BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#64301 Re: BHTelecom All About

Post by bordo gandalf »

player_ wrote:Mozda ti rade u blizini tebe zamjenu bazne stanice...
Posto ev kod mene pali i 3g ili 4g poslije gasenja wifia u roku 1 sec...
Ne vjerujem da je do toga, to mi se desava nevezano za lokaciju, iz kuce kada izadjem, sa posla kada krenem, iz kafica... Desavalo se i da sam nedostupan da ne mogu uspostaviti poziv... Mozda moram sim zamijeniti :-?
player_

#64302 Re: BHTelecom All About

Post by player_ »

Zamijeni to je najjeftinija solucija :D
Adoxxx

#64303 Re: BHTelecom All About

Post by Adoxxx »

AP
https://www.speedtest.net/my-result/a/4954929832

Ne mozes 20 giga potrositi taman svake minute radio speedtest :D
high_volume

#64304 Re: BHTelecom All About

Post by high_volume »

bordo gandalf wrote:Ima li neko problema sa 3g. Od kako su cackali sa 3g i 4g mrezom kada se telefon "skine" sa wifi mreze treba mu 15ak minuta da se spoji na 3g. Ni restart mu ne pomaze
+1

Dešava mi se upravo ovako kako je opisano. I ne pomaže ni restart, sve dok se mreža sama ne uspostavi
coco1

#64305 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

ovo u bht-u i sistem ima slobodne vikende? od petka popodne mi isto stanje racuna i na aplikaciji i kada porukom posaljem upit
SONY_91

#64306 Re: BHTelecom All About

Post by SONY_91 »

coco1 wrote:ovo u bht-u i sistem ima slobodne vikende? od petka popodne mi isto stanje racuna i na aplikaciji i kada porukom posaljem upit
To sam i ja još davno primijetio. Vikendom ne izbacuje trenutno stanje računa, moraš čekati ponedjeljak :D .
arnes_king

#64307 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

@ing-ecc, mirza_15, Dr_Help

Imam prijatelja koji ima netflat 5 paket interneta, medjutim nikada nema brzinu koju placa, download mu je vecinom bude jedva 3 Mbit/s a upload ne prelazi 0,01. Jos je veci problem sto mu konekcija svako 15-20 minuta puca na neko vrijeme pa dolazi sebi.

Zvao je i prijavljivao problem centrali, medjutim kada mu se javi ovaj tehnicar sa terena, kaze mu "Ma super je to kod tebe, sta ti ocekujes za 20KM?"

Evo podaci iz njegovog modema, ako moze neko da pogleda i kaze moze li se ovdje rijesiti situacija da bi to bilo stabilno tih 5 down i bez pucanja konekcije, i kako to postici?

Image

Hvala unaprijed.
ing-ecc

#64308 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Sto se tice ovih podataka to je sigurno okey :D Al reci nam kako to mjeri i utvrdjuje sa brzinom i pucanjem konekcije?
Trebalo bi jos da provjerish jel konekcija always on, firewall mozda da iskljucis, enable protection, ..... i jos nekih postavki koje mogu uticati. (ovo se uglavnom tice wifi )
arnes_king

#64309 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

ing-ecc wrote:Sto se tice ovih podataka to je sigurno okey :D Al reci nam kako to mjeri i utvrdjuje sa brzinom i pucanjem konekcije?
Trebalo bi jos da provjerish jel konekcija always on, firewall mozda da iskljucis, enable protection, ..... i jos nekih postavki koje mogu uticati. (ovo se uglavnom tice wifi )
Mjeri preko speedtesta, ali vjerujte da nije ni to potrebno jer npr samo da otvori klix forum vecinom se mora cekati i do minutu dok ucita, i tako sa bilo kojom drugom stranicom. Tako je na svim uredjajima koji su na toj mrezi. A pucanje konekcije utvrdi tako sto od jednom stane sve, nista ne otvara, nista ne ucitava cak ni radio preko interneta prekine. Nakon mozda pola minute opet sve proradi.

