i tu je zaista bilo koliko toliko korektno. Plata jeste dosta manja ali nije bilo kašnjenja, problema sa zdravstvenim i sl. Sve je išlo regularno. Nakon isteka ugovora sa tom, kako su je oni zvali, agencijom, opet smo pola godine radili u BH Telecomu kao njihovi radnici dok nas nije preuzela druga "agencija" i tu je horor. Plata kasni, doprinosa nema, svaki mjesec manji iznos, vlasniku niko ništa nije mogao, jak u stranci i tako. Poslije prešao u Telemach i sad Logosoft. To je to odprilike.
zateznistub

#64337 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

TESLA_EDISON wrote:
zateznistub wrote:Klasični podugovarac. Outsouceing što bi rekli. Nema veze direktno ni sa jednom firmom.
Pa tako nekako. Problem je za nas bio što smo mi svi u početku potpisali ugovore sa BH Telecomom i nakon isteka istih prebacili nas kao podizvođače. E to je sad onaj osjećaj "imati pa nemati" :D

To nas je dosta boljelo :D. Kasnije nas je preuzela firma čiji je vlasnik bivša žena jednog bivšeg premijera i tu je zaista bilo koliko toliko korektno. Plata jeste dosta manja ali nije bilo kašnjenja, problema sa zdravstvenim i sl. Sve je išlo regularno. Nakon isteka ugovora sa tom, kako su je oni zvali, agencijom, opet smo pola godine radili u BH Telecomu kao njihovi radnici dok nas nije preuzela druga "agencija" i tu je horor. Plata kasni, doprinosa nema, svaki mjesec manji iznos, vlasniku niko ništa nije mogao, jak u stranci i tako. Poslije prešao u Telemach i sad Logosoft. To je to odprilike.
U kojoj si firmi radio za tm ako nije tajna i Jel Bajrami bio veza
Tesla Edison

#64338 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

zateznistub wrote:
TESLA_EDISON wrote:

U kojoj si firmi radio za tm ako nije tajna i Jel Bajrami bio veza
U tm (ako misliš na Telemach) sam radio direktno za njih. Dakle njihov uposlenik.

Što se tiče prve agencije za Telekom, u pitanju je See Contact, vlasnica Martina Keškić. To je ta agencija koja je OK bila. Drugu ne bih javno iznosio jer sam na sudu sa tom agencijom zbog doprinosa pa da šta ne bi uticalo na sudski proces. Može u PP ako te zanima :)
zateznistub

#64339 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

TESLA_EDISON wrote: U tm (ako misliš na Telemach) sam radio direktno za njih. Dakle njihov uposlenik.

Što se tiče prve agencije za Telekom, u pitanju je See Contact, vlasnica Martina Keškić. To je ta agencija koja je OK bila. Drugu ne bih javno iznosio jer sam na sudu sa tom agencijom zbog doprinosa pa da šta ne bi uticalo na sudski proces. Može u PP ako te zanima :)
Ma jok.
Tesla Edison

#64340 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote:Može li mi neko kao laiku objasniti zašto Telekom mijenja kompletnu infrastrukturu i zar nije bilo moguće i jeftinije nadograditi mrežu 4G baznim stanicama (nezavisno od proizvođača opreme)?
Moglo je ali je Ericsson tražio, lupam 80 mil. samo za nadogradnju a Huawei 20 mil. za kompletnu rekonstrukciju mreže koja je svakako vapila za rekonstrukcijom.

Mislim da bi svako izabrao Huawei,
escobar__

#64341 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

TESLA_EDISON wrote:
escobar__ wrote:Može li mi neko kao laiku objasniti zašto Telekom mijenja kompletnu infrastrukturu i zar nije bilo moguće i jeftinije nadograditi mrežu 4G baznim stanicama (nezavisno od proizvođača opreme)?
Moglo je ali je Ericsson tražio, lupam 80 mil. samo za nadogradnju a Huawei 20 mil. za kompletnu rekonstrukciju mreže koja je svakako vapila za rekonstrukcijom.

Mislim da bi svako izabrao Huawei,
Naravno, ima smisla.
kemox

#64342 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Pofalići 4G+ od danas ;)
Image
microbay

#64343 Re: BHTelecom All About

Post by microbay »

microbay wrote:Kakva je procedura da se sa Ultre predje na neki od Extra paketa i kupi uredjaj na rate ? Šta treba od dokumenata i treba li zaposlenje (firma , platne liste i td.) ?

Takodje me interesuje da li se uz Extra pakete mogu kupovati samo telefoni na rate ili moze i TV i da li se mogu uzeti istovremeno 2 uredjaja ?

Huh puno pitanja :D .

Neko ??
Hyperthalamus

#64344 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

microbay wrote:
microbay wrote:Kakva je procedura da se sa Ultre predje na neki od Extra paketa i kupi uredjaj na rate ? Šta treba od dokumenata i treba li zaposlenje (firma , platne liste i td.) ?

Takodje me interesuje da li se uz Extra pakete mogu kupovati samo telefoni na rate ili moze i TV i da li se mogu uzeti istovremeno 2 uredjaja ?

Huh puno pitanja :D .

Neko ??
Licna karta, cips, ultra certifikat. Ako si zaposlen onda i potvrda iz porezne uprave...mislim da se zove js3100, sve mora biti original....u tom slucaju mozes odmah uzeti telefon na rate.
Ako nisi zaposlen onda sve ovo (ne treba ti js3100 iz porezne), moras platiti 3 racuna i tek onda imas pravo na kupovinu.
Mozes uzeti vise aparata, ali samo jedan mozes dobiti sa popustom, ostale koje uzmes su po punoj cijeni (ali sve placas na rate).
Neko rece da je kupljen tv aprat preko moj mini 15. Ispade da je bitno imati samo neku uslugu na svoje ime, pa da kupis bilo koji uredjaj...ovo nisam siguran, neka me ispravi ko zna 100%.
Posmatrac_007

#64345 Re: BHTelecom All About

Post by Posmatrac_007 »

Danas sam primijetio da je na nekoliko lokacija pojačan 3G signal i daleko bolji prijem nego što je ranije bio. Prema ovom što vidim izgleda da se i u urbanim sredinama počinje koristiti 900Mhz za 3G da bi se pojačao domet u zatvorenom, vjerovatno zato što je 3G rasterećeniji postepenim prebacivanjem na 4G pa se ukazala i ova mogućnost :)
Na 2100 je bio daleko lošiji signal.
studiorum_tuzlaensis

#64346 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Posmatrac_007 wrote:Danas sam primijetio da je na nekoliko lokacija pojačan 3G signal i daleko bolji prijem nego što je ranije bio. Prema ovom što vidim izgleda da se i u urbanim sredinama počinje koristiti 900Mhz za 3G da bi se pojačao domet u zatvorenom, vjerovatno zato što je 3G rasterećeniji postepenim prebacivanjem na 4G pa se ukazala i ova mogućnost :)
Na 2100 je bio daleko lošiji signal.
Također sam to primjetio, 3G je ODAHNUO i pročepio konačno. Uopće ne želim da uzimam ovu novu SIM karticu. Jednostavno, nema potrebe, pogotovo sada.
MIslim da će za pola godine do godinu biti puno boljih akcija za prelazak na LTE uz 24 mj. obavezno trajanje ugovora nego što je to sada u ovoj seljačkoj navali na 4G.
Zlocin&Kazna

#64347 Re: BHTelecom All About

Post by Zlocin&Kazna »

Izvinjavam se ako je vec napisano, ali da li je prelaz na ove "usim" kartice besplatan (za prijave do 1. juna, ako sam dobro pročitao na teleksu na Moja TV)
player_

#64348 Re: BHTelecom All About

Post by player_ »

Na pretplatama je dzaba, dok na ultri je 5-6km cini mi se...
Mehemed
Vozim: automobil

#64349 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Zamjena kompletne mobilne infrastrukture bi trebala poboljšati i 3G mrežu? Ili možda ne ?
Za neka naselja opštine Visoko su najavljeni radovi na implementaciji 4G mreže, ne znam da li su šta radili na ovoj BS na koju sam ja povezan, s tim da je brzina 3G-a lošija nego inače(u rasterećenom periodu).

Image
azdralovic

#64350 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

player_ wrote:Na pretplatama je dzaba, dok na ultri je 5-6km cini mi se...
samo ako mijenjas na novi paket... ako si vec na pretplati a ne mijenjas paket, onda se placa kartica
Locked