Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#6426 Re: Miralem Pjanić

Post by malakh »

ultima_palabra wrote:
pjanic igra onako kako igraju druga dvojica pored njega. saric i cimirot su jucer bili katastrofa i nisu mu oslobodili ni metar prostora. covjek se vracao skoro pred nas go po loptu da je iznese, jer mi nemamo jednog chiellinija koji zna iznijeti loptu kada zagusti i koji zna poslati dobru dugu loptu.
Nemoj dalje zivota ti :lol:
neznalice, prije nego što lupiš, nije zgorega makar ući na youtube i pogledati.

21. vijek, sve mu dostupno i ono nađe lupati.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#6427 Re: Miralem Pjanić

Post by Gerro »

Eh da je ovoj ekipi jedan bosnjacki Jordan Henderson, pa gdje bi nam kraj bio. I Pjanic bi pored njega izgledao kao bosnjacki Wijnaldum :zoka:
ultima_palabra

#6428 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

Pinokio, Chiellini je pojam staromodnog odbrambenog igraca, upravo antipod nekome ko treba da iznosi loptu ili da dug pas. Nije sramota ne znati, nego misliti da znas i jos pametovati.
Muhamed Đakmić

#6429 Re: Miralem Pjanić

Post by Muhamed Đakmić »

Bonucci je sinonim za playmakera iz zadnje linije, Chiellini nije.
hatemondays

#6430 Re: Miralem Pjanić

Post by hatemondays »

Entropio wrote:Ja da sam Pjanic, ja bih napustio reprezentaciju i zatjerao sve ove eksperte u pm i nikad vise ne bih dosao u BiH.

Ne mogu da vjerujem sta ljudi pisu... lik igra u prvom timu Juventusa, ima svoju funkciju u sistemu i izvrsava je odlicno. To sto u reprezentaciji nema ni sistema, a kolege koje igraju s njim igraju po nekim znj klubovima i ne znaju igrat lopte... to svi zanemaruju. Od njega se ocekuje da bude neki Totti i da na svojim ledjima nosi tim... on uopste nije takav tip igraca.

Pjanicu reprezentacija ne treba da se promovise... on je vec na vrhu. A ovi sto igraju u nasoj PL i po Turskoj pa se bore samo da nastupe zbog CV-a, njima treba.

Pjanicu, drzi se ti Juventusa... oni te placaju i oni te cijene. A od reprezentacije i njenih navijaca nemas nista.
Igra i Pukki u Norwichu pa nosi svoje do 15 bodova, igra i Mikhatarian u Romi po donese 10 bodova Armeniji, kad ti je prosjecna repka onda vanprosjecni igraci cine cuda da je dignu iz sivila. Pjanic sere, dovoljno je vidjeti kako je izveo prvi korner u Atini i sve je bilo jasno. Nikad nije izveo takav korner u Juventusu jer ne moze tamo je srednji igrac medju zvjezdama...
kamen spoticanja

#6431 Re: Miralem Pjanić

Post by kamen spoticanja »

Pjanica treba izbaciti
Koci nas
kamberovica polje

#6432 Re: Miralem Pjanić

Post by kamberovica polje »

hatemondays wrote:
Entropio wrote:Ja da sam Pjanic, ja bih napustio reprezentaciju i zatjerao sve ove eksperte u pm i nikad vise ne bih dosao u BiH.

Ne mogu da vjerujem sta ljudi pisu... lik igra u prvom timu Juventusa, ima svoju funkciju u sistemu i izvrsava je odlicno. To sto u reprezentaciji nema ni sistema, a kolege koje igraju s njim igraju po nekim znj klubovima i ne znaju igrat lopte... to svi zanemaruju. Od njega se ocekuje da bude neki Totti i da na svojim ledjima nosi tim... on uopste nije takav tip igraca.

Pjanicu reprezentacija ne treba da se promovise... on je vec na vrhu. A ovi sto igraju u nasoj PL i po Turskoj pa se bore samo da nastupe zbog CV-a, njima treba.

