Sirija

Locked
insomnia78

#64251 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ironmen wrote:Iz licnog iskustva znam da sa vama selefijama nemoguce uci u bilo kakvu raspravu od tih 350 000 civila koje si nabrojao sigurno je 100 000 SAA vojnika i jos sigurno toliko pobunjenika i ostalih tako da vi koji kupite podatke od SOHRA sa sjedistem u Londonu uzimate samo sto vama godi tipicno za tu vrstu ljudi...

Jedno pitanje kada su saveznici u II svjetkom ratu sravnili sa zemljom Dresden u kojem je bilo preko 300 000 civila znas li jeli svijet otkrivio saveznike ili nacisticku Njemacku za civilne zrtve u Drezdenu pametnom dosta tako i moja rasprava sa tobom ovde zavrsava,
Ma nije ni toliko, sve i jedan vojnik i terorista
Sto rece kolega sufija, samo im skinu uniforme i predstave ih ko djecu koju je pobio Hazreti Assad
Pa opste je poznato da samo IDF ubija civile
Nenaoruzane, iz blizine i s ledja
:-)
klixlove

#64252 Re: Sirija

Post by klixlove »

Em2r wrote:
klixlove wrote: Džamije su pune muslimana, za razliku od prijeratnog komunističkog doba.
Jeli ti sebe lazes ili pokusavas i nas? Osim petkom i u ramazanu, po dzamijama prašina je cent.
Pa petak je jedino obavezno u džematu (u džamiji) klanjati. Pa je to najbolje mjerilo, jer ostale vaktove ljudi klanjaju gdje se zadese (kući, na poslu i sl.). Vjeruj, prije rata nisu ni blizu bile ovako prepune džamije petkom (više su bile prazne nego pune) i bilo ih je mnogo manje. Pa neuporediv je odnos prije rata i sad. Postoji naravno još prostora za napredak, kada npr. na sabahu bude puno to je top level, mada nije obavezno klanjati 5 dnevnih namaza u džamiji mnogostruko je vrjednije. Ali svakako, hvala Allahu, pa su krcate na džumama svakog petka i to je fantastičan temelj za zajedništvo i osvještenost muslimana na ovim prostorima i da niko više nikada ne pomisli da nam može bilo šta, a da ne pretrpi žestoke posljedice. Selam i tebi, rusofilu.
Em2r

#64253 Re: Sirija

Post by Em2r »

klixlove wrote:
Em2r wrote:
klixlove wrote: Džamije su pune muslimana, za razliku od prijeratnog komunističkog doba.
Jeli ti sebe lazes ili pokusavas i nas? Osim petkom i u ramazanu, po dzamijama prašina je cent.
Pa petak je jedino obavezno u džematu (u džamiji) klanjati. Pa je to najbolje mjerilo, jer ostale vaktove ljudi klanjaju gdje se zadese (kući, na poslu i sl.). Vjeruj, prije rata nisu ni blizu bile ovako prepune džamije petkom (više su bile prazne nego pune) i bilo ih je mnogo manje. Pa neuporediv je odnos prije rata i sad. Postoji naravno još prostora za napredak, kada npr. na sabahu bude puno to je top level, mada nije obavezno klanjati 5 dnevnih namaza u džamiji mnogostruko je vrjednije. Ali svakako, hvala Allahu, pa su krcate na džumama svakog petka i to je fantastičan temelj za zajedništvo i osvještenost muslimana na ovim prostorima i da niko više nikada ne pomisli da nam može bilo šta, a da ne pretrpi žestoke posljedice. Selam i tebi, rusofilu.
ti ces mi reci iblise
jao_situacije

#64254 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

Em2r wrote:
Vjerovatno ih ima koje nisu prazne, ali ovo sto savo alter ego prica je daleko od istine. Da je Bogdom tako kako on govori, znalo bi se kod nas ko je ko i ko je sta. A ovako se ne zna ko pije ko placa.
ali najbolje kad ga uhvatiš onda relativizira, pa nije baš ovako nego je onako nije isil asad je gori
fosna2014

#64255 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

klixlove wrote:
Em2r wrote:
Ne znam o kojem mjestu pricas ali kod nas u Krajini nije tako. Cak ni u Buzimu.
Em2r