Ove stvari sto si naveo cu provjeriti u modemu i po potrebi promijeniti pa cu javiti ima li ikakvog pomaka. Hvala na brzom odgovoru.
coco1

#64310 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

tacno mi dodje da odem u tu famoznu poslovnicu na dobrinji i vidim sta ce mi oni reci po pitanju prelaska sa midi na extra m. ovdje se pisalo da raja tamo vrsi taj prelazak bez problema, bez obzira na ranije kupljene uredjaje.

imam 2 pretplate midi. na jednoj kupljen vibe c, u oktobru 2017 i tada platio jednokratno nekih 10 KM za isti. sada trebam platiti 117 KM penala da bih presao sa midi na extra m. na drugoj pretplati kupljen p10 lite, ugovor istice u martu i trebao bih platiti 77 KM penala za prelazak. tako kazu u poslovnici saraci
nKrkan

#64311 Re: BHTelecom All About

Post by nKrkan »

arnes_king wrote:@ing-ecc, mirza_15, Dr_Help

Imam prijatelja koji ima netflat 5 paket interneta, medjutim nikada nema brzinu koju placa, download mu je vecinom bude jedva 3 Mbit/s a upload ne prelazi 0,01. Jos je veci problem sto mu konekcija svako 15-20 minuta puca na neko vrijeme pa dolazi sebi.

Zvao je i prijavljivao problem centrali, medjutim kada mu se javi ovaj tehnicar sa terena, kaze mu "Ma super je to kod tebe, sta ti ocekujes za 20KM?"

Evo podaci iz njegovog modema, ako moze neko da pogleda i kaze moze li se ovdje rijesiti situacija da bi to bilo stabilno tih 5 down i bez pucanja konekcije, i kako to postici?

Image

Hvala unaprijed.
Imao sam i ja tako.placao 20 KM ,a brzina bila 2,5 mbps i onda jednom zvali centar njihov , dosli za par dana zamjenili modem , sad je oko 5-6 mbps
PajaELdin

#64312 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Vidim nesto se radilo na VI ovih kamera, svidja mi se logo u desnom uglu. Ono sto mi se ne svidja je bjeli natpis Moja TV koji se kako se kamera krece ne vidljiv, po mom misljenju bolje bi isla zuta slova kao sto je ovaj znak iznad, drugo sto sam primjetio je naziv mjesta u lijevom uglu i to mi se svidja, a ono sto mi se takodjer ne svidja je bejla boja naziva mjesta tako da bi se zuta i ovdije bolje uklopila, to znam jer je prvobitno bila ta boja.
Tu bi ja jos dodao temperaturu, vremensku prognozu za naredne dane, brzinu vijetra, vlaznost zraka, sat i ostale sitnice da to bude usminkano. Treca stvar je obavezna zamjena ostalih kamera koje su ne gledljive recimo Stolac, Blagaj, Igman itd znate koje nisu u HD-u, da se ne ponavljam pisao sam vec to ovdije i vidim da ocito neko cita ovaj forum od uposlenih i prenosi valjda nadleznim. Cetvrta stvar dodajte jos gradova, sela, planina, rijeka, i ostalih prirodnih bogatstava nase lijepe BiH, al naravno sve u full HD-u da to bude lijepo oku za pogledati, plus gore navedene informacije koje su od velike koristi. Pratite malo kako se to u svijetu radi, ako je ikad dostupno sve to je onda danas sigurno u eri tehnologije.
Ocekujem skori apdejt ovoga sto sam napisao i predlozio, a vidim krenulo se ka poboljsanju ove vrste usluge BH Telecoma. :thumbup: :thumbup: Moramo vas nekad i pohvalit :mrgreen:
microbay

#64313 Re: BHTelecom All About

Post by microbay »

Kakva je procedura da se sa Ultre predje na neki od Extra paketa i kupi uredjaj na rate ? Šta treba od dokumenata i treba li zaposlenje (firma , platne liste i td.) ?

Takodje me interesuje da li se uz Extra pakete mogu kupovati samo telefoni na rate ili moze i TV i da li se mogu uzeti istovremeno 2 uredjaja ?

