SDA-All about

putokaz1

#64251 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Pa vec su pokrali...nije valjda da to niste skontali?! Pitanje je samo koliko puta ce pokrasti iste vakcine, tj. lovu od njih....

Ima 3 mjeseca kako se hvale da su kupili nekakvih 500k vakcina odnekud.
Tih vakcina nema ni nakon 3 mjeseca, ali je stiglo vise od toga u sadakama.
Sutra ce oni hladno reci da su te narucene vakcine stigle davno i da su se gradjani vakcinisali njima, te da su pptrosene.

Naravno, gradjani su vakcinisani sadakom, a lova od "narucenih" je isparila.
[/quote]

Možda Novalić kupi PRVE vakcine Dan pred izbore 2022
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#64252 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Imbecili :lol:
PREDSTAVNIK MINISTARSTVA FINANSIJA FBIH ŽELI DA SE FEDERALNI REVIZORI UGLEDAJU NA REVIZORE RS I DA MASOVNO DIJELE POZITIVNE OCJENE

Ministarstvo finansija FBiH je, dakle, ljubomorno na poziciju koju njihove kolege u Vladi RS imaju otkad je tamošnja vladajuća partija i njen lider, neviđenim, skandaloznim političkim pritiskom, koji bi u jednoj zaista demokratskoj zemlji i pravnoj državi bio nemoguć, uklonila generalnog revizora i njegovog zamjenika, prisilivši ih na ostavku, upravo zbog ocjena poslovanja tamošnjeg Ministarstva finansija.

Na današnjoj sjednici Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju, jedan od predstavnika Federalnog ministarstva finansija (Pomoćnik ministra u Sektoru za budžet i javne rashode Alija Aljović) rezigniran nalazima i ocjenom koju je Ured za reviziju institucija u FBiH dao ovom ministarstvu (a dao mu je “mišljenje s rezervom” za usklađenost poslovanja sa zakonima i drugim propisima), požalio se na kriterije ovog ureda.

“Šta je to na temelju čega Revizija ocjenjuje koja je ocjena mišljenje s rezervom, ne koja je ocjena nego šta je ocjena, koja je gradacija mišljenje s rezervom, pozitivno mišljenje i negativno mišljenje. Evo ja poredim naša izvješća sa izvješćima zemalja u regiji, da ne poredim i da ne ističem, dakle, mišljenja revizorska u RS-u, gdje je 80, pa evo neka bude 70 (pretpostavljamo %? – op.u.) revidiranih institucija ima pozitivno mišljenje. Pa jesmol mi tako loši?”

Ministarstvo finansija, oličeno u ovom državnom službeniku – jednom od čak 8 koliko ih je Ministarstvo poslalo, umjesto Ministrice, koja nije našla za shodno pojaviti se u Parlamentu i odgovarati na pitanja koja se tiču rada ministarstva kome je na čelu – je, dakle, ljubomorno na poziciju koju njihove kolege u Vladi RS imaju otkad je tamošnja vladajuća partija i njen lider, neviđenim, skandaloznim političkim (ali i ne samo političkim) pritiskom, koji bi u jednoj zaista demokratskoj zemlji i pravnoj državi bio nemoguć, uklonila generalnog revizora i njegovog zamjenika (prisilivši ih na ostavku), upravo zbog ocjena poslovanja tamošnjeg Ministarstva finansija. Iza čega je, potom, imenovan aktuelni Glavni revizor Republike Srpske, za vrijeme čijeg mandata su se ocjene ministarstava u Vladi RS drastično popravile.

I zaista…

Dok kod Ureda za reviziju institucija u FBiH samo 4 ministarstva entitetske vlade imaju obje pozitivne ocjene (i za finansijske izvještaje i za usklađenost sa zakonima), kod Glavne službe za reviziju samo 4 nemaju(!) obje pozitivne ocjene (a 12 ih imaju).

No, statistički podaci pokazuju da su prije smjene prethodnog Glavnog revizora u RS tamošnja ministarstva imala još lošije ocjene od Federalnih. A da je tek u zadnjih nekoliko godina došlo do eskalacije pozitivnih ocjena, što predsjednik skupštinskog odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske, Tomica Stojanović, objašnjava stavom da je Revizija u RS, u posljednjih nekoliko godina, smanjila kritičnost.

Zanimljivo je to kako se kriteriji mijenjaju i usklađuju sa vlastitim potrebama. Ali nije ovo ni prvi ni posljednji slučaj otvorene ljubomore Federalnih političara i onih oko njih, prema poziciji koju imaju njihove kolege u RS-u. Stavljanje javnih emitera pod efektivnu kontrolu vlasti, recimo, nedosanji je san, političara i njihovog klijentilističkog lanca s “ove strane” entitetske granice.

A nije da i aktuelnog Generalnog revizora Federacije ne bi rado “oslobodili” funkcije koju obavlja i na njegovo mjesto postavili nekog ko manje dosljedno provodi profesionalne standarde i manje ozbiljno shvata svoju i ulogu revizije u društvu.