Pjanicu, drzi se ti Juventusa... oni te placaju i oni te cijene. A od reprezentacije i njenih navijaca nemas nista.
Igra i Pukki u Norwichu pa nosi svoje do 15 bodova, igra i Mikhatarian u Romi po donese 10 bodova Armeniji, kad ti je prosjecna repka onda vanprosjecni igraci cine cuda da je dignu iz sivila. Pjanic sere, dovoljno je vidjeti kako je izveo prvi korner u Atini i sve je bilo jasno. Nikad nije izveo takav korner u Juventusu jer ne moze tamo je srednji igrac medju zvjezdama...
Usporedba ti je jako glupa jer navedeni timovi rade sve da Mikhtarijan i Pukki mogu nešto napravit.
U petak si vidio kad ekipa radi za Pjanića, a u utorak kad ne radi.
Razlika je očigledna.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#6433 Re: Miralem Pjanić

Post by Gerro »

Kad se pomirite da nije najveca klasa veznjaka i da nije taj igrac koji moze sam vuci ekipu kao top klase poput Modrica npr bit ce vam lakse. Odlican igrac ali ne najbolji veznjak svijeta kako to voli reci prosjecni Bosnjo u kafani.
hatemondays

#6434 Re: Miralem Pjanić

Post by hatemondays »

kamberovica polje wrote:
hatemondays wrote:

Usporedba ti je jako glupa jer navedeni timovi rade sve da Mikhtarijan i Pukki mogu nešto napravit.
U petak si vidio kad ekipa radi za Pjanića, a u utorak kad ne radi.
Razlika je očigledna.
Drasticna razlika, lazete sami sebe, Dzeko, Pjanic, Kolasinac su trebali iznijeti ove kvalifikacije bez imalo napora ali hajde nastavimo se lagati, nisu oni krivi eto sta ce nema ko trcati za njih. Dance nosa Erikson, Svede Ibrahimovic godinama i eto samo nase zvjezde ne mogu bas mi ih je zao.
kamberovica polje

#6435 Re: Miralem Pjanić

Gerro wrote:Kad se pomirite da nije najveca klasa veznjaka i da nije taj igrac koji moze sam vuci ekipu kao top klase poput Modrica npr bit ce vam lakse. Odlican igrac ali ne najbolji veznjak svijeta kako to voli reci prosjecni Bosnjo u kafani.
Ne razumiješ se baš u fudbal druže.
Ne postoji igrač takvog tipa, tj centralni veznjak koji sam može povući ekipu bez pomoći ostalih veznjaka. Evo dao si primjer Modrića.
Neki dan je Hrvatska igrala protiv Velsa i baš se vidjelo ovo o čemi ti pričam. Modrić je šprintao i odrađivao posao od odbrane do napada, ali džaba kad je Rakitića, Kovačića i Vlašića bolio kurac. Još su se dobro provukli s tim jednim bodom.
Da staviš tog istog Modrića s onakvim Cimirotom i Sarićem rezultat bi ti bio isti.
Mali je broj igrača koji sirovom individualnom kvalitetom, bez pomoći suigrača mogu odlučiti utakmicu. I nijedan od njih nije centralni veznjak.
Last edited by kamberovica polje on 17/10/2019 02:13, edited 1 time in total.
kamberovica polje

#6436 Re: Miralem Pjanić

hatemondays wrote: Drasticna razlika, lazete sami sebe, Dzeko, Pjanic, Kolasinac su trebali iznijeti ove kvalifikacije bez imalo napora ali hajde nastavimo se lagati, nisu oni krivi eto sta ce nema ko trcati za njih. Dance nosa Erikson, Svede Ibrahimovic godinama i eto samo nase zvjezde ne mogu bas mi ih je zao.
Opet, ti su timovi u potpunosti podređeni navedenim igračima, te imaju glavu i rep.
Fudbal nije PES i FIFA gdje gledaš ocjene igrača i tako ih guraš u tim, ipak je malo više od toga.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#6437 Re: Miralem Pjanić

