BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Forsaken

#64251 Re: BHTelecom All About

Post by Forsaken »

Zna li iko sta se desi u sljedecoj situaciji:
Prestanem placati telefon u stanu u kojem ne zivim. Pretpostavljam iskljucice telefon. Sta bude nakon toga. Da li nakon nekog vremena se iskljuci taj broj i da li i dalje stizu racuni NAKON iskljucenja?

U biti pitanje je da li je moguce prekinuti placati telefon, telecom ga iskljuci, prestanu racuni stizat, nakon x vremena neko pocne zivjet u stanju plati dug + ukljucenje ili?
Hyperthalamus

#64252 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Forsaken wrote:Zna li iko sta se desi u sljedecoj situaciji:
Prestanem placati telefon u stanu u kojem ne zivim. Pretpostavljam iskljucice telefon. Sta bude nakon toga. Da li nakon nekog vremena se iskljuci taj broj i da li i dalje stizu racuni NAKON iskljucenja?

U biti pitanje je da li je moguce prekinuti placati telefon, telecom ga iskljuci, prestanu racuni stizat, nakon x vremena neko pocne zivjet u stanju plati dug + ukljucenje ili?
Nakon 2 neplacena racuna ide privremeno iskljucenje (mozes primati pozive, ali ne i zvati), nakon 3 neplacena racuna ide opomena pred tuzbu, nakon 5 neplacenih racuna raskid ugovora, tuzba i demontaza prikljucka.
escobar__

#64253 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

diablobih wrote:Zasto zvati Flat internet kada nije flat ?
Pa jest flat ali ne po istoj brzini.
escobar__

#64254 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Stari uzeo USIM i nigdje u Tuzli nema LTE mreže. Je li moguće da nisu pustili ni jednu jedinu BS u Tuzli?
sencobih

#64255 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

escobar__ wrote:Stari uzeo USIM i nigdje u Tuzli nema LTE mreže. Je li moguće da nisu pustili ni jednu jedinu BS u Tuzli?
Nije moguće, vidi ti to njemu malo u postavkama mreže
Tesla Edison

#64256 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

crnivrag wrote:
TESLA_EDISON wrote: Pa zar nije flat taj sat za 1KM?
Flat sa naznakom da je uključeno 5 GB saobraćaja sa full speed brzinom i onda spuštaju na 64 Kbps.
Dakle nije flat.
Ok.
kakaljin

#64257 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

TESLA_EDISON wrote:
crnivrag wrote:
TESLA_EDISON wrote: Pa zar nije flat taj sat za 1KM?
Flat sa naznakom da je uključeno 5 GB saobraćaja sa full speed brzinom i onda spuštaju na 64 Kbps.
Dakle nije flat.
Ok.
Flat je samo sa razlicitom brzinom
Tesla Edison

#64258 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote:]

Flat je samo sa razlicitom brzinom
Ja mislio da je kao kod tele2
Hyperthalamus

#64259 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

escobar__ wrote:Stari uzeo USIM i nigdje u Tuzli nema LTE mreže. Je li moguće da nisu pustili ni jednu jedinu BS u Tuzli?
Ima bolan...Brcanska, Stupine....i taj dio grada....sasvim solidan LTE.
escobar__

#64260 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Hyperthalamus wrote:
Ima bolan...Brcanska, Stupine....i taj dio grada....sasvim solidan LTE.
Upravo sam na B. Malti i nema LTE mreže.

edit: Ipak ga nešto telefon handri, nakon restarta se pojavila i LTE mreža. :D
diablobih

#64261 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

escobar__ wrote:
To ona prica k'o sa limitom prije? Imas 10 GB i placaj ostale GB... Ako je flat, onda je flat.
jarobot

#64262 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

diablobih wrote:
escobar__ wrote:
To ona prica k'o sa limitom prije? Imas 10 GB i placaj ostale GB... Ako je flat, onda je flat.
Nije tako nećeš ništa plaćati samo smanje brzinu ,znači do 5 gb a poslije smanje brzinu nataviš dalje i ništa ne plaćaš :D :D :D :D
shandrprcSA

#64263 Re: BHTelecom All About

Post by shandrprcSA »

sencobih wrote:
REDDEVILS wrote:@sencobih
Dokupio sam 5 GB sat vremena 1 KM , i obavio sam 5-6 testova nakon kojeg je doslo upozorenje da mi je preostalo 1GB internet saobracaja :)
jbt kako dere guzove :shock: 4 gige :shock: :shock: :shock:
vratite nam 3G :D
zrakomlat

#64264 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

shandrprcSA wrote:
sencobih wrote:
Dokupio sam 5 GB sat vremena 1 KM , i obavio sam 5-6 testova nakon kojeg je doslo upozorenje da mi je preostalo 1GB internet saobracaja :)
vratite nam 3G :D
Juče oko 14.40 h provjerim stanje računa, potrošio nekih 1.8 GB od početka mjeseca, za 17 dana znači. Uglavnom je to fb, viber, forum, ponekad YT al kratko, mail i to je to. Wi-Fi isključen stalno, samo preko 4G. I sinoć naletim na neki YT video, pogledam drugi, treći, četvrti i tako nekolika, al ne više od pet ili šest, ne sjećam se tačno, trajanja od 3 do 10 minuta, a do tad, od dolaska s posla, nisam ni koristio mobitel. Provjerim oko 21.00 h stanje, skoro 3.1 GB :lol: jel moguće da mi je tih par klipova preko gige neta spržilo :D
sasagrbic