Što su Vlada i njeni ministri pokazali i nedavno, javnim izražavanjem nezadovoljstva i neprihvatljivim, ali srećom neefikasnim, pritiscima na Ured za reviziju, zbog nekih ocjena datih u revizorskim izvještajima, u vezi kvaliteta odgovora Vlade na Pandemiju i načina podjele novca privatnim firmama, u tom kontekstu. I zbog medijske pažnje koja je tim ocjenama i pratećim statističkim podacima, data.

A što se tiče dječijeg lamentiranja “Pa jesmol mi tako loši?”, odgovor je: Ne. Niste. Vi ste mnogo gori, ali revizori imaju svoje standarde i u svojoj analizi i ocjeni koncentrišu se samo na svoj domen rada. Ostavljajući nešto i drugim institucijama. Tužilaštvu i sudovima, recimo. Te, medijima i javnosti, za malo “slobodniju” interpretaciju. Jer revizori, strogo profesionalno, mogu da kršenje zakona u nekim slučajevima “progledaju kroz prste”, odnosno da to ne shvate kao razlog za negativnu ocjenu, ali “normalnom čovjeku” činjenica da ima vlast koji krši zakone (i to masovno, skoro bez izuzetka) je van pameti. Zapanjujuća i zastrašujuća.

A van pameti je i da se neko žali što “njegovo” ministarstvo nije dobilo pozitivnu ocjenu revizora. I inače, a pogotovo u situaciji kad je to ministarstvo od 37 preporuka koje su mu date prošle godine, za otklanjanje uočenih nedostataka, u međuvremenu realizovalo tek 7. A ove godine, uz 29 ponovljenih dobilo još 10 novih??? I pri tome krši čitav niz zakona – Zakon o budžetima u FBiH, Zakon o izvršenju Budžeta FBiH za 2020. godinu, Zakon o unutrašnjoj reviziji u javnom sektoru u FBiH, Zakon o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru u FBiH, Zakon o poreznoj upravi FBiH, Zakon o upravnom postupku, Zakon o računovodstvu i reviziji u FBiH.

Pozitivno do… bola.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#64253 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Sandzak...
hamza_sa

#64254 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

Image

Jedva cekam za par sati ono njihovo Bajram Serif Mubarek Olsun, kao i Bakirovo djeljenje bajramluka pred Begovom. Naravno uz sve medijsko pracenje.

Nadam se da su siti legli i da ce bajramovati u rahatluku!!
STARx

#64255 Re: SDA-All about

Post by STARx »

Hamza brate znamo mi ko je stvorio ovu drzavu. A to nisu ovi smecari. Hvala za tvoj doprinos, pravi borci zaborava nemaju. Zelim ti sretan bajram, da ih docekas jos.
McGradySA

#64256 Re: SDA-All about

Post by McGradySA »

hamza_sa wrote: 20/07/2021 01:07
Jedva cekam za par sati ono njihovo Bajram Serif Mubarek Olsun, kao i Bakirovo djeljenje bajramluka pred Begovom. Naravno uz sve medijsko pracenje.

pretrgli se Bake i Šefik,po cenera djeci davali
Ludzak

#64257 Re: SDA-All about

Post by Ludzak »

Kako to mediji isprate svake godine, samo da im koji glas više osiguraju. Tačno mi bude drago što sam ateista, i što ne pripadam religijskim torovima.
skafiskafsnjak

#64258 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Ludzak wrote: 20/07/2021 08:38 Kako to mediji isprate svake godine, samo da im koji glas više osiguraju. Tačno mi bude drago što sam ateista, i što ne pripadam religijskim torovima.
Ne znaci ako si Musliman , pa.i Bosnjak, da podrzavas ovaj show sa "cenerima" i ostalim sta govnari rade.

:-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#64259 Re: SDA-All about

Post by pici »

hamza_sa wrote: 20/07/2021 01:07 Image

:thumbup: jos kazu bajramska tradicija, dijeli bOkir nasHe pare koje je pokrao od nas... jebem li im sjeme balijsko...

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ludzak

#64260 Re: SDA-All about

Post by Ludzak »

skafiskafsnjak wrote: 20/07/2021 08:40
Ludzak wrote: 20/07/2021 08:38 Kako to mediji isprate svake godine, samo da im koji glas više osiguraju. Tačno mi bude drago što sam ateista, i što ne pripadam religijskim torovima.
Ne znaci ako si Musliman , pa.i Bosnjak, da podrzavas ovaj show sa "cenerima" i ostalim sta govnari rade.

Ne znači. Ali ima i onih kojih ih podržavaju.
skafiskafsnjak

#64261 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Ludzak wrote: 20/07/2021 08:42
skafiskafsnjak wrote: 20/07/2021 08:40

Pa naravno... Ali ne treba da se izjednacava pojam Muslimana Bosnjaka i clana SDA .
skafiskafsnjak

#64262 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

pici wrote: 20/07/2021 08:41

:thumbup: jos kazu bajramska tradicija, dijeli bOkir nasHe pare koje je pokrao od nas... jebem li im sjeme balijsko...