Post by Gerro »

kamberovica polje wrote:
Gerro wrote:Kad se pomirite da nije najveca klasa veznjaka i da nije taj igrac koji moze sam vuci ekipu kao top klase poput Modrica npr bit ce vam lakse. Odlican igrac ali ne najbolji veznjak svijeta kako to voli reci prosjecni Bosnjo u kafani.
Ne razumiješ se baš u fudbal druže.
Ne postoji igrač takvog tipa, tj centralni veznjak koji sam može povući ekipu bez pomoći ostalih veznjaka. Evo dao si primjer Modrića.
Neki dan je Hrvatska igrala protiv Velsa i baš se vidjelo ovo o čemi ti pričam. Modrić je šprintao i odrađivao posao od odbrane do napada, ali džaba kad je Rakitića, Kovačića i Vlašića bolio kurac. Još su se dobro provukli s tim jednim bodom.
Da staviš tog istog Modrića s onakvim Cimirotom i Sarićem rezultat bi ti bio isti.
Mali je broj igrača koji sirovom individualnom kvalitetom, bez pomoći suigrača mogu odlučiti utakmicu. I nijedan od njih nije centralni veznjak.
Finale svjetskog. Najbolji igrac svijetskog malo li je. Mogu centralni veznjaci itekako vuci ekipe kao sto su to radili Gerrard i Lampard. Samo Pjanic nije dovoljno dobar da to uradi. Pa ono finale LP protiv Liverpoola je Modric sam dobio bez obzira na golove Balea. Lik je iskidao utakmicu. Pjanic nece nikad moci onako nesto uraditi.

Pa ti nekom drugom govori da se ne razumije
luckylaka

#6438 Re: Miralem Pjanić

Post by luckylaka »

:lol: :lol: ono kad neko kaze L.Modric najbolji igrac svijeta pa se on sam zacudi i kaze,,ko...jel ja :D Najbolji igrac svijeta kojem cijena od proglasenja pade za 30-40 mil.i osrednji veznjak iz Juve kojem cijena ode za 50 miliona.Al sta znaju europski strucnjaci ovdje se kriju vrli znanci
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#6439 Re: Miralem Pjanić

Post by malakh »

ultima_palabra wrote:Pinokio, Chiellini je pojam staromodnog odbrambenog igraca, upravo antipod nekome ko treba da iznosi loptu ili da dug pas. Nije sramota ne znati, nego misliti da znas i jos pametovati.
gedzo, ja ti stavi snimak, da pogledas svojim ocima, a ti opet lupas.

ako to je lakse, u pravu si gedzo.
Dead Man Walking

#6440 Re: Miralem Pjanić

Post by Dead Man Walking »

Koju to ekipu Modric sam vuce? Onu sa Perisicem, Brozovicem, Rakiticem, Kovacicem, Rebicem, itd itd? Pogledaj malo gdje ti ljudi igraju i medju glavnim su igracima. Bas bih ga volio vidjeti kako vuce Sarica i Cimirota. Doduse mi bolje od takvih i ne zasluzujemo, da je pametan zatjerao bi nas u pm (a isto vazi i za Dzeku).
Tomahawk11
Globalni moderator

#6441 Re: Miralem Pjanić

Post by Tomahawk11 »

Ne vidim kako se argumentom Modrić obara Pjanić.
Mislim, nema potrebe za tim.
Dobra su obojica, genije i jedan i drugi na svojim pozicijama.
Thorgerson

#6442 Re: Miralem Pjanić

Post by Thorgerson »

Sta se ko ima miriti i priznavati sta. :roll:

Pjanic igra u prvom timu jednog od najvećih klubova NA SVIJETU. Tu se sva, ali baš sva priča završava. Do toga se ne može doći slučjano, na foru, štelu itd.

A bosnjo neka prica sta hoce.
Logovan

#6443 Re: Miralem Pjanić

Post by Logovan »

Thorgerson wrote: Pjanic igra u prvom timu jednog od najvećih klubova NA SVIJETU. Tu se sva, ali baš sva priča završava. Do toga se ne može doći slučjano, na foru, štelu itd.

A bosnjo neka prica sta hoce.
I da se kaže da tamo igra već tri godine i to je uvijek bio standardan, uvijek je jedan od boljih igrača, cijene ga ljudi, poštuju, redovno doprinosi pobjedama, itd. Ako Bog da da osvoji i ligu šampiona sa njima. :D
ultima_palabra

#6444 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

malakh wrote:
ultima_palabra wrote:Pinokio, Chiellini je pojam staromodnog odbrambenog igraca, upravo antipod nekome ko treba da iznosi loptu ili da dug pas. Nije sramota ne znati, nego misliti da znas i jos pametovati.
gedzo, ja ti stavi snimak, da pogledas svojim ocima, a ti opet lupas.

