Ne vjerujem da je do toga, to mi se desava nevezano za lokaciju, iz kuce kada izadjem, sa posla kada krenem, iz kafica... Desavalo se i da sam nedostupan da ne mogu uspostaviti poziv... Mozda moram sim zamijenitiplayer_ wrote:Mozda ti rade u blizini tebe zamjenu bazne stanice...
Posto ev kod mene pali i 3g ili 4g poslije gasenja wifia u roku 1 sec...
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#64301 Re: BHTelecom All About
-
player_
#64302 Re: BHTelecom All About
Zamijeni to je najjeftinija solucija 
-
Adoxxx
#64303 Re: BHTelecom All About
AP
https://www.speedtest.net/my-result/a/4954929832
Ne mozes 20 giga potrositi taman svake minute radio speedtest
https://www.speedtest.net/my-result/a/4954929832
Ne mozes 20 giga potrositi taman svake minute radio speedtest
-
high_volume
#64304 Re: BHTelecom All About
+1bordo gandalf wrote:Ima li neko problema sa 3g. Od kako su cackali sa 3g i 4g mrezom kada se telefon "skine" sa wifi mreze treba mu 15ak minuta da se spoji na 3g. Ni restart mu ne pomaze
Dešava mi se upravo ovako kako je opisano. I ne pomaže ni restart, sve dok se mreža sama ne uspostavi
-
coco1
#64305 Re: BHTelecom All About
ovo u bht-u i sistem ima slobodne vikende? od petka popodne mi isto stanje racuna i na aplikaciji i kada porukom posaljem upit
- SONY_91
#64306 Re: BHTelecom All About
To sam i ja još davno primijetio. Vikendom ne izbacuje trenutno stanje računa, moraš čekati ponedjeljakcoco1 wrote:ovo u bht-u i sistem ima slobodne vikende? od petka popodne mi isto stanje racuna i na aplikaciji i kada porukom posaljem upit
- arnes_king
#64307 Re: BHTelecom All About
@ing-ecc, mirza_15, Dr_Help
Imam prijatelja koji ima netflat 5 paket interneta, medjutim nikada nema brzinu koju placa, download mu je vecinom bude jedva 3 Mbit/s a upload ne prelazi 0,01. Jos je veci problem sto mu konekcija svako 15-20 minuta puca na neko vrijeme pa dolazi sebi.
Zvao je i prijavljivao problem centrali, medjutim kada mu se javi ovaj tehnicar sa terena, kaze mu "Ma super je to kod tebe, sta ti ocekujes za 20KM?"
Evo podaci iz njegovog modema, ako moze neko da pogleda i kaze moze li se ovdje rijesiti situacija da bi to bilo stabilno tih 5 down i bez pucanja konekcije, i kako to postici?

Hvala unaprijed.
Imam prijatelja koji ima netflat 5 paket interneta, medjutim nikada nema brzinu koju placa, download mu je vecinom bude jedva 3 Mbit/s a upload ne prelazi 0,01. Jos je veci problem sto mu konekcija svako 15-20 minuta puca na neko vrijeme pa dolazi sebi.
Zvao je i prijavljivao problem centrali, medjutim kada mu se javi ovaj tehnicar sa terena, kaze mu "Ma super je to kod tebe, sta ti ocekujes za 20KM?"
Evo podaci iz njegovog modema, ako moze neko da pogleda i kaze moze li se ovdje rijesiti situacija da bi to bilo stabilno tih 5 down i bez pucanja konekcije, i kako to postici?

Hvala unaprijed.
-
ing-ecc
#64308 Re: BHTelecom All About
Sto se tice ovih podataka to je sigurno okey
Al reci nam kako to mjeri i utvrdjuje sa brzinom i pucanjem konekcije?