#64256 Re: Sirija

Post by Em2r »

jao_situacije wrote:
Em2r wrote:
Vjerovatno ih ima koje nisu prazne, ali ovo sto savo alter ego prica je daleko od istine. Da je Bogdom tako kako on govori, znalo bi se kod nas ko je ko i ko je sta. A ovako se ne zna ko pije ko placa.
ali najbolje kad ga uhvatiš onda relativizira, pa nije baš ovako nego je onako nije isil asad je gori
eto sad kao jesu dzamije prazne i neka su narod kod kuce klanja tako i treba to je mnogo vrijednije bla bla bla. ne zna jeli posao ili dosao. neciste misli mu um zamutile.
asurbanipal

#64257 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

klixlove wrote:
Vjeruj, prije rata nisu ni blizu bile ovako prepune džamije petkom (više su bile prazne nego pune) i bilo ih je mnogo manje. Pa neuporediv je odnos prije rata i sad.
:lol: :lol: :lol:

Koliko ti je godina, 15-16 ? :-)

klixlove wrote:Ali svakako, hvala Allahu, pa su krcate na džumama svakog petka i to je fantastičan temelj za zajedništvo i osvještenost muslimana na ovim prostorima i da niko više nikada ne pomisli da nam može bilo šta, a da ne pretrpi žestoke posljedice.

Napredak muslimana mjeriš kvantitetom. :lol:

Zajedništvo i osvještenost. :-)
Em2r

#64258 Re: Sirija

Post by Em2r »

ali jedno je pozitivno, sad sam rusofil nisam vise sija.
jao_situacije

#64259 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

pa dobro imaju oni striktna pravila ko može u džamiju a ko ne
nisu se jednom marisali u fahdu i istjerivali ljude iz džamije
klixlove

#64260 Re: Sirija

Post by klixlove »

Em2r wrote:ali jedno je pozitivno, sad sam rusofil nisam vise sija.
Na isto ti se svede, sinonim.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#64261 Re: Sirija

Post by arman1 »

http://www.avaz.ba/clanak/200276/tuzila ... j-ustanovi
Smjestili ga gdje im je i mjesto, takvima.
Em2r

#64262 Re: Sirija

Post by Em2r »

klixlove wrote:
Em2r wrote:ali jedno je pozitivno, sad sam rusofil nisam vise sija.
Na isto ti se svede, sinonim.
dobro sljedbenice iblisov, pomraceni haridzijski umu.
asurbanipal

#64263 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

:mrgreen:

Image
insomnia78

#64264 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

asurbanipal wrote::mrgreen:

Image
Sto b' reko Ljubisa Kurčubić Kure: Jeste vi gledali bitku na Neretvi? Ono, kad naši jurišaju na konjima, a one pičke partizanske sakrile se iza spomenika?!“
Kikibombona

#64265 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

klixlove wrote: Ma ja, isto tako i za Srebrenicu govorite da je napuhana priča. Hvala Allahu pa bošnjaci nisu više naivni da vjeruju vašim izvrtanjima činjenica. Čas se naslađujete sa ubijanjem muslimanske djece (i šaljete poruku da bi i ovdje opet isto volili), čas se pravite fini i kao nešto relativizirate. Pročitani ste davno, i to ne pije više vode, rusofilu. Džamije su pune muslimana, za razliku od prijeratnog komunističkog doba. Mladi čitaju Kur'an, imaju jača srca jedinstvo i slogu i što je najvažnije znaju šta mogu očekivati od vas. I ovakvim komentarima to samo potvrđujete i otvarate oči bošnjacima da budu još oprezniji. Selam (mir) željezni.
Genijalno, Broza mi! :lol:

Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da si posao nasao preko familijarno-stranacko-vjerskih vezica a ne preko postenog konkursa. Samo takvima odgovara ovo jebeno novo vrijeme... Nema te sile bogove da bih igdje radio da nema stranih kompanija u kojima stela ne prolazi. Ne mozes se zaposliti na posten nacin kod ovih sto su redovni po bogomoljama.

Mizerno je vrijeme doslo, nikada vise vjere i nikada manje ljudskosti. Ovo doba nacionalnog i vjerskog budjenja ce biti zapamceno po masovnom lopovluku, nepotizmu, korupciji, diskriminaciji, mobingu... bljaaaaakkkkkkk!

I zato zelim bjezati ovda, da vise ne svjedocim apokalipsi, sunovratu svih ljudskih vrijednosti!

Perite savjest u crkvama i dzamijama!
Ironmen

#64266 Re: Sirija

Post by Ironmen »

@klixlove Tipicno za vas selefije kako podmecete lazi i neistine evo sada meni podvaljujes nesto za Srebrenicu a ja Srebrenice nisam ni spomenuo i sto nas bosnjake pokusavate da preveslate i navedete na neki vas zacrtani put.