ako to je lakse, u pravu si gedzo.
Pa na snimku covjek cisti centarsuteve glavom i uklizava :lol: Ljudi ti pristojno govore da nemas pojma, ti navalio ko sivonja... toliko od mene, nije tema.
malakh

#6445 Re: Miralem Pjanić

Post by malakh »

ultima_palabra wrote: Pa na snimku covjek cisti centarsuteve glavom i uklizava :lol: Ljudi ti pristojno govore da nemas pojma, ti navalio ko sivonja... toliko od mene, nije tema.
dobro gedzo. ja nigdje nisam napisao da je chiellini playmaker, vec da covjek zna poslati dugu loptu i povuci loptu do centra i osloboditi malo prostora i ne mora se pjanic vracati skoro u sesnaest metara da za njega posalje dugu loptu ronaldu.

a u reprezentaciji je takav slucaj i onda netko ima obraza govoriti kako pjanic ne valja, kako je igrac b, c, d klase.

eto toliko i od mene, gedzo.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#6446 Re: Miralem Pjanić

Post by Gerro »

Ljudi nikako da skontaju da se ne radi o top klasi. Isto ko sto Dzeko nije top klasa ( ima 10 ak napadaca boljih) tako ni Pjanke nije. Pomirite se i smanjite ocekivanja.
alipasijaner

#6447 Re: Miralem Pjanić

Post by alipasijaner »

U pravu si.. nisu top klasa, ali treba neko ko zna da poslozi i takve koji nisu 'top' klasa i s njima ostvari rezultat.. eh sad ko to moze?
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#6448 Re: Miralem Pjanić

Post by Gerro »

HVala kur.cu pa neko konta :bih: Problem treba krenuti sa dna, od kondicionih trenera, fitnes trenera, pa svih ostlaih trenera pa tek onda selektora koji je najmanji problem. Ne vidim bolje rješenje od Robija trenutno a da je dostupan. Mi imamo strasnu limitiranu reprezentaciju, a i dalje ljude u kafani čujem kako cemo mi razvaliti Spaniju, Francusku :lol:

Pa mi smo narod koji je na SP 2014 računao da ce nam Njemacka doci u polufinalu prvenstva, a nismo bili ni grupu prosli jbt :lol:

Golmani-ispodprosjecni
stoperi-ispodprosjecni
bekovi-očajni, bukvalno očajni.
veznjaci-ok, ako gledas ostatak ekipe onda je ok, ima tu nekog potencijala i vjerujem da se moze naci neka kombinacija sa 3 igrača, ali bez panja Besica
krila- Visca zadnji put prosao igraca 2001 u juniorima, ja ne znam kako je ovaj panj najbolji igrac turske lige jbt, pa hajrovic izmislio balun za njega
napad- samo Dzeko a i on ima 33 godine i blizi mu se kraj, ostalli napadači su očaj.

Imamo ekipu cetvrtog sesira otprilike
kamberovica polje

#6449 Re: Miralem Pjanić

Gerro wrote:Ljudi nikako da skontaju da se ne radi o top klasi. Isto ko sto Dzeko nije top klasa ( ima 10 ak napadaca boljih) tako ni Pjanke nije. Pomirite se i smanjite ocekivanja.
Tvrdoglav si i nedokazan.
Daj mi navedi tu top klasu igrača koja igra na Pjanićevoj poziciji da SAMA može iznijeti čitavu utakmicu.
Dakle želim primjer igrača koji bi igrao sa istim sastavom kakvog smo imali u Grčkoj, ali koji bi donio prevagu.
Da čujem?
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#6450 Re: Miralem Pjanić

Post by Gerro »

kamberovica polje wrote:
Gerro wrote:Ljudi nikako da skontaju da se ne radi o top klasi. Isto ko sto Dzeko nije top klasa ( ima 10 ak napadaca boljih) tako ni Pjanke nije. Pomirite se i smanjite ocekivanja.
Tvrdoglav si i nedokazan.
Daj mi navedi tu top klasu igrača koja igra na Pjanićevoj poziciji da SAMA može iznijeti čitavu utakmicu.
Dakle želim primjer igrača koji bi igrao sa istim sastavom kakvog smo imali u Grčkoj, ali koji bi donio prevagu.
Da čujem?
Modric, Fabinho, De Bruyne, Kante...
Post Reply