Trebalo bi jos da provjerish jel konekcija always on, firewall mozda da iskljucis, enable protection, ..... i jos nekih postavki koje mogu uticati. (ovo se uglavnom tice wifi )
Trebalo bi jos da provjerish jel konekcija always on, firewall mozda da iskljucis, enable protection, ..... i jos nekih postavki koje mogu uticati. (ovo se uglavnom tice wifi )
- arnes_king
#64309 Re: BHTelecom All About
Mjeri preko speedtesta, ali vjerujte da nije ni to potrebno jer npr samo da otvori klix forum vecinom se mora cekati i do minutu dok ucita, i tako sa bilo kojom drugom stranicom. Tako je na svim uredjajima koji su na toj mrezi. A pucanje konekcije utvrdi tako sto od jednom stane sve, nista ne otvara, nista ne ucitava cak ni radio preko interneta prekine. Nakon mozda pola minute opet sve proradi.ing-ecc wrote:Sto se tice ovih podataka to je sigurno okeyAl reci nam kako to mjeri i utvrdjuje sa brzinom i pucanjem konekcije?
Ove stvari sto si naveo cu provjeriti u modemu i po potrebi promijeniti pa cu javiti ima li ikakvog pomaka. Hvala na brzom odgovoru.
-
coco1
#64310 Re: BHTelecom All About
tacno mi dodje da odem u tu famoznu poslovnicu na dobrinji i vidim sta ce mi oni reci po pitanju prelaska sa midi na extra m. ovdje se pisalo da raja tamo vrsi taj prelazak bez problema, bez obzira na ranije kupljene uredjaje.
imam 2 pretplate midi. na jednoj kupljen vibe c, u oktobru 2017 i tada platio jednokratno nekih 10 KM za isti. sada trebam platiti 117 KM penala da bih presao sa midi na extra m. na drugoj pretplati kupljen p10 lite, ugovor istice u martu i trebao bih platiti 77 KM penala za prelazak. tako kazu u poslovnici saraci
imam 2 pretplate midi. na jednoj kupljen vibe c, u oktobru 2017 i tada platio jednokratno nekih 10 KM za isti. sada trebam platiti 117 KM penala da bih presao sa midi na extra m. na drugoj pretplati kupljen p10 lite, ugovor istice u martu i trebao bih platiti 77 KM penala za prelazak. tako kazu u poslovnici saraci
- nKrkan
#64311 Re: BHTelecom All About
Imao sam i ja tako.placao 20 KM ,a brzina bila 2,5 mbps i onda jednom zvali centar njihov , dosli za par dana zamjenili modem , sad je oko 5-6 mbpsarnes_king wrote:@ing-ecc, mirza_15, Dr_Help
Hvala unaprijed.
- PajaELdin
#64312 Re: BHTelecom All About
Vidim nesto se radilo na VI ovih kamera, svidja mi se logo u desnom uglu. Ono sto mi se ne svidja je bjeli natpis Moja TV koji se kako se kamera krece ne vidljiv, po mom misljenju bolje bi isla zuta slova kao sto je ovaj znak iznad, drugo sto sam primjetio je naziv mjesta u lijevom uglu i to mi se svidja, a ono sto mi se takodjer ne svidja je bejla boja naziva mjesta tako da bi se zuta i ovdije bolje uklopila, to znam jer je prvobitno bila ta boja.
Tu bi ja jos dodao temperaturu, vremensku prognozu za naredne dane, brzinu vijetra, vlaznost zraka, sat i ostale sitnice da to bude usminkano. Treca stvar je obavezna zamjena ostalih kamera koje su ne gledljive recimo Stolac, Blagaj, Igman itd znate koje nisu u HD-u, da se ne ponavljam pisao sam vec to ovdije i vidim da ocito neko cita ovaj forum od uposlenih i prenosi valjda nadleznim. Cetvrta stvar dodajte jos gradova, sela, planina, rijeka, i ostalih prirodnih bogatstava nase lijepe BiH, al naravno sve u full HD-u da to bude lijepo oku za pogledati, plus gore navedene informacije koje su od velike koristi. Pratite malo kako se to u svijetu radi, ako je ikad dostupno sve to je onda danas sigurno u eri tehnologije.
Ocekujem skori apdejt ovoga sto sam napisao i predlozio, a vidim krenulo se ka poboljsanju ove vrste usluge BH Telecoma.
