Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#64326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Reglan wrote: koji tp link, kako si povezao cisco i tp link?
Svaki extender/router mozes spojiti na Cisco/Ubee modeme koje Telemach ima u ponudi. Spajanje ide na klasican nacin kao da imas najobicniji modem.
Adi-g

#64327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adi-g »

Telemach wrote:
Adi-g wrote:@Telemach
Mislim da mi istice 2 godine od prikljucka. Da li ima neke pogodnosti za obnovu ugovora.
Naravno Adi-g,
Javite nam se u inbox, rado ćemo pronaći najbolju ponudu i pogodnosti za Vas.
@Telemach dostavio sam ali niko me nije kontaktirao
kokikol

#64328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Reglan wrote:
kokikol wrote:koristim Tp link jer mi cisco prekida wi-fi zasad me dobro služi
koji tp link, kako si povezao cisco i tp link?
jednostavno mrežnim kablom imaš na ciscu 4 izlaza za mrežni kabal, a koji je TP-LINK stvarno ne znam nema nikakvog broja na sebi
Last edited by kokikol on 31/03/2018 11:34, edited 1 time in total.
Benq

#64329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kokikol wrote:
jednostavno mrežnim kablom imašnaa ciscu 4 izlaza za mrežni kabal
Samo izbjegavati port 4 na Ciscu jer je on konfigurisan za dodatne usluge na D3.
Kralj Tvrtko I.

#64330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Šta smo ono rekli, neće speedtest na Ubee preko wi fia iznad 50 da ga *ebeš jel tako?
kokikol

#64331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Benq wrote:
kokikol wrote:
jednostavno mrežnim kablom imašnaa ciscu 4 izlaza za mrežni kabal
Samo izbjegavati port 4 na Ciscu jer je on konfigurisan za dodatne usluge na D3.
zapravo mi na jednom portu piše ethernet a ostala 3 su poredana po brojevima 1,2,3 na port pod nazivom ethernet mi je uključen PC
moee

#64332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by moee »

@Telemach

Ovako stoje stvari:

Ranije sam imao DUO Net Grande paket koji sam odjavio zbog preseljenja, te sam početkom marta prijavio DUO Net Grande Family paket uz ugovor na 24 mjeseca.

Problem je u tome da mi EON nije radio ni ranije, a ne radi ni sada, iako bi oba navedena paketa trebalo da podržavaju EON.

Normalno se logujem na MojTelemach portal, ali na EON ne mogu iako sam mijenjao i password (prema vašim savjetima).

P.S.

Prilikom priključenja novog paketa, instalater mi je rekao kako će mi stari account na MojTelemach portalu biti ugašen, te da ću trebati praviti novi account. Nije mi najjasnije zašto?
crnivrag

#64333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

OTV Valentino pušten u okviru Telemach digitalne sheme:

Image

Just kidding :mrgreen: :izet: :pisnuo: :tooo:
Rugafet

#64334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Kralj Tvrtko I. wrote:Šta smo ono rekli, neće speedtest na Ubee preko wi fia iznad 50 da ga *ebeš jel tako?
Meni nije isao iznad 50 preko 2.4 ghz nikako, sad je li to tako kod svih ne znam. Preko 5 ghz je isao do plafona koliku brzinu predvidjenu imam (80)

Sada sa ciscom ide do nekih 55

Aferim crni za mustulaka si :lol:
MTV

#64335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:OTV Valentino pušten u okviru Telemach digitalne sheme:

https://i.imgur.com/Z47k7kkr.jpg

Just kidding :mrgreen: :izet: :pisnuo: :tooo:
Zipa zeke :mrgreen:
Zanimljivo je to da su operateri koji su imali sva 4 njihova kanala iste i vratili (Moja TV i Elta/Txtv). A operateri koji su imali samo jedan glavni nisu (TM, mtel, blic.net, LOL). Za eronet nem informacija a cini mi se da je imao 3 od 4 (bez Prve Hercegovacke).
Benq

#64336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Važno obavještenje za korisnike sa područja Zenice i okoline
Poštovani korisnici,

Uvažavajući poteškoće u korištenju telekomunikacijskih usluga koje su u posljednjim danima osjetili korisnici Telemacha na području Zenice i okoline, ovim saopćenjem želimo na adekvatan način pružiti informacije našim pretplatnicima o stvarnom razlogu prekida u radu naših usluga.

Prethodnih dana je u kasnim večernjim satima, na različitim mjestima na području Zenice od strane NN lica izvršeno namjerno presjecanje kablova i otuđivanje imovine kompanije Telemach, čime je više hiljada građana ostalo bez usluga televizije, interneta i fiksnog telefona.

O navedenom događaju je obaviještena nadležna policijska uprava koja je izvršila uviđaje i temeljem dostupnih podataka o događajima i prijavljene znatne materijalne štete koja je Telemachu prouzročena, nadamo se brzom otkrivanju počinitelja.

Ničim izazvani, otvoreni napadi na Telemach, primjer su necivilizirane i kriminalne borbe protiv onog za što se danas Telemach zalaže na tržištu BiH.

Izvinjavamo se svim našim pretplatnicima sa područja Zenice koji zbog ovog događaja nisu u spomenutom periodu mogli koristiti naše usluge.