#64265 Re: BHTelecom All About

Post by sasagrbic »

Jeste. Youtube je detektovao da imaš veću brzinu interneta i povećao ti je rezoluciju video klipova. Pisano je ovdje da se u podešavanjima može ograničiti rezolucija video klipova.
zrakomlat

#64266 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

sasagrbic wrote:Jeste. Youtube je detektovao da imaš veću brzinu interneta i povećao ti je rezoluciju video klipova. Pisano je ovdje da se u podešavanjima može ograničiti rezolucija video klipova.
Jeste, sjećam se ali kontam ta informacija je bitna raji što te klipove gleda ono bjesomučno :D a meni koji nema prosjeku ni od jednog klipa dnevno nebitna, kad ono zayeb.
PajaELdin

#64267 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Smoriste vise svi ovdije sa 4G mrezom i zamjenom uSim kartice, kako su poceli raditi sa ovim sra... od 4G mreze, konstantno sam nedostupan.
Ima li uopste ikakvog govora o poboljsanjima Moja TV usluge? Kako su poceli raditi na 4G mrezi, sve su ostalo zapostavili dok ih konkurencija zdere sto samom ponudom kanala, sto sa brzinama interneta, sto sa ponudom android boxova. Ima li ikakve sanse da se i nama zamjene ovi STB-eovi kao sto je to slucaj kod konkurencije? Telecom i dalje samo spava, zavrsit ce se 4G integracija koja nece funkcionisati kako treba, bas k'o sto nije ni 3G, al sta dalje ima li Telecom vremena da uspije stici konkurenciju, a kamo li da joj parira.
Vidal89

#64268 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Da su svi u Bh telecomu kao Mirza ne bi im bio ravan ni Deutsche Telekom.

Sve pohvale za covjeka. Nema ga jaceg :thumbup: :bih:
kemox

#64269 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Evo pređoh i ja na extra paket, ne mogu na ultri da se nerviram oko nestajanja kredita :twisted: Imam i toja tv net pa se nisam ipak odlučio za eronet :bih: Ali ono nestajanje kredita ću im zapamtiti :twisted:

Zna li neko koja je smanjena brzina interneta na extra paketima?
He1972

#64270 Re: BHTelecom All About

Post by He1972 »

kemox wrote:Evo pređoh i ja na extra paket, ne mogu na ultri da se nerviram oko nestajanja kredita :twisted: Imam i toja tv net pa se nisam ipak odlučio za eronet :bih: Ali ono nestajanje kredita ću im zapamtiti :twisted:

128kbps
kemox

#64271 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

He1972 wrote:
kemox wrote:Evo pređoh i ja na extra paket, ne mogu na ultri da se nerviram oko nestajanja kredita :twisted: Imam i toja tv net pa se nisam ipak odlučio za eronet :bih: Ali ono nestajanje kredita ću im zapamtiti :twisted:

128kbps
Malo. Mogu to sada na 512 kbps da dignu!
semirsar

#64272 Re: BHTelecom All About

Post by semirsar »

kemox wrote:
He1972 wrote:

128kbps
Malo. Mogu to sada na 512 kbps da dignu!
64kbps :mrgreen:

Po iskorištenju količine mobilnog interneta uključenog u paket po maksimalno mogućoj brzini, omogućeno je neograničeno korištenje mobilnog interneta putem BH Mobile mreže, bez dodatnih troškova uz sniženu maksimalnu brzinu prijenosa podataka od 128 kbps.
sasajev

#64273 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

Ovo je odlicno sto su uradili sa komisionom prodajom preko extra paketa za mobilnu telefoniju.... Sto sada mozes uzeti i TV preko pretplate za mobilnu... Prije su mogli svi uredjaji sem TV, sada moze i TV
Svakako mislim na rate :-D
BarbaDue

#64274 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

kakaljin wrote:
BarbaDue wrote: Da totalno pojednostavim. Do sada sam mjesečno-3G na FB izlazio 5 sati ukupno, youtube sam koristio 6 sati i klix sam koristio 10 sati. A sada sve isto to radim samo sto koristim 4G? Kapiši?
Pa koliko je to GB, pogledaj zadnjih nekoliko racuna,

na 4G ces sve to brze otvarati i manje ces stopanja imati, a potrosnja ce ista biti.
sencobih wrote:
Eh sada neka mi neko objasni ovu zajebanciju oko speed testa?
Ne znam kako je kod ostalih bilo, ali ja sam pri korištenju 3G-a čini mi se moga 500 puta uraditi speed test i ne bi potrošio ona 2GB koja sam imao.
player_

#64275 Re: BHTelecom All About

Post by player_ »

Normalno da nije isto testirati konekciju od 8-10mb i konekciju od 100+mb naravno da ce vise saobracaja povuci :D
Locked