Imas podatke na netu o stradalim u Siriji mislim da je neko skoro postavljao pa vidi kakvo je pravo stanje selam i tebi i otvori malo oci.
klixlove

#64267 Re: Sirija

Post by klixlove »

Kikibombona wrote:
klixlove wrote: Ma ja, isto tako i za Srebrenicu govorite da je napuhana priča. Hvala Allahu pa bošnjaci nisu više naivni da vjeruju vašim izvrtanjima činjenica. Čas se naslađujete sa ubijanjem muslimanske djece (i šaljete poruku da bi i ovdje opet isto volili), čas se pravite fini i kao nešto relativizirate. Pročitani ste davno, i to ne pije više vode, rusofilu. Džamije su pune muslimana, za razliku od prijeratnog komunističkog doba. Mladi čitaju Kur'an, imaju jača srca jedinstvo i slogu i što je najvažnije znaju šta mogu očekivati od vas. I ovakvim komentarima to samo potvrđujete i otvarate oči bošnjacima da budu još oprezniji. Selam (mir) željezni.
Genijalno, Broza mi! :lol:

Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da si posao nasao preko familijarno-stranacko-vjerskih vezica a ne preko postenog konkursa. Samo takvima odgovara ovo jebeno novo vrijeme... Nema te sile bogove da bih igdje radio da nema stranih kompanija u kojima stela ne prolazi. Ne mozes se zaposliti na posten nacin kod ovih sto su redovni po bogomoljama.

Mizerno je vrijeme doslo, nikada vise vjere i nikada manje ljudskosti. Ovo doba nacionalnog i vjerskog budjenja ce biti zapamceno po masovnom lopovluku, nepotizmu, korupciji, diskriminaciji, mobingu... bljaaaaakkkkkkk!

I zato zelim bjezati ovda, da vise ne svjedocim apokalipsi, sunovratu svih ljudskih vrijednosti!

Perite savjest u crkvama i dzamijama!
A da ne bi prednost u zapošljavanju imali oni koji su pobjegli 92. ili se sakrivali po podrumima i navijali da strada što više muslimana (pa da mogu pobjedonosno reći:"vidi kako smo mi pametni što smo pobjegli"). Da ne bi prednost imali oni koji su otišli na Zapad pa se vratili s kapitalom i 'vamo bi da uvode neki kao zapad i modernizam i da šefuju onima koji su zaslužni što BiH uopšte postoji, a kad je najgore bilo ispali licemjeri i kukavice pa pobjegli. A da ne bi prednost imali oni koji bi opet ostavili na cjedilu 'svoj' narod kad je najteže. Ateisto, utuvi u svoju glavicu da su muslimani pametniji nego što smatraš. Selam i tebi.

Btw. gdje ti je taj Broz da ti pomogne... :-)
Last edited by klixlove on 15/10/2015 13:17, edited 2 times in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#64268 Re: Sirija

Post by arman1 »

Ironmen wrote:@klixlove Tipicno za vas selefije kako podmecete lazi i neistine evo sada meni podvaljujes nesto za Srebrenicu a ja Srebrenice nisam ni spomenuo i sto nas bosnjake pokusavate da preveslate i navedete na neki vas zacrtani put.

Imas podatke na netu o stradalim u Siriji mislim da je neko skoro postavljao pa vidi kakvo je pravo stanje selam i tebi i otvori malo oci.
Oni su ti čiji duhovni vođa svršava nad zločinima nad Bošnjacima.
Em2r

#64269 Re: Sirija

Post by Em2r »

klixlove wrote: A da ne bi prednost u zapošljavanju imali oni koji su pobjegli 92. ili se sakrivali po podrumima i navijali da strada što više muslimana. Da ne bi prednost imali oni koji su otišli na Zapad pa se vratili s kapitalom i 'vamo bi da uvode neki kao zapad i modernizam i da šefuju onima koji su zaslužni što BiH uopšte postoji, a kad je najgore bilo ispali licemjeri i kukavice pa pobjegli. A da ne bi prednost imali oni koji bi opet ostavili na cjedilu 'svoj' narod kad je najteže. Ateisto, utuvi u svoju glavicu da su muslimani pametniji nego što smatraš. Selam i tebi.

Kakav notorni idiot i bilmez, da ne kazem KONJ.

Pa najvise nezaposlenih i jesu oni koji su u ratu cuvali tvoju guzicu balavu, onih koji su ranjavani i ostali invalidi. Takvi i njihova djeca su najvise nezaposleni. Za sta si ti zasluzan juce si materi sa sise sisao.