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Znas sta je najgore od svega... Ovo ce da "upali" kod mnogih maloumnih glava i dobice brdo glasova...
Jer smatram da je malouman onaj koji glasa za njih.... Naravno, pored onih uhljebljenih i njihovih famelija :mrgreen:
Ludzak

#64263 Re: SDA-All about

Post by Ludzak »

skafiskafsnjak wrote: 20/07/2021 08:43
Ludzak wrote: 20/07/2021 08:42

Pa naravno... Ali ne treba da se izjednacava pojam Muslimana Bosnjaka i clana SDA .
Moraš izjednacavati dokle god je IZ u funkciji SDA stranke. Kada se to dvoje odvoje, onda se nece izjednacavati.
JohnnyS

#64264 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

A jesu se stisli, pokrali milijune, dijele cenera. Više ja bakšiša u kafani ostavim :D
pici

#64265 Re: SDA-All about

Post by pici »

Tuzno je to nasta je bajram spao... ja ga se sjecam u titino vrijeme to su kurbani se nosali to se islo po komsiluku na slatku to ruckovi familijarni ma to je bio bajram, ovo danas... fuj... jos onaj bivsi reis rece kurban treba odvagat kad ti ga donesu... povraca mi se... sto neko rece nikad vise bijednika a manje vjernika... pogan zavladala i samo pareeeeeeee, jebali bi se za pare...
McGradySA

#64266 Re: SDA-All about

Post by McGradySA »

pici wrote: 20/07/2021 08:50 Tuzno je to nasta je bajram spao... ja ga se sjecam u titino vrijeme to su kurbani se nosali to se islo po komsiluku na slatku to ruckovi familijarni ma to je bio bajram, ovo danas... fuj... jos onaj bivsi reis rece kurban treba odvagat kad ti ga donesu... povraca mi se... sto neko rece nikad vise bijednika a manje vjernika... pogan zavladala i samo pareeeeeeee, jebali bi se za pare...
Tu i tamo se tradicionalno slavi po mahalama.Ali generalno se slažem,danas se bajramuje po kafićima pa u restoran na ručak,sve nešto na brzinu.
Bajram Šerif Mubarek Olsun svima koji slave.
skafiskafsnjak

#64267 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Ludzak wrote: 20/07/2021 08:46
skafiskafsnjak wrote: 20/07/2021 08:43

Moraš izjednacavati dokle god je IZ u funkciji SDA stranke. Kada se to dvoje odvoje, onda se nece izjednacavati.
Pa evo, ja se smatram muslimanom...a ne mogu smisliti SDA i njene clanove...

U sta spadam ja onda :lol:
Login77777

#64268 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

skafiskafsnjak wrote: 20/07/2021 09:03
Ludzak wrote: 20/07/2021 08:46

Pa evo, ja se smatram muslimanom...a ne mogu smisliti SDA i njene clanove...

U sta spadam ja onda :lol:
U dobrog i postenog Bosnjaka. Znaci u sve ono sto sdO clan ne spada. :bih:
Dozer

#64269 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

pici wrote: 20/07/2021 08:41

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ovo je bas FUJ.... :roll:
Jbt ovakvih "velikana" nema ni u Saudiji....

Hamza moj, Bajrambarecola i sve najbolje. I svima ostalima koji slave.
Spektakluk

#64270 Re: SDA-All about

Post by Spektakluk »

"Zabrinut sam za kršenje zakona, zloupotrebu državnih institucija i na hajku protiv vrijednih muškaraca i žena među nama”, naglasio je Kavazović.

Šteta što vrijedni muškarci i žene nisu bili bar mrvicu vrijedniji pa završili fakultete na vrijeme i u roku.
pici

#64271 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

Image

evega patton selfira su svojim velikasHima...

Image

Image

koji gmazovi, fuj
Login77777

#64272 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Spektakluk wrote: 20/07/2021 09:41 "Zabrinut sam za kršenje zakona, zloupotrebu državnih institucija i na hajku protiv vrijednih muškaraca i žena među nama”, naglasio je Kavazović.

Šteta što vrijedni muškarci i žene nisu bili bar mrvicu vrijedniji pa završili fakultete na vrijeme i u roku.
Treba osnovati novu IZ koja ce sve racune otvoreno prikazati i gdje pare idu. Da se rijesi vise ovaj sdO otpad sto je zasjeo u IZ.
A oni neka se financiraju iz uplata sdO pOdrigusa. Brzo bi se ugasili.
costacurta

#64273 Re: SDA-All about

Post by costacurta »

Evo Bake crnca doveo. Jel to taj? :lol:
JohnnyS

#64274 Re: SDA-All about

Post by JohnnyS »

pici wrote: 20/07/2021 09:44

Image

koji gmazovi, fuj

Realno ovu sliku razumijem, rijetkost je prosječnom biraču SDA vidjeti osobu s lošijim zubima nego što on ima, pa je prirodno da se želiš fotografirati s takvom osobom.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#64275 Re: SDA-All about

Post by Pitar sa Kariba »

bajrambarecola

Image

:D
Post Reply