Huh puno pitanja :D .
zateznistub

#64314 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

coco1 wrote:tacno mi dodje da odem u tu famoznu poslovnicu na dobrinji i vidim sta ce mi oni reci po pitanju prelaska sa midi na extra m. ovdje se pisalo da raja tamo vrsi taj prelazak bez problema, bez obzira na ranije kupljene uredjaje.

imam 2 pretplate midi. na jednoj kupljen vibe c, u oktobru 2017 i tada platio jednokratno nekih 10 KM za isti. sada trebam platiti 117 KM penala da bih presao sa midi na extra m. na drugoj pretplati kupljen p10 lite, ugovor istice u martu i trebao bih platiti 77 KM penala za prelazak. tako kazu u poslovnici saraci
Ja sam prešao u toj poslovnici. Plaćam tablet preko ugovora i telefon ne vezan za ugovor i prešao na extra S sa midi 30. Došao račun, sve ok. Ostale rate za uređaje, cijena paketa je kako treba, čak i tri kartice zamjenio bez feninga naplate. Uvezane u moj izbor
coco1

#64315 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

zateznistub wrote:
coco1 wrote:tacno mi dodje da odem u tu famoznu poslovnicu na dobrinji i vidim sta ce mi oni reci po pitanju prelaska sa midi na extra m. ovdje se pisalo da raja tamo vrsi taj prelazak bez problema, bez obzira na ranije kupljene uredjaje.

Ja sam prešao u toj poslovnici. Plaćam tablet preko ugovora i telefon ne vezan za ugovor i prešao na extra S sa midi 30. Došao račun, sve ok. Ostale rate za uređaje, cijena paketa je kako treba, čak i tri kartice zamjenio bez feninga naplate. Uvezane u moj izbor
znam sve i postavljao si mi neku sliku na moju molbu, da vidim sta ti pise na ugovoru. meni na carsiji rekose sve ovako kako sam napisao. eto, ti si bez problema i penala presao sa midi od 35 KM, na extra s koji je 22 KM, a meni kazu da moram doplatiti 77 KM jer prelazim sa midi od 35 KM na extra m koji je 33 KM, jer je kao telefon jeftiniji na extra m, i moram platiti razliku.

edit: gdje se tacno nalazi ta poslovnica u dobrinji? ako oze, adresa? slabo se snalazim po onim brojevima dobrinja 1, 2 itd. za mene je dobrinja, dobrinja u komadu :)
ing-ecc

#64316 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

arnes_king wrote:
ing-ecc wrote:Sto se tice ovih podataka to je sigurno okey :D Al reci nam kako to mjeri i utvrdjuje sa brzinom i pucanjem konekcije?
Mjeri preko speedtesta, ali vjerujte da nije ni to potrebno jer npr samo da otvori klix forum vecinom se mora cekati i do minutu dok ucita, i tako sa bilo kojom drugom stranicom. Tako je na svim uredjajima koji su na toj mrezi. A pucanje konekcije utvrdi tako sto od jednom stane sve, nista ne otvara, nista ne ucitava cak ni radio preko interneta prekine. Nakon mozda pola minute opet sve proradi.

Ove stvari sto si naveo cu provjeriti u modemu i po potrebi promijeniti pa cu javiti ima li ikakvog pomaka. Hvala na brzom odgovoru.
Gore prikazani paramatri su pa haman za netFlat 20 po ADSL-u :)
Hajde ti s njim fino otkaci sve uredjaje na mrezi (i wifi i lan) pa onda samo s jednim uredjajem testirajte :D
Imal kakav kodi zakacen :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64317 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

coco1 wrote:
zateznistub wrote:

znam sve i postavljao si mi neku sliku na moju molbu, da vidim sta ti pise na ugovoru. meni na carsiji rekose sve ovako kako sam napisao. eto, ti si bez problema i penala presao sa midi od 35 KM, na extra s koji je 22 KM, a meni kazu da moram doplatiti 77 KM jer prelazim sa midi od 35 KM na extra m koji je 33 KM, jer je kao telefon jeftiniji na extra m, i moram platiti razliku.

edit: gdje se tacno nalazi ta poslovnica u dobrinji? ako oze, adresa? slabo se snalazim po onim brojevima dobrinja 1, 2 itd. za mene je dobrinja, dobrinja u komadu :)
U blizini cevabdzinice mrkva,.....ne mozes fuliti.
zateznistub

#64318 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

coco1 wrote:
zateznistub wrote:

BH Telecom
Bulevar branilaca Dobrinje 13, Sarajevo 71000
033 653-093
https://maps.app.goo.gl/bebgWcT1p1Wo65no8
sabahudin_78

#64319 Re: BHTelecom All About

Post by sabahudin_78 »

Postojeca sim kartica ne podrzava 4g jel se placa zamjena?
REDDEVILS

#64320 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

sabahudin_78 wrote:Postojeca sim kartica ne podrzava 4g jel se placa zamjena?
Da ako si na ultri 5 KM je zamjena
Vertig0

#64321 Re: BHTelecom All About

Post by Vertig0 »

Molim vas dal jos neko ima problem sa LTE? Konkretno radi neko vrijeme(nekad manje, nekad vise) i onda odjednom izbaci “unable to activate mobile data”? Cim se ugasi LTE pa ponovo upali opet proradi, ili on/off airplane mode.
Probao sve zivo, od reseta mreznih postavki do dfu restore. 100% sam siguran da nije do mog uredjaja pa me zanima da li jos neko ima ovaj problem? Inace u pitanju je iphone x.
arnes_king

#64322 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

ing-ecc wrote:
arnes_king wrote:

Gore prikazani paramatri su pa haman za netFlat 20 po ADSL-u :)
Hajde ti s njim fino otkaci sve uredjaje na mrezi (i wifi i lan) pa onda samo s jednim uredjajem testirajte :D
Imal kakav kodi zakacen :-)
Ugasio firewall, podesio kanal na 6, bio je na 7 a ima u blizini jedan wifi vec na 7 a jedan na 1 i promijenio sam channel width sa 20MHz na 40MHz. I dns sam stavio na 1.0.0.1 i 1.1.1.1

Primjetio sam i da mu je ipv6 upaljen a ne vidim gdje ga mogu ugasiti, zte je modem. Ja sam ga kod sebe ugasio, moze li i on sta zezati?

Sad mjeri blizu 5 download a upload ide do 0.54 znaci vec ima poboljsanja i osjeti se da brze otvara.

Nego, sad sam primjetii da konekcija pukne svaki put kad ss upload koristi, speedtest dok mjeri download sve radi normalno, cim pocne mjeriti upload odmah sve ostalo stane.

P.S. Od kada sam promijenio te postavke koje sam naveo nije se desavalo da puca konekcija osim na speedtest kad radi upload tad svima stane.

Prije se redovno svakih 15ak minuta desavalo da prekida svima.

Hvala @ing-ecc :thumbup:
Last edited by arnes_king on 20/05/2019 22:23, edited 1 time in total.
Posmatrac_007

#64323 Re: BHTelecom All About

Post by Posmatrac_007 »

Vertig0 wrote:Molim vas dal jos neko ima problem sa LTE? Konkretno radi neko vrijeme(nekad manje, nekad vise) i onda odjednom izbaci “unable to activate mobile data”? Cim se ugasi LTE pa ponovo upali opet proradi, ili on/off airplane mode.
Probao sve zivo, od reseta mreznih postavki do dfu restore. 100% sam siguran da nije do mog uredjaja pa me zanima da li jos neko ima ovaj problem? Inace u pitanju je iphone x.
Imam ja isti problem. Nekad radi LTE sasvim uredno a nekad, imam osjecaj kada se zakaci na baznu koja nije potpuno zavrsena, tada krene da se pojavljuje LTE signal i gubi na svakih nekoliko sekundi. U 10 sekundi se stvori mreza i nestane je pet puta. U tim situacijama se prebacim na 3g/2g i tada uredno radi taj mod.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64324 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Zanima me samo, kad ce Bht da se ozbiljnije baci u borbu sa telemachom i da li uopšte imaju namjeru da nesto urade na tom polju???? Da se unaprijedi ponuda tv kanala, interneta....
kakaljin

#64325 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

konektovan wrote:Zanima me samo, kad ce Bht da se ozbiljnije baci u borbu sa telemachom i da li uopšte imaju namjeru da nesto urade na tom polju???? Da se unaprijedi ponuda tv kanala, interneta....
Slazem se za kanale. A sta fali ponudi interneta u moja tv paketima
Locked