Moramo vas nekad i pohvalit 
Tu bi ja jos dodao temperaturu, vremensku prognozu za naredne dane, brzinu vijetra, vlaznost zraka, sat i ostale sitnice da to bude usminkano. Treca stvar je obavezna zamjena ostalih kamera koje su ne gledljive recimo Stolac, Blagaj, Igman itd znate koje nisu u HD-u, da se ne ponavljam pisao sam vec to ovdije i vidim da ocito neko cita ovaj forum od uposlenih i prenosi valjda nadleznim. Cetvrta stvar dodajte jos gradova, sela, planina, rijeka, i ostalih prirodnih bogatstava nase lijepe BiH, al naravno sve u full HD-u da to bude lijepo oku za pogledati, plus gore navedene informacije koje su od velike koristi. Pratite malo kako se to u svijetu radi, ako je ikad dostupno sve to je onda danas sigurno u eri tehnologije.
Ocekujem skori apdejt ovoga sto sam napisao i predlozio, a vidim krenulo se ka poboljsanju ove vrste usluge BH Telecoma.
-
microbay
#64313 Re: BHTelecom All About
Kakva je procedura da se sa Ultre predje na neki od Extra paketa i kupi uredjaj na rate ? Šta treba od dokumenata i treba li zaposlenje (firma , platne liste i td.) ?
Takodje me interesuje da li se uz Extra pakete mogu kupovati samo telefoni na rate ili moze i TV i da li se mogu uzeti istovremeno 2 uredjaja ?
Huh puno pitanja
.
Takodje me interesuje da li se uz Extra pakete mogu kupovati samo telefoni na rate ili moze i TV i da li se mogu uzeti istovremeno 2 uredjaja ?
Huh puno pitanja
- zateznistub
#64314 Re: BHTelecom All About
Ja sam prešao u toj poslovnici. Plaćam tablet preko ugovora i telefon ne vezan za ugovor i prešao na extra S sa midi 30. Došao račun, sve ok. Ostale rate za uređaje, cijena paketa je kako treba, čak i tri kartice zamjenio bez feninga naplate. Uvezane u moj izborcoco1 wrote:tacno mi dodje da odem u tu famoznu poslovnicu na dobrinji i vidim sta ce mi oni reci po pitanju prelaska sa midi na extra m. ovdje se pisalo da raja tamo vrsi taj prelazak bez problema, bez obzira na ranije kupljene uredjaje.
-
coco1
#64315 Re: BHTelecom All About
znam sve i postavljao si mi neku sliku na moju molbu, da vidim sta ti pise na ugovoru. meni na carsiji rekose sve ovako kako sam napisao. eto, ti si bez problema i penala presao sa midi od 35 KM, na extra s koji je 22 KM, a meni kazu da moram doplatiti 77 KM jer prelazim sa midi od 35 KM na extra m koji je 33 KM, jer je kao telefon jeftiniji na extra m, i moram platiti razliku.zateznistub wrote:Ja sam prešao u toj poslovnici. Plaćam tablet preko ugovora i telefon ne vezan za ugovor i prešao na extra S sa midi 30. Došao račun, sve ok. Ostale rate za uređaje, cijena paketa je kako treba, čak i tri kartice zamjenio bez feninga naplate. Uvezane u moj izborcoco1 wrote:tacno mi dodje da odem u tu famoznu poslovnicu na dobrinji i vidim sta ce mi oni reci po pitanju prelaska sa midi na extra m. ovdje se pisalo da raja tamo vrsi taj prelazak bez problema, bez obzira na ranije kupljene uredjaje.
edit: gdje se tacno nalazi ta poslovnica u dobrinji? ako oze, adresa? slabo se snalazim po onim brojevima dobrinja 1, 2 itd. za mene je dobrinja, dobrinja u komadu
-
ing-ecc
#64316 Re: BHTelecom All About
Gore prikazani paramatri su pa haman za netFlat 20 po ADSL-uarnes_king wrote:Mjeri preko speedtesta, ali vjerujte da nije ni to potrebno jer npr samo da otvori klix forum vecinom se mora cekati i do minutu dok ucita, i tako sa bilo kojom drugom stranicom. Tako je na svim uredjajima koji su na toj mrezi. A pucanje konekcije utvrdi tako sto od jednom stane sve, nista ne otvara, nista ne ucitava cak ni radio preko interneta prekine. Nakon mozda pola minute opet sve proradi.ing-ecc wrote:Sto se tice ovih podataka to je sigurno okeyAl reci nam kako to mjeri i utvrdjuje sa brzinom i pucanjem konekcije?
Ove stvari sto si naveo cu provjeriti u modemu i po potrebi promijeniti pa cu javiti ima li ikakvog pomaka. Hvala na brzom odgovoru.
Hajde ti s njim fino otkaci sve uredjaje na mrezi (i wifi i lan) pa onda samo s jednim uredjajem testirajte
Imal kakav kodi zakacen
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#64317 Re: BHTelecom All About
U blizini cevabdzinice mrkva,.....ne mozes fuliti.coco1 wrote:znam sve i postavljao si mi neku sliku na moju molbu, da vidim sta ti pise na ugovoru. meni na carsiji rekose sve ovako kako sam napisao. eto, ti si bez problema i penala presao sa midi od 35 KM, na extra s koji je 22 KM, a meni kazu da moram doplatiti 77 KM jer prelazim sa midi od 35 KM na extra m koji je 33 KM, jer je kao telefon jeftiniji na extra m, i moram platiti razliku.zateznistub wrote:Ja sam prešao u toj poslovnici. Plaćam tablet preko ugovora i telefon ne vezan za ugovor i prešao na extra S sa midi 30. Došao račun, sve ok. Ostale rate za uređaje, cijena paketa je kako treba, čak i tri kartice zamjenio bez feninga naplate. Uvezane u moj izborcoco1 wrote:tacno mi dodje da odem u tu famoznu poslovnicu na dobrinji i vidim sta ce mi oni reci po pitanju prelaska sa midi na extra m. ovdje se pisalo da raja tamo vrsi taj prelazak bez problema, bez obzira na ranije kupljene uredjaje.
edit: gdje se tacno nalazi ta poslovnica u dobrinji? ako oze, adresa? slabo se snalazim po onim brojevima dobrinja 1, 2 itd. za mene je dobrinja, dobrinja u komadu
- zateznistub
#64318 Re: BHTelecom All About
BH Telecomcoco1 wrote:znam sve i postavljao si mi neku sliku na moju molbu, da vidim sta ti pise na ugovoru. meni na carsiji rekose sve ovako kako sam napisao. eto, ti si bez problema i penala presao sa midi od 35 KM, na extra s koji je 22 KM, a meni kazu da moram doplatiti 77 KM jer prelazim sa midi od 35 KM na extra m koji je 33 KM, jer je kao telefon jeftiniji na extra m, i moram platiti razliku.zateznistub wrote:Ja sam prešao u toj poslovnici. Plaćam tablet preko ugovora i telefon ne vezan za ugovor i prešao na extra S sa midi 30. Došao račun, sve ok. Ostale rate za uređaje, cijena paketa je kako treba, čak i tri kartice zamjenio bez feninga naplate. Uvezane u moj izborcoco1 wrote:tacno mi dodje da odem u tu famoznu poslovnicu na dobrinji i vidim sta ce mi oni reci po pitanju prelaska sa midi na extra m. ovdje se pisalo da raja tamo vrsi taj prelazak bez problema, bez obzira na ranije kupljene uredjaje.
Bulevar branilaca Dobrinje 13, Sarajevo 71000
033 653-093
https://maps.app.goo.gl/bebgWcT1p1Wo65no8
-
sabahudin_78
#64319 Re: BHTelecom All About
Postojeca sim kartica ne podrzava 4g jel se placa zamjena?
- REDDEVILS
#64320 Re: BHTelecom All About
Da ako si na ultri 5 KM je zamjenasabahudin_78 wrote:Postojeca sim kartica ne podrzava 4g jel se placa zamjena?
-
Vertig0
#64321 Re: BHTelecom All About
Molim vas dal jos neko ima problem sa LTE? Konkretno radi neko vrijeme(nekad manje, nekad vise) i onda odjednom izbaci “unable to activate mobile data”? Cim se ugasi LTE pa ponovo upali opet proradi, ili on/off airplane mode.
Probao sve zivo, od reseta mreznih postavki do dfu restore. 100% sam siguran da nije do mog uredjaja pa me zanima da li jos neko ima ovaj problem? Inace u pitanju je iphone x.
Probao sve zivo, od reseta mreznih postavki do dfu restore. 100% sam siguran da nije do mog uredjaja pa me zanima da li jos neko ima ovaj problem? Inace u pitanju je iphone x.
- arnes_king
#64322 Re: BHTelecom All About
Ugasio firewall, podesio kanal na 6, bio je na 7 a ima u blizini jedan wifi vec na 7 a jedan na 1 i promijenio sam channel width sa 20MHz na 40MHz. I dns sam stavio na 1.0.0.1 i 1.1.1.1ing-ecc wrote:Gore prikazani paramatri su pa haman za netFlat 20 po ADSL-uarnes_king wrote:Mjeri preko speedtesta, ali vjerujte da nije ni to potrebno jer npr samo da otvori klix forum vecinom se mora cekati i do minutu dok ucita, i tako sa bilo kojom drugom stranicom. Tako je na svim uredjajima koji su na toj mrezi. A pucanje konekcije utvrdi tako sto od jednom stane sve, nista ne otvara, nista ne ucitava cak ni radio preko interneta prekine. Nakon mozda pola minute opet sve proradi.ing-ecc wrote:Sto se tice ovih podataka to je sigurno okeyAl reci nam kako to mjeri i utvrdjuje sa brzinom i pucanjem konekcije?
Ove stvari sto si naveo cu provjeriti u modemu i po potrebi promijeniti pa cu javiti ima li ikakvog pomaka. Hvala na brzom odgovoru.![]()
Hajde ti s njim fino otkaci sve uredjaje na mrezi (i wifi i lan) pa onda samo s jednim uredjajem testirajte![]()
Imal kakav kodi zakacen
Primjetio sam i da mu je ipv6 upaljen a ne vidim gdje ga mogu ugasiti, zte je modem. Ja sam ga kod sebe ugasio, moze li i on sta zezati?
Sad mjeri blizu 5 download a upload ide do 0.54 znaci vec ima poboljsanja i osjeti se da brze otvara.
Nego, sad sam primjetii da konekcija pukne svaki put kad ss upload koristi, speedtest dok mjeri download sve radi normalno, cim pocne mjeriti upload odmah sve ostalo stane.
P.S. Od kada sam promijenio te postavke koje sam naveo nije se desavalo da puca konekcija osim na speedtest kad radi upload tad svima stane.
Prije se redovno svakih 15ak minuta desavalo da prekida svima.
Hvala @ing-ecc
Last edited by arnes_king on 20/05/2019 22:23, edited 1 time in total.
-
Posmatrac_007
#64323 Re: BHTelecom All About
Imam ja isti problem. Nekad radi LTE sasvim uredno a nekad, imam osjecaj kada se zakaci na baznu koja nije potpuno zavrsena, tada krene da se pojavljuje LTE signal i gubi na svakih nekoliko sekundi. U 10 sekundi se stvori mreza i nestane je pet puta. U tim situacijama se prebacim na 3g/2g i tada uredno radi taj mod.Vertig0 wrote:Molim vas dal jos neko ima problem sa LTE? Konkretno radi neko vrijeme(nekad manje, nekad vise) i onda odjednom izbaci “unable to activate mobile data”? Cim se ugasi LTE pa ponovo upali opet proradi, ili on/off airplane mode.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#64324 Re: BHTelecom All About
Zanima me samo, kad ce Bht da se ozbiljnije baci u borbu sa telemachom i da li uopšte imaju namjeru da nesto urade na tom polju???? Da se unaprijedi ponuda tv kanala, interneta....
-
kakaljin
#64325 Re: BHTelecom All About
Slazem se za kanale. A sta fali ponudi interneta u moja tv paketimakonektovan wrote:Zanima me samo, kad ce Bht da se ozbiljnije baci u borbu sa telemachom i da li uopšte imaju namjeru da nesto urade na tom polju???? Da se unaprijedi ponuda tv kanala, interneta....