Puuu puuuuu puuuuuu ***ote fuad backovic.
Em2r

#64270 Re: Sirija

Post by Em2r »

lobista wrote:"Syria forces retook full control over Khalidiya village in Homs ."
haj ne lazi rusofilu, u siriji nije uopste rat. :) :lol:
klixlove

#64271 Re: Sirija

Post by klixlove »

Em2r wrote:
klixlove wrote: A da ne bi prednost u zapošljavanju imali oni koji su pobjegli 92. ili se sakrivali po podrumima i navijali da strada što više muslimana. Da ne bi prednost imali oni koji su otišli na Zapad pa se vratili s kapitalom i 'vamo bi da uvode neki kao zapad i modernizam i da šefuju onima koji su zaslužni što BiH uopšte postoji, a kad je najgore bilo ispali licemjeri i kukavice pa pobjegli. A da ne bi prednost imali oni koji bi opet ostavili na cjedilu 'svoj' narod kad je najteže. Ateisto, utuvi u svoju glavicu da su muslimani pametniji nego što smatraš. Selam i tebi.

Pa najvise nezaposlenih i jesu oni koji su u ratu cuvali tvoju guzicu balavu, onih koji su ranjavani i ostali invalidi. Takvi i njihova djeca su najvise nezaposleni. Za sta si ti zasluzan juce si materi sa sise sisao.

Halo, iranac, rusofil, ne može se iz isfrustriranog stanja izvrtat i očekivat neki efekat. Znam da istina zaboli. Ali frustracije te samo odaju. :)

Rekoh, SELAM (mir) duši tvojoj. Smiri se. :)
Em2r

#64272 Re: Sirija

Post by Em2r »

klixlove wrote:
Em2r wrote:

Halo, iranac, rusofil, ne može se iz isfrustriranog stanja izvrtat i očekivat neki efekat. Znam da istina zaboli. Ali frustracije te samo odaju. :)

Rekoh, SELAM (mir) duši tvojoj. Smiri se. :)
Hajde da cujem koga si ti odbranio. Ja sam spreman skenirat dokumente koji pokazuju da ja jesam.
Kikibombona

#64273 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

klixlove wrote: A da ne bi prednost u zapošljavanju imali oni koji su pobjegli 92. ili se sakrivali po podrumima i navijali da strada što više muslimana (pa da mogu pobjedonosno reći:"vidi kako smo mi pametni što smo pobjegli"). Da ne bi prednost imali oni koji su otišli na Zapad pa se vratili s kapitalom i 'vamo bi da uvode neki kao zapad i modernizam i da šefuju onima koji su zaslužni što BiH uopšte postoji, a kad je najgore bilo ispali licemjeri i kukavice pa pobjegli. A da ne bi prednost imali oni koji bi opet ostavili na cjedilu 'svoj' narod kad je najteže. Ateisto, utuvi u svoju glavicu da su muslimani pametniji nego što smatraš. Selam i tebi.

:shock: :shock: :shock: :shock:

Zamalo da povratim, zamalo!

Ovakvi kao ja ce se sanci. Budi bez brige. Sance se i dezerteri, sasvim sigurno. Kada su znali pobjeci i 'izdati' u ratu, pobrinuti se za svoju guzicu, znace i u miru.

Znas ko je najebao?
Kome je jebeno?

Sirotinja, bolan! Oni jadnici sto su bili po linijama, koji su krvarili za sadasnje svjetovne i vjerske vlasti. Njihova djeca nemaju posao. A i ako ga dobiju, izivljavaju se nad njima za smijesne pare. Rade kao konji i trpe nadobudne gazde. Pokradoste sve, sve firme ste opljackali, ne moze nista bez mita i korupcije... Ovo vase drustvo je samo moralno dno! Moras platiti doktoru jer se plasis da nece ni zena ni dijete prezivjeti porodjaj! E moj ti...
neki

#64274 Re: Sirija

Post by neki »

jbt..gori ste vas dvojica sto se vec danima raspravljate s poremecenom osobom
Em2r

#64275 Re: Sirija

Post by Em2r »

neki wrote:jbt..gori ste vas dvojica sto se vec danima raspravljate s poremecenom osobom
Naso mu je kiki zicu, stranacki se zaposlio, i sad brani drzavu bosnjastvo i Islam u cilju odrzavanja budzetskih primanja.

Nismo mi gori, jarane ja nosim i nosit cu oziljke rata, i dodje mi balavac neki ovako proglasava me rusofilom, irancem i slicno a ne zna ni ko sam ni sta sam, ali to je problem sa ovim tekfirdzijama, laju ko kerovi.
Locked