Ovim putem molimo sve građane da ukoliko primjete osobe koje pokušavaju oštetiti Telemach instalacije i prekinuti distribuciju Telemach usluga, da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku upravu i Telemach na broj 1360.
https://telemach.ba/a33325/podrska/vije ... oline.html
crnivrag

#64337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kompletan cjenovnik Telemach usluga koji stupa na snagu od sutra 01.04.2018: https://telemach.ba/Binary/10599/CJENOV ... .2018_.pdf
crnivrag

#64338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cjenovnik za korisnike starih paketa i usluga kompanije M&H Company: https://telemach.ba/Binary/10600/Cjenov ... 4.2018.pdf
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#64339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Pada ne EON-u BHT!!!!
avaks

#64340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Koliko vidim, brzine neta oficijelno ostaju iste :?
Poskupljenje onda mogu pravdati samo Pink kanalima koji će završiti u ko zna kojem paketu...
odmor

#64341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Benq wrote:Važno obavještenje za korisnike sa područja Zenice i okoline
Poštovani korisnici,

Uvažavajući poteškoće u korištenju telekomunikacijskih usluga koje su u posljednjim danima osjetili korisnici Telemacha na području Zenice i okoline, ovim saopćenjem želimo na adekvatan način pružiti informacije našim pretplatnicima o stvarnom razlogu prekida u radu naših usluga.

Prethodnih dana je u kasnim večernjim satima, na različitim mjestima na području Zenice od strane NN lica izvršeno namjerno presjecanje kablova i otuđivanje imovine kompanije Telemach, čime je više hiljada građana ostalo bez usluga televizije, interneta i fiksnog telefona.

O navedenom događaju je obaviještena nadležna policijska uprava koja je izvršila uviđaje i temeljem dostupnih podataka o događajima i prijavljene znatne materijalne štete koja je Telemachu prouzročena, nadamo se brzom otkrivanju počinitelja.

Ničim izazvani, otvoreni napadi na Telemach, primjer su necivilizirane i kriminalne borbe protiv onog za što se danas Telemach zalaže na tržištu BiH.

Izvinjavamo se svim našim pretplatnicima sa područja Zenice koji zbog ovog događaja nisu u spomenutom periodu mogli koristiti naše usluge.

Ovim putem molimo sve građane da ukoliko primjete osobe koje pokušavaju oštetiti Telemach instalacije i prekinuti distribuciju Telemach usluga, da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku upravu i Telemach na broj 1360.
https://telemach.ba/a33325/podrska/vije ... oline.html
Aha. Sad bar znam zasto mi je nestajalo. Cak u dva navrata. Samo mi nije jasno sta imaju krast? Kablove? skretnice na cvoristima? Ne znam stvarno, ali bolje bi zaradili da su otisli reketat djecu pred skolom :D
red evil

#64342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by red evil »

Imam ovaj problem, možda je malo čudan, imam analognu televiziju (kako ne pitajte, rećemo sticajem okolnosti :D ) i problem je sljedeći. Kad koristim wifi televiziju je nemoguće gledati. Pojave se, popularni, mravi na tv-u. S početka je radilo kako treba, i nakon nekog vremena se pojavio ovaj čudnovati problem. :mrgreen:
kakaljin

#64343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

red evil wrote:Imam ovaj problem, možda je malo čudan, imam analognu televiziju (kako ne pitajte, rećemo sticajem okolnosti :D ) i problem je sljedeći. Kad koristim wifi televiziju je nemoguće gledati. Pojave se, popularni, mravi na tv-u. S početka je radilo kako treba, i nakon nekog vremena se pojavio ovaj čudnovati problem. :mrgreen:
Losa instalacija i dolazi do smetnji
Telemach

#64344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

red evil wrote:Imam ovaj problem, možda je malo čudan, imam analognu televiziju (kako ne pitajte, rećemo sticajem okolnosti :D ) i problem je sljedeći. Kad koristim wifi televiziju je nemoguće gledati. Pojave se, popularni, mravi na tv-u. S početka je radilo kako treba, i nakon nekog vremena se pojavio ovaj čudnovati problem. :mrgreen:

Zdravo red,
Dostavite nam broj Ugovora, provjerićemo sve što je potrebno.
mixone1995

#64345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Pitanje za @Telemach

Koji sve dijelovi Sarajeva trenutno pokrivaju mogucnost uvodjenja fibera? I kada se planira prosirenje? Hvala :)
supercali

#64346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

mixone1995 wrote:Pitanje za @Telemach

Koji sve dijelovi Sarajeva trenutno pokrivaju mogucnost uvodjenja fibera? I kada se planira prosirenje? Hvala :)
I mene isto zanima i kad ce biti pusteni pink erotic 1,2,3,4,5,6,7,8?
Radar71

#64347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach wrote:
Radar71 wrote:Beni klempu ćeš dobiti :roll:

@Telemach Duo Net Family bih uzeo :)
Zamolićemo kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima da Vas pozovu :)
Vjerujemo da ćemo naći najbolje rješenje i benefit za Vas.
@Trelemach zahvalite se kolegma iz sektora za posebnu brigu o korisnicima što me nisu pozvali, vjerovatno čekali 1. april kad je prelazak na manji paket nemoguć bez penala. :thumbup:
Ali nema veze, pamtimo! :)

Image
Rugafet

#64348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ma ne bi trebalo tu biti problema bez obzira na datum
supercali

#64349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Rugafet wrote:Ma ne bi trebalo tu biti problema bez obzira na datum
Datum ima obzir jer do objave bez ikakvih problema moze preci sa najveceg na najmanji zato je i dato ono objava promjena mjesec prije od sutra ce morati platiti neku sumu da bi presao na manje
Rugafet

#64350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Znam to, nego kontam lik je kontaktirao na vrijeme i ovi su imali propust, nije do njega, pa mu valjda progledaju kroz